Nühüft : Klasik Türk müziğinde bir bileşik makamdır. Yegah makamına, hüseyniaşiran perdesi üzerindeki uşşak dörtlüsünün eklenmesiyle oluşturulmuştur. Az kullanılmış makamlardandır.
Şedaraban, Klasik Türk müziğinde bir birleşik makam. Zirgüleli hicaz makamı dizisinin yegâh [re] perdesi üzerine göçürülmüş şeklidir. Makam, inici olarak kullanılmıştır. Günümüzde iki yüz elliye kadar şedaraban yapıt bulunmaktadır.
Dügâh, Klasik Türk müziğinde bir birleşik makamdır.
Ferahfeza (Ferahfezâ), Klasik Türk müziğinde yegah perdesinde karar kılan makamlardan biri.
Yegah (Yegâh), Klasik Türk müziğinde kalın re notası karşılığı sayılan makam.
Neva (Nevâ), Klasik Türk müziğinde bir makam adı ve Yegâh'tan bir oktav tiz olan İtalyan nota sisteminde 3. çizgide gösterilen re perdesidir.

Klasik kemençe, Klasik Türk müziğinde kullanılan, tırnak ile çalınan, yaylı çalgılardan biridir.
Acem, klâsik Türk müziğinde mi notasına yakın bir perde.

Rakım Elkutlu, Türk klâsik mûsikîsi bestekârlarındandır.
Mehmet Reşat Aysu, bilhassa saz semaisi besteleriyle bilinen Türk bestekârdır. Ayrıca şarkı, peşrev, oyun havası gibi Türk mûsıkîsi formları da dâhil, üç yüzden fazla eser bestelemiştir.
Nur Belda Türk pop müzik ve Anadolu Rock sanatçısı.

Yaylı tambur, yayla çalınan bir tambur türüdür. Yaklaşık bir asırlık bir geçmişi vardır. Tanburi Cemil Bey tarafından icat edilmiş ve daha sonraki yıllarda Ercüment Batanay ve Fahrettin Çimenli tarafından geliştirilerek bugünkü hâline getirilmiştir.
Disko Madımak, Osman İşmen'in 1979 yılında Yonca Plak tarafından yayınlanan ikinci albümü. Albümün düzenlemelerini Osman İşmen yapmıştır.
Mustafa Muzaffer İlkar, Türk müziği solisti, bestecisi.
Refik Şemseddin Fersan, Türk sanat müziği bestecisi, tanbur sanatçısı ve şarkı sözü yazarı.
Türk musikisinde, kullanılan ses dizilerinin (gam) belli kurallar çerçevesinde kullanılmasıdır. Makamların dizileri, aralıkları eşit toplamı 53 koma olan sekiz sesten oluşur. Dizileri aynı olan makamlar birbirlerinden seyirlerine göre ayrılır. Bu yüzden makamda seyir çok önemlidir. Türk musikisinde diziler perdelerden oluşur ve 43 adet perde mevcuttur. Makamların karar sesleri, güçlüsü, yedeni, asma kararları ve bazen de ikinci güçlüleri olur.
Dilkeşide, Ahmet Avni Konuk tarafından bulunmuş Türk musikisi makamlarından bir bileşik makamdır. Hüseyni ve Ferehfeza makamlarının birleşmesinden meydana gelmiştir. Kararı Yegah perdesidir.

Ergüder Yoldaş, Türk besteci.
Zeki Duygulu,, Klasik Türk müziği şarkıcısı, bestecisi ve söz yazarı.
Çeçen Kızı Tamburi Cemil Bey tarafından bestelenen hüseyni makamında, nim sofyan usulunde oyun havasıdır.