İçeriğe atla

String

String, genellikle bazı ülkelerde iç çamaşırı ya da mayo olarak giyilen bir giysidir. Geleneksel törenler veya sporlar için de giyilebilir.

Önden bakıldığında, tanga tipik olarak bikini tabanına benzemektedir, ancak arka kısımda malzeme minimum düzeye indirgenmiştir. Stringler neredeyse her zaman cinsel organlar, anüs ve perineni kaplayacak şekilde tasarlanır, kıç ve kalçaların bir kısmını veya çoğunu terk eder.[1] Giysinin arkası, tipik olarak, bel bandının ortasını giysinin alt kısmı ile birleştiren, kalçalar arasında giyilmek üzere tasarlanmış ince bir bel bandı ve ince bir malzeme şeridinden oluşur. Ayrıca "tanga destekli" bağlamında tek parça vücut kıyafeti, vücut çorabı, leotard veya tek parça mayo gibi diğer giysi türlerinde de tanımlayıcı bir terim olarak kullanılır.[2]

Bir tür string, arka kısmı sadece (genellikle elastikleştirilmiş) bir dizeden ibaret olan G-string'tir.[3] İki terim G-string ve string sıklıkla birbirinin yerine kullanılır; bununla birlikte, farklı kıyafet parçalarına başvurabilirler. String kumaşın arka kısmının kalınlığına, malzemesine veya türüne bağlı olarak çeşitli tarzlarda gelir ve dünyanın her yerinde hem erkekler hem de kadınlar için kullanılabilir.

Tasarım ve çeşit

Kadın stringleri

Erkek stringleri

Yaylı bel kıyafetleri
BackSides
StrapTie
G-string T, string Underwear - string back
Thong triangle Underwear - triangle back
V Underwear - V back

String türleri geleneksel tanga, G-string ve C-string içerir. Tam arka kapsama alanı ve arka kısımda bir dizi ara parça tipi vardır. Tasarımlar daha fazla riskli hale geldikçe, cinsel organları onları gizledikleri kadar açığa çıkarmayı amaçlayan türleri de vardır.[4] Diğer stiller Cheeky, V-string, T-front ve T-back içerir. Tanga ara stillerinin isimlendirilmesi tartışmalıdır, farklı satıcılar kelimeleri birbirinin yerine kullanırlar. Stringler, ipek, lateks, pamuk, mikrofiber, atlas, naylon ve likra / spandeks gibi çok çeşitli materyallerde mevcuttur. Her iki cinsiyet için de, cinsel organlara uymak veya mizahi görsel efektler sağlamak için şekiller içeren yeni tasarımlar da vardır.[5]

Erkekler ve kadınlar için tasarlanan stringler arasındaki en önemli fark, giysinin ön kısmının şeklidir. Genellikle, her zaman olmasa da, erkekler için stringler, erkek cinsel organı için şekil ve alan yaratmak için dikey bir dikişe sahiptir ve ergonomik bir uyum için esnek bir malzemeden yapılabilir.[6] Kadın stringlerdeki eşdeğer bölüm normal olarak düz ve kusursuzdur. Bununla birlikte, kumaş genellikle vulva'yı kapladığı alanda daha kalındır.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2018. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kimono</span> Japonların geleneksel giysisi

Kimono (Japonca: 着物 -, Japonya'nın geleneksel giysisidir. Ki ve mono sözcüklerinden türetilmiştir. Japoncada aslen tüm kıyafetler için kullanılan kimono sözcüğü, sonradan hem kadınlar hem de erkekler tarafından giyilen uzun giysiyi tanımlamak için kullanılmaya başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Külotlu çorap</span> İç giysisi

Külotlu çorap, genellikle kadınlar tarafından giyilen, belden ayak ucuna kadarki bölgeyi sıkıca kaplayan, saydam veya opak olarak iki ana ürün grubuna sahip giyecektir. Erkekler için külotlu çorap türleri de mevcuttur. Fonksiyonel nedenler ile veya görsel nedenler ile kullanılan bir giysidir. Çoraplar veya naylon çoraplar gibi, külotlu çoraplar da genellikle naylondan veya naylonla karıştırılmış diğer liflerden yapılır. Tek parçadan oluşan külotlu çoraplar 1960'larda ortaya çıkmış ve o zamana kadar kullanılan naylon çoraplara bir alternatif oluşturmuştur.

<span class="mw-page-title-main">G-string</span>

G-string, bir string türüdür. Dar bir kumaş parçası, deri ve atlas genitalleri örten, kalçaların arasından geçen ve kalçaların etrafındaki bir bel kemiğine tutturulan bir parçadır. Önden bakıldığında klasik iç çamaşırlarlara benzeyen, arka tarafı ise kalçaların arasından geçen bir ipten ibaret olan bir iç çamaşırı türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Pijama</span> uyumadan önce yatarken giyilen haff giysi

Pijama; hafif, genellikle iki parçadan oluşan ve uyumadan önce yatarken giyilen bir giysidir.

<span class="mw-page-title-main">Lingerie</span>

Lingerie kadın iç giyim terimidir. Fransızca kelime iç çamaşırı anlamına gelen 'lin' den türemiştir. Fransızcada her iki cinsiyet için de iç giyim anlamında kullanılsa da İngilizcede sadece kadınların moda iç giyimleri anlamında kullanılmaktadır. Pamuk kullanılan ürünler için genelde kullanılmaz.

<span class="mw-page-title-main">Külot</span> İç Giysisi

Külot, kadınlar tarafından giyilen bir iç çamaşırı türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Şalvar</span> ağı çok bol olan, bele bir uçkurla bağlanan geniş pantolon

Şalvar, genellikle ağı çok bol olan, bele bir uçkurla bağlanan geniş bir tür pantolondur. Özellikle Adana'dan başlayıp Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kadar olan bölgede sıkça giyilen yöresel giysi türüdür. Şalvar bol olduğundan bağ bahçe ve tarlada çalışanlar için uygundur. Bu özelliği nedeniyle şalvarı hâlâ kırsal alanda tarım ve hayvancılık yapan insanlar kullanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Don (iç çamaşırı)</span>

Don erkek ya da kadın iç giyiminde, cinsel organın olduğu bölgeyi örtme ve koruma amaçlı olarak kullanılan iç çamaşırlarının tümünün ortak ismi.

<span class="mw-page-title-main">Bikini</span>

Bikini, kadınlar için tasarlanmış, yüzmede kullanılan bir mayo türüdür. Bikini üretiminde suya karşı dayanıklı kumaşlar tercih edilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Giyim</span>

Giyim, vücudun bir kısmını veya tamamını kapsayan her türlü kıyafet ve aksesuar. Giyim kuşamın en önemli ve muhtemelen en eski işlevi, vücudu doğa şartlarından korumasıdır. Hava koşullarından korumasının yanı sıra, spor ve yemek yapmak gibi tehlikeli faaliyetler sırasında deri ile çevre arasında bariyer görevi görerek güvenliği artırır. Ayrıca vücuda hijyenik bir bariyer sağlayarak vücuda toksinlerin ve mikropların girişini sınırlandırır. Giyim kuşamın en önemli işlevlerinden biri de kişinin stilini, zevklerini ve modayı yansıtmasıdır. Her halka ve ülkeye ait ulusal giyimler mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">Üstsüzlük</span> erkek ya da kadının gövdesinin kolları baş hizasına kadar çıplak hali

Üstsüzlük ya da yarı çıplaklık, erkek ya da kadının gövdesinin kolları baş hizasına kadar çıplak halidir. Sadece gövdesi çıplak olmak üzere üstsüz yüzme veya spor ya da festival gibi geniş katılımlı etkinlikler yaygın yapılan bir uygulamadır. Sosyal ve siyasal eylem amacıyla da yarı çıplak ya da tam üstsüz yasa dışı eylemler de gerçekleşebilmektedir. FEMEN eylemleri buna örnek gösterilebilir. Yarı çıplaklığın kadın ve erkeklerde meme kısmının da görünürlüğünden cinsel dürtüleri artırdığı ileri sürülmektedir. Tarih boyunca, özellikle erkek çiftçi, madenci ve diğer emekçiler arasında bu şekilde üstsüz çalışma yaygındır.

<span class="mw-page-title-main">İç giyim</span> giysilerin altına giyilen çamaşırlar

İç giyim, dış giyim eşyalarının altına giyilen kıyafetler olup, genellikle cilt ile doğrudan temas halindedirler, ancak tek kattan fazlasını oluşturabilirler. Dış giysilerin vücut atığı ile kirlenmesini veya hasar görmesini önler, dış giysilerin cilde karşı sürtünmesini azaltır ve cildi şekillendirmek ve cilt kısımlarını örtme işlevini görürler.

<span class="mw-page-title-main">C-string</span>

C-string sadece ön tarafa yapıştırılan ve arkadan sabit tellerle tutturulan string ve iç çamaşırı türüdür. G-stringten farklı olarak yanlarında ip bulunmuyor, bunun yerine kilotun arka kısmına doğru giden hafif teller vardır

<span class="mw-page-title-main">Vücut kıyafeti</span> gövde ve ağ kısmı örten tek parça formlu giysi

Vücut kıyafeti (bodysuit) gövde ve ağ kısmı örten ve mayo olarak kullanılamayacak olan tek parça formlu bir giysidir. Malzemelerin değişmesine rağmen temel bir vücut kıyafeti tarzı tek parçalı mayo ve bir leotarda benzer. Bir mayodan farklı olarak vücut kıyafeti, kasıkta kancalar veya cırt cırt velcroya sahiptir. Bir gömlek kollu, değişken omuz askılı ve yaka stillerinde olabilir. Vücut kıyafetleri, pamuk, dantel, naylon vb. dahil olmak üzere bir dizi kumaştan yapılabilir. Genel olarak, tekstil kıyafetler, vücudun şekline daha iyi uyum için likra gibi genişletilebilir fiber içerir.

<span class="mw-page-title-main">Leotard</span>

Leotard gövde kaplayan, ancak bacakları açıkta bırakan, unisex, tek parçalı bir giysidir. Giysi ilk olarak Fransız akrobatik sanatçısı Jules Léotard (1838–1870) tarafından ünlü oldu. Kolsuz, kısa kollu ve uzun kollu mayolar var. Bacakları da kapsayan unitard bir varyasyondur.

<span class="mw-page-title-main">Bandeau</span>

Bandeau, görünüşte bir kumaş şeridi içeren bir giyimdir. Günümüzde terim, sıklıkla bir kadının göğüslerini saran giysiyi ifade eder. Bandeau, 1940'larda iki parçalı bir mayonun üst kısmı olarak ortaya çıktı. Günumüzde spor veya mayolarda bikininin bir parçasıdır. Göğüs üstü elbiseye benzer, ancak daha dardır. Genellikle askısız, kolsuzdur ve omuzdan çıkarılır.

<span class="mw-page-title-main">Mikrokini</span>

Mikrokini, mayo ve bikini çeşitleri'nden biridir. Hem kadınlar hem de erkekler için tasarımlar mevcuttur. Genellikle sadece cinsel organları kaplayacak kadar kumaş kullanır. Herhangi bir ek kayış, yalnızca giysiyi kullanıcının vücuduna bağlı tutmak içindir. Mikrokini'nin bazı varyasyonları, kumaşı cinsel organlar üzerinde yerinde tutmak için yapışkan veya tel kullanır. Bu tasarımlar, giysiyi yerinde tutmak için herhangi bir ek yan kayış gerektirmez. Bu tasarımlar, giysiyi yerinde tutmak için herhangi bir ek yan kayış gerektirmez. Mikrokini'nin en radikal varyasyonlarında basitçe ince kayışlar bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Tankini</span>

Tankini, askılı tişört ile kombin oluşturulan bir mayo türüdür. 1990’ların sonunda tanıtımı yapılan, çoğunlukla elastan pamuk, likra ve naylondan yapılmış bir atlet ile bir bikini altını birleştiren bir mayodur. Bu türdeki bir mayo ile tuvaleti kullanmak için tüm takımın çıkarılması gerekmediğinden, bazıları tarafından iki parçalı tek bir takım olarak kullanılmaktadır. Tankiniler çeşitli stil, renk ve şekillerde geliştirilmiştir.Bazıları her ebata uyumlu sütyenler gibi özellikler içerir. Özellikle Çocuklar için plaj kıyafeti ve triatlon gibi atletik kıyafet türleri popülerdir. Vogue'nun moda haberleri direktörü Katherine Betts'e göre, kum’da veya deniz’de bu amfibi spor kıyafeti, kullanıcılarının üstlerini kaybetme endişesi duymadan rafting yapmalarına, voleybol oynamalarına ve yüzmelerine olanak tanıyor. Spagetti kayışları olan bir kaşkorse benzeri tankini'ye camkini denir. Tankiniler, mastektomi geçirmiş kadınlar için bir seçenek olarak önerilmektedir. Göbeği açığa çıkaracak şekilde bazen önü bölünen tankiniler hamile kadınlar için mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">Slip (iç çamaşırı)</span>

Slip, kısa, vücuda oturan iç çamaşırı, iç giyim ve mayo türüdür. Slipler, genellikle leğen kemiği boyunca kasık ve kalçalara kadar uzanır. Hem erkekler hem de kadınlar tarafından giyilebilir. Kumaşa bağlı bir bel bandı ile çeşitli farklı tarzlara sahiptir. Yüzme külotu ve şort mayo, mayo olarak kullanılan bir varyasyondur.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan milli giyimleri</span>

Azerbaycan milli giyimleri, Azerbaycan halkının maddi ve manevi kültürünün zor ve uzun bir gelişim süreci sonucunda ortaya çıkmıştır. Azerbaycan halkının etnik tarihi, halk yaratıcılığının sanatsal özellikleri, çeşitli durumlarda şekillenmeleri, sanatsal süslemeler, dokuma halk giysilerinde kendini göstermiştir. Azerbaycan'da ipekçilik ve pamuk üretimi gibi alanlar geliştikçe, milli giysilerin hazırlanmasında özel bir rol oynayan kumaş üretimi arttı ve bunun sonucunda milli giysilerde bir canlanma dönemi yaşandı. Milli giyim takımının hazırlanmasında özel bir rol oynayan, dekoratif uygulamalı sanatların diğer örneklerinde olduğu gibi, kumaşlarda Uzak Doğu kültürüne özgü birçok süsleme örnekleri kendini gösterirdi.