
Google, internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan şirketidir. Şirket İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirmektedir. Kârının büyük bir kısmını Google Ads hizmeti üzerinden elde etmektedir. Şirket, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi oldukları dönemde kurulmuştur. İkili, "Google Guys" olarak anılmaktadır. Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Gayri resmî sloganı ise, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" dır. Şirket merkezi 2006 yılında, hâlâ aktif olan Mountain View, Kaliforniya'ya taşınmıştır. Şirketin merkezine, Googleplex adı verilmektedir.

OpenStreetMap, özgür yazılım şartları altında oluşturulan özgür ve açık kaynaklı bir dünya çapında harita oluşturma projesidir. GPS alıcılarıyla ve diğer kamu malı kaynaklardan toplanan bilgiler ile oluşturulur.

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.
Open Handset Alliance (OHA), mobil cihazlar için açık standartlar geliştirmek amacıyla bir araya gelmiş 84 firmadan oluşan bir konsorsiyumdur. Üye firmalar arasında HTC, Sony, Dell, Intel, Motorola, Qualcomm, Texas Instruments, Google, Samsung Electronics, LG Electronics, T-Mobile, Nvidia ve Wind River Systems bulunmaktadır.
Google Developers Google'ın yazılım geliştirme araçları ve platformları, uygulama programlama arayüzü (API'ler) ve teknik kaynaklar sitesidir. Site, Google'ın geliştirici ürünlerini kullanan geliştiriciler için tartışma grupları ve bloglar dahil olmak üzere Google geliştirici araçlarının ve API'larının kullanımına ilişkin belgeler içerir. Google Haritalar, YouTube, Google Workspace ve diğerleri gibi Google'ın neredeyse tüm popüler tüketici ürünleri için sunulan API'ler vardır. Google, çoğunlukla web geliştiricileri için web API'leri olmak üzere çeşitli API'ler sunar. API'ler, Google Haritalar, Google Earth, Google AdSense, Adwords, Google Apps ve YouTube dahil olmak üzere popüler Google tüketici ürünlerini temel alır. Google Veri API'leri, programcıların Google hizmetlerinden veri okuyan ve yazan uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. Şu anda bunlar arasında Google Analytics, Blogger, Google Base, Google Books, Google Takvim, Google Code, Google Earth, Google Notebook API'leri bulunmaktadır.

Google TV, Google'ın Akıllı TV platformudur. Google tarafından 20 Mayıs 2010'da açıklanmış ve Google, Intel, Sony ile Logitech tarafından ortak olarak geliştirilmiştir. Google TV, Google'ın Android işletim sistemi ve Google Chrome'un Linux sürümünü entegre ederek, mevcut internet televizyonu ve WebTV siteleri üzerinde bir etkileşimli televizyon yaratmaktadır. Google TV ilk olarak 6 Ekim 2010 tarihinde Sony ve Logitech'in resmi araçları ile başlatıldı.
Google, bilgisayar yazılımı ve web arama motoru şirketidir. Şirket 2010 yılından beri ortalama olarak neredeyse her hafta şirket satın alması yapmıştır. Aşağıdaki tablo aksi belirtilmediği sürece ilgili şirketleri tamamen satın almalarının tamamlanmamış bir listesidir. Buradaki satın alma tarihi Google ve ilgili şirketin anlaşma tarihini gösterir. Google merkezi ABD'de olduğundan satın alma bedelleri Amerikan doları cinsinden verilmiştir. Eğer bedel listede yoksa gizli tutulmuş demektir. Satın alınan şirketten bir Google hizmeti türetildiği biliniyorsa o da burada listelenmiştir. Google, 2015 yılında Alphabet olarak bilinen daha büyük bir holding şirketinin bir yan kuruluşu olarak yeniden düzenlendi.

Google Play, Google'ın Android işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur. Kullanıcılara Android SDK ile geliştirilen ve Google üzerinden yayınlanan uygulamalara göz atmasına ve indirmesine olanak tanır ve Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olarak hizmet vermektedir.

Galaxy Nexus (GT-I9250) Google ve Samsung tarafından ortak olarak geliştirilen dokunmatik bir akıllı telefondur. Telefon ve işletim sistemi her iki şirketin ortaklığı ile üretilmiştir. Bu telefon Google'ın 3. jenerasyon amiral gemisidir. 1. jenerasyon Nexus one, 2. jenerasyon ise Nexus S'dir. Galaxy Nexus HD Super AMOLED ekrana sahiptir. Cihaz gelişmiş bir kameraya sahiptir ve Android Ice Cream Sandwich sürümü ile üretilmiştir. Ad, Android akıllı telefonların Samsung Galaxy ve Nexus markaları arasındaki ortak markalamanın bir sonucudur. Ancak, cihaz "Nexus" markası üzerindeki ticari marka nedeniyle "Brezilya'da Galaxy X" olarak biliniyor.
Google Nexus; Google tarafından geliştirilen ve pazarlanan, Android işletim sistemine sahip, bir dizi elektronik cihaz serisidir. Ürün ailesi çoğunlukla mobil cihazlardan oluşur. 2015 yılının Mart ayı itibarıyla; altı akıllı telefon ve dört tablet bilgisayar piyasaya sürülmüştür. 2015 yılında mevcut olan cihazlar; Google'nin; Motorola Mobility ile birlikte ürettiği Nexus 6 akıllı telefonu, HTC ile beraber ürettiği Nexus 9 tableti ve Asus ile birlikte ürettiği Nexus Player dijital ortam oynatıcısıdır.

K-9 Mail, Android işletim sistemi için bağımsız eposta uygulamasıdır. Apache Lisansı versiyon 2.0 altında açık kaynak kodlu Android yazılımı olarak sunulmuştur. Program, neredeyse her telefonda bulunan varsayılan eposta uygulamalarının yerine daha işlevsel bir alternatif olarak pazarlanmaktadır. Hem POP3 hem de IMAP posta kutularını desteklemektedir ve IMAP ile yeni gelen bildirimleri sağlamaktadır.

Aşağıdaki ana hatlar listesi Google ve hizmetleri hakkında temel bilgiler vermektedir:
Mobil işletim sistemi; akıllı telefon, tablet gibi mobil elektronik aygıtlarda kullanılan sistemlerdir.

Maps.me Android, iOS ve BlackBerry platformlarında mobil navigasyon uygulaması olarak kullanılmaktadır. OpenStreetMap verilerini kullanarak çevrimdışı haritalar sağlar. Kasım 2014 yılında Mail.Ru Group tarafından satın alınan ve My.com markasının bir parçası haline gelmiştir. Eylül 2015 yılında uygulama kaynaklı açıktı. open sourced. First, the whole team has developed an İlk olarak, tüm ekip İsviçre ve Belarus bir uygulama geliştirdi. Nisan 2016'dan beri uygulama üzerinden düzenleme yapılabiliyor. Örneğin banka, market, eczane vb. noktaların eklenmesi ya da harita görünen binalara ait kapı numarası, sokağı vb. bilgiler düzenlenebiliyor.

Android yazılım geliştirmesi Android işletim sistemi için yeni uygulamaların oluşturulduğu süreçtir. Uygulamalar genellikle Android yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanılarak Java programlama dilinde geliştirilir; ancak diğer geliştirme ortamları da mevcuttur. Google, Android uygulamaları Kotlin, Java ve C++ dilleri kullanılarak Android yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanılarak yazılabilir" ve diğer dilleri kullanmak da mümkün olduğunu belirtiyor. Go, JavaScript, C, C++ veya Assembly gibi Java sanal makinesi (JVM) dışı tüm diller, muhtemelen kısıtlı API desteğiyle araçlar tarafından sağlanabilecek JVM dil kodunun yardımına ihtiyaç duyar.

Mello Yello, Coca-Cola tarafından üretilenve dağıtılan, 1 Mart 1979'da PepsiCo'nun Mountain Dew adlı içeceğiyle rekabet etmek için çıkardığı ve yüksek kafeinli, narenciye aromalı meşrubat.

Signal, özgür ve açık kaynaklı, çapraz platform şifreli mesajlaşma yazılımı. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir. İnternet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası mesajları veya grup mesajlarını göndermek için kullanılır. Ayrıca bire bir sesli ve görüntülü arama yapabilir, Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilir.

Krzysztof "Kris" Matyjaszewski Polonya doğumlu, ABD vatandaşı kimyager. Carnegie Mellon Üniversitesi'nde Doğa Bilimleri Profesörü.
Blink, Google, Facebook, Microsoft, Opera Software, Adobe Systems, Intel, IBM, Samsung ve diğerlerinin katkılarıyla Chromium projesinin parçası olarak geliştirilmiş bir tarayıcı motorudur. İlk olarak Nisan 2013'te duyuruldu.

Replicant, tüm özel mülk Android bileşenlerini özgür yazılım eşdeğerleriyle değiştirmeyi amaçlayan Android mobil platformuna dayalı özgür bir işletim sistemidir (OS). Birkaç farklı model akıllı telefon ve tablet bilgisayar için kullanılabilir durumdadır. Android ile aynı programlama dillerinde yazılmıştır. Değişiklikler çoğunlukla C dilindedir; değişiklikler çoğunlukla işletim sisteminin Linux çekirdeği ve onu kullanan sürücüler gibi alt düzey kısımlarındadır. Replicant ismi, Blade Runner filmindeki kurgusal replika androidlerden alınmıştır. Replicant, Free Software Foundation ve kısmen NLnet tarafından desteklenir ve sponsor olunur.