Hacettepe Üniversitesi (HÜ), 8 Temmuz 1967 tarihinde, 892 sayılı kanun ile Türkiye'nin başkenti Ankara'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Merkez kampüsü Sıhhiye'de, en geniş yüzölçümüne sahip yerleşkesi ise Beytepe Kampüsü'nde olan üniversitenin toplamda beş adet yerleşkesi bulunmaktadır. Sıhhiye ve Beytepe dışındaki kampüslerde çeşitli meslek yüksekokulları ve araştırma merkezleri bulunmaktadır. 2019 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı binasının da Beytepe Kampüsü'ne taşınması sonucunda Beşevler'deki kampüs tamamen boş kalmıştır. 2020 yılı itibarıyla üniversitenin rektörü, 24 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından atanmış olan Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'dır.
İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.
Stuttgart, Almanya'nın altıncı büyük şehri, Baden-Württemberg eyaletinin başkenti ve en büyük belediyesi, Stuttgart vilayetinin (Regierungsbezirk) merkezidir. Stuttgart Almanya'nın ticarette en aktif şehridir. 31 Aralık 2017 itibarıyla nüfusu 632.743. Almanya'daki büyükşehirler arasında en dağlık olandır. Stuttgart Üniversitesi ve Hohenheim Üniversitesi, bu şehirde yer almaktadırlar.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.
RWTH Aachen veya uzun adıyla Rheinisch Westfalische Technische Hochschule Aachen, Almanya'da bir teknik üniversitedir. 42.000'den fazla sayıda ögrencisiyle Almanya'nın en büyük teknik üniversitesidir.
Atatürk Üniversitesi, 1957 yılında Erzurum'da kurulmuş üniversitedir.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir'de bulunan bir devlet üniversitesi. Türkiye’nin önde gelen köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. 20 Temmuz 1982 tarihinde kuruldu. Üniversitede 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu, 2'si uygulama ve araştırma hastanesi olmak üzere 49 uygulama ve araştırma merkezi vardır. Üniversite 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye'deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4'üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ya da kısaca DPÜ, Türkiye'nin Kütahya ilinde bulunan devlet üniversitesi.
Fırat Üniversitesi (FÜ), Elazığ'da yer alan bir devlet üniversitesidir. 11 Nisan 1975 tarihinde kurulmuştur.
Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite olan devlet üniversitesidir.
Sakarya Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Türkiye'nin Sakarya ilinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Resmi olarak 1992 tarihi kuruluş tarihi olarak kabul edilse de geleneksel olarak Sakarya Üniversitesinin kuruluş tarihi 1970 yılındaki Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu'nun kuruluş tarihi olan 1970 yılı olarak görülmektedir.
Heidelberg Ruprecht Karl Üniversitesi, ya da kısa adıyla Heidelberg Üniversitesi, 1386'da Heidelberg'de kurulmuş, Almanya'nın en eski üniversitesi olmasının yanında; en ünlü ve prestijli üniversitelerinden biridir. Üniversitenin tarihi 14. yüzyıla kadar uzanır. 16. yüzyılda hümanizmin merkezi haline gelmiştir. 19. yüzyıl sonrasında bağımsız düşünürlerin, demokratik düşüncenin ve ileri seviye bilimsel araştırmaların merkezi haline gelmiştir. Bu dönemde Amerikan üniversitelerinde yüksek lisans eğitimi veren okullarına rol modeli olmuştur.
Darmstadt Teknik Üniversitesi, Almanya`nin Hessen eyaleti Darmstadt şehrinde bulunan bir araştırma üniversitesidir. Mühendislik ve bilişim bilimi alanlarında elde ettiği başarılarla uluslararası alanda üne sahiptir. Darmstadt Teknik Üniversitesi'nin şu an yaklaşık 25.100 öğrencisi ve 2.400 çalışanı bulunup, bunun 312'si ise profesörlerden oluşur. Üniversitenin 13 fakültesi vardır. TU Darmstadt dünyadaki ilk elektrik-elektronik bölüm ve fakültesine ev sahipliği yapmaktadır. Elektrik-elektronik bölümü 1882, elektrik-elektronik fakültesi 1883 senesinde kurulmuştur.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ),1955 yılında Trabzon'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.
Gottfried Wilhelm Leibniz Hannover Üniversitesi, Almanya'nın Hannover şehrinde bulunan resmi ismi Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover veya kısaca LUH olan yükseköğretim kurumudur. Özellikle temel bilimler ve mühendislik alanında Almanya ve Avrupa'da adı geçen köklü üniversitelerden biri olan Hannover Üniversitesi bilhassa makine mühendisliği ve mimarlik bölümlerinde Almanya´nin en iyi üniversitelerinden biri olarak kabul edilir. Üniversite 1831 yılında kurulmuş olup 9 fakülteden oluşmaktadır.
Köln Üniversitesi Köln, Almanya'da bulunan, 48.000'den fazla öğrencisiyle Almanya'daki en büyük üniversitelerden biridir.
Duisburg-Essen Üniversitesi Almanya'nın Kuzey-Ren Wesfalya eyaletinde bulunan yükseköğretim kuruluşudur. 1 Ocak 2003'te Duisburg ve Essen Üniversitelerinin birleştirilmesiyle kurulmuştur. Duisburg ve Essen Üniversitelerinin her ikisi de 1972 yılında kurulmuştu. 14 bölüm 30 binden fazla öğrencisiyle üniversite Almanya'daki en büyük on üniversite arasına girmektedir. Birçok uluslararası öğrenci üniversite kapsamındaki fakültelerde eğitim görmektedir. Üniversitenin yıllık bütçesi 470 milyon eurodur.
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Türkiye Büyük Millet Meclisinin 2010 yılında çıkardığı bir yasayla Erzurum'da kurulmuştur. Kurucu rektörü Muammer Yaylalı'dir. 2012 yılında eğitim öğretime başladı.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ya da kısaca KSBÜ, Türkiye'nin Kütahya ilinde bulunan devlet üniversitesi.