Ermenice, Ermeniler tarafından kullanılan Hint-Avrupa dil ailesinden bir dildir. Kendi alfabesi ve Doğu Ermenicesi ve Batı Ermenicesi olarak iki lehçesi vardır. Doğu Ermenicesi Ermenistan'ın resmî dilidir. Türkiye'de ve Ermeni diasporasında çoğunlukla Batı Ermenicesi kullanılır. Hint-Avrupa dil ailesi'nin bağımsız bir alt grubudur.
Kelt mitolojisi en yalın tanımıyla Kelt politeizminin mitolojisidir. Kelt politeizmi Demir Çağı Keltlerinin diniydi. Demir Çağı'ndaki diğer Avrupalılar gibi erken dönem Keltleri de politeistik mitoloji ve dinî yapıyı benimsemişlerdi. Kelt insanlarının içinde, Roma ile yakın iletişimi olan Galyalıların ve İber Yarımadasındaki Keltlerin mitolojileri Roma İmparatorluğu altında devam edememiş, daha sonra ise bu insanlar Hristiyan olmuş ve Kelt(ik) dillerini de kaybetmişlerdir. İronik bir şekilde bu insanların inanç ve geleneklerine dair bilgiler çeşitli Roma ve Hristiyan kaynakları sayesinde bugüne kadar ulaşmıştır. Bir başka açıdan ise, kendi politik veya lenguistik (dilsel) kimliklerini korumuş olan Keltler Demir Çağı'ndaki atalarının mitolojilerinin en azından artakalan küçük bir kısmını iletebilmişlerdir. Bu iletilebilmiş kısım genellikle Orta Çağ'da kaydedilmiş ve yazılmıştır.
Keltler Tarih öncesi ve İlk Çağ döneminde Avrupa'da yaşayan ve günümüzde altı ulustan oluşan bir halktır. Dört bin yıl kadar önce Keltler, anavatanları olan Orta Avrupa'dan göç ederek özellikle Büyük Britanya Adaları'na, İspanya'ya ve Galya'ya yerleştiler.
Cidde, Suudi Arabistan'da şehir.
İsrailoğulları, İshak'ın oğlu İsrail'in 12 oğlunun yarattığı, kabile ve monarşik olarak bir dönem Kenan'ın bir bölümünde hâkimiyet kurmuş bir İbrani konfederasyonuydu. Arkeolojik delillere göre İsrailoğulları, antik Transürdün ve Filistin'in yerlileri olan Kenanlılardan farklı bir topluluktu. Sümer kökenli İbranilerin, Sümerin dağılışından sonra kabileler halinde Verimli Hilal'e dağıldığı, önce Haran'a sonra ise Güney Kenan'a göç ettiği ve bölgeyi zorla ele geçirmediği arkeolojik açıdan doğrulanmıştır.
Ebû Mûsa Câbir bin Hayyân (Arapça: ابو موسی جابربن حیان, Latince: "Geber" ya da "Geberus"; , Batıda daha ziyâde Geber olarak tanınan, Abbâsîler döneminde yaşamış ve İslâmiyet'te fen bilimlerinin temelini atmış olan Farsî çok yönlü bir fen bilgini; simyacı, kimyacı ve eczacı; fizikçi, astronom ve astrolog; tıp ve fizik tedavi uzmanı; mühendis, coğrafyacı, filozof ve sûfi.
İran halkları, Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin, bir alt grubu olan İran dillerini konuşan dilsel ve etnik toplulukların bir toplamıdır. İran platosu boyunca Hindukuş Dağları'ndan Anadolu'ya kadar ve Orta Asya'dan Basra Körfezi'ne dek yayılmışlardır. İran halkları veya İrani halklar ifadeleri, bugünkü İran devletinin sınırları içinde yaşayan İran vatandaşları ile karıştırılmaması için "İranlı" yerine kullanılmaktadır.
Samhain, geleneksel olarak her yıl 31 Ekim'den 1 Kasım'a kadar kutlanılan, Kış mevsiminin gelmesini işaretleyen ve Azizler Günü ile birlikte Cadılar Bayramı'nın kökenini oluşturan bir Kelt dini festivalidir. Festivalin ismi Eski İrlandaca Samain sözcüğüne dayanır. Bu kelimenin Ön Hint Avrupa dilindeki *semo- ("yaz") kökünden türediği düşünülmektedir.
Ermeni aydınların sürgünü veya diğer adıyla Kızıl Pazar, Osmanlı İmparatorluğu'nun I. Dünya Savaşı içerisinde iken başkent İstanbul'daki Ermeni toplumunun önde gelen insanları tutuklaması ve tehcir etmesidir. Tutuklular, 24 Nisan 1915 tarihinde Dahiliye Nazırı Talat Paşa'nın emriyle Ankara yakınlarındaki iki merkeze taşındı. 27 Mayıs 1915 tarihinde Tehcir Kanunu'nun kabulü ile birlikte daha sonra sürdürülen bu aydınların çoğu öldürüldü. 24 Nisan, Ermeni tehcirinin başlangıç günü olarak kabul edilmekte ve Ermenistan'da ve Ermeni toplulukları tarafından "Ermeni Soykırımını Anma Günü" olarak anılmaktadır.
Keltik neopaganizm, Kelt politeizmine dayalı çağdaş pagan hareketlerini ifade eden bir kavramdır.
Negotin, Sırbistan'ın Bor ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Yüzölçümü 1,089 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 36,879'dir.
Ürgüp veya Okrub, Sırbistan'ın Topliçe ilçesinin merkezi olan şehirdir. Yüzölçümü 759 km² olan şehrin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 44,419'dur.
Sombor, Sırbistan'ın Voyvodina Özerk Bölgesi'ne bağlı Batı Banat ilçesinin merkezi olan bir şehirdir. Yüzölçümü 1.178 km² olan kasabanın nüfusu 2011 yılı itibarı ile 85,903'tür.
Vrbas, Sırbistan'ın Voyvodina özerk bölgesine bağlı Güney Bačka ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Yüzölçümü 376 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 42,092'dir.
Gurgusofça, Sırbistan'ın Zayeçar ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Belediye, Timok Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 1,202 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 31,491'dir.
Köprü, Sırbistan'ın Pomoravlje ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Yüzölçümü 287 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 33,356'dır.
Pojega, Sırbistan'ın Raşka ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Yüzölçümü 426 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 29,638'dir.
Ub, Sırbistan'ın Kolubara ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Yüzölçümü 456 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 29.022'dir.
Tırgovişte veya Tergovışte, Sırbistan'ın Pçinya ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Yüzölçümü 370 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 5,091'dir.
Bela Palanka, Sırbistan'ın Pirot ilçesinde bulunan bir kasaba ve belediyedir. Yüzölçümü 551 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 12.126'dır.