İçeriğe atla

Soyguncular (film, 1973)

Soyguncular
Film afişi
YönetmenTürker İnanoğlu
YapımcıTürker İnanoğlu
SenaristFuat Özlüer
Erdoğan Tünaş
Görüntü yönetmeniÇetin Gürtop
StüdyoErler Film
CinsiSinema filmi
TürüMacera
RenkRenkli
Yapım yılı1973
Çıkış tarih(ler)i1 Mart 1974 (1974-03-01)
Süre90 dakika
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Soyguncular, senaryosunu Fuat Özlüer ve Erdoğan Tünaş'ın yazdığı, yapım ve yönetmenliğini Türker İnanoğlu'nun üstlendiği 1973 yapımı Türk filmidir.

Oyuncular

Filmin başlıca oyuncuları şunlardır,

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Türkçe</span> Türk halkının Oğuz Türkçesi dili

Türkçe ya da Türk dili, Güneydoğu Avrupa ve Batı Asya'da konuşulan, Türk dilleri dil ailesine ait sondan eklemeli bir dildir. Türk dilleri ailesinin Oğuz dilleri grubundan bir Batı Oğuz dili olan Osmanlı Türkçesinin devamını oluşturur. Dil, başta Türkiye olmak üzere Balkanlar, Ege Adaları, Kıbrıs ve Orta Doğu'yu kapsayan eski Osmanlı İmparatorluğu coğrafyasında konuşulur. Ethnologue'a göre Türkçe, yaklaşık 90 milyon konuşanı ile dünyada en çok konuşulan 18. dildir. Türkçe, Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nde ulusal resmî dil statüsüne sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Müzik</span> sanatın ses kullanılan şekli

Müzik, insanın doğaya eklediği uyumlu seslerdir. Ses, bir doğa olayıdır. Müzik, bu doğal ve etkin olaydan bilinçli bir çalışma ve emek ile bir sanat yapıtı yaratmak, sesi bilimsel ve estetik bir temele oturtmaktır. Bütün müzik türleri için ana öğeler ritim, tonalite, dinamik ve ses rengi olarak belirtilir. Bu önemli elemanlardan anlaşılacağı gibi müzik yalnız insanın içinden yansıyan duygularla değil, bilgi ve anlayışla yaratılabilir. Müziğin bilgisine bakış, bir sanat olayını anlamamızı da sağlar. Ritim, tonalite, dinamik ve ses renginden hiçbiri, müzikte tek başına yer almaz ancak birlikte müziksel bir bütünlük yaratırlar. Değişik müzik türlerinde farklı oranlarda ağırlık taşıyabilirler. Müzik teorisi, müzik sanatını gerçekleştiren belirli kavram ve sistemlerin bir araya gelmesinden oluşur.

<i>The New Janitor</i> (film, 1914)

The New Janitor, Charlie Chaplin' in yönetmenliğini yaptığı ve başrolde oynadığı 1914, ABD yapımı kısa ve sessiz bir komedi filmidir. Film Keystone Stüdyoları' nda çekilmiştir.

<i>Namuslu</i> 1984 yapımı Türk filmi

Namuslu, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı ve başrolünde Şener Şen'in oynadığı 1984 yapımı Türk komedi filmidir. Şener Şen'in ilk başrol oynadığı filmdir. Şener Şen bu filmle sahtekâr dolandırıcı ahlâksız tiplemelerini terk ederek iyi adam rollerine geçiş yapmıştır. Film, dönemin siyasi yapısını ve bu düzende yaşayan halkın para tutkusunu mizahi bir şekilde ele almaktadır.

<i>Kara Murat Fatihin Fedaisi</i> Kara Murat serisinin ilk filmi (1972)

Kara Murat Fatih'in Fedaisi; 1972 yapımı Türk filmi. Yönetmenliğini Natuk Baytan'ın yaptığı Kara Murat Fatih'in Fedaisi, Kara Murat serilerinin ilk filmidir.

<i>İyi Aile Çocuğu</i>

İyi Aile Çocuğu, senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini Osman F. Seden'in üstlendiği, 1978 yapımı bir Türk filmidir. Komedi türündeki bu sinema filminin başrollerini Kemal Sunal ve Harika Avcı paylaşmıştır.

<i>İçerideki Adam</i>

İçerideki Adam 2006 yılında Russell Gewirtz tarafından kaleme alınmış ve Spike Lee tarafından yönetilmiş bir gerilim-polisiye-drama filmidir.

Soyguncular şu anlamlara gelebilir:

<i>Turist Ömer</i> (film) Turist Ömer serisinin ilk filmi (1964)

Turist Ömer, Hulki Saner'in yönettiği, başrolde Sadri Alışık'ın oynadığı 1964 yapımı siyah-beyaz komedi filmi. Film, Turist Ömer karakterinin başrolde yer aldığı ilk filmdir. Daha önce ilk olarak 1963 yapımı Helal Olsun Ali Abi filminde görünen Turist Ömer karakterinin ilgi görmesi sonucu bu film çekilmiştir. Bu karakterin göründüğü 10 film arasında ikincisidir. Turist Ömer karakteri bu filmle aynı yıl Ayşecik Cimcime Hanım filminde görünecektir.

<i>İzin</i> (film) film

İzin, senaryosunu Yılmaz Güney'in, yönetmenliğini ise Temel Gürsu'nun yaptığı 1975 yapımı Türk filmidir.

<i>Deli Yusuf</i> 1975 yapımı Türk filmi

Deli Yusuf, Atıf Yılmaz'in yönettiği 1975 yapımı Türk filmidir.

Mutlu Ol Yeter, 1981 yapımı Türk filmi. Ocak 1982'de sinemalarda gösterime girmiştir.

<i>Ses</i> (film, 1986)

Ses, Tarık Akan ve Nur Sürer’in başrolünde oynadığı 1986 yapımı Türk sinema filmi.

<i>Düğün Dernek 2: Sünnet</i> 2015 yapımı Türk komedi filmi

Düğün Dernek 2: Sünnet, 2015 yapımı yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Aydemir'in üstlendiği Türk yapımı komedi filmi. Başrollerinde Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin ve Şinasi Yurtsever yer almaktadır.

<i>Ölüm Yarışı 2</i> Film

Ölüm Yarışı 2, Roel Reiné'nin yönettiği, senaryosunu Tony Giglio ve Paul W. S. Anderson'ın yazdığı 2011 yapımı ABD bilimkurgu ve aksiyon filmidir. 2008 yapımı Ölüm Yarışı filminin devam filmidir ve 2013 yapımı Ölüm Yarışı 3 filminin önceki filmidir.

<i>Cellat</i> (film)

Cellat yönetmenliğini Memduh Ün'ün yaptığı 1975 yapımı Türk filmi. 1974 ABD yapımı gerilim filmi Death Wish'e konu ve sahne benzerlikleri nedeniyle dünya çapında Turkish Death Wish adıyla tanınmıştır.

<i>Severek Ayrılalım</i> (film, 1971) 1971 yapımı Türk filmi

Severek Ayrılalım, yönetmenlığını Orhan Aksoy'nın yaptığı 1971 yapımı Türk sinema film.

<i>Üç Sevgilim</i>

Üç Sevgilim yapım ve yönetmenliğini Cüneyt Arkın'ın üstlendiği 1979 yapımı Türk filmidir.

<i>Canikom</i> 1979 yapımı Türk sinema filmi

Canikom; Erler Film yapımı, yönetmenliğini Orhan Aksoy'un yaptığı 1979 yapımı Türk sinema filmi.

<i>Akrep Mustafa</i> 1972 yapımı Türk filmi

Akrep Mustafa, 1972 yapımı Türk filmidir.