Acara arması, Acara Özerk Cumhuriyeti'nin resmî armasıdır. 2008 yılında Acara Yüksek Şurası tarafından kabul edilmiştir. Armanın kullanımı Acara Anayasası ve bazı özel yasalara göre düzenlenmektedir. Arma dalgalı bir çizgi ile ikiye ayrılmış durumdadır. Armanın orta kısmında Gürcistan armasında da bulunan, atının üstünde kılıcıyla bir ejderhayı öldürmekte olan Aziz George amblemi vardır. Üst kısımda yeşil zemin üzerinde bir kale, alt kısımda ise mavi zemin üzerinde üç adet sarı daire bulunmaktadır.
Gine-Bissau arması, Afrika ülkesi Gine-Bissau tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Malavi arması, Afrika ülkesi Malavi tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin Nyasaland olarak bağımsızlığını henüz kazanmadığı 30 Haziran 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış, ülkenin Malavi olarak 6 Temmuz 1964 tarihinde Birleşik Krallık'tan tam bağımsızlığını kazandıktan sonra da yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.
Zambiya arması, Afrika ülkesi Zambiya tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 24 Ekim 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış ve yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.
Somali arması, Afrika ülkesi Somali tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Nijerya arması, Afrika ülkesi Nijerya tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma 20 Mayıs 1960 tarihinde Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth tarafından kullanıma verilmiştir.
Panama arması, Orta Amerika'da yer alan Panama'nın resmî devlet armasıdır.
Lesotho arması, Afrika ülkesi Lesotho tarafından resmî olarak kullanılan armadır.
Gana arması, Afrika ülkesi Gana tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma bağımsızlığın kazanılmasından iki gün önce 4 Mart 1957 tarihinde Kraliçe II. Elizabeth tarafından takdim edilmiştir.
Cezayir arması, Afrika ülkesi Cezayir tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Fas arması, Afrika ülkesi Fas tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Madagaskar arması, Afrika ülkesi Madagaskar tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Puntland arması, Afrika'da bulunan ancak uluslararası alanda Somali'nin bir parçası olarak görülen Puntland tarafından 2009 yılından itibaren kullanılan resmi armasıdır.
Somaliland bayrağı, Afrika'da bulunan, bağımsızlığını ilan etmesine karşın uluslararası alanda Somali'nin bir parçası olarak görülen Somaliland tarafından 14 Ekim 1996 tarihinde kabul edilen ve 1997 yılından itibaren kullanılan resmî bayrağıdır.
Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti arması, Afrika kıtasında bulunan ve tüm Batı Sahra'da egemenliğini ilan eden ancak kısmen tanınan Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'nde bağımsızlığın ilan edildiği 27 Şubat 1976 tarihinde kabul edilen resmî devlet armasıdır.
Cayman Adaları bayrağı, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Cayman Adaları tarafından kullanılan bayrak. Cayman Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 25 Ocak 1999 tarihinde kabul edilmiştir.
Pitcairn Adaları bayrağı, Büyük Okyanus'un güneyinde Britanya Denizaşırı Toprakları olarak yer olan Pitcairn Adaları tarafından kullanılan bayrak. Pitcairn Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 2 Nisan 1984 tarihinde kabul edilmiştir.
Cayman Adaları arması, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Cayman Adaları tarafından kullanılan arma. Cayman Adaları arması günümüzdeki hâli ile 14 Mayıs 1958 tarihinde kabul edilmiştir.
Filipinler arması, Filipinler'in resmî devlet armasıdır.
Saint Vincent ve Grenadinler arması, Karayipler'de bulunan Saint Vincent ve Grenadinler devletinin resmî armasıdır.