
IUCN Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi ve bitki ve hayvan türlerinin dünyadaki en kapsamlı Küresel Koruma durumu envanteridir. IUCN Kırmızı Listesi Uluslararası Doğal Hayatı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği tarafından sürdürülmektedir.

Apollo 12, Apollo programı kapsamındaki altıncı ve Ay'a inen ikinci mürettebatlı uçuştu. 14 Kasım 1969'da NASA tarafından Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldı. Komutan Charles "Pete" Conrad ve Ay modülü pilotu Alan L. Bean, bir gün yedi saatten biraz fazla Ay yüzeyi faaliyeti gerçekleştirirken, Komuta Modülü pilotu Richard F. Gordon Ay yörüngesinde kaldı.

Apollo 8, alçak Dünya yörüngesinden ayrılan ve Ay'a ulaşan ilk mürettebatlı uzay uçuşuydu. Mürettebat, Ay'a inmeden etrafında on kez döndü ve ardından güvenli bir şekilde Dünya'ya geri döndü. Bu üç astronot, Ay'ın uzak tarafına ve Dünya'nın doğuşuna şahsen tanık olan ve fotoğraflayan ilk insanlardı.

Spitzer Uzay Teleskobu (SST), 2003 yılında uzaya gönderilen ve 30 Ocak 2020'de kullanım dışı bırakılan bir kızılötesi uzay teleskopuydu.

İngiliz Bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun klasik serisinin üçüncü sezonu. 11 Eylül 1965 tarihinde Galaxy 4 adlı bölümle başlayıp 16 Temmuz 1966 tarihinde The War Machines adlı bölümle sona ermiştir.

Soyuz TM-6 , Sovyet Uzay İstasyonu Mir ziyaret eden 6. uzay mekiği. Ağustos 1988 yılında fırlatıldı. Üç kişilik mürettebat ile fırlatılmıştı. Mürettebat ; Araştırmacı Doktor Valeri Polyakov, ilk Afgan kozmonot Abdul Ahad Mohmand ve Vladimir Lyakhov.

IKAROS, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) tarafından geliştirilen bir uzay sondasıdır. 20 Mayıs 2010 tarihinde H-IIA roketi ile Tanegashima Uzay Merkezi'nden Akatsuki ve diğer dört uzay aracı ile birlikte fırlatıldı. IKAROS, gezegenler arası alanda uzay yelkeni teknolojisini başarıyla deneyen ilk uzay aracıdır.

Huygens, 2005'te Satürn'ün uydusu Titan'a başarıyla inen atmosferik bir giriş probuydu (sonda). Avrupa Uzay Ajansı tarafından inşa edilip işletilen bu uzay aracı, Cassini-Huygens misyonunun bir parçasıydı ve Titan'a inen ilk uzay aracı ve bir uzay aracının Dünya'dan şimdiye kadar yaptığı en uzak iniş oldu. Sonda, 1655'te Titan'ı keşfeden 17. yüzyıl Hollandalı gökbilimci Christiaan Huygens'in adını almıştır.

OSIRIS-REx, Dünya'ya yakın karbonlu bir asteroit olan 101955 Bennu'yu ziyaret eden ve ondan örnekler toplayan bir NASA asteroit çalışması ve örnek getirme göreviydi. Eylül 2023'te getirilen malzemenin, bilim adamlarının Güneş Sistemi'nin oluşumu ve evrimi, gezegen oluşumunun ilk aşamaları ve Dünya'da yaşamın oluşumuna neden olan organik bileşiklerin kaynağı hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlaması bekleniyor. Ana görevin tamamlanmasının ardından uzay aracının OSIRIS-APEX adlandırmasıyla, asteroit 99942 Apophis'e yakın bir geçiş yapması planlanmaktadır.
Dünya Barışı Küresel Ülkesi (GCWP), dünyanın büyük şehirlerinde Transandantal Meditasyon, eğitim ve "barış için binalar" inşasını teşvik ettiğini iddia eden kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Transandantal Meditasyon'un kurucusu Maharishi Mahesh Yogi tarafından 7 Ekim 2000'de açılışı yapılan GCWP, başlangıçta "her yerde barış seven insanlar için sınırları olmayan bir ülke" olarak tasarlandı. "Raam" adlı bir para birimi çıkardı ve lideri nörolog Tony Nader'di.

Haiti-Türkiye ilişkileri, 2010 Haiti depremine cevaben Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) açılışına kadar coğrafi uzaklık nedeniyle sınırlı kalmıştır.

Parker Solar Probe, Güneş'in dış koronasını gözlemleme göreviyle 2018'de başlatılan bir NASA Uzay Sondasıdır. Güneş'in merkezinden 9,86 güneş yarıçapına yaklaşacak ve 2025 yılına kadar en yakın hali 430.000 mil/saat (690.000 km/sa) veya ışık hızının %0.064'ü olacaktır.

Expedition 1, Uluslararası Uzay İstasyonundaki (ISS) ilk uzun süreli konaklamaydı. Üç kişilik mürettebat, Kasım 2000'den Mart 2001'e kadar istasyonda kaldı. Bu, 2024 yılına kadar kesintisiz olarak süren istasyondaki insan varlığının başlangıcıydı. Expedition 1'in hemen ardından üç kişilik bir mürettebatı olan Expedition 2 geldi.

Soyuz 40, 1981'de Soyuz programı kapsamında Sovyet mürettebatının yörüngedeki Salyut 6 uzay istasyonuna yaptığı bir görevdi. Soyuz 7K-T ile yapılan son görevdi. Bu, yörüngedeki tesise yapılan 14. görev ve 12. başarılı kenetlenmeydi.

Soyuz TM-3, Temmuz 1987'de Soyuz programı kapsamında Sovyet mürettebatının yörüngedeki Mir uzay istasyonuna yaptığı bir görevdi. Soyuz TM-3, Aleksandr Viktorenko ve ilk Suriyeli kozmonot Muhammed Faris'i uzaya taşıdı.

Soyuz TM-11, Aralık 1990'da Soyuz programı kapsamında Sovyet mürettebatının yörüngedeki Mir uzay istasyonuna yaptığı bir görevdi. Soyuz TM-11, Japon televizyon sunucusu Toyohiro Akiyama'yı uzaya taşıdı.

Soyuz TM-13, Ekim 1991'de Soyuz programı kapsamında Sovyet mürettebatının yörüngedeki Mir uzay istasyonuna yaptığı bir görevdi. Soyuz TM-13, ilk Avusturyalı astronot Franz Viehböck'ü uzaya taşıdı.

Soyuz TM-14, Mart 1992'de Soyuz programı kapsamında Rus mürettebatının yörüngedeki Mir uzay istasyonuna yaptığı bir görevdi. Almanya'dan bir astronotun da dahil olduğu bu görev, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonraki ilk Rus Soyuz misyonuydu.

Soyuz TM-29, Şubat 1999'da Soyuz programı kapsamında Rus mürettebatının yörüngedeki Mir uzay istasyonuna yaptığı bir görevdi. Fransa ve Slovakya'dan iki astronot da dahildi.

Soyuz TM-34, Nisan 2002'de Soyuz programı kapsamında yörüngedeki Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapılan bir görevdi. Görev, Soyuz-TM ile yapılan son görevdi.