İçeriğe atla

Suskun Dünyam

Suskun Dünyam
Bülent Ersoy stüdyo albümü
Yayımlanma19 Mart 1987 (1987-03-19)[1]
Kaydedilme1987
TarzArabesk
Süre58:11
DilTürkçe
ŞirketSembol Plak
YönetmenYavuz Taner
YapımcıFevzi Kızıltaşoğlu
Bülent Ersoy kronolojisi
Yaşamak İstiyorum
(1985)
Suskun Dünyam
(1987)
Biz Ayrılamayız
(1988)

Suskun Dünyam, Bülent Ersoy'un 19 Mart 1987'de Sembol Plak etiketiyle yayımlanan stüdyo albümdür.[2] Albümde toplam 10 şarkı bulunmakla beraber albümün yönetmenliğini Yavuz Taner yapmıştır.

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1 Yardım İstiyorumFethiye Deringöl Cahit Deringöl 6:41
2 Kaderinden Kurtulan Var mı Dünyada?Bayram Şenpınar Bayram Şenpınar 4:38
3 Bilemezsin SenAhmet Selçuk İlkanMustafa Sayan4:57
4 Doğum GünümYunus BülbülYunus Bülbül 6:01
5 Hatıram OlsunAhmet Selçuk İlkan Coşkun Sabah7:07
6 Darılmaz Mıyım?Ali TekintüreNamık Taşpınarlı 5:45
7 Yarına Çıkmaya Senedim mi Var?İlham Behlül Pektaş Mustafa Sayan 5:58
8 Beni Ağlatmaya Kimin Hakkı Var?Bayram Şenpınar Bayram Şenpınar 6:58
9 GitmeAli Tekintüre Yavuz Taner5:30
10 SevdaAysel GürelAtilla Özdemiroğlu4:31

Künye

  • Yapımcı: Fevzi Kızıltaşoğlu
  • Prodüktör: Osman Bayşu
  • Yönetmen: Yavuz Taner
  • Tonmaister: Mehmet Günay · İhsan Apça
  • Stüdyo: İstanbul Ses Kayıt
  • Fotoğraflar: Stüdyo Erol

Kaynakça

  1. ^ "Gazete ilanı". 19 Mart 1987. Erişim tarihi: 2 Nisan 2024. []
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". www.diskotek.info. 18 Ocak 2023. 28 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<i>Güldür Yüzümü</i> (albüm) 1985 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Güldür Yüzümü, Müslüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olarak bilinmektedir. 5 Ekim 1985'te Elenor Plak firmasından çıkarılmıştır. Şarkıların birçoğunu Ali Tekintüre yazmış, Yavuz Taner bestelemiş, Müslüm Gürses de okumuştur. Albümdeki bütün şarkılar Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir.

<i>Aldatılanlar</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Aldatılanlar, Müslüm Gürses`in 1989 yılında Özbir Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Bu albüm, Yavuz Taner'in yönettiği son Müslüm Gürses albümü olarak bilinmektedir.

<i>İnsanlar</i> (İbrahim Tatlıses albümü) 1989 yılında çıkan İbrahim Tatlıses albümü

İnsanlar, İbrahim Tatlıses'in 9 Ağustos 1989'da Emre Plak etiketi ile piyasaya sürülen stüdyo albümüdür. Yavuz Taner'in yönettiği son İbrahim Tatlıses albümü olarak kayıtlara geçmiştir.

<i>Kara Zindan</i> 1988 yılında çıkan İbrahim Tatlıses albümü

Kara Zindan, 23 Haziran 1988 tarihinde İbrahim Tatlıses'in Tatlıses Plak firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür. Albümde toplam 11 şarkı bulunmaktadır.

<i>Allah Allah / Hülya</i> 1987 yılında çıkan İbrahim Tatlıses albümü

Allah Allah / Hülya, 5 Eylül 1987 tarihinde İbrahim Tatlıses'in Tatlıses Plak firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür. Albümde toplam 12 şarkı bulunmaktadır. Tatlıses, bir konser esnasında kendisine sevgi gösterisinde bulunan hayranlarına yönelik olarak söylediği "Allah Allah bu nasıl sevmek" sözünden yola çıkarak bestelediği "Allah Allah" şarkısını "Hülya" şarkısı ile birlikte albümüne isim olarak seçmiştir. Tatlıses'in en çok satan albümlerinden birisi olan bu albümün müzik yönetmenliğini Yavuz Taner yapmıştır.

<i>Fosforlu Cevriyem</i> 1988 yılında çıkan İbrahim Tatlısesin konser albümü

Fosforlu Cevriyem, İbrahim Tatlıses'in 21 Aralık 1988'de Tatlıses Plak firmasından çıkardığı albümdür. Tatlıses Plak kapandıktan sonra, albümün yayın hakkı Emre Plak'a devredilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Seyyal Taner</span> Türk ses sanatçısı

Seyyal Taner, Türk şarkıcı ve oyuncudur. Türk pop müziği ve Türk rock müziğine getirdiği renkli yelpazesi ile sahnelere farklılık getirmiş, sadece şarkı söyleyen vokalistlerin aksine, dönemin koşullarında bir ilki gerçekleştirerek dansçılarıyla çıkıp hem dans edip hem şarkı söyleyebilmiş, alaturka gazino kültürüne rock müziğini getirmiş, sesiyle ve ilginç kıyafetleriyle de dikkat çekmiştir. Türk pop-rock müziğinin yerinde duramayan, asi, sıra dışı ve cesur şarkıcısı olarak bilinir ve dönemin basını kendisine yerli Tina Turner lakabını takmıştır. Babası Farsçada "akıcı olan" anlamına gelen Seyyal ismini vermiştir.

<i>Yalan</i> (albüm) 1983 yılında çıkan İbrahim Tatlıses albümü

Yalan, İbrahim Tatlıses'in 28 Mart 1983'te Star Plak firmasından çıkardığı albümdür.

<i>Gitme</i> (albüm) 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Gitme, Müslüm Gürses'in 19 Ocak 1987'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. 26 Ocak 1987'de ise müzik listelerine giriş yapmıştır. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği olmuş ve albümün satış rekoru kırdığı iddia edilmiştir. Albüme ismini veren Gitme şarkısı 1987'de ise yılın en iyi şarkısı seçilmiştir. Albümün müziklerinin birçoğunda Yavuz Taner imzası bulunmaktadır.

<i>Gönlüm Ve Ben</i> (albüm)

Gönlüm Ve Ben, 13 Şubat 1984 tarihinde Adnan Şenses'in Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı stüdyo albümdür. Albümde toplam 10 şarkı bulunmaktadır. Albümün yönetmenliğini Yavuz Taner yapmıştır.

<i>Yıkıla Yıkıla</i> 1986 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Yıkıla Yıkıla, Müslüm Gürses'in 9 Ağustos 1986'da Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Albümdeki şarkıların her biri Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Bu albümün Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte bu albüm kayıtlara göre Gürses'in hayattayken resmi olarak LP formatında yayımlanan son albümüdür.

<i>Sevda Yolu</i> 1986da çıkan Müslüm Gürses albümü

Sevda Yolu, Müslüm Gürses'in 3 Mart 1986'da Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Albümde yer alan Gidecek Bir Gün şarkısı dönemin hit şarkılarından olmuş ve sonrasında birçok sanatçı tarafından da seslendirilmiştir. Albümdeki Ayırdılar Sevenleri şarkısı dışında diğer şarkıların tamamında Yunus Bülbül'ün imzası bulunmaktadır.

<i>Yaşamanın Kuralı</i> Yavuz Tanerin Yaşamanın Kuralı isimli albümü

Yaşamanın Kuralı, Yavuz Taner'in 19 Ağustos 1987'de Türküola Müzik firmasından çıkardığı albümdür. Albümdeki şarkıların tamamının bestesi Yavuz Taner'e ait olup birçok şarkının sözleri de Ali Tekintüre'ye aittir.

<i>Canım Dediklerim</i> Ali Tekintüre albümü

Canım Dediklerim, 1987 yılında Ali Tekintüre'nin Elenor Plak firmasından çıkardığı, 4. stüdyo albümdür.

<i>Ah Şu Kadınlar</i> (albüm) Yunus Bülbülün Ah Şu Kadınlar albümü

Ah Şu Kadınlar, Yunus Bülbül'ün 19 Aralık 1983'te Sembol Plak etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür.

<i>Peri Kızı</i> (albüm) 1988 yılında yayımlanan Yunus Bülbül albümü

Peri Kızı, Yunus Bülbül'ün 10 Eylül 1988'de Esen Müzik firması etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Albümdeki tüm besteler Yunus Bülbül'e aittir.

<i>Dört Duvar Arasında</i>

Dört Duvar Arasında, 16 Aralık 1991 tarihinde Hüseyin Altın'ın Güneş Plak firmasından çıkardığı, 15. stüdyo albümüdür. Albümde toplam 10 şarkı bulunmaktadır.

<i>Kraliçe ve Müzik</i> Kamuran Akkorun Kraliçe ve Müzik albümü

Kraliçe ve Müzik, Kâmuran Akkor'un 1986 yılında Elenor Plak firması etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Albümde yer alan birçok şarkıda Yavuz Taner'in imzası bulunmaktadır.

<i>Sevmenin Bedeli</i>

Sevmenin Bedeli, 15 Mayıs 1987 tarihinde Kibariye'nin Sembol Plak firmasından çıkardığı stüdyo albümdür. Albümde toplam 12 şarkı bulunmaktadır. Albümün yönetmenliğini Yavuz Taner yapmıştır.

<i>Arabeskin Sultanı</i>

Arabesk'in Sultanı, 6 Haziran 1989 tarihinde Kibariye'nin Bayşu Müzik firmasından çıkardığı stüdyo albümdür. Albümde toplam 12 şarkı bulunmaktadır. Albümün yönetmenliğini Yavuz Taner yapmıştır.