İçeriğe atla

Summify

Summify
SahipTwitter
Ticari?Karışık
Site türüRSS okuyucu
Kayıtİsteğe bağlı
Başlama tarihi2009 (15 yıl önce) (2009)
Geçerli durumÇevrimiçi

Summify, Romanya'dan iki eski Google ve Microsoft stajyeri olan Mircea Paşoi ve Cristian Strat tarafından kurulan bir sosyal haber toplayıcıydı.[1] Vancouver merkezli idi. Hizmet, kullanıcılarına alaka düzeyine ve önemine göre sosyal ağlardan paylaşılan haber makalelerinin periyodik bir özetini e-postayla gönderir. Platform, Twitter, Facebook ve Google Reader hesaplarını destekledi. Summify, 19 Ocak 2012'de Twitter tarafından satın alındı. Hizmet 22 Haziran'da kapatıldı.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Microsoft</span> Amerika Birleşik Devletleri merkezli çok uluslu teknoloji şirketi

Microsoft Corporation, ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketidir. Bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri geliştirir, üretir, lisanslar ve satar. Şirketin en çok bilinen yazılımları Microsoft Windows ve MS-DOS işletim sistemi aileleri, Microsoft Office paketi, Bing adlı arama motoru, Internet Explorer ve Edge web tarayıcılarıdır. Öne çıkan donanım ürünleri ise Xbox video oyun konsolları, Microsoft Hololens sanal gerçeklik gözlükleri ve Microsoft Surface dokunmatik ekranlı kişisel bilgisayar ürün ailesidir. Microsoft, 2016 itibarıyla dünyanın en büyük yazılım geliştiricisi ve dünyanın en değerli şirketlerinden birisidir. Şirketin adı, "microcomputer" (mikrobilgisayar) ve "software" (yazılım) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelir.

<span class="mw-page-title-main">X (sosyal ağ)</span> sosyal ağ hizmeti

X veya yaygın olarak kullanılan eski adıyla Twitter, Amerikan X Corp. şirketi tarafından işletilen çevrimiçi bir sosyal medya ve sosyal ağ hizmetidir. X'te kullanıcılar metin, fotoğraf ve video paylaşabilirler. Kayıtlı kullanıcılar gönderi paylaşabilir, gönderileri beğenebilir, yeniden paylaşabilir ve diğer kayıtlı kullanıcılara doğrudan mesaj (DM) gönderebilirken, kayıtsız kullanıcılar yalnızca herkese açık gönderileri görüntüleyebilir. Amerika Birleşik Devletleri dışındaki X kullanıcılarına yasal olarak İrlanda merkezli Twitter International Unlimited Company tarafından hizmet verilmekte olup, bu durum söz konusu kullanıcıları İrlanda ve Avrupa Birliği veri koruma yasalarına tabi kılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Vine</span> video paylaşım servisi

Vine, Twitter'ın 2013 Ocak ayında kullanıma sunduğu ücretsiz bir Video barındırma uygulamasıdır. Uygulama kullanıcının maksimum 6 saniyelik kısa videolar çekebilmesini sağlamaktadır. Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Meerkat (uygulama)</span>

Meerkat mobil cihazlar üzerinden canlı video yayın yapma ve paylaşma uygulaması. Ben Rubin'in önderliğinde bir geliştirici grubu tarafından geliştirilmekte olan Meerkat, iOS ve Android destekli cihazlar üzerinden kullanılabilmektedir. Kayıt olduktan sonra Meerkat kullanıcıları, canlı oldukları anda takipçilerine doğrudan akış yapmak için Facebook ve Twitter hesaplarını bağlama seçeneğine sahipti.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de medya</span> Türk medyasına genel bakış

Türkiye'de medya, farklı görüşlerin ifade edildiği yerli ve yabancı süreli yayınları içeren, son derece rekabetçi yerli gazetelerden oluşan bir medya sektörüdür. Medya sahipliği, genellikle varlıklı kişiler tarafından kontrol edilen holdinglerin parçası olan birkaç büyük özel medya grubunun elinde yoğunlaşmıştır ve bu da sunulan görüşleri sınırlı kılmaktadır. Buna ek olarak şirketler, iktidar ile dostça ilişkiler kurmaya çalışmak dahil olmak üzere sahiplerinin iktisadi çıkarlarını desteklemek için nüfuzlarını kullanmaktadırlar. Türkiye'de medya, kamuoyu üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Omid Kordestani</span> İranlı-Amerikalı iş insanı

Omid Kordestani, İranlı-Amerikalı iş insanı. Google'ın eski yönetim kurulu üyesi. Ekim 2015 itibarıyla Twitter'ın icra kurulu başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Google Fotoğraflar</span>

Google Fotoğraflar, Google tarafından bir fotoğraf, video paylaşımı ve depolama hizmetidir. Mayıs 2015'te ilan edildi ve şirketin sosyal ağı Google+'tan dışarı döndürüldü. Hizmete, diğer Google ürünleri gibi @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account'la kaydolmak mümkündür.

<span class="mw-page-title-main">Bing Mobile</span>

Bing Mobile Microsoft'un Bing arama motorunun bir parçası olarak taşınabilir mobil cihazları için bir arama aracıdır. Mobil cihaz ekranları için tasarlanmıştır. Bing Mobileye, Windows phone 7 ve Windows Phone 8 aygıtlarında Arama anahtarı aracılığıyla erişilir, tescilli yazılım olarak Windows Mobile ve Windows Phone'ye dahildir. Ayrıca, Windows Phone 8.1'de mevcuttur ve iOS ve Android de dahil olmak üzere diğer platformlar için indirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Google TV (servis)</span>

Google TV Android işletim sistemi için Google tarafından işletilen bir çevrimiçi Video on demand Filmler ve TV hizmetidir. Google Play hizmetine dahildir. Filmler ve televizyon şovları, Google Play web sitesinde veya Chrome, Android, iOS ve Roku cihazları için kullanılabilen Google TV uygulaması üzerinden görülebilir. Bazı başlıklar yalnızca kiralamak veya satın almak için kullanılabilirken bazıları hem ikisi aracılığıyla kullanılabilir. Alternatif olarak, kullanıcılar çevrimdışı görüntüleme için filmleri ve TV şovlarını indirebilir ve bunları daha sonra mobil uygulamayı kullanarak görüntüleyebilirler. İndirilen dosyalar beş cihazla sınırlıdır ve beş cihaz indirildikten sonra yerel olarak ek bir cihazda senkronize etmek için silinmelidir. Eylül 2020'de Google TV için Android uygulaması, Amerika Birleşik Devletleri'nde Google TV olarak yeniden adlandırıldı ve akış hizmetlerinde içerik toplama eklendi. Haziran 2021'de birkaç TV'de uygulamanın kullanılmayacağı ve kullanıcıların bunun yerine YouTube uygulamasını kullanmaları gerektiği konusunda kullanıcılara bilgi verildi.

<span class="mw-page-title-main">Google Play Müzik</span>

Google Play Müzik Android işletim sistemi için Google tarafından işletilen bir müzik akışlı hizmet ve çevrimiçi müzik dolabıydı. Google Play hizmetine dahildi. Aylık 9.99 ABD doları karşılığında YouTube Red ile birlikte satılan bir "Tüm Erişim" aboneliği, kullanıcılara coğrafi bölge ve müzik aletleri oluşturma özelliğiyle Google Play Müzik kataloğundaki herhangi bir şarkıyı isteğe bağlı olarak yayınlama olanağı tanır. En fazla 6 aile üyesi için "Tam Erişim" için aylık hizmet 14,99 ABD Dolardır. Kullanıcılar, Google Play'in müzik mağazası bölümünden kitaplıkları için ek parçalar satın alabilirler. Standart hesaplara sahip kullanıcılar kişisel kütüphanelerinden en fazla 50.000 şarkı yükleyebilir ve ücretsiz olarak dinleyebilir. İnternet'e bağlı cihazlar için müzik akışını sunmanın yanı sıra Google Play Müzik mobil uygulaması, müziklerin çevrimdışı olarak saklanmasına ve dinlenmesine olanak tanır.

iTunes Ping

iTunes Ping Apple tarafından geliştirilen ve işletilen, yazılım odaklı, müzik odaklı sosyal ağ ve öneri sistemi servisiydi. ITunes'un onuncu büyük sürümünün bir parçası olarak 1 Eylül 2010'da duyuruldu ve piyasaya sürüldü. 23 ülkede 1 milyon üye ile hizmet başlatıldı. Hizmet başlangıçta kullanıcıların iTunes Store'ye tam erişime sahip olduğu 23 ülkede mevcuttu.

BackType, Ağustos 2008'de başlatılan bir SaaS sosyal medya analiz hizmetiydi. Başlangıçta BackType yalnızca blog yorumlarına odaklandı. BackType, 2008'de Y Combinator'dan 15.000 $ başlangıç sermaye aldı ve 2009'da True Ventures'tan 300.000 $ risk sermayesi fonu aldı.

<span class="mw-page-title-main">Bluefin Labs</span>

Bluefin Labs, Cambridge, Massachusetts tabanlı bir sosyal TV analiz şirketidir. İzleyicilerin televizyon şovları ve reklamlarla geniş ölçekte etkileşimini ölçmek için Twitter, Facebook ve bloglardan herkese açık sosyal medya yorumlarını kullanır. Bluefin Labs, 2008 yılında Deb Roy ve Michael Fleischman tarafından kuruldu. 6 Şubat 2013'te Twitter, Bluefin Labs'ı yaklaşık 100 milyon dolara satın aldığını duyurdu.

Dasient, Merkezi Sunnyvale, Kaliforniya'da bulunan bir internet güvenliği şirketiydi. 2008'de kuruldu ve ilk ürününü Haziran 2009'da piyasaya sürdü. Dasient, Ocak 2012'de Twitter tarafından satın alındı.

Gnip, Inc., bir sosyal medya API toplama şirketiydi. Merkezi Boulder, Colorado'da bulunan uygulama, düzinelerce sosyal medya web sitesinden tek bir API aracılığıyla veri sağladı. Gnip'in kaynakları arasında Twitter, Facebook, YouTube, Flickr, Google Buzz, Vimeo ve diğerleri vardı. Twitter ile 2010 veri lisansı anlaşmasının ardından, Twitter Nisan 2014'te Gnip'i satın aldı.

Mitro, bireyler ve ekipler için bir şifre yöneticisiydi. kullanıcıların oturum açma bilgilerini güvenli bir şekilde kaydetti ve kullanıcıların oturum açmasına ve erişimi paylaşmasına izin verdi. 6 Ekim 2015'te Mitro hizmeti kapatıldı.

<span class="mw-page-title-main">Posterous</span>

Posterous, Mayıs 2008'de başlayan basit bir blog platformuydu. Flickr, Twitter ve Facebook gibi diğer sosyal medya araçlarına entegre ve otomatik gönderimi, yerleşik bir Google Analytics paketini ve özel temaları destekledi. San Francisco'da bulunuyordu ve Y Combinator tarafından finanse edildi.

Trendrr, New York merkezli bir dijital ve sosyal medya iş zekası platformudur. 2013 yılında Twitter tarafından satın alındı.

Whisper Systems, kurumsal bir mobil güvenlik şirketidir. 2010 yılında güvenlik araştırmacısı Moxie Marlinspike ve robotikçi Stuart Anderson tarafından kuruldu. Şirket, Kasım 2011'de Twitter tarafından satın alındı. Şirketin bazı yazılım ürünleri, satın alma işleminden sonra ücretsiz yazılım lisansları altında piyasaya sürüldü, bu da Open Whisper Systems adlı bağımsız bir organizasyonun kurulmasına yol açtı.