İçeriğe atla

Stygioides colchica

Stygioides colchica
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Animalia
Şube: Arthropoda
Sınıf: Insecta
Takım: Lepidoptera
Familya: Cossidae
Cins: Stygioides
Tür: S. colchica
Stygioides colchica
(Herrich-Schäffer, 1851)
Sinonimler
  • Stygia colchica Herrich-Schäffer, 1851
  • Stygioides colchicus
  • Stygia dercetis Grum-Grshimailo, 1899
  • Stygia amasina Herrich-Schäffer 1852
  • Stygia tricolor Lederer, 1858
  • Stygoides tricolor
  • Typhonia stygiella Bruand, 1S53

Stygioides colchica, Cossidae familyasından bir güve türüdür. Bulgaristan, Yunanistan, Avrupa Rusya'sının güney kısımları,[1] Ukrayna,[2] Türkiye, Ermenistan, Lübnan ve İsrail'de görülmüştür.[3]

Yetişkinleri Mayıs ayında İsrail'de uçarken kaydedilmiştir.

Alt türleri

  • Stygioides colchicus colchicus
  • Stygioides colchicus dercetis (Grum-Grshimailo, 1899) (Israel, Jordan, Lebanon, Syria)

Kaynakça

  1. ^ "Fauna Europaea". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2019. 
  2. ^ "Fauna Europaea". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2019. 
  3. ^ "Cossidae of Israel". 29 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2019. 
Vikitür'de konuyla ilgili taksonomik bilgiler bulunur:

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İsrail</span> Batı Asyada bulunan bir ülke

İsrail, resmî adıyla İsrail Devleti (İbranice: מְדִינַת יִשְׂרָאֵל‎,

<span class="mw-page-title-main">Terörizmle Savaş</span>

Terörizmle Savaş, kısa kullanımıyla Terörle Savaş veya Terörizmle Küresel Savaşı, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki farklı hedeflere gerçekleştirilen 11 Eylül saldırıları sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'nin öncülüğünde başlatılan uluslararası bir askerî kampanyadır. NATO üyesi olan tüm ülkeler ve üye olmayan bazı ülkelerin katıldığı kampanya, el-Kaide'nin başını çektiği çeşitli silahlı gruplara yönelik açılmıştı.

<span class="mw-page-title-main">İsrail-Türkiye ilişkileri</span> ikili ilişkiler

Türkiye-İsrail ilişkileri, Türkiye ile İsrail’in, Türkiye’nin İsrail’i tanıdığı Mart 1949 tarihinden sonra kurdukları ikili ilişkilerdir.

<span class="mw-page-title-main">Merkez (ilçe, İsrail)</span>

Merkez ilçesi, İsrail'in altı ilçesinden biridir. İlçe, ülkenin ortasında yer almakta olup Şaron Ovası'nın büyük bir kısmını kapsamaktadır. Yüzölçümü 1.294 km² olan ilçenin nüfusu 2018 yılı itibarı ile 2.196.100'dür. İlçenin merkezi Ramla'dır.

Bney Menaşe Hindistan'ın kuzey doğusundaki Manipur ve Mizoram eyaletlerinde, İsrail'in kayıp kabilelerinden geldiklerini iddia eden 9000'i aşkın kişiden oluşan topluluktur. Bu iddia, bir Pentakostalistin 1951'de, rüyasında Hristiyanlık öncesi dinleri olan Yahudiliğe ve anavatanları İsrail'e dönmesini görmesiyle ortaya çıkmıtır. Bney Menaşe dilsel olarak Tibet Burma dil grubunun ve halk olarak Mizo, Kuki ve Çin halklarının bir parçasıdır. Bu kişilere Myanmar'da Çin denir.

İsrail, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da gerçekleştirilen 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan otuz yedi ülkeden birisidir. İsrail'i temsil eden şarkıcı Mey Fayngold, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından görevlendirilmiş; yarışmada söylediği şarkı "Same Heart" ise 6 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen Kdam Eurovision isimli ulusal final doğrultusunda belirlenmiştir. İsrail, on beş ülkenin yarıştığı ikinci yarı finalde ilk ona giremediği için finale yükselememiştir.

Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece İsrail ziyaretçileri, İsrail'in dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin İsrail'den ayrılma tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmak gerekmektedir. Ağustos 2024'ten itibaren, vizeden muaf ülkelerden gelen tüm ziyaretçilerin İsrail'e seyahat etmeden önce elektronik seyahat izni (ETA-IL) almaları gerekmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Amir Haddad</span> İsrailli-Fransız şarkıcı ve şarkı yazarıdır

Amir Haddad, bilinen adıyla Amir,, İsrailli-Fransız şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Evebeynleri Tunuslu, İspanyol Faslısıdır. 2006 yılında İsrail müzik yarışması Kokhav Nolad 'a katılmış, albümü Vayehi'yi 2011 yılında yayınlamış ve The Voice: la plus belle voix yarışmasına Jenifer'ın takımında girerek üçüncü olmuştur. Amir, Fransa'yı 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "J'ai cherché" adlı şarkıyla temsil etmiş ve toplamda 257 puan ile altıncı olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Şavit</span>

Şavit, İsrail yapımı bir fırlatma roketidir. Roket, Israel Aerospace Industries tarafından 1982 yılında uyduları yörüngeye fırlatmak amacıyla geliştirilmiş olup ilk uçuşunu 1988 yılında gerçekleştirdi ve İsrail uzaya araç fırlatma kabiliyeti bulunan sekizinci ülke haline geldi.

İsrail, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. Yarışmaya katılımın dışında 2018 yılında "Toy" adlı şarkısıyla Netta Barzilay'ın kazanmasından dolayı 14, 16 ve 18 Mayıs 2019 tarihlerinde Tel Aviv'de bulunan EXPO Tel Aviv'de yapılmıştır. Yarışmaya İsrailli yayıncı תאגיד השידור הישראלי (IPBC) ev sahipliği yapacaktır.

<span class="mw-page-title-main">Beni Gantz</span> İsrailli asker ve politikacı

Binyamin "Beni" Gantz, 2020'den itibaren İsrail Başbakanı yardımcısı olan ve Savunma Bakanı olarak görev yapan İsrailli politikacı ve eski asker.

Wolf Kimya Ödülü, yılda bir kez İsrail'deki Wolf Vakfı tarafından verilir. Vakıf tarafından kurulan ve 1978'den beri verilen altı Wolf Ödülü'nden biridir. Diğer ödüller, ziraat, matematik, tıp, fizik ve sanat alanlarında verilir.

<span class="mw-page-title-main">Birleşik Arap Emirlikleri-İsrail Barış Anlaşması</span>

Birleşik Arap Emirlikleri-İsrail Barış Anlaşması veya İbrahim Anlaşması, 13 Ağustos 2020'de Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında yapılan anlaşmadır. Birleşik Arap Emirlikleri bu anlaşmayla birlikte İsrail'in Mısır'dan ve Ürdün'den sonra anlaşma yaptığı üçüncü Arap ülkesi olmuştur ve Körfez ülkeleri arasında İsrail'le anlaşan ilk ülke konumundadır. İbrahim Anlaşması'nın açıklanmasından saatler sonra Birleşik Arap Emirlikleri medyası İsrail'in anlaşma karşılığında Filistin'deki ilhak politikasını kalıcı şekilde durdurduğunu yazmıştır, buna karşın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ilhak politikasının kalıcı şekilde durdurulmadığını, bir süre askıya alındığını belirtmiştir.

Israel Start-Up Nation, Ron Baron ve Ran Margaliot tarafından 2014 yılında kurulan ve İsrail merkezli bir UCI Dünya Turu ekibi. 2020'den önce takım İsrail Bisiklet Akademisi olarak biliniyordu.

İsrail, 2021 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. İsrailli yayıncı İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (Kan) tarafından Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapılacak 2021 yarışması'nda İsrail'i Görevlendirme yöntemi sonucunda Eden Alene'nin "Set Me Free" adlı şarkısıyla temsil edeceği belirlenmiştir. Daha önce Çin'deki 2019 koronavirüs hastalığı (COVID-19) salgını ve diğer ülkelere yayılması nedeniyle etkinlik iptal edilmeden önce Eden Alene'nin 2020 yılında "Feker Libi" şarkısı ile yarışması'na katılacağı planlanmıştı.

<span class="mw-page-title-main">İsrail'deki diplomatik temsilcilikler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

İsrail'deki diplomatik temsilcilikler listesi İsrail'deki dış büyükelçilik ve konsoloslukları kapsar. İsrail'de hâlihazırda 89 büyükelçilik bulunmaktadır; bunların 87'si Tel Aviv ve Tel Aviv Bölgesi'nde, 3'ü ise Kudüs'te bulunmaktadır. Bazı ülkeler bir büyükelçilik işletmenin yanı sıra Eilat, Hayfa ve Kudüs gibi şehirlerde konsolosluk da işletirler.

<span class="mw-page-title-main">İsrail-Rusya ilişkileri</span>

İsrail-Rusya ilişkileri, İsrail ve Rusya arasındaki ikili dış ilişkileri ifade etmektedir. Rusya'nın Tel Aviv'de büyükelçiliği ve Hayfa'da konsolosluğu bulunmaktadır. İsrail'in Moskova'da bir büyükelçiliği ve Yekaterinburg'da (açılacak) bir başkonsolosluğu var. Rusya, Ortadoğu Dörtlüsü üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">İsrail-Yunanistan ilişkileri</span>

İsrail-Yunanistan ilişkileri, Yunanistan Cumhuriyeti ile İsrail Devleti arasındaki ikili ilişkidir. İki ülke arasındaki ilişkiler 20. yüzyılın sonlarında gerildi, ancak 2008'den beri Doğu Akdeniz'in en güçlüleri arasında yer aldılar. İsrail ve Yunanistan birbirlerini askeri, istihbari, ekonomi ve kültürel açıdan güçlü işbirlikçiler olarak görüyor. Her iki ülke de 2015 yılına kadar hem İsrail hem de Kıbrıs'tan petrol ve gaz çıkarılmasına atıfta bulunan ve Yunanistan üzerinden bir boru hattıyla Avrupa ana karasına teslim edilecek olan Enerji Üçgeni'nin bir parçasıdır. Gazze filosu saldırısının ardından İsrail'in Türkiye ile ilişkilerindeki bozulma, Yunanistan-İsrail ilişkilerinin güçlenmesine büyük katkıda bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Golan Tepeleri'nin statüsü</span> İsrail-Suriye sınırına yakın platonun uluslararası yasal statüsü

Golan Tepeleri, Batı Asya'nın Levant bölgesinde yer alan ve 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda İsrail tarafından Suriye'den ele geçirilen kayalık bir platodur. İsrail ve ABD dışındaki uluslararası toplum, Golan Tepeleri'nin İsrail tarafından askeri işgal altında tutulan Suriye toprağı olduğunu kabul etmektedir. Savaşın ardından Suriye, Hartum Kararı'nın bir parçası olarak İsrail ile herhangi bir müzakereyi reddetti.

Fauna Europaea, yaşayan tüm çok hücreli Avrupa kara ve tatlı su hayvanlarının bilimsel adlarının ve dağılımının yer aldığı bir veri tabanıdır. Pan-Avrupa Tür Dizinleri Altyapısı (PESİ) içinde hayvan taksonomisi için standart bir taksonomik kaynak olarak hizmet vermektedir. Haziran 2020 itibarıyla Fauna Europaea veri tabanında 235.708 takson ismi ve 173.654 tür ismi bulunmaktadır.