İsviçre, Batı, Orta ve Güney Avrupa'nın kesişme noktasında bulunan bir ülkedir. Federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan bir federal cumhuriyettir. Kuzey sınırında Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya, doğusunda Avusturya ile Lihtenştayn yer alır.
Cenevre, İsviçre'de Cenevre Gölü kıyısında yer alan, İsviçre'nin Zürih şehrinden sonra en yüksek nüfuslu ikinci şehridir. Fransızca konuşulan İsviçre bölgesi olan "Suisse Romande" bölgesinin en büyük şehridir. Aynı ada sahip Cenevre kantonu'nun başkentidir. Rhône Nehri'nin Cenevre Gölü'nden çıkışında konumlanmıştır.
St. Gallen. İsviçre'de bir kanton.
Appenzell İsviçre'nin kuzeydoğusunda bir bölgedir. Dört yanı Sankt Gallen Kantonu ile çevrilidir. İsviçre Konfederasyonu'na üye olan Appenzell kantonu 1597'den beri Katolik olan Appenzell Innerrhoden ve Protestan olan Appenzell Ausserrhoden kantonuna bölünmüştür.
İsviçre'nin kantonları, İsviçre'nin en üst düzey idari bölümleridir. Kantonlar, İsviçre Konfederasyonu'nun üye devletleridir.
Lugano, güney İsviçre'de İtalya sınırına yakın, Lugano Gölü kıyısında şehir. İsviçre'de tamamında İtalyanca konuşulan tek kanton olan Ticino'dadır.
Chur veya Coire, İsviçre'nin genellikle Almanca konuşulan doğu kısmında bir kent. Graubünden kantonunun başkenti ve Plessur İlçesi 'in de merkezi şehridir.
St. Gallen, İsviçre'nin doğusunda aynı ismi taşıyan St. Gallen kantonunun başkentidir.
Tranquillo Barnetta, İtalyan asıllı İsviçreli eski futbolcudur.
2022 nüfus sayımı sonuçlarına göre, İsviçre'de yaklaşık 540.000 Müslüman yaşamaktadır. Bu, İsviçre nüfusunun %6'sına karşılık gelmektedir. İsviçreli Müslümanların yaşadığı başlıca kentler Basel-Stadt, Glarus, St. Gallen, Thurgau, Schaffhausen, Aargau, Solothurn ve Zürih'tir.
Federal Beyanname veya Birlik Mektubu İsviçre'nin kuruluş belgesi olarak kabul edilen belge. Üç orman kantonunun ebedi birliği adıyla kurumlaşan birlik şu anda orta İsviçre'de yer alan üç kantonun yapmış olduğu bir birliktir. 1291 yılı Ağustos ayı başlarına tarihlenir ve 1 Ağustos şu anda da İsviçre'de ulusal bayram kabul edilmektedir. Bu metinde, şu anda ya kaybolmuş ya da yazılı olmayan, daha önce yapılmış benzer bir başka anlaşmadan da bahsedilir.
Heinrich Rohrer, Gerd Binnig ile taramalı tünelleme mikroskobunu tasarlayıp 1986 Nobel Fizik Ödülü'nü paylaşan İsviçreli bilim insanı.
Villmergen Muharebeleri, İsviçre'nin Katolik ve Reform yanlısı kantonları arasında gerçekleşen iki çatışma. Birincisi 24 Ocak 1656'da, ikincisi ise 24 Temmuz 1712'de gerçekleşen çatışmaların ikisi de Aargau kantonunun Villmergen kasabasında oldu.
St. Gallen Üniversitesi ya da tam adıyla Universität St.Gallen – Hochschule für Wirtschafts-, Rechts- und Sozialwissenschaften sowie Internationale Beziehungen, kısa adıyla HSG; İsviçre, St. Gallen şehrinde Rosenberg'de bulunan üniversite. Tüm İsviçre içindeki en küçük üniversitelerden biri olmasın karşın Almanca konuşulan bölgenin en büyük işletme ve ekonomi fakültesine sahiptir. Financial Times'a göre üniversite dünyanın önde gelen işletme okullarından biri ve Avrupa'daki işletme eğitiminde 7. sıradadır. Gazete ayrıca üniversitenin işletme master'ında (SIM) dünya birincisi, finsan master'ında (MBF) dünya beşincisi olarak sıralamıştır.
Aracılık Yasası veya Arabuluculuk Yasası, İsviçre'nin özerkliğini büyük oranda geri veren ve 19 kantondan oluşan bir konfederasyonun kurulmasını öngören yasa. Arabuluculuk Yasası Ancien Rejimi ve Cumhuriyeti arasında Napolyon'un girişimi bir uzlaşma oldu. İsviçre tarihinin bu geçiş aşaması 1815 Restorasyonuna kadar sürdü.
Ezequiel Óscar Scarione, Arjantinli futbolcudur. Orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
İsviçre İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması, Avrupa Birliği ülkelerinin kullandığı İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması içinde Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi olan İsviçre için kullanılan sınıflandırmadır:
Graubünden Kantonu İsviçre'nin en büyük ve en doğudaki kantonudur. Fransızca ismi Grisons, İtalyanca ismi Grigioni, Romanşça ismi ise Grischun'dur. İtalya, Avusturya ve Lihtenştayn ile uluslararası sınırları vardır.
Thurgau, İsviçre'nin kuzeydoğu kesiminde kanton. Kuzeyde Konstanz Gölü (Bodensee), kuzeybatıda Ren Nehri, güneyde Sankt Gallen kantonu, batıda da Zürich ve Schaffhausen kantonları ile çevrilidir. Yüzölçümü 991 km²'dir. Kanton merkezi Frauenfeld'tir.
Hohensax İsviçre kantonu St. Gallen'deki Sennwald'de harap bir kaledir. Kale, Sax baronları tarafından 1200 civarında inşa edilmiş ve 1446'da yıkılmıştır. 1248'de kale, soylu ailenin Sax-Hohensax soyunun kurucusu Ulrich von Sax'a geçmiştir. Kale 1393 yılındaki bir kan davasında yağmalanmış ve Sax ve Gams köyleriyle birlikte Avusturya düklerine satılmıştır. 1446'da Eski Zürih Savaşı'nda, Appenzell halkı kaleyi ele geçirmiştir. Sonrasında, Hohensax baronları, Salez yakınındaki Forstegg kalesinde ikamet etmiştir. 1798'de Helvetik Cumhuriyeti'nin Linth kantonunun kurucu parçalarından biri olan Sax-Forstegg'in baronluğuna ve daha sonra St. Gallen kantonuna geçmiştir. Sax, Salez ve Gams köylerini kapsıyordu.