İçeriğe atla

Submachine (seri)

Submachine
GeliştiriciMateusz Skutnik
BesteciThumpmonks
MotorAdobe Flash
PlatformMicrosoft Windows Bunu Vikiveri'de düzenleyin
TürKaçış oyunu

The Submachine (Submerged Machine'nin kısaltmasıdır) Mateusz Skutnik tarafından yaratılmış ve Eylül 2005'te çıkmış bir kaçış oyunu serisidir.[1]

Her oyun, Subnet'in yeni bölgelerini, çürümüş yıkık binaları ve yapıları, terkedilmiş alanları keşfeden, kimliği belli olmayan bir karaktere odaklanır. Tüm bina ve yapıtlar "submachines" mimarisi olarak kategorize edilmiştir. Oyuncu, farklı bulmacaları çözmelidir ve kaçmak için çevresini incelemelidir. Seri genel olarak iyi karşılanmıştır. Seride 10 ana oyun, 4 tane de yan oyun bulunmaktadır. 2 yan oyun Jayisgames contest için yapılmıştır ve Future Loop Foundation müzik grubunun websitesi için yapılmıştır.

Igor Hardy ile röportajda, Mateusz Skutnik şunun üzerinde durdu: "Bu seri en az Submachine 10'a kadar gitmeli. Bundan sonrasını bilmiyorum."[2]

Serinin Oyunları

Ana Seri

  • Submachine 1 : The Basement (Plus HD Version and changelogs) (orijinal sürüm: 2005) (şimdiki sürüm: Mart 2014)
Bu oyunun çeşitli sürümleri Mateusz Skutnik'in Submachine 1 Changelog'u üzerinden oynanabilir.
  • Submachine 2 : The Lighthouse (Plus HD Version and original version) (orijinal sürüm: Haziran 2006) (şimdiki sürüm: Ekim 2013)
  • Submachine 3 : The Loop (Plus HD version) (Ağustos 2006) (HD sürüm: Temmuz 2014)
  • Submachine 4 : The Lab (Plus HD Version) (Nisan 2007) (HD sürüm: Haziran 2014)
  • Submachine 5 : The Root (Plus HD Version) (Ocak 2008) (HD sürüm: Ocak 2014)
  • Submachine 6 : The Edge (Plus HD Version) (Ekim 2009)
  • Submachine 7 : The Core (Plus HD Version) (Aralık 2010)
  • Submachine 8 : The Plan (Plus HD Version) (Eylül 2012)
  • Submachine 9 : The Temple (Plus HD Version) (Mart 2014)
  • Submachine 10 : The Exit (Plus HD Version) (Aralık 2015)

Yan Oyunlar

  • Submachine: Ancient Adventure ("Submachine Zero: Ancient Adventure olarak da bilinir) (Plus HD version) (Ağustos 2006)
Submachine: Ancient Adventure, 2006 Jayisgames Casual Gaming Design Competition için yapılmıştır.
  • Submachine: Future Loop Foundation (Haziran 2007)
Submachine: Future Loop Foundation, Future Loop Foundation adındaki müzik grubunu tanıtmak için yaratılmıştır.
  • Submachine: FLF, ya da FLFHD (Submachine: Future Loop Foundation'un HD sürümüdür) (Aralık 2014)
Yalnızca Submachine FLFHD, HD Submachine sürümlerinden daha farklı bulmacalar içerir. Mateusz Skutnik FLFHD'de müzik grubuna ait tüm referansları, Submachine Dünyasıyla uyumluluk için kaldırdı.
  • Submachine: 32 Chambers (Plus HD version) (Ağustos 2010)
Submachine: 32 Chambers, 2010 Jayisgames Casual Gaming Design Competition için yapılmıştır.
  • Submachine Universe, (kısaltma: SubVerse, önceden Subnet Network Exploration Experience/SNEE olarak biliniyordu) Mateusz Skutnik, bunun "oyun olmadığını"n üzerinde durdu) (çıkış tarihi Haziran 2010) (HD sürüm Ocak 2017) (son güncelleme Şubat 2017)
Şu anda 107 bölüm içermekte.

Submachine'yle Alakalı Projeler

  • Submachine 2: The Lighthouse - Sketch
The Submachine 2 Sketch, Submachine 2'nin bitirilmemiş orijinal sürümüdür.
  • iSubmachine, a game for iPhone (iptal edildi)

Geliştirme

Tüm Submachine oyunları Flash ile yapılmıştır. Her oyun düzenli olarak Mateusz Skutnik'in websitesine ve diğer yaygın Flash oyun sitelerine yüklenmektedir. (Submachine: FLF hariç) Ayrıca oyunun indirilebilir tam ekran sürümleri ("HD versions" olarak bilinir), geliştiricinin sitesinden satın alınabilir.

Ödüller

Seri 4'ü Jayisgames olmak üzere çok sayıda ödül kazandı:

  • Best of Casual Gameplay 2007 - Point-and-Click (Submachine 4)
  • Best of Casual Gameplay 2009 - Adventure (Submachine 6)[3]
  • Best of Casual Gameplay 2010 - Point-and-Click (Submachine 7)
  • Casual Gameplay Design Competition #8 (Submachine: 32 Chambers).[4]

Kaynakça

  1. ^ http://www.mateuszskutnik.com/archive/submachine-1-changelog/ 29 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Submachine 1: the basement – changelog
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2017. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Crytek</span> video oyunu ve yazılım şirketi

Crytek, 1999'da üç Türk kardeş olan Cevat, Avni ve Faruk Yerli tarafından Almanya'nın Coburg şehrinde kurulmuş olan bir video oyun şirketidir. Crytek'in ana merkezi Frankfurt'ta bulunmaktadır. Ayrıca Kiev, İstanbul olmak üzere 2 farklı yerde stüdyosu vardır. En çok bilinen oyunları olan Far Cry 'da CryEngine ve daha çok bilinen Crysis'de de CryEngine 2 kullanılmıştır. CryEngine 3 ise Crysis 2 ile kullanılmaya başlanmıştır. Crytek Electronic Arts, Ubisoft, NVIDIA, Intel, AMD, FMOD, Scaleform ve Xoreax Software şirketleri ile iş birliği halindedir.

<span class="mw-page-title-main">Çok oyunculu oyun</span> birden çok oyuncunun birlikte oynayabileceği video oyunu

Çok oyunculu bir video oyunu, aynı oyun ortamında aynı anda birden fazla kişinin yerel olarak oynayabildiği bir video oyunu türüdür. veya internet üzerinden çevrimiçi olarak oynanabilir. Çok oyunculu oyunlar genellikle oyuncuların tek bir oyun sisteminin kaynaklarını paylaşmasını veya daha uzak bir mesafeden birlikte oynamak için ağ teknolojisini kullanmasını gerektirir. Oyuncular bir veya daha fazla insan yarışmacıya karşı yarışabilir, ortak bir hedefe ulaşmak için bir insan partnerle işbirliği içinde çalışabilir veya diğer oyuncuların faaliyetlerini denetleyebilir. Çok oyunculu oyunlar, oyuncuların diğer kişilerle ortaklık veya rekabet içinde etkileşim kurmasına izin vererek onlara tek oyunculu oyunlarda olmayan sosyal iletişimi sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Gearbox Software</span> Video Oyunu Yapım Firması

Gearbox Software, LLC, ABD tabanlı, merkezi Plano, Teksas'ta yer alan bir oyun geliştirici şirket. En çok geliştirdikleri Borderlands oyunu ile tanınmaktadırlar. Ayrıca şirket Duke Nukem serisinin haklarına sahiptir.

Capcom tarafından geliştirilen veya yayımlanan oyunlar listesi:

<span class="mw-page-title-main">Kirpi Sonic</span> video oyunu karakteri

Kirpi Sonic, ilk olarak 1991 yılında Sega'nın oyun konsolunda ortaya çıkan, mavi renkli, hızlı, kırmızı ayakkabılı ve sürekli Dr. Robotnik (Eggman)'le mücadelede olan ve aynı zamanda Sega firmasının maskotu olan, Mobius ismindeki farklı bir boyutta Dünya'ya paralel bir gezegende yaşayan kurgusal uzaylı ve tasarlanış itibarı ile kirpiyi andıran bir karakterdir.

<span class="mw-page-title-main">Android</span> Mobil işletim sistemi

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

<span class="mw-page-title-main">CD Projekt</span> Polonya menşeli video oyun üreticisi ve yayımcısı

CD Projekt, Varşova merkezli Polonyalı video oyunu geliştiricisi ve yayımcısı firma. 1994 yılında Marcin Iwiński ve Michał Kiciński tarafından kurulan firma, 2002 yılında CD Projekt Red ismiyle açtığı oyun stüdyosu tarafından geliştirilen The Witcher video oyunu serisi ile tanınmaktadır. Aynı zamanda internet üzerinden video oyunu satan GOG.com adlı site de bu firmaya bağlıdır.

<span class="mw-page-title-main">Toei Animation</span>

Toei Animation Co., Ltd., Japon animasyon stüdyosudur. Stüdyo, çoğunlukla Toei Company'e aittir. Şirketin merkezi Tokyo'nun Nerima semtinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">GNU Bazaar</span>

GNU Bazar Canoncial tarafından desteklenen istemci–sunucu sürüm kontrol sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Nintendo Switch</span> 2017 oyun konsolu

Nintendo Switch, Nintendo tarafından üretilen bir video oyunu konsoludur. 3 Mart 2017 tarihinde piyasaya sürülmüş olup özellikle farklı tuşlara sahip olmasına rağmen iki kişinin aynı anda oynayabilmesini sağlayan kumandaları (Joy-Con) ve Wii U'dan farklı olarak her yerde ve televizyonsuz oynanabilme gibi özellikleriyle dikkat çekmektedir. Nintendo Switch'in yazılımı, İnternet bağlantısı üzerinden çevrimiçi oyun oynamanın yanı sıra diğer Switch konsolları ile yerel kablosuz özel bağlantıyı da destekler. Nintendo Switch oyunları ve yazılımı hem fiziksel flash tabanlı ROM kartuşlarında hem de Nintendo eShop üzerinden dijital dağıtımda mevcuttur ve sistem bölge kilitlemesi kullanmıyor. Nintendo Switch, sekizinci nesil video oyunu konsolu olarak başlıca rakipleri Xbox One ve PlayStation 4'tür.

<i>Syobon Action</i> video oyunu

Syobon Action Aralık 2007'de yayımlanmış 2B Japon yapımı bağımsız, ücretsiz bir platform video oyunudur. Oyunun bölümleri, hayal kırıklığı yaratmak için tasarlanmıştır. Ayrıca masum gözüken nesneler karakteri öldürmektedir. Oyun Super Mario Bros.'a benzer ve parodisidir.

Bilgisayar bilimi ve bilgisayar programlamasında sistem zamanı, bir bilgisayar sisteminin zaman geçişi kavramını temsil eder. Bu anlamda, zaman, takvim üzerinde gün geçişi de içerir.

<span class="mw-page-title-main">Xbox One ve Xbox Series X/S'nin sistem yazılımı</span> Xbox konsolları için sistem yazılımı

Bazen Xbox OS olarak da bilinen Xbox One ve Xbox Series X / S'in içinde bulunan sistem yazılımı, Xbox One'ın ve Xbox Series X ve Series S'in şletim sistemidir. Hyper-V sanal makine izleyicisini kullanan, Microsoft Windows tabanlı bir işletim sistemidir ve konsolda çalışabilecek oyunlar ve uygulamalar için ayrı işletim sistemleri içerir. Xbox 360 sistem yazılımının ardılı oldu. Günlük kullanım için dahili sabit disk'de bulunurken, kurtarma amacıyla ve fabrika ayarlarına sıfırlama işlevi için konsolun dahili NAND flaş bellek deposunda çoğaltılmıştır.

Sonic Adventure, 1998 yılında Sonic Team tarafından geliştirilen ve Sega tarafından yayınlanan bir platform video oyunudur. Oyun, Sonic the Hedgehog serisinin altıncı oyunu olup Aralık 1998 tarihinde Japonya ve Eylül 1999 tarihinde diğer ülkelerde Dreamcast için piyasaya sürüldü.

THQ Nordic GmbH Viyana merkezli bir Avusturyalı video oyunu yayıncısıdır. 2011 yılında kurulan, Embracer Group'un birincil dağıtım yan kuruluşudur. Başlangıçta ana şirket olarak Nordic Games olarak adlandırılan şirket, ana şirket 2014'te "THQ" ticari markasını aldıktan sonra Ağustos 2016'da iki şirket de THQ Nordic olarak yeniden adlandırıldı. THQ Nordic çekirdek portföyü JoWooD Entertainment'dan ve onun alt şirketleri olan DreamCatcher Interactive ve The Adventure Company'den 2011 yılında, THQ'dan 2013 yılında ve NovaLogic'ten 2016 yılında alınan varlıklar gibi diğer geliştirici ve yayıncılardan elde edilen varlıkları kapsar. THQ Nordic, zaman içerisinde Black Forest Games, Bugbear Entertainment, Gunfire Games, HandyGames, Piranha Bytes ve Rainbow Studios gibi çeşitli yan stüdyolar satın aldı ve kurdu.

<span class="mw-page-title-main">Trevor Philips</span> Oyun karakteri

Trevor Philips, kurgusal bir karakterdir. Rockstar North tarafından geliştirilen ve Rockstar Games tarafından satışa sunulan Grand Theft Auto serisi'nin yedinci ana oyunu olan Grand Theft Auto V'in Michael De Santa ve Franklin Clinton ile birlikte üç oynanabilir kahramanından biridir. Ayrıca oyunun çok oyunculu bileşeni Grand Theft Auto Online'da da yer alıyor. Bir kariyer suçlusu ve eski bir banka soyguncusu olan Trevor, kendi örgütü Trevor Philips Enterprises'a liderlik ediyor ve San Andreas, kurgusal Blaine County'deki uyuşturucu ve silah ticaretinin kontrolünü ele geçirmeye çalışırken çeşitli rakip çeteler ve suç örgütleriyle çatışmaya giriyor. Oyuncu Steven Ogg tarafından canlandırılıyor, karakter için ses ve hareket yakalamayı sağlayan kişi.

<span class="mw-page-title-main">Privacy Badger</span>

Privacy Badger, Electronic Frontier Foundation (EFF) tarafından oluşturulan Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve Android için Firefox için özgür ve açık kaynaklı kodlu bir tarayıcı uzantısıdır. Amacı, reklamları engelleyerek ve bir kullanıcının web tarayıcısındaki Beni İzleme ayarına uymayan çerezleri izleyerek tüketiciler ve içerik sağlayıcılar arasında internet gizliliğine dengeli bir yaklaşım sağlamaktır. Ücretsiz dağıtımın hizmet ettiği ikinci bir amaç, EFF'ye üyeliği ve bağışları teşvik etmektir.

<span class="mw-page-title-main">Epic Games oyunları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Cary, Kuzey Karolina merkezli bir Amerikan video oyunu yapım ve bilgisayar programcılığı şirketi olan Epic Games; Tim Sweeney tarafından 1991 yılında, ailesinin Potomac, Maryland'deki evinde Potomac Computer Systems adıyla kuruldu. Bu şirketle ZZT (1991) oyununu yayımladıktan sonra Sweeney, 1992'nin başlarında şirketin adını, başka çalışanı veya ofisi olmamasına rağmen "büyük bir şirketmiş gibi görünmesini sağlamak için" Epic MegaGames olarak değiştirdi. Sonraki birkaç yıl içinde şirket, Jill of the Jungle (1992) ve Jazz Jackrabbit (1994) de dahil olmak üzere video oyunları geliştirmeye ve yayımlamaya devam etti. Bunların yanı sıra, Digital Extremes'in Epic Pinball (1993) ve Eclipse Software'in Tyrian (1995) oyunları gibi diğer geliştiricilerin oyunlarını da yayımladılar. Zamanla genişleyen şirket, 1994 yılı itibarıyla 8 çalışana ulaştı.

Nier: Automata, PlatinumGames tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan 2017 yapımı bir aksiyon rol yapma video oyunudur. Oyun, Nier oyunun devamı olup 23 Şubat 2017 tarihinde Japonya ve Mart 2017 tarihinde daha sonra Kuzey Amerika ve PAL bölgesinde PlayStation 4 için piyasaya sürüldü. Aynı yılın Mart ayında Microsoft Windows ve Become as Gods Edition adıyla Xbox One ve The End of YoRHa Edition adıyla Nintendo Switch için de piyasaya sürüldü.

Motorola Photon Q 4G LTE (XT897), Sprint'in 4G LTE ağı üzerinde çalışan ve Motorola tarafından üretilen bir akıllı telefondur. Photon Q, 4,3 inçlik bir dokunmatik ekrana ve 1,5 GHz çift çekirdekli bir işlemciye sahiptir. Android işletim sistemini çalıştırır ve Motorola Droid 4'teki gibi dahili, kızaklı bir klavye içerir.