Video barındırma, sağlayıcı tarafından video barındırma hizmetinin sunulduğu türdür. Video barındırma hizmeti veren internet siteleri hem video ekleme veya izleme hem de resim ekleme veya var olan resimlere bakma imkânı sağlamaktadırlar. Hizmet bireysel son kullanıcıların kişisel, ticari veya telif ücretsiz videoları yükleyip paylaşmasına ve bunları izlemesine olanak tanır. Kullanıcılar genelde barındırma hizmetinin web sitesi, mobil veya masaüstü uygulaması veya diğer arayüz (API) aracılığıyla video içeriği yükleyecektir. Yüklenen video içeriği kısa video kliplerinden tam uzunlukta televizyon programı ve filmlere kadar değişebilir. Video sunucusu, videoyu kendi sunucusunda saklar ve kullanıcıların farklı türdeki katıştırma kodlarını veya başkalarının video içeriğini görüntülemesine izin veren bağlantıları etkinleştirmesine olanak tanır. Özellikle video barındırma web sitesi olarak kullanılan web sitesi, genellikle video paylaşımı web sitesi olarak adlandırılır. Tanınmış video barındırma sistemleri:
- YouTube
- Vimeo
- Dailymotion
- Metacafe

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

Google Drive, Google tarafından oluşturulmuş ve yönetilen bir dosya depolama ve senkronizasyon hizmetidir. Bu hizmet; kullanıcıların bulutta doküman depolayabilmelerini, dosya paylaşabilmelerini ve iş birliği yaptıkları kişilerle dokümanları düzenleyebilmelerini sağlar. Google Drive; dokümanların, elektronik tabloların, sunumların, çizimlerin, formların ve daha fazlasını iş birliği halinde düzenlenebilmesini sağlayan; Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'dan oluşan bir ofis paketidir. Google Drive'da genele açık olarak paylaşılan dosyalar İnternet arama motorları tarafından aranabilir. Hizmete, diğer Google ürünleri gibi @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account hesabı ile kaydolmak mümkündür.

Google+, kurucusu olan Google tarafından yönetilen sosyal ağ ve kimlik doğrulama hizmeti.

Google Play, Google'ın Android işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur. Kullanıcılara Android SDK ile geliştirilen ve Google üzerinden yayınlanan uygulamalara göz atmasına ve indirmesine olanak tanır ve Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olarak hizmet vermektedir.

PlayStation Vita, Sony Interactive Entertainment tarafından geliştirilen ve pazarlanan bir el tipi oyun konsoludur. İlk olarak 17 Aralık 2011'de Japonya'da, ardından 22 Şubat 2012'de Kuzey Amerika, Avrupa ve diğer uluslararası bölgelerde piyasaya sürüldü. Bu konsol, PlayStation Portable'ın halefi ve PlayStation markasının bir parçasıdır; sekizinci nesil video oyun konsollarının bir parçası olarak, Nintendo 3DS ile başlıca rekabet etmiştir.

Freemium olarak geçen akımın Türkçe karşılığı bedava seçkindir. İngilizce bedava anlamına gelen free ile seçkin anlamına gelen premium kelimelerinden oluşan ihtira bir birleşik sözcüktür.

Android Lollipop veya Android 5.0-5.1.1 Lollipop Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 12. versiyonu olan mobil işletim sistemidir. Google yeni sürüm hakkında bilgileri Google I/O konferansında, 25 Haziran 2014 yılında açıkladı. Genellikle Google yeni sürümlerinin kod isimlerini latin alfabesinin seri harfleri ile isimlendiriyor ve yeni sürüme bu harfle başlayan yiyecek adını veriyor. Bu kez yaratılacak yeni sürümün kod adı A,B,C,D,E,F,G,H,İ,J,K harflerinden sonra "Android L" idi. Sürüm, dahili olarak "Lemon Meringue Pie" kod adını aldı. 15 Ekim 2015 yılında Google yeni sürümün isminin "L" harfine uygun olarak dünyanın en popüler şekerlemelerinden biri "Lolipop" olacağını ilan etti. Sürümün 5.0 versiyonu 28 Ekim 2015 yılında kullanıcılara tanıtıldı. Sürüm Linux kernel 3.16.1 bazında yaratıldı. Yeni sürüm ilk kez olarak "over-the-air" (OTA) aracılığıyla güncellemeye sunuldu. Onun kaynak kodu 3 Kasım 2014 yılında kullanıma verildi.

Google Play Müzik Android işletim sistemi için Google tarafından işletilen bir müzik akışlı hizmet ve çevrimiçi müzik dolabıydı. Google Play hizmetine dahildi. Aylık 9.99 ABD doları karşılığında YouTube Red ile birlikte satılan bir "Tüm Erişim" aboneliği, kullanıcılara coğrafi bölge ve müzik aletleri oluşturma özelliğiyle Google Play Müzik kataloğundaki herhangi bir şarkıyı isteğe bağlı olarak yayınlama olanağı tanır. En fazla 6 aile üyesi için "Tam Erişim" için aylık hizmet 14,99 ABD Dolardır. Kullanıcılar, Google Play'in müzik mağazası bölümünden kitaplıkları için ek parçalar satın alabilirler. Standart hesaplara sahip kullanıcılar kişisel kütüphanelerinden en fazla 50.000 şarkı yükleyebilir ve ücretsiz olarak dinleyebilir. İnternet'e bağlı cihazlar için müzik akışını sunmanın yanı sıra Google Play Müzik mobil uygulaması, müziklerin çevrimdışı olarak saklanmasına ve dinlenmesine olanak tanır.

Google Play Gazetelik Google tarafından Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen bir haber toplayıcı ve dijital gazeteci uygulamasıdır. Google Play hizmetine dahildir. Google Play Gazetelik, Android için 20 Kasım 2013 tarihinde Google Play Dergilerinin ve Google Currents'ın tek bir üründe bir araya getirilmesiyle başlatıldı. Bunlar abonelikleri dergilere, web akışlarına ve sunucu tarafından oluşturulan topikal yayınlara sunuyordular. 15 Mayıs 2018 tarihinde Google Haberler ve Hava Durumu ile birleşerek Google Haberler oldu.
Nexus Player, Google ve Asus tarafından ortak geliştirilen bir dijital medya oynatıcıdır. Google Nexus tüketici aygıtları ailesindeki ikinci medya oynatıcıdır. Nexus Q-den sonra geldi. Android 7.0 ("Nougat") işletim sistemini çalıştıran, Android TV platformunu kullanan ilk cihazdır. 2017 yılında Android Oreo sürümüne de yükseldi. Nexus oynatıcı, Chromecast tarafından ilk kez piyasaya sürülen bir televizyondaki medya oynatmamını seçme ve denetleme özelliği olan Google Cast'i destekler. 24 Mayıs 2016'da Google, Nexus Player'ı durdurdu.

Nexus Q Google tarafından geliştirilen, durdurulan dijital medya oynatıcısıdır. Haziran 2012'deki Google I / O geliştiricileri konferansında açıklanan cihazın kısa bir süre sonra US $ 300 karşılığında Amerika'da kamuoyuna duyurulması bekleniyordu. Nexus Q, bir "paylaşılan" bir deneyim sağlamak için Google Play Müzik, Google Play Filmler ve TV ve YouTube gibi Google'ın çevrimiçi medya tekliflerini kaldırabilecek şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcılar, Android cihazını ve servislerin ilgili uygulamalarını içeriği sıraya koymak ve oynatımı kontrol etmek için uzaktan kumanda olarak kullanarak desteklenen servislerden bağlı bir televizyona ya da entegre bir yükselticiye bağlı hoparlörlere akışı gerçekleştirebilir.

Google Nest, önceden Google Home, Google tarafından geliştirilmiş akıllı bir hoparlördü. Mayıs 2016'da ilan edildi, Kasım 2016'da Birleşik Devletler'de ve Nisan 2017'de İngiltere'de yayınlandı.

Xbox Cloud Gaming (xCloud) Microsoft'un Xbox bulut oyun akışı hizmetinin çalışma başlığıdır. GamePass sistemine bağlıdır.
GeForce Now Nvidia tarafından sunulan üç bulut oyun servisinin kullandığı bir markadır. Uzaktaki güçlü donanıma sahip bir bilgisayarın hızlı internet bağlantısıyla yönlendirilmesi ve bilgisayardan gelen görüntünün oyuncuya aktarılması prensibiyle çalışır. Eskiden Nvidia GRID olarak bilinen GeForce Now'ın Nvidia Shield sürümü, 2013'te beta olarak piyasaya sürüldü ve Nvidia, 30 Eylül 2015'te ismini resmen açıkladı. Abonelik süresi boyunca Nvidia sunucularında, video akışı yoluyla abonelere ulaştırılır. Bazı oyunlara "Satın Al ve Oynat" modeli ile de erişilebilir. Servis PC, Mac, Shield Portable, Shield Tablet ve Shield Console aygıtlarında kullanılabilir.

Canlı yayın, aynı anda kaydedilen ve gerçek zamanlı olarak yayınlanan çevrimiçi akış ortamını ifade eder. İsteğe bağlı video, vlog'lar ve YouTube videoları gibi canlı olmayan medya tekniki olarak yayınlanır, ancak canlı akış gerçekleştirilmez. Sohbet odası aracılığıyla kullanıcı etkileşimi, canlı akışın önemli bir bileşenini oluşturur. Platformlar genellikle yayıncıyla konuşma veya sohbetlere katılma özelliğini içerir. Canlı akış hizmetleri, sosyal medyadan video oyunlarına ve profesyonel spor dallarına kadar çok çeşitli konuları kapsar. Facebook Watch, Facebook Live, Periscope, Kuaishou, Douyu, bilibili ve başka platformlar, videotelefonda olduğu gibi planlanmış promosyonları, ünlü etkinliklerin akışını ve kullanıcılar arasında akışı içerir.

YouTube Gaming, YouTube tarafından farkı oyunlar için amaçlanan video oyunu yayıncılığı uygulamasıdır. 26 Ağustos 2015'te şirket, YouTube Gaming'i başlattı. Hizmet Facebook Gaming, Amazon'a ait olan Twitch, Microsoft'a ait Mixer hizmetleri ile rekabet etmeyi amaçlayan video oyun odaklı bir sektör ve videolar ve canlı akış için bir uygulama idi.

YouTube Music, Google'ın bir yan kuruluşu olan YouTube tarafından geliştirilen bir müzik akışı hizmetidir. Müzik akışına yönelik hizmet için özel bir arayüz sağlar. Ayrıca kullanıcıların türlere, oynatma listelerine ve önerilere göre YouTube'daki şarkılara ve müzik videolarına göz atmasına olanak tanır.

Amazon Prime, kullanıcılara normal Amazon müşterilerinde bulunmayan veya ücretli olarak sunulan ek hizmetlere erişim sağlayan Amazon'un ücretli bir abonelik programıdır. Hizmetleri arasında aynı, bir veya iki günde teslimat, müzik ve video akışı bulunur. Ocak 2020'de Amazon, Prime'ın dünya çapında 150 milyondan fazla abonesi olduğunu açıkladı. Eylül 2020 itibarıyla Türkiye'de kullanımı açılmıştır.

Vortex Cloud Gaming, RemoteMyApp tarafından 2017'nin sonlarına doğru yayınlanan bir bulut oyun sistemidir. Vortex, çoğu diğer bulut oyun sistemi henüz beta aşamasındayken tam sürümünü Microsoft Windows, Android ve İOS platformlarında hizmet vermeye başlamasından dolayı birçok oyuncunun ilgisini çekmeyi başarmıştır. Ocak 2018'in başlarına doğru Grand Theft Auto V sisteme eklenince popülerliği iyice artmıştır.