
Stockholm (

Norveç hükümdarları listesi 872'de başlamaktadır. Geleneksel olarak anlatıya göre bu tarihte Hafrsfjord Muharebesi yapılmış ve bu muharebede galip gelen İ. Harald Güzelsaçlı birkaç küçük Norveç krallıklarını babasının hükümdarlık yaptığı küçük devlete ilhak ederek tüm Norveç'i tek bir hükümdarlık içinde birleştirmiştir. Harald'in kral olduğu bu tek krallık sonradan "Norveç Krallığı" olarak bilinmeye başlanmıştır.

Kalmar Birliği, 14-16. yüzyıllar arası üç İskandinav ülkesinin bir tahtın egemenliği altında bir araya gelmesi sonucu oluşan birliğe verilen addır. Bazı Avrupalı tarihçiler tarafından İskandinav Güçleri olarak da adlandırılır. Birlik üç kurucu ülke dışında bu ülkelere bağlı olan Finlandiya, Grönland, İzlanda ve diğer bağlı toprakları da kapsamaktaydı. 15. yüzyılın ilk çeyreği boyunca Avrupa'nın güçlü siyasi oluşumlarından biriydi. Finlandiya, Kalmar Birliği'nin bir parçası olmasına karşın birliğe katıldığı sırada İsveç toprağı olması ve Cermen kökenlere sahip olmamasından dolayı, Birlik içinde de fazla bir öneme sahip değildi.
İsveç tarihi, günümüzde İsveç Krallığı'nın sınırları içinde kalan bölgelerin tarih öncesi zamanlardan günümüze kadar süregelen tarihidir.

Danimarka hükümdarları listesi Danimarka ülkesi üzerinde hüküm süren kral ve kraliçe unvanı taşımış kişilerin listesidir. Bu kral ve kraliçeler şöyle sıralanır:
- Danimarka Krallığı
- Danimarka ve Norveç ülkeleri arasında şahsi birlik (1380–1397)
- Kalmar Birliği (1397–1536)
- Danimarka, Norveç ve İsveç Birliği (1397–1523)
- Danimarka ve Norveç Birliği (1523–1536)
- Danimarka - Norvec Krallığı (1536–1814)
- Danimarka Krallığı
- İzlanda:
- Grönland:
- Faroe Adaları:
Danimarka tarihi, bugünkü Danimarka Krallığı topraklarının tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar uzanan tarihini kapsar.
Norveç tarihi, bugünkü Norveç Krallığı topraklarının tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar uzanan tarihini kapsar.

Halmstad ['hulm-stɑː(d)], İsveç'in güneyinde yer alan bir şehirdir. Şehir, İsveç'in güneybatısında, Baltık Denizi kıyısında, oldukça işlek bir limana sahip, ormanlık bir kıyı üzerine kuruludur. Kent, İsveç'teki büyük kentlerden biri olup, Halland ilinin de yönetim merkezi durumundadır.

İsveç ve Norveç Birliği, 1814 ve 1905 yılları arasında var olan ve bugünkü İsveç ve Norveç'in topraklarını kapsayan bir devlettir. 1814 yılında Danimarka'dan bağımsızlığını kazanan Norveç, kısa süre sonra İsveç'in işgali altında kalarak, sonu Kiel Antlaşması'yla biten bir süreç başladı. 14 Ocak 1814 tarihindeki bu antlaşma, devletin kuruluş tarihidir.

İsveç Bağımsızlık Savaşı ya da diğer adlarıyla Gustav Vasa'nın İsyanı ve İsveç'in Ayrılması, 1521-1523 yılları arasında İsveç soylusu Gustav Vasa'nın isyan edip iç savaş çıkarmasıdır. Gustav Vasa, başarılı bir şekilde II. Christian'ın liderliğini yaptığı Kalmar Birliği'nden ayrılmayı başardı.

I. Gustav, 1523'ten 1560'taki ölümüne kadar İsveç kralıdır. İlk olarak 1521'de Danimarka kralı II. Christian'a karşı İsveç Bağımsızlık Savaşı'nı başlatmıştır. 6 Haziran 1523'te kral olmuş ve Kalmar Birliği'ne son vermiştir.

II. Christian Kalmar Birliği'ne bağlı İskandinav hükümdarı. 1513'ten 1523'e kadar Danimarka ve Norveç kralı ve 1520'den 1521'e kadar İsveç kralı olarak hüküm sürdü. 1513'ten 1523'e kadar, amcası I. Friedrich ile birlikte ortaklaşa Schleswig ve Holstein Dükü oldu.

II. Friedrich 1559'dan ölümüne kadar Danimarka ve Norveç kralı ve Schleswig Dükü idi. Kendisinden önceki Norveç ve Danimarka kralı III. Christian'ın oğludur. Oldenburg Hanedanı üyesidir.

Bu liste, 1919'da cumhuriyet kurulana kadar Finlandiya hükümdarlarının listesidir. Bu listede ayrıca İsveç kralları, Kalmar Birliği hükümdarları ve Finlandiya Büyük Dükleri de yer almaktadır.

I. Christian Kalmar Birliği altında İskandinav hükümdar. 1448-1481 yılları arasında Danimarka, 1450-1481 yılları arasında Norveç ve 1457-1464 yılları arasında İsveç kralı. Ayrıca Finlandiya Büyük Dükü.

Oldenburg Hanedanı, Kuzey Almanya kökenli bir Avrupa hanedanı. Güçlü bağlarıyla Danimarka'nın kraliyet Hanedanıdır. Avrupanın en güçlü hanedanlığından biridir. Hanedan İzlanda, Yunanistan, Norveç, Rusya, İsveç devletlerinde ayrıca Schleswig ve Hostein Düklüklerinde Kraliyet hanedanı olarak yer almış veya almaya devam etmektedir.

İsveç Prensesi Ingrid, 1947'den 1972'ye kadar Kral IX. Frederik'in eşi olarak Danimarka kraliçesiydi.

Erik Johansson Vasa, İsveçli bir soyluydu. I. Gustav'ın babasıydı. 8 Kasım 1520'de Stockholm Katliamı sırasında öldürüldü. 1523'te oğlu Gustav İsveç kralı oldu ve Kalmar Birliği son buldu.

Karl Knutsson Bonde (1408–1470), kısaca Karl Bonde İsveç kralı ve Norveç kralı (1449-1450) idi. İsveçte VII. Karl, Norveçte ise I. Karl olarak bilinir.