İçeriğe atla

Sokakta Kan Vardı

Sokakta Kan Vardı
YönetmenVedat Türkali
YapımcıMüfit İlkiz
SenaristVedat Türkali
OyuncularYılmaz Güney
Esen Püsküllü
Görüntü yönetmeniMahmut Demir
StüdyoSibel Film
CinsiSinema filmi
TürüPolisiye, Dram
RenkSiyah-beyaz
Yapım yılı1965
ÜlkeTürkiye Türkiye
DilTürkçe

Sokakta Kan Vardı, başrollerinde Yılmaz Güney ve Esen Püsküllü'nün oynadığı yönetmenliğini ise Vedat Türkali'nin yaptığı 1965 yapımı Türk filmidir.[1]

Oyuncular

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat 2012. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Yılmaz Güney</span> Türk sinema sanatçısı (1937–1984)

Yılmaz Güney, Kürt kökenli Türk oyuncu, yönetmen, senarist, yapımcı, yazar, şair ve aktivisttir. Oyuncu olarak yer aldığı Çirkin Kral, hem senaristi hem de yönetmeni olduğu Umut, Ağıt, Baba, Arkadaş ve Duvar, senaryosunu yazdığı ancak 1974–1981 yılları arasında cinayet nedeniyle hüküm giymesi sebebiyle çekimlerinde bulunamadığı eş yönetmenli Yol ve Sürü gibi filmleriyle tanınmaktadır. Güney, eserlerinin birçoğunu sol perspektiften üretmiş ve bunları Türkiye'deki işçi sınıfı insanlarının içinde bulunduğu kötü duruma adamıştır. Filmlerinde Türkiye'deki toplumsal yapı ile birlikte Kürt kültürünün, halkının ve dilinin tasvirini etkin bir şekilde kullanmıştır. Sinemada elde ettiği başarılar, uluslararası bir üne ulaşmasını sağlamıştır.

Esen Püsküllü, Türk sinema oyuncusu.

Esen Günay, Türk sinemasının önemli bir seslendirme sanatçısıdır. Uzun yıllar Kadir İnanır ve Faruk Peker'i çoğu film ve dizilerinde seslendirmekle birlikte, dört filminin dışında Ferdi Tayfur'u bütün filmlerinde seslendirmiştir.

<i>Karacaoğlanın Kara Sevdası</i>

Karacaoğlan'ın Kara Sevdası, başrollerinde Tijen Par ve Nuri Altınok'nin oynadığı yönetmenliğini ise Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1959 yapımı Türk filmidir. Filmin dış mekan sahnelerinin büyük bölümü Kahramanmaraş ili, Andırın ilçesi, Çığşar köyünde çekilmiştir. Çadır içinde geçen iç mekân çekimleri ise genellikle Kadirli'de kurulan bey çadırında gerçekleştirilmiştir.

<i>İkisi de Cesurdu</i>

İkisi de Cesurdu, başrollerinde Yılmaz Güney ve Semra Sar'ın oynadığı yönetmenliğini ise Ferit Ceylan'ın yaptığı 1963 yapımı Türk filmidir.

<i>Krallar Kralı</i>

Krallar Kralı, başrollerinde Yılmaz Güney ve Gülsüm Kamu'nun oynadığı yönetmenliğini ise Bilge Olgaç'ın yaptığı 1965 yapımı Türk filmidir.

<i>Kasımpaşalı Recep</i>

Kasımpaşalı Recep, başrollerinde Yılmaz Güney ve Tijen Par'ın oynadığı yönetmenliğini ise Nuri Akıncı'ın yaptığı 1965 yapımı Türk filmidir.

<i>Hudutların Kanunu</i> Yılmaz Güneyin başrolündeki 1966 yapımı film

Hudutların Kanunu, yönetmenliğini Lütfi Ömer Akad'ın yaptığı, senaryosunu Yılmaz Güney'in yazdığı, başrollerinde Yılmaz Güney, Pervin Par, Erol Taş, Tuncel Kurtiz, Osman Alyanak gibi oyuncuların yer aldığı 1966 yapımı Türk filmidir.

<i>Azrail Benim</i> Yücel Uçanoğlunun yönettiği 1968 yapımı Türk sinema filmi

Azrail Benim, başrolünü Yılmaz Güney'in oynadığı, yönetmenliğini ise Yücel Uçanoğlu'nun yaptığı 1968 yapımı Türk filmidir.

<i>Üçünüzü de Mıhlarım</i>

Üçünüzü de Mıhlarım, başrollerinde Yılmaz Güney ve Pervin Par'ın oynadığı yönetmenliğini ise Bilge Olgaç'ın yaptığı 1965 yapımı Türk filmidir.

<i>Zulüm</i> (film, 1972) film

Zulüm, yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1972 tarihli Türk filmi.

<i>Ah Müjgan Ah</i> Mehmet Dinlerin yönettiği 1970 yapımı Türk filmi

Ah Müjgan Ah, Mehmet Dinler'in yönettiği, Safa Önal'ın senaryosunu yazdığı 1970 yapımı Türk flmidir. Filmin yapımcısı Berker İnanoğlu'dur. Filmin başrol oyuncuları Sadri Alışık, Esen Püsküllü ve Salih Güney'dir.

<i>İşler Karışık</i> Mehmet Dinlerin yönettiği 1970 yapımı Türk filmi

İşler Karışık, senaryosunu Safa Önal'ın yazdığı, Mehmet Dinler'in yönettiği 1970 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcısı Berker İnanoğlu'dur.

<i>Dudaktan Kalbe</i> (film, 1965) Ülkü Erakalının yönettiği 1965 yapımı Türk sinema filmi

Dudaktan Kalbe, yönetmenliğini Ülkü Erakalın'ın üstlendiği, Bülent Oran'ın senaryosunu yazdığı 1965 yapımı Türk filmidir.

<i>Darıldın mı Cicim Bana</i> (film) Atıf Yılmazın yönettiği 1970 yapımı komedi filmi

Darıldın mı Cicim Bana, senaryosunu Bülent Oran'ın yazdığı, Atıf Yılmaz'ın yönettiği 1970 yapımı komedi filmi. Başrollerinde Sadri Alışık, Mürüvvet Sim, Esen Püsküllü, Yusuf Sezgin yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Esen Müzik</span> Record Label

Esen Müzik veya Esen Plak. Bir Türk müzik yapım ve dağıtım şirketi. 1969 yılında Beyazıt'ta bağımsız bir plak şirketi olarak kuruldu.

<i>Dinmeyen Sızı</i> Nejat Saydam"ın yönettiği 1972 yapımı Türk filmi

Dinmeyen Sızı, Nejat Saydam'ın yönetmenliğini üstlendiği 1972 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Yıldırım Önal, Esen Püsküllü ve Salih Güney'in yer aldığı filmde, iflas eden bir fabrikatör ile oğlunun öyküsü konu edilmektedir.

Küçük Bey, yönetmenliğini ve yapımcılığını Hulki Saner'in yazdığı, senaryosunu Esen Püsküllü'nün yazdığı, başrollerinde Ahmet Özhan ve Hale Soygazi'nin oynadığı 1975 yapımı Türk filmi.

<i>Canım Sana Feda</i> Halit Refiğin yönettiği 1965 yapımı Türk sinema filmi

Canım Sana Feda senaryosunu Safa Önal'ın yazdığı, yönetmenliğini ve yapımcılığını Halit Refiğ'ın yaptığı 1965 yapımı Türk sinema filmi.

<i>Malkoçoğlu Akıncılar Geliyor</i> Malkoçoğlu serisinin dördüncü filmi (1969)

Malkoçoğlu Akıncılar Geliyor senarist ve yönetmeliğini Remzi Jöntürk'ün ve Süreyya Duru'nun üstelediği 1969 yapımı Türk filmi.