İçeriğe atla

Surinam'ın vize politikası

Vizeden muaf ülkelerden birinin vatandaşı olunmadığı sürece Surinam a girmek isteyen bir yabancı uyruklu vatandaş vize almak zorundadır.[1] Surinam vizesi, göç akımlarını düzenleyen ve kolaylaştırma amacı ile, Dışişleri Bakanlığı ve yurt dışında diplomatik temcilikler tarafından verilen belgedir. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaport sahibi olmaları gerekmektedir.

Vize politikası haritası

  Surinam'a vizesiz erişime sahip ülkeler
  Surinam'a varışta vize verilen
  Surinam

Vize muafiyeti

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları, 90 gün boyunca Surinam'a seyahatlerinde vize almaları gerekmez.[2]

Aşağıdaki ülkelerin vatandaşlarına ülkeye (Johan Adolf Pengel Uluslararası Havaalanı'na) varışta vize (turist kartı) verilir.[5][6]

Kaynakça

  1. ^ "Visa Information". Timatic. IATA. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013. 
  2. ^ "Landen waarmee Suriname een visumafschaffingsovereenkomst heeft gesloten". 31 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2014. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2014. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2016. 
  5. ^ "Introductie Toeristenkaart Suriname". 29 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2014. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan'ın vize politikası</span>

Azerbaycan hükümeti, belirli ülkelerin vatandaşlarına, belirli bir süre için vize almak zorunda kalmadan, umumi Azerbaycan pasaportu ile turizm veya iş amaçlı Azerbaycan ziyareti ve diplomatik ve hizmet pasaportu ile resmî amaçlı Azerbaycan ziyareti için giriş izni verir. Diğer ülkelerin vatandaşları, Azerbaycan Cumhuriyeti büyükelçiliklerinden veya konsolosluklarından, Azerbaycan'a seyahat etmeden önce vize almak zorundadır.

<span class="mw-page-title-main">Bahreyn pasaportu</span>

Bahreyn pasaportu, Uluslararası seyahat için Bahreyn vatandaşlarına verilen belgedir. Milliyet, Pasaport & İkemet Genel Müdürlüğü aracılığıyla pasaportlar verilir. Bu kurum, bölgede kendi türünün en eskilerinden biri olarak 1929 yılında ilk pasaportu vermeye başladı. Bazı Bahreynli vatandaşlarının pasaportlarını yenileme taleplerinin reddedilmesi gazeteci Robert Fisk tarafından 1996 yılında eleştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Umman pasaportu</span>

Umman pasaportu, Uluslararası seyahat için Umman vatandaşlarına verilen belgedir. Umman pasaportu Umman Kraliyet Polisi tarafından ya da yurt dışında Umman Büyükelçiliği tarafından verilir. Umman vatandaşlarının GCC üye devletlerine girebilmeleri için vize almalarına gerek yoktur. Umman vatandaşları bu ülkelerde işe girmek hakkınada sahiptir. Benzer şekilde diğer Körfez ülkeleri vatandaşlarınında Umman'a girmesi için vize almasına gerek yoktur. Umman′lı vatandaşlar Arap Birliği'nin birçok üye devletlerine vizesiz girebilmektedir. Umman vatandaşları Yeni Zelanda'ya vizesiz gidebilmektedirler.

Surinam pasaportu Surinam vatandaşlara uluslararası seyahat etmeleri için verilir.

Nepal vize politikası, hemen hemen tüm ülke vatandaşlarının ülkeye vardıklarında turist vizesi almasına olanak veren, nispeten liberal bir politikadır.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece İsrail ziyaretçileri, İsrail'in dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin İsrail'den ayrılma tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmak gerekmektedir. Ağustos 2024'ten itibaren, vizeden muaf ülkelerden gelen tüm ziyaretçilerin İsrail'e seyahat etmeden önce elektronik seyahat izni (ETA-IL) almaları gerekmektedir.

Katar ziyaretçilerinin vize almaları gerekir.

<span class="mw-page-title-main">Kazakistan'ın vize politikası</span>

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Kazakistan 'a gelen ziyaretçiler Kazak dış temsilciliklerinden vize almak zorundadırlar.

Vizeden muaf ülkelerden biri veya geçerli bir Küba vizesi ile gelindiği sürece, Küba ziyaretçileri, Küba'nın dış temsilciliklerinden, seyahat acenteleri veya yetkili havayollarının birinden seyahat etmeden önce bir turist kartı almaları gereklidir. Turist kartı 30 gün maksimum kalış süresi verir ve aynı dönem için bir kez uzatılabilir.

Vizeden muaf veya vardıklarında vize için uygun ülkelerden birinden gelinmediği sürece Bahreyn ziyaretçileri vize almak zorundadır. Pasaportun bitiş süresin en az 6 ay geçerli olmalıdır ve ziyaretçilerin dönüş biletinede sahip olmaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece, Lübnan ziyaretçileri Lübnan'nın dış temciliklerinden vize almak zorundadır.

Egemen bir devlet olarak, tüm yabancıların Bangladeş topraklarına girmek için izin almaları gerekmektedir. Çoğu yabancı ülke vatandaşlarının Bangladeş girmek için Bangladeş vize gerektirir.

Vize'den muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Hindistan ziyaretçileri Hint diplomatik temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Hindistan, Dünya'daki birçok ülkeden turist elektronik vizesi alınmasına izin vererek 2014 yılında vize politikası reformu yapmayı planlıyor.

Mali Hükûmeti, belirli ülkelerin / bölgelerin vatandaşlarına vize almak zorunda kalmadan turizm veya iş amaçlı Mali'ye seyahat etmelerini sağlamaktadır. Neredeyse tüm diğer ülkelerin vatandaşları varışta vize alabilirler.

Rusya Hükûmeti, belirli ülkelerin/bölgelerin sakinleri veya vatandaşlarına ikili veya çok taraflı anlaşmalara dayalı bir vize alarak Rusya'ya girmesine izin verir. Diğer ülkelerin vatandaşlarının Rus Büyükelçiliğinden vize almaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden veya ülkeye varışta vize almaya uygun ülkelerden birinden gelinmediği sürece Endonezya ziyaretçilerinin Endonezya diplomatik temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülke veya ülkelerden birinden gelinmediği sürece Tanzanya ziyaretçilerinin Tanzanya'nın diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir. Tüm ziyaretçilerin amaçlanan kalış süresi dışında en az 6 ay geçerli bir pasaporta gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Guatemala ziyaretçileri, Guatemala'nın diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelmek sürece Honduras ziyaretçileri vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 3 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelmek sürece Nikaragua ziyaretçileri vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.