
iPhone 3GS, Apple tarafından geliştirilmiş olan bir akıllı telefondur. Üçüncü nesil iPhone ve iPhone 3G'nin halefidir. 3GS, 8 Haziran 2009 tarihinde, San Francisco'da yer alan Moscone Center'da düzenlenen WWDC 2009 etkinliğinde tanıtılmıştır. 3GS adındaki "S" takısı, Türkçe karşılığı "Hız" olan "Speed" kelimesinin baş harfidir.

iOS 7 Apple Inc. tarafından iOS 6'in ardılı olarak tasarlanan mobil işletim sisteminin 7. versiyonudur. 10 Haziran'da gerçekleşen 2013 Worldwide Developers Conference'da duyurulmuş ve 2013 sonbaharında piyasaya sürüleceği açıklanmıştır. 10 Haziran 2013'te iOS 7 Beta 1 duyuruldu ve WWDC açılış konuşmasının ardından iOS Geliştirici Programı kayıtlı geliştiriciler için yayınlandı. Versiyon iPhone 4 ve iPod Touch 'de desteklendi. 24 Haziran 2013 tarihinde geliştiriciler için OS 7 Beta 2 serbest bırakıldı ve iPad 2 ve iPad Mini için destek eklenildi.10 Eylül 2013 tarihinde, iPhone olayında iOS 7 sürümünün kamuya iPhone, iPod Touch ve iPad için, 18 Eylül 2013 tarihinde yayımlanacağı duyuruldu. iOS 7 Golden Master olaydan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.Sürümün resmi tanıtımı ise 18 Eylül 2013'te gerçekleşti. 10 Mart 2014 tarihinde 2013'te iOS 7-in piyasaya sürüldüğünden bu yana ilk günceleme olan halka iOS 7.1 yayınlandı. 2014 yılında Apple'ın WWDC Konferansı'nda, şirketin CEO'su Tim Cook, iOS 7-in tüm iOS cihazların üzerinde % 89 yüklü olduğunu açıkladı. Apple ayrıca İos 7-in logosunu da yeniledi, yeni logo artık ince ve kırmızı-mavi renklerde tasarlanmıştır.iOS 7 sürümü 17 Eylül 2014 tarihinde iOS 8 ile evezlendi.iPhone 4 için destek 2014 yılında iOS 8-in cihazda bulunamayacağına göre kesildi. iOS 7 versiyonuna ise desteğin 2017 yılında durdurulması bekleniyor.

iOS 8 Apple Inc. tarafından iOS 7'nin ardılı olarak tasarlanan mobil işletim sisteminin 8. büyük sürümüdür. Apple'ın 2 Haziran 2014 tarihinde WWDC konferansında ilk kez resmi olarak duyurmuş ve 17 Eylül 2014 tarihinde yayınlamıştır. Apple’ın App Store’un çıkışından sonra en büyük sürüm olarak ifade ettiği iOS 8, önceki sürümden farklı olarak sağlık uygulaması, aile paylaşımı, iCloud Drive, mesajlar, fotoğraflar, yeni klavyenin de aralarında bulunduğu 83 yeni özelliğe sahip oldu. Son kararlı 8.4.1 sürümü 13 Ağustos 2015 tarihinde ileri sürülmüştür.

iPhone OS 2, iPhone OS'un (iOS) ikinci sürümüdür. İlk kez 11 Temmuz 2008 yılında tanıtılmıştır. Bu sürüm App Store üzerinden üçüncü parti uygulamaları desteklemek için yaratıldı. iPhone OS 2.2.1 iPhone OS 2'nin son versiyonu oldu. 1.x tabanında çalışan cihazlar bu sürüme yükseltilebilir. iPhone OS 2-nin en farklı özelliği App Store oldu. Sürüm iPhone, iPod Touch ve yeni iPhone 3G modelinde bulundu. Bu özellik tanıtılmadan önce, cihaz üzerinde özel uygulamalar yüklemek için tek yol Apple kesinlikle tavsiye etmediği ve desteklenmeyen jailbreaking aracılığıyla idi. Sonuç olarak App Store'da yüklenebilir uygulamaların miktarı o zamandan beri önemli ölçüde büyüdü. 2011 yılında Apple tarafından sürümün desteklenmesine son verildi.

İOS 4, iOS sürümünün Apple tarafından yaratılan ve geliştirilen 4. versiyonu. İlk 4.0 versiyonu 21 Haziran 2010 yılında tanıtılmıştır.İşte bu sürümden başlayarak Applenin tüm sürümleri "iOS" adını almaya başladı.Bu sürüm iPod Touch kullanıcıları için para ödemek zorunda kalmayan ilk sürüm oldu.Sürüm güncelleme özelliği ile yanı sıra, birçok yeni yeteneğe sahip olması ile, bir önceki sürümlerden farklı oldu. iOS 4.0 merakla beklenen çoklu görev özelliği destekleyen, geliştiriciler için 1500 API-ye sahip olacaklarını açıklandı. Ancak iPhone (1.nesil) ve iPod touch (1.nesil) kullanıcıları için bu sürüm geçersiz oldu.Yeni sistem ilk kez iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPod Touch modellerinde desteklendi. iOS 4.1 sürümünde Game Center adında yeni bir uygulama ekledi, ancak iPhone 3Gde mevcut değildir.Bu sürüm kendi sınıfında en üstün ve en güvenilir sürümlerden biri olmuştur.2013 yılında iOS 4-ün desteklenmesi durdurulmuştur.

İOS 6 iOS sürümünün Apple tarafından yaratılan ve geliştirilen 6. versiyonu olan mobil işletim sistemidir.İlk 6.0 versiyonu 19 Eylül 2012 yılında yayınlanmıştır.Yeni özelliklere Apple tarafından geliştirilen verilerle Maps uygulaması,biletleri ve Sadakat kartı saklamak için Wallet uygulaması,geliştirilmiş Siri ve kullanıcı tarafından bilinen alıcılardan posta kutularına 'VIP' mesajlar alabilme yeteneği eklendi.iOS 6 2005 yılından şirkette işletim sisteminin oluşturulmasını sağlayan Scott Forstall tarafından denetlenecek son sürüm oldu.

iOS 9 Apple Inc. tarafından iOS 8'in ardılı olarak tasarlanan mobil işletim sisteminin 9. büyük sürümüdür. Apple'ın 8 Haziran 2015 tarihindeki WWDC konferansında ilk kez resmi olarak duyurulmuş ve 16 Eylül 2015 tarihinde yayımlanmıştır. Yeni sürüm daha fazla optimizasyon ve yeni özelliklerin yanı sıra pil iyileştirmelerine odaklanır.

Apple Kiosk Apple Inc tarafından tanıtılan gazete uygulaması idi. iPad, iPhone ve iPod touch gibi iOS cihazlarında desteklenirdi. Gazete ve dergilerin sayısal sürümlerini indirip görüntülemesi için kullanılırdı. 12 Ekim 2011 yılında iPhone 4S telefonu ve iOS 5 sistemi ile tanıtıldı.

Bildirim Merkezi, uygulamalarla ilgili uyarılara genel bir bakış sağlayan iOS ve OS X'deki bir özelliktir. Bu, anlık çözünürlük gerektirmeden kullanıcının ilişkili bir işlemi tamamlayana kadar bildirim görüntüler. Kullanıcılar, Bildirim Merkezi'nde hangi uygulamaların göründüğünü ve bunların nasıl işleneceğini seçebilir. İlk olarak Ekim 2011'de iOS 5 ile birlikte yayınlanan Bildirim Merkezi, Temmuz 2012'de OS X Mountain Lion'ın bir parçası olarak Mac'lerde kullanıma sunuldu.

iPhone'umu Bul ya da bilinen yaygın adlarıyla Find My iPad, Find My iPod veya Find My Mac, Apple tarafından sağlanan ve iOS cihazlarının ve Mac bilgisayarların uzaktan konum takibi yapılmasına izin veren bir uygulama ve hizmet. Mart 2013 itibarıyla, şu anda hizmet şu anda iOS 5 veya üstü ve Mac OS X Lion için veya iCloud aracılığıyla kullanılabilmektedir. iOS 9 sürümünden itibaren uygulama artık işletim sistemi ile birlikte verilmektedir. Bir kullanıcı iOS 8'i çalıştırıyorsa, uygulama App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilir.

Finder Tüm Macintosh işletim sistemlerinde kullanılan varsayılan dosya yöneticisi ve grafik kullanıcı arabirimi kabuğudur. "Hakkında" penceresinde "Macintosh Masaüstü Deneyimi" olarak tanımlanır.Bu, diğer uygulamaların başlatılmasından ve dosyaların, disklerin ve ağ birimlerinin genel kullanıcı yönetimi için sorumludur.
Dock, macOS işletim sisteminin grafiksel kullanıcı arayüzünün belirgin bir özelliğidir. Uygulamaları başlatmak ve çalışan uygulamalar arasında geçiş yapmak için kullanılır. Dock ayrıca macOS'ten önceki NextStep ve OpenStep işletim sistemlerinin öne çıkan bir özelliğidir.

Launchpad Apple tarafından geliştirilen ve Mac OS X Lion'da tanıtılan bir uygulama başlatıcısıdır. Etiketli bir ikon, Launchpad'de listelenen her bir uygulamayı temsil eder. Kullanıcı tek simgesini tıklatarak bir uygulamayı başlatır. Launchpad'in tam ekran grafik kullanıcı arabirimi, Dock, Finder veya Spotlight gibi diğer seçeneklerle karşılaştırıldığında MacOS'daki uygulamaları başlatmak için alternatif bir yol sağlar. Buna benzer uygulama 90lı yıllarda Macintosh için At Ease uygulaması idi.

Başlangıç menüsü veya Start menüsü Microsoft Windows'da Windows 95 ve diğer bazı işletim sistemlerinde kullanılan bir grafiksel kullanıcı arayüzü öğesidir. Farklı işletim sistemlerinde ve pencere yöneticisinde farklı isimler vardır, "KDE"de "Kickoff Application Launcher", "GNOME" ve "Unity"de "Dash", "Windows 8"de "Start screen" gibi isimlenir. Geleneksel olarak, Başlat menüsü, kullanıcının başlatması için programların özelleştirilebilir iç içe geçmiş bir listesinin yanı sıra, en son açılan belgelerin bir listesini, dosyaları bulmanın ve yardım almanın ve sistem ayarlarına erişmenin bir yolunu sağladı. Windows Masaüstü Güncellemesi aracılığıyla sonraki geliştirmeler "Belgelerim" ve "Sık Kullanılanlar" gibi özel klasöre erişimi içermektedir. Windows XP'nin Başlat menüsü çeşitli Belgelerim klasörlerini ve Windows masaüstündeki Bilgisayarım ve Ağ Bağlantılarım gibi diğer öğeleri kapsayacak şekilde genişletildi. Windows Vista'ya kadar, kullanıcı Basamaklı alt menüleri arasında gezinirken, Başlat menüsü ekran boyunca sürekli genişletildi.

At Ease Apple Computer tarafından 1990'lı yılların başında klasik Mac OS için geliştirilen Macintosh masaüstüne bir alternatifdi. Yeni Macintosh kullanıcılarının ve küçük çocukların gözetimsiz çalışmasına yardımcı olacak basit bir ortam sağladı. At Ease, Finder masaüstünün üstünde yer alırdı ve uygulamalara ve belgelerin büyük düğmelerdeki simgelerle temsil edildiği basit sekmeli panel yönlendirmeli bir grafik kullanıcı arabirimi sağlardı. Güvenlik özelliklerinin yanı sıra, arabirimi ve temel işlevleri Packard Bell Navigator'a çok benzerdir.

Yığınlar (ingilizce:Stacks) Apple'nin Mac OS X Leopard işletim sisteminde ilk bulunan bir özelliktir. Adından da anlaşılacağı gibi, dosyaları Dock'taki küçük bir organize klasöre "yığın" yaparlar. WWDC07 Keynote Presentation'da Steve Jobs, Leopard'da kullanıcının indirilen içeriğin yer alacağı İndirilenler varsayılan bir yığını verileceğini belirtti.

Cydia iOS için, bir kullanıcının jailbroken olmuş iPhone'ler, iPad'ler ve iPod'larda yazılım paketleri bulmasını ve yüklemesini sağlayan bir paket yöneticisi mobil uygulamasıdır. Ayrıca, iOS'daki yazılımlar için Cydia yazılımı aracılığıyla erişilen dijital dağıtım platformuna atıfta bulunmaktadır. Cydia üzerinden sunulan yazılım paketlerinin çoğu ücretsiz ancak bazıları satın almayı gerektiriyor.

iPad 3 Apple tarafından geliştirilen ve pazarlanan bir tablet bilgisayardır. iPad tablet serisinin üçüncü aygıtı olaark Retina Display, dört çekirdekli grafik işlemcisine sahip yeni Apple A5X yongası, 5 megapiksel kameralı HD 1080p video kaydı, sesli dikte ve Kuzey Amerika'daki LTE ağları için destek ekledi. Elektronik kitaplar, süreli yayınlar, filmler, müzik, bilgisayar oyunları, sunumlar ve web içeriği de dahil olmak üzere görsel-işitsel medya için bir platform sağlayan iOS 5.1 ile birlikte gönderildi.

Apple Clock Apple tarafından yapılan, iPhone OS 1'den bu yana iPhone ve daha sonra iPad'lerde iOS 6 sürümünden beri önceden yüklenmiş bir uygulamadır.
Kilit ekranı çeşitli işletim sistemleri tarafından kullanılan bir bilgisayar kullanıcı arabirimi öğesidir. Kullanıcı şifre girerek, belirli bir tuş kombinasyonu veya bir cihazın dokunmatik ekranını kullanarak belli bir hareketi gerçekleştirme gibi işlem gerçekleştirir ve bir cihaza anında erişim sağlar. PC işletim sistemlerinde bulunan birçok kilit işlevi yalnızca bir giriş ekranı kullanırken, mobil cihazlarda kilit ekranları çoğu zaman telefonun kilidini açmanın ötesinde daha fazla işlevsellik sağlar.