
Atatürk Havalimanı veya eski adıyla Yeşilköy Havaalanı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan uluslararası havalimanıydı. 1900'lerin başında Türkiye'de ilk hava ulaşımının başlatıldığı yer olan Yeşilköy Havalimanı, 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılmıştır. 29 Temmuz 1985 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün soyadı dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından havalimanına verilmiştir.

Adnan Menderes Havalimanı, Türkiye'nin İzmir iline hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 14 km güneyinde, Gaziemir ve Menderes ilçeleri sınırları içindedir. Adını 1950-1960 yılları arasında başbakanlık yapan Adnan Menderes'ten (1899-1961) almaktadır. Havalimanının sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi iken işletmecisi TAV Havalimanları'dır.

Esenboğa Havalimanı, Türkiye'nin başkenti Ankara'ya hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 28 km kuzeyinde, Çubuk ilçesi sınırları içindedir. 1955 yılında hizmete girdi. Havalimanının sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi iken işletmecisi TAV Havalimanları'dır.

Milas-Bodrum Havalimanı, Muğla ilinin Milas ilçesinde bulunan uluslararası havalimanıdır. Bodrum ilçesine de hizmet vermektedir.

Dalaman Havalimanı Muğla'nın Dalaman ilçesi sınırları içerisinde bulunan uluslararası havalimanı. Şehir merkezinin 6 km güneyinde yer alan havalimanı; Milas-Bodrum Havalimanı ile birlikte Muğla'ya hizmet veren iki uluslararası havalimanından biridir.

Hasan Polatkan Havalimanı, eski adıyla Anadolu Havalimanı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ne ait olan havalimanı. Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü'nde bulunmaktadır.

Diyarbakır Havalimanı, Diyarbakır'da hizmet veren uluslararası havalimanı. 1952 yılında hizmete giren ve şehre uzaklığı 11 km olan havalimanı, sivil-askerî kategoridedir. 16/34 pistinin boyutları 3549x45 olup beton kaplamadır. Yolcuya açık alanlar 95.691 m² olup 1100 araçlık otopark kapasitesine sahiptir. Havalimanına ulaşım taksi ve belediye otobüsleriyle sağlanmaktadır. 2008 yılı itibarıyla ILS kullanılmaya başlanmıştır; bu da düşük görüş şartlarından kaynaklanan sefer iptallerini büyük ölçüde azaltmıştır. 2016 yılında hizmete giren yeni terminal binası altı adet körüğe sahiptir. Altı adet körük dışında dört uçağa da körük dışında hizmet verebilme kapasitesindedir. Böylelikle toplam on uçağın yanaşabileceği büyüklüktedir. Yeni terminal binası ile yıllık yolcu kapasitesinin yaklaşık 5 milyon kişi olması beklenmektedir.

Tokyo Uluslararası Havalimanı ya da kısaca Haneda Havalimanı Japonya'nın başkenti Tokyo'ya hizmet veren uluslararası havalimanı.
Yolcu trafiğine göre Dünyanın en işlek havalimanları listesi, Airports Council International (ACI) tarafından duyrulan, yıl içerisinde hizmet verilen toplam yolcu sayısı göz önünde bulundurularak oluşturulan liste. Listenin başında yer alan Atlanta Uluslararası Havalimanı, 2000 yılından bu yana toplam yolcu sayısına göre Dünyanın en işlek havalimanı unvanını elinde tutmaktadır.

Los Angeles Uluslararası Havalimanı ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde yer alan uluslararası havalimanı. Daha çok IATA kısaltması olan LAX adıyla bilinen havalimanı, 2014 yılında toplam 70,622,212 yolcuya hizmet vererek ABD'nin en işlek 2., Dünyanın en işlek 5. havalimanı olmuştur.

Londra Şehir Havalimanı ya da City Havalimanı, Londra metropolüne hizmet veren uluslararası havalimanı.

Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı Çin'in Guangdong bölgesinin Guangzhou şehrine hizmet veren uluslararası havalimanı. Ülkenin Pekin Uluslararası Havalimanı'nın ardından yolcu sayısı bakımından en işlek 2. havalimanı olan Guangzhou Baiyun Uluslararası Havalimanı, 2014 yılında toplam 54,780,346 yolcuya hizmet vermiştir.

Denver Uluslararası Havalimanı ABD'nin Colorado eyaletinin Denver şehrine hizmet veren uluslararası havalimanı. ABD'nin ve Dünyanın en işlek havalimanları arasında yer alan Denver Uluslararası Havalimanı, 2014 yılında toplam 53,472,514 yolcuya hizmet vermiştir.

Incheon Uluslararası Havalimanı, Güney Kore'nin başkenti Seul ve çevresine hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Havalimanı ülkenin en büyük havalimanı olup Seul şehir merkezinin 48 km batısında İncheon şehri sınırları içerisinde yer almaktadır.

Phoenix Sky Harbor Uluslararası Havalimanı ABD'nin Arizona eyaletinin Phoenix şehrine hizmet veren uluslararası havalimanı. 1928 yılında şehrin 4. havalimanı olarak açılmıştır.
Garuda Indonesia Endonezya'nın ulusal ve bayrak taşıyıcı havayolu şirketi. Şirketin isminin esin kaynağı, Hinduizm ile Budizm'de kutsal sayılan ve aynı zamanda devletin resmi amblemi olan Garuda kuşudur. SkyTeam üyesi olan Garuda Indonesia, uçuşlarını Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı merkezli gerçekleştirmektedir.

Manchester Havalimanı İngiltere'nin Manchester şehrinde yer alan uluslararası havalimanı. Şehir merkezinin 13.9 km. güneybatısında bulunan havalimanı; 25 Haziran 1938 tarihinde Ringway Havalimanı adıyla açılmıştır.

Londra Stansted Havalimanı Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'ya hizmet vermekte olan uluslararası havalimanı. Şehir merkezinin 48 km. kuzeydoğusunda yer alan havalimanı, birçok low-cost havayolu şirketinin üssü konumundadır.

Nice Havalimanı Fransa'nın Nice şehrine ve Côte d'Azur bölgesine hizmet vermekte olan uluslararası havalimanı. Şehir merkezinin 5.9 km. güneybatısında yer alan havalimanı, 2014 yılında toplamda 11,660,208 yolcuyu ağırlamıştır.

Soçi Uluslararası Havalimanı (Rusça: Международный Аэропорт Сочи; Soçi şehrinin tatil beldesi olan Adler District'de kuruludur. Rusya'nın Karadeniz kıyısında Krasnodar Krai sahilinde bulunur. Soçi Uluslararası Havalimanı, yıllık 2.4 milyon yolcu cirosu ile Rusya'daki en büyük on havalimanı arasındadır.