İçeriğe atla

Steorn

2000 yılında İrlanda Dublin'de kurulan ve 2006 yılı ağustos ayında The Economist dergisine verdiği tam sayfa ilanla bedava enerji elde edilebilen bir teknoloji geliştirdiğini iddia ederek dikkat çeken şirket. Orbo ismini verdikleri teknolojilerini bilimsel açıdan ispatlamak amacıyla fizikçilerden oluşan bir jüri oluşturduklarını ve çalışmaların devam ettiğini öne sürmektedirler.

Manyetizma yoluyla dışarıdan bir kaynağa gerek duymadan ve herhangi bir kirliliğe yol açmadan sürekli çalıştığı iddia edilen sistemin termodinamiğin ilk ilkesini ihlal etmesi nedeniyle bilim camiasında pek dikkate alınmamıştır. 4 Temmuz 2007 yılında Londra'da bu teknoloji ile çalışan bir makinanın sergisi ise "teknik nedenlerle" iptal edilmiştir.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">James Dewey Watson</span> Amerikalı moleküler biyolog, genetikçi ve zoolog

James Dewey Watson, 1954 yılında yaptığı çalışma ile DNA'nın ikili sarmal yapısını, araştırmacı Francis Crick ile bularak Nobel Ödülü almış bilim adamıdır.

<span class="mw-page-title-main">Ege Üniversitesi</span> İzmir, Türkiyede bir devlet üniversitesi

Ege Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayımlanan 6595 sayılı kanunla 9 Mart 1956 tarihinde, İzmir'de Ege Bölgesi'nin ilk, Türkiye'nin 5. üniversitesi olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan devlet üniversitesi. Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinin başında gelen Ege Üniversitesi, Türkiye'de ve dünyada birçok ilklere imza atmıştır.

<i>Sabah</i> (gazete) Türkiyede faaliyetlerini sürdüren günlük gazete

Sabah, Türkiye'de 22 Nisan 1985'te yayımlanmaya başlanan günlük gazete. Sloganı "Türkiye'nin en iyi gazetesi"dir. Gazete, 1997 yılının Ocak ayından itibaren internet üzerinden de yayımlanmaya başlamıştır. 2007 yılında TMSF'ye devredilen ve ardından Turkuvaz Medya Grubu'na katılan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak'tır.

<span class="mw-page-title-main">Binali Yıldırım</span> 27. ve son Türkiye başbakanı

Binali Yıldırım, Türk siyasetçi ve mühendis, Türkiye'nin 27. ve son başbakanı, 28. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı ve AK Parti'nin üçüncü Genel Başkanı. Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevine Mayıs 2016'da başladı. Başbakanlık görevinden önce 2002-2013 ve 2015-2016 yılları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görevlendirildi. Ayrıca 2014 ve 2015 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.

<span class="mw-page-title-main">William Fowler</span> Amerikalı nükleer fizikçi

William Alfred "Willie" Fowler, Amerikalı bir astrofizikçidir.

<span class="mw-page-title-main">Lubbock, Teksas</span> ABD, Teksas eyaletinde bir şehir

Lubbock Teksas eyaletinin 11'inci büyük şehridir. Kuzeybatı Teksas'ta tarihi Llano Estacado bölgesinde bulunur. Şehir nüfusu 2005 nüfus sayımlarına göre yaklaşık olarak 209.737 idi. Buna rağmen dış kesimlerle birlikte nüfus 257.663'ü bulur.

<span class="mw-page-title-main">Linus Pauling</span>

Linus Carl Pauling, Amerikalı kuantum kimyageri ve biyokimyager. Ayrıca kristalografer, moleküler biyolog ve tıp araştırmacısı olarak da bilinmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Cornwall</span>

Cornwall veya Kernevekeli, Güney Batı İngiltere'de bir county'dir. Bölgenin tarihî merkezleri Bodmin ve Launceston iken, idarî merkezi Truro şehridir.

<span class="mw-page-title-main">William Shockley</span>

William Bradford Shockley, Amerikalı fizikçi ve mucittir.

<span class="mw-page-title-main">Robert C. Merton</span> Amerikalı ekonomist

Robert Cox Merton Amerikalı ekonomist. 1997 yılında Myron Scholes ile birlikte Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Sony Pictures</span> Sonynin Amerikan televizyon ve film yapım ve dağıtım birimi

Sony Pictures Entertainment Inc., film ve televizyon programlarının yapımcılığını, ticaretini ve dağıtımcılığını yapan Amerikan eğlence şirketi. Japon teknoloji ve medya şirketi olan Sony'nin yan şirketidir. 2007'de değeri 8,58 milyar $ olarak açıklanmıştır.

Bridgestone Corporation 1931 yılında Shojiro Ishibashi tarafından Japonya'da kurulmuş uluslararası lastik firmasıdır. Bridgestone ismi, Japoncada "taş köprü" anlamına gelen ishibashi kelimesinden türemiştir.

<span class="mw-page-title-main">IX. Gregorius</span> 178. Katolik Kilisesi papası (1170-1241; pd. 1227-1241)

Papa IX. Gregorius,, , 13. yüzyıl papalarının en etkin ve güçlülerinden biridir. Kilise hukukçusu, teolog, papalık ayrıcalıklarının savunucusu ve Engizisyon mahkemelerinin kurucusudur. Gregory 1234 yılında, I. Dünya Savaşı sonrasına kadar Katolik Kilisesi için dini hukukun temel kaynağı olarak varlığını sürdüren bir kanon hukuku kuralları olan Dekretaller'i yayınlamıştır. 19 Mart 1227 tarihinden 22 Ağustos 1241 tarihine kadar Papalık yapmıştır. İddiaların aksine, Papa IX. Gregory'nin nefret ettiği için kedilerin öldürülmesi fetvası verdiğini gösterir hiçbir tarihi kayıt yoktur. Bu iddia, papanın gönderdiği Vox in Rama başlıklı bir karar mektubuna dayanıyor. Mektup Almanya Kralı VII. Henry'ye ve Mainz Başpiskoposu III. Siegfried'a yazılmış. Ancak iddiaların aksine, mektup kedileri öldürmekle ilgili hiçbir şey söylemiyor. Metin, papanın Stedinger kasabasında geliştiğini düşündüğü Luciferian mezhebiyle mücadele çağrısı hakkında alınan kararlar hakkında.

<span class="mw-page-title-main">Sencer Sarı</span> Türk seramik sanatçısı

Sencer Sarı, Türk akademisyen, araştırmacı, seramik / cam sanatçısı ve heykeltıraş

Martin Ryle FRS, İngiliz radyo gök bilimcidir. Radyo teleskop sistemlerini devrim niteliğinden geliştirmiş, zayıf radyo sinyallerinden doğru konum tespiti ve görüntüleme yapılabilmesine olanak sağlamıştır. Sydney Üniversitesi'nden Joseph Pawsey 1945 yılında interferometrik ölçümler yaptığını iddia etmesine rağmen, Ryle ve Vonberg 1946 yılında, radyo dalgaboylarında interferometrik astronomik ölçümler yayınlayan ilk gök bilimciler olmuştur. Ryle gelişmiş ekipmanları sayesinde, o yıl evrendeki bilinen en uzak gökadayı görüntülemeyi başarmıştır. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Radyo Astronomi bölümünün ilk profesörü ve Mullard Radyo Astronomi Rasathanesinin kurucu müdürü olmuştur. 1972 yılından 1982 yılına kadar ise İngiliz Kraliyet astronomu oldu.

Kolombiya çatışmaları, Kolombiya'da yaklaşık 1964 veya 1966 yılında devlet güçleri ve Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) gibi köylü gerillalar arasında başlayan ve asimetrik düşük yoğunlukla günümüze kadar devam eden silahlı çatışmalardır.

İran'da sansür tanımlamasıyla; İran devletince belirlenmiş belirli konuların ve bazı bilgilerin, yayım ve dağıtımının kısıtlanarak veya tamamen yasaklanarak, bu bilgilere ulaşılmasının, geleneksel medya, internet ve sosyal medya üzerinden ulaşılmasının engellenmesi anlatılır. Sansür, pornografiden, belirli dinî konulara kadar değişik alanlarda uygulanır.

<span class="mw-page-title-main">Windows Nashville</span>

Windows Nashville Microsoft şirketinin kod adıdır. "Cleveland" ismi "Nashville" için bir önceki kod adı olmuştur. "Chicago" ve "Memphis" versiyonları arasında 1996 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Ancak kamuya Windows 96 olarak tanıtılacaktı. Windows ve Internet Explorer arasındaki sıkı bütünleşmeye odaklanmak ve Netscape Navigator ile daha iyi rekabet edebilmek için amacıyla serbest bırakılması planlanıyordu.

Google Lunar X Prize (GLXP) veya Moon 2.0, 2007-2018 yılları arasında X Prize Foundation tarafından organize edilen ve Google'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen bir bilim ve teknoloji ödülü yarışmasıydı. Yarışma, Ay yüzeyinde bir robotun indirilmesi, Ay yüzeyinin üzerinde 500 metre ilerlemeyi ve görüntüleri ve verileri Dünya'ya geri gönderilmesini kapsamaktaydı.

<span class="mw-page-title-main">Sovyetler Birliği'nde bilim ve teknoloji</span>

Sovyetler Birliği'nde bilim ve teknoloji, Sovyetler Birliği'nin ulusal politikasında önemli bir parçası olarak rol aldı. Vladimir Lenin zamanından 1990'ların başında Sovyetler Birliği'nin dağılmasına kadar hem bilim hem de teknoloji, Sovyet devletinin ideolojisi ve pratik işleyişi ile yakından bağlantılıydı ve diğer ülkelerdeki modellerden hem benzer hem de farklı yollarla takip edildiler. Konstantin Tsiolkovskiy gibi İmparatorluk Rusyası'nda çalışan birçok bilim insanı SSCB'de çalışmaya devam etti ve Sovyet bilimini doğurdu.