Maxim Trankov çiftlerde yarışan Rus buz patenci. Partneri Tatyana Volosojar ile birlikte 2013 Dünya şampiyonudur.
Natalia Filimonovna Bestemianova Sovyet buz patenci. Partneri Andrei Bukin ile birlikte buz dansında 1988 Kış Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmıştır. Çiftin koçluğunu Tatiana Tarasova yapmıştır.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ya da İngilizce kısaltması olarak Euro 2016, UEFA tarafından düzenlenen 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'dır. Fransa'nın ev sahipliği yaptığı turnuva 10 Haziran - 10 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Portekiz kazanmıştır.
Irina Valentinovna Moiseyeva Rus buz patenci. Partneri ve eşi Andrei Minenkov ile birlikte buz dansında yarışmıştır. Buz dansının olimpiyat programına alındığı ilk olimpiyat olan 1976 Kış Olimpiyatları'nda gümüş madalya aldılar.
Artur Valeryeviç Dmitriev, Rus buz patenci. Sovyetler Birliği ve Rusya adına yarışmıştır. Natalia Mishkutenok ve Oksana Kazakova ile birlikte yarışmalara katılmış, üç Olimpiyat madalyası kazanmıştır.
Sovyetler Birliği'nin dağılması, 25 Aralık 1991 tarihinde Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un istifa etmesinin ardından Sovyetler Birliği'ni teşkil eden cumhuriyetlerin bağımsızlığını kazanmalarıyla 26 Aralık 1991'de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin dağıldığı olaydır.
1988 Avrupa Futbol Şampiyonası finali 25 Haziran 1988'de 8. Avrupa Futbol Şampiyonasına evsahipliği yapan Almanya'nın Münih şehrinde Sovyetler Birliği ile Hollanda arasında oynandı. Avrupa'nın en büyüğünün belirlendiği maçı Hollanda Gullit ve Van Bastenin attığı gollerle 2-0 kazandı.
Andrey Anatolyeviç Bukin, Sovyet buz patenci. Partneri Natalia Bestemianova ile birlikte buz dansında 1988 Kış Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmıştır. Bukin, 1988 Kış Olimpiyatları açılış töreninde Sovyet takımının bayrağını taşımıştır.
Yugoslavya Kadın Millî Basketbol Takımı, Yugoslavya'nın dağılması'na çöküşüne kadar uluslararası organizasyonda Yugoslavya'yı temsil etmiştir.
Malta, İsveç'in başkenti Stockholm'da yapılan 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Malta'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Public Broadcasting Services (PBS) tarafından düzenlenen "Malta Eurovision Song Contest 2016" isimli ulusal final doğrultusunda Stockholm'de Malta'yı temsil eden kişi belirlenmiştir. Malta'yı Ira Losco ve Talkback'ın yazarlığını yaptığı "Walk on Water" adlı şarkısıyla Ira Losco temsil etmiştir.
Sovyetler Birliği Devlet Başkanı, resmi olarak SSCB Devlet Başkanı veya Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Devlet Başkanı, Sovyetler Birliği'nin 15 Mart 1990-25 Aralık 1991 tarihleri arasındaki devlet başkanıydı. Mihail Gorbaçov resmi olarak makamda bulunan tek kişi olmuştur. Devlet Başkanlığı makamı ABD ve Fransa'daki başkanlıkların karışımına dayalı bir yönetim makamıydı.
Olena Homrova, Ukraynalı eskrimci. 2008 Pekin Yaz Olimpiyatları'nda Ukrayna ekibinin üyesi olarak altın olimpiyat madalyası kazandı. Kendisi kılıç eskrimcidir.
Bu, hem etnik Ruslar hem de diğer etnik kökenlerden insanların Rusya, Sovyetler Birliği ve Rus İmparatorluğu'nun 20. yüzyıl Rus ressamları listesi'dir. Bu liste, hem Rusya'da doğan fakat sonra göç eden hem de başka yerde doğan fakat Rusya'ya göç eden ve/veya uzun zamandır orada çalışan ressamları içermektedir. Ressamlar, alfabetik tablolarda kronolojik sıralamada düzenlenmişlerdir.
1924 Sovyet Anayasası Rusya SFSC, Ukrayna SSC, Belarus SSC ve Transkafkasya SFSC arasında imzalanan Sovyetler Birliği oluşturan Aralık 1922 SSCB Kuruluş Antlaşması'nı meşrulaştırır.
Sovyetler Birliği Halk Vekilleri Kongresi, 1989'dan 1991'e kadar Sovyetler Birliği'de devlet otoritesinin en üst hukuksal organıydı. Bu kurum Mihail Gorbaçov'un perestroyka reformları kapsamında oluşturuldu. yaratıldı ve Gorbaçov'un imzaladığı ilk anayasal değişiklikle birlikte yürürlüğe girdi.
Sovyetler Birliği Yüksek Sovyeti , Sovyetler Birliği'nin anayasa değişiklikleri için tek karar mekanizması olan en yüksek yasama organı Başkanı Yüksek Sovyet Prezidyumu tarafından seçilirdi.
Sovyetler Birliği'nin Baltık devletlerini işgali, Sovyetler Birliği'nin Molotov-Ribbentrop Paktı'na göre Estonya, Letonya ve Litvanya olmak üzere üç Baltık devletini Haziran 1940'ta askeri işgalidir. İşgalden sonra Ağustos 1940'ta kurucu cumhuriyetler olarak Sovyetler Birliği'ne ilhak edildiler. Bu ilhak, Batılı ülkeler ve çoğu kuruluşlar tarafından asla tanınmadı. 22 Haziran 1941'de Nazi Almanyası Sovyetler Birliği'ne saldırdı ve birkaç hafta içinde Baltık topraklarını işgal etti. Temmuz 1941'de Nazi Almanyası, Baltık bölgesini Reichskommissariat Ostland'a dahil etti. Kızıl Ordu'nun 1944'teki Baltık Taarruzu'nın bir sonucu olarak Sovyetler Birliği, Baltık devletlerinin çoğunu yeniden ele geçirdi ve 1945'te resmi olarak teslim olana kadar geri kalan Alman kuvvetlerini Kurlandiya Kuşatması'nda tuttu. Sovyetler Birliği'nin Baltık ülkelerini "ilhak işgali" veya sui generis işgali Ağustos 1991'de bağımsızlıklarını yeniden kazanmasına kadar sürdü.
Egemen Devletler Birliği, Sovyetler Birliği'nin yeni bir konfederasyon altında yeniden örgütlenmesinin önerilen adıydı. Sovyetler Birliği devlet başkanı Mikhail Gorbaçov tarafından başlangıçta Yeni Birlik Antlaşması olarak 1922 Sovyetler Birliği Kuruluş Antlaşması'nın yerini alması planlandığı öneri, Sovyetler Birliği'ni kurtarmak ve reform yapmak için bir girişimiydi.
Sovyetler Birliği'nde İslam, Sovyetler Birliği'nde İslam inanışına ait konuları betimler.
Sovyetler Birliği kadın millî ragbi birliği takımı Sovyetler Birliği'nde kadınların ulusal ragbi birliği takımıydı. 1990-1991 yılları arasında altı maç oynadı ve maçların tamamını kaybetti. Ekip, ragbi ekipmanlarını ve votka gibi çeşitli eşyalarını takas ederek ve satarak 1991 Kadınlar Ragbi Dünya Kupası'nı tamamladı. Sovyetler Birliği'nin çöküşü nedeniyle 1991'den sonra oynamayı bıraktılar.