İçeriğe atla

Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır

Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır
Muhlis Akarsu stüdyo albümü
Yayımlanma5 Eylül 1993
KaydedilmeTemmuz 1991 - Ağustos 1993
TarzTürk halk müziği
Süre45:33
DilTürkçe
ŞirketGüneş Plak
YapımcıErdoğan Eskimez
DerleyenGöktürk Sarvazlar
Muhlis Akarsu kronolojisi
Karlı Dağlar
(1991)
Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır
(1993)
2006 tarihinde yayınlanan albüm kapağı
2006 yılında tekrar yayınlanan özel albüm kapağıdır.

Sivas Ellerinde Ömrün Çalınır Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 5 Eylül 1993 tarihinde yayınlanan yirmi beşinci ve son albümüdür. Albüm Güneş Plak etiketiyle yayınlanmıştır. Muhlis Akarsu, 1991 yılında Karlı Dağlar albümünü yayınladı. Ardından aynı yıl bir sonraki albümünün kayıtları için stüdyoya girdi. Katıldığı festivaller ve etkinliklerden dolayı bu dönemde ara ara albümünün kayıtları için stüdyoya girdi. 1-4 Temmuz 1993 tarihleri arasında kendi memleketi olan Sivas'ta düzenlenecek Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katıldı. Festivalin ikinci günü çıkan olaylarda kaldığı Madımak Oteli'nin yakılması sonucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybetmesinden sonra albümün eksik olan kısımları tamamlanmıştır ve öyle yayınlanmıştır. Albüme adını veren "Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır" adlı parçayı Arif Sağ ve Sebahat Aslan okumuştur. Geri vokalinde Erdal Erzincan yer almıştır.[1]

Albümde "İşte Geldim Gidiyorum", "Bir Güzelin Aşığıyım", "Eşinden Ayrılan Yaralı Ördek" ve özellikle "Yine Gönlüm Hoş Değil" gibi parçalar oldukça beğenilmiş ve Türk halk müziğinin klasik eserleri arasına girmiştir. Albümde Pir Sultan Abdal ve Hüseyin Aşkın yazdığı eserlerde bulunmaktadır. Albümdeki on parçanın sözleri Muhlis Akarsu'ya aittir. Albüm oldukça olumlu derecede tepkiler almıştır. 5 Nisan 2006 tarihinde albümün özel sürümü yayınlanmıştır. Bu sürümünde albümün son parçası olan "Aşk" yer almamıştır.

Albüm hakkında

Muhlis Akarsu'nun 1991 yılında yayınlanan Karlı Dağlar albümü oldukça beğenilmiş ve olumlu tepkiler almıştı. 1970'li ve 1980'li yıllarda yayınladığı albümlerle Türk halk müziğine yön vermiş ve bu kültürün üstatları arasına girmiştir. Özellikle 1980'li yıllarda Arif Sağ, Musa Eroğlu ve Yavuz Top gibi sanatçılarla çıkardığı Muhabbet (1983-1989) albüm serisi ile modern Türk halk müziğinin temellerini atmışlardır. Muhlis Akarsu, 1990'lı yılların başında Dam Üstüne Çul Serer (1990), Dünü ve Bugünü (1990) ve Karlı Dağlar (1991) gibi albümler çıkardı.[2] 1991-1992 yılları arasında yurt içinde ve yurt dışında birçok festival ve etkinliğe katıldı. Bu dönemde yeni bir albüm kaydına başladı. Fakat katıldığı etkinliklerden dolayı albümün kayıtlarına ara ara devam ediyordu. Temmuz 1991 tarihinde başladığı albümün kayıtları oldukça uzamıştı. 1-4 Temmuz 1993 tarihleri arasında kendi memleketi Sivas'ta düzenlenecek olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne eşiyle birlikte katıldı. Şenliğin ilk iki günü Sivas, Merkez'de son iki günü ise Pir Sultan Abdal'ın yaşadığı Banaz köyünde gerçekleşecekti. 1 Temmuz'da Muhlis Akarsu etkinlik kapsamında son konserini verdi. 2 Temmuz tarihinde Radikal İslamcıların halkı kışkırtması sonucu etkinliğin düzenlendiği kültür merkezine saldırılar olmuştur. Ardından olaylar büyümüş ve etkinliğe katılan sanatçıların kaldığı Madımak Oteli'ne saatlerce saldırılar olmuştur ve daha sonra otel göstericiler tarafından ateşe verilmiştir.[3]

Otelin ateşe verilmesi sonucu otelin içinde yer alan kişi yanarak veya zehirli gazdan boğularak hayatını kaybetmiştir. Olayda Muhlis Akarsu ve eşi Muhibe Akarsu'da hayatını kaybetmiştir. Etkinliklere katılan sanatçılardan Hasret Gültekin, Metin Altıok, Behçet Sefa Aysan, Nesimi Çimen, Asım Bezirci, Asaf Koçak ve Edibe Sulari gibi isimlerde hayatını kaybetmiştir. Olaylardan sonra Muhlis Akarsu'nun sonuna geldiği albüm kayıtları düzenlemiştir ve iki ay sonra albüm yayınlanmıştır. On iki parça yer alan albümde "Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır" adlı parçanın sözleri Hüseyin Aşkın'a aittir. Bu parçayı albümde Arif Sağ ve Sebahat Aslan seslendirmiştir. Geri vokalde ise Erdal Erzincan yer almıştır. "Bir Güzelin Aşığıyım" adlı parçanın sözleri ise Pir Sultan Abdal' aittir. Albümdeki diğer parçaların hepsi Muhlis Akarsu'ya aittir. Albüm Türkiye'de yayınlandıktan bir yıl sonra Almanya'da kaset ve CD olarak da yayınlanmıştır.[4]

Yeniden yayınlanma

Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır albümü Türkiye'de 5 Eylül 1993 tarihinde yayınlandı. Daha sonra 1994 yılında Almanya'da CD ve kaset olarak da yayınlandı. 5 Nisan 2006 tarihinde Güneş Plak etiketiyle yayınlandı. Ses kayıtları daha temiz ve net olarak düzenlenmiştir. Albüm CD olarak yayınlanmıştır ve daha sonra dijital ortamlarda da yayınlanmıştır.[5]

Şarkı listesi

No.BaşlıkSöz yazar(ları)ıBesteci(ler)Süre
1."Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır"  Hüseyin AşkınAnonim6:56
2."İste Geldim Gidiyorum"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu3:30
3."Demokrasi Nerde İse Ordayız"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu3:58
4."Yüzümüze Gülen Maskeli Dostlar"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu3:03
5."Bir Güzelin Aşığıyım"  Pir Sultan AbdalMuhlis Akarsu4:16
6."Yine Gönlüm Hoş Değil"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu3:19
7."Turna Semahı"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu5:41
8."Sevgi İnsana Yakışır"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu2:37
9."Koca Dünya Dar Mı Geldi"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu4:08
10."Benim Yaratanım Sensin Sevdiğim"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu2:42
11."Eşinden Ayrılan Yaralı Ördek"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu5:21
12."Aşk"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu5:43
Toplam süre:
45:33

Yapım görevlileri

  • Bağlama, Vokal: Muhlis Akarsu
  • Back Vokal: Erdal Erzincan, Sebahat Aslan
  • Yapımcı: Erdoğan Eskimez
  • Tonmaister: Göktürk Sarvazlar
  • Fotoğraf Çekimi: Stüdyo Celal
  • Baskı: Onur Ofset
  • Kayıt: ASM Stüdyo
  • Yapım şiketi: Güneş Plak

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Muhlis Akarsu – Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır". Discogs. 7 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Muhlis Akarsu albümleri". muhlisakarsu.com. 7 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Sivas 1993: Madımak Oteli'nde ne oldu?". BBC. 2 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Muhlis Akarsu – Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır / Destan Müzik". Discogs. 7 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır". Youtube. 31 Aralık 2014. 7 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hasret Gültekin</span> Türk halk müziği sanatçısı

Hasret Şükrü Gültekin, Alevi Kürt kökenli Türk, halk ozanı, halk şairi, Türk halk müziği ses sanatçısı, müzisyen, bestekar, söz yazarı ve bağlama virtüözüydü.

Arif Sağ, Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtiözü, söz yazarı, besteci, yapımcı, aranjör, sunucu, akademisyen ve eski milletvekilidir.

<span class="mw-page-title-main">Sivas Katliamı</span> 1993te Türkiyede yaşanmış bir katliam

Sivas Katliamı, Sivas Olayları, Madımak Katliamı ya da Madımak Olayı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin radikal İslamcı bir grup tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak ölümü ile sonuçlanan olaylardır.

<span class="mw-page-title-main">Muhlis Akarsu</span> Türk halk müziği sanatçısı

Muhlis Akarsu, Türk halk ozanı. 1965 yılında İdareli Kullan / Çıkarım Dağlara Ederim Seyran adını verdiği ilk 45'liğini yayınladı. 1970'li yılların başında İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a yerleşene kadar on beşe yakın 45'lik çıkardı. 1974 yılında Muhlis Akarsu adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Daha sonra aynı yıl içinde Muhlis Akarsu 1, Muhlis Akarsu 2 ve Muhlis Akarsu 3 adındaki albümleri yayınladı. Bir seri haline getirdiği bu albümlerin sonuncusu Muhlis Akarsu 8 (1978) adlı albümdü. Bu seri albümleri yayınlarken bir yandan 45'lik ve farklı albümler yayınlamaya devam ediyordu. 1974-1978 yılları arasında yirmi beşe yakın 45'lik yayınladı. 1970'li yıllarda yayınladığı albümlerin yanı sıra katıldığı radyo ve televizyon programlarıyla tanınmaya başlandı. Dönemin hızlı siyasi gündeminde protest yanı şekillenmeye başladı.

<span class="mw-page-title-main">Güler Duman</span> Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik hocası

Güler Duman, Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik öğretmeni. 1980'li yılların başından itibaren sık sık çıkardığı albümlerle Türk halk müziği'nin başarılı sanatçılarından biri oldu. Aslen Erzurum, Aşkale'lidir. İlkokul eğitimi döneminde Ruhi Su dostlar korosuna katıldı. Koroda bulunan sanatçının sesini keşfeden Mustafa Budan, Erden Kıral'ın yönettiği ve başrolünde Genco Erkal'ın yer aldığı Hakkâri'de Bir Mevsim filminde seslendirdiği uzun hava ile sanat dünyasında ismini duyurmuştur. İlk albümünü 1980 yılında 13 yaşında Dost Garip ile yapmıştır. Bu albüm 3 milyon 800 bin satış rakamına ulaşarak büyük bir satış yaptı.

Pir Sultan Abdal Şenlikleri ya da tam adıyla Pir Sultan Abdal Geleneksel Kültür Etkinlikleri; her sene Haziran ayının sonu ile Temmuz ayının başında düzenlenen şenlik. Halk ozanı Pir Sultan Abdal adına düzenlenen etkinlik, ozanın doğum yeri olan Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde gerçekleştirilir.

Edibe Sulari Ağbaba, Türk halk müziği şarkıcısı.

<i>Güler Duman 94</i>

Güler Duman '94, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 22 Şubat 1994 tarihinde çıkardığı on birinci albümüdür. Albüm, Duygu Müzik tarafından satışa sunulmuştur. 1990'lı yılların klasik albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda yüz binlerce satarak Türkiye'nin en çok satan Türk halk müziği albümlerden biri olmuştur. Albümün kayıtları 1993 yılının Ağustos ayında başlamıştır. Dört ay süren kayıtlar yılın son ayında tamamlanmıştır. Albümde bir parçanın söz ve müziği Güler Duman'a aittir. Duman, bunun dışında albümde Hasret Gültekin, Pir Sultan Abdal, Mahzuni Şerif ve Musa Eroğlu gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir. Albümle birlikte "Türkülerle Gömün Beni" adlı parçanın video klibi de yayınlanmış ve albümün satışlarını olumlu derecede etkilemiştir. 1 Mayıs 1994 tarihinde söz ve müziği Hasret Gültekin'e ait olan "Güle Yel Değdi" adlı ikinci video klibini yayınlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Türkülerle Gömün Beni</span>

"Türkülerle Gömün Beni", Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın on ikinci stüdyo albümü Güler Duman '94'ten (1994) bir şarkı. Derdiyoklar ikilisinden Ali Ekber Aydoğan tarafından yazılmıştır. Sinan Çelik tarafından düzenlenmiştir. Derdiyoklar ikilisi daha önce Türkülerle... / Çobanın Mektubu (1992) albümlerinde parçayı kendileri seslendirdi. Parçanın klibinde geçmişten o güne kadar ki Türk halk müziği sanatçılarının görsellerine yer verildi. Albümün ilk klibidir. Güler Duman'ın ise kariyerinde yayınladığı ikinci video kliptir. Müzik eleştirmenlerinden genel anlamda olumlu eleştiriler toplamıştır. Şarkı, Güler Duman '94 albümünün yayınlanması ile ilk kez dinlendi ve listelerde bir numaraya kadar yükselerek halk müziğinin klasik parçaları arasına girdi.

Sazımızla Sözümüzle Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın koleksiyon albüm projesidir. Koleksiyonda üç albüm bulunmaktadır ve albümlerin hepsi Duygu Müzik etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Albümlerin yapımcılığını Sinan Çelik üstlenmiştir. Güler Duman albümdeki konuk sanatçı ile düetler yapmaktadır ve bir düet albümüdür. 18 Aralık 1990 tarihinde serinin ilk albümü olan Sazımızla Sözümüzle 1 albümünü Zafer Gündoğdu ile birlikte çıkarmıştır. Albümde on bir parça bulunmaktadır. Albümde "Derdim Çoktur", "Sen Ölme Yar", "O Yar Gelir" ve "Bülbül Yuva Yapmış" gibi parçalar ön plana çıkmıştır. İkili albümde birde "Çayın Ortasında" adında bir uzun hava seslendirmişlerdir. Albümde Zafer Gündoğdu ve Güler Duman'ın yazdığı parçaların haricindeki diğer eserler anonimdir. "Çayın Ortasında", "Karakaş Boyanır Mı?", "Bülbül Yuva Yapmış" ve "Bu Kışlanın Kapısına" adlı parçaları Zafer Gündoğdu yazmıştır. "Kınamayın Aklım Yitirdiğime" ve "Seherde Uğradım Dostun Bağına" adlı parçaları ise Güler Duman yazmıştır. Güler Duman ilk albümden sonra projeye uzun bir ara vermiştir ve solo çalışmalarına ağırlık vermiştir. İlk projenin çıkmasından yaklaşık on dört yıl kadar bir süre sonra Musa Eroğlu ile birlikte projenin ikinci albümü olan Sazımızla Sözümüzle 2 albümünün kayıtlarına başladılar. Yaklaşık dört ay kadar süren stüdyo çalışmalarının ardından 27 Ekim 2004 tarihinde projenin ikinci albümü yayınlandı. Albüm yayınlandığı gün albümde yer alan "Niye Böyle Dargın Bakarsın" adlı parçada yayınlanmıştır. İkinci proje oldukça beğeni almıştır ve albüm Türk halk müziğinin en iyi düet albümleri arasına girmiştir. Albümde on iki parça bulunmaktadır. Çıkış parçasının haricinde "Bu Bağı Alemde", "Dağlar Dağımdır Benim", "Ömrüm Kadrini Bilmedim", "Muhabbet Küpünün Olsam Şarabı" ve "Sana Bir Nasihatim Var" gibi parçalar ön plana çıkmıştır. Albümde Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Âşık Seyrani, Erzurumlu Emrah ve Muzaffer Şahin gibi isimlerin eserleri yer almıştır.

<i>Sazımızla Sözümüzle 1</i>

Sazımızla Sözümüzle 1 Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın Sazımızla Sözümüzle adını verdiği albüm serisinden yayınlanan ilk albümdür. Duygu Müzik etiketiyle yayınlanan albümü Zafer Gündoğdu eşliğinde çıkarmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Muhlis Akarsu diskografisi</span>

Türk halk ozanı Muhlis Akarsu 25 stüdyo albümü, 5 derleme, 40 adet 45'lik plak, 1 LP ve 8 düet albüm yayınladı. Ölümünden sonra daha önce kaydettiği fakat yayınlamadığı Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır (1993) albümü yayınlandı. Ölümünün ardından Ya Dost Ya Dost (1994), Aşık Olan Durmaz Ağlar (1998) ve Vururlar Seni (2003) gibi birçok albüm yayınlanmıştır. Muhlis Akarsu ilk olarak on yedi yaşındayken yayınladığı İdareli Kullan / Çıkarım Dağlara Ederim Seyran (1965) adlı 45'lik plağıyla çıkış yaptı. Ardından 1978 yılına kadar birçok 45'lik plak yayınladı.

<i>Muhlis Akarsu</i> (albüm)

Muhlis Akarsu veya o dönemde kasette yer alan adıyla Muhlis Akarsu 1533, Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 10 Mayıs 1974 tarihinde kendi adıyla çıkardığı ilk albümüdür. Albüm Edifon Plak etiketiyle yayınlanmıştır. Albümde 14 parça bulunmaktadır. Albümde yer alan "Seher Vakti Çıkmış", "Su Leyla Leyla", "Haydar Haydar" ve "Ne Güzel Yaratmış Seni Yaradan" gibi parçalar albümde ön plana çıkan parçaları oldu. Muhlis Akarsu daha önce çıkardığı 45'liklerde olduğu gibi bu albümünde de Akarsu mahlasını eserlerinde kullanmıştır. Albümde kendi eserlerinin yanı sıra Aşık Daimi, Davut Sulari, Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal, Neşet Ertaş ve Şah Hatayi gibi sanatçıların eserlerine de yer vermiştir.

<i>Muhlis Akarsu 1</i>

Muhlis Akarsu 1, Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 5 Temmuz 1974 tarihinde çıkardığı ikinci albümüdür. Albüm Türküola Müzik etiketiyle yayınlanmıştır. Albümde 16 parça bulunmaktadır. Albümde yer alan "Seher Vakti Çıkmış", "Yazık Oldu Gençliğime", "Senden Ayrılalı", "Karlı Dağlar", "Yar Bulamadım" ve özellikle "Karnı Büyük Koca Dünya" gibi parçalar albümde ön plana çıkan parçaları oldu. Muhlis Akarsu daha önce çıkardığı 45'liklerde olduğu gibi bu albümünde de Akarsu mahlasını eserlerinde kullanmıştır. Albümde kendi eserlerinin yanı sıra gibi sanatçıların eserlerine de yer vermiştir. Albümde daha önceki albümü ve 45'liklerinde yer alan parçalara da yer vermiştir. Albümde yer alan "Karnı Büyük Koca Dünya" adlı parça dönemin en çok konuşulan parçalarında birisi olmuştur.

<i>Muhlis Akarsu 2</i> Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsunun 20 Ağustos 1974 tarihinde çıkardığı üçüncü albümüdür

Muhlis Akarsu 2, Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 20 Ağustos 1974 tarihinde çıkardığı üçüncü albümüdür. Albüm Türküola Müzik etiketiyle yayınlanmıştır. Albümde 16 parça bulunmaktadır. Albümden "Zam Üstüne Zam Geliyor", "Bu Yarayı Dosttan Aldım", "Yarama Baksana Tabip" ve "Yükledim Göçümü" gibi parçalar albümün ön plana çıkan eserleri olmuştur. Albümde sözleri Pir Sultan Abdal'a ait olan "Açılın Kapılar" adlı parça hariç diğer tüm eserlerin söz ve müziği Muhlis Akarsu'ya aittir. Önceki albümlerinde yer alan parçalara bu albümünde de yer vermiştir. Albümde yer alan parçaları birçok sanatçı seslendirmiştir. Muhlis Akarsu, bu albümle birlikte dönemin politik olaylarına da gönderme yapmıştır. Albümde ön plana çıkan "Bu Yarayı Dosttan Aldım" adlı parçayı Sabahat Akkiraz, 2004 yılında yayınlanan Muhabbet Türküleri 1 adlı proje albümünde seslendirmiştir.

<i>Muhlis Akarsu 3</i>

Muhlis Akarsu 3, Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 2 Kasım 1974 tarihinde çıkardığı üçüncü albümüdür. Albüm Türküola Müzik etiketiyle yayınlanmıştır. Albümde 16 parça bulunmaktadır. Albümden "Tükenmek Bilmiyor", "Dün Gece Seyrimde", "Gafil Gezme Şaşkın" ve "Uçma Daldan Dala" gibi parçalar albümün ön plana çıkan eserleri olmuştur. Albümde Kul Himmet ve Pir Sultan Abdal gibi sanatçıların eserlerinide seslendirdi. Albümde yer alan on üç parçanın söz ve müziği Muhlis Akarsu'ya aittir. Önceki albümlerinde yer alan parçalara bu albümünde de yer vermiştir. Albümde yer alan parçaları birçok sanatçı seslendirmiştir. Muhlis Akarsu, bu albümle yer alan "Pahalılık Alev Gömlek" gibi parçayla da dönemin politik olaylarına da gönderme yapmıştır.

<i>Derde Bakın</i>

Derde Bakın, Türk halk müziği sanatçısı Özcan Türe'nin 12 Haziran 2008 tarihinde yayınladığı ikinci solo albümüdür. Albüm İber Müzk ve DMC etiketiyle yayımlandı. İlk kez profesyonel olarak İsmail Özden ve Erensoy Akkaya ile birlikte yayınladığı Gönül Ezgilerimiz 3 adlı düet albümle profesyonel kariyerine başladı. 2005 yılında yayınladığı Sürgün Sevdam adlı ilk solo albümüyle büyük beğeni topladı. İlk albümünde yer alan "Sürgün Sevdam", "Senin İçin" ve "Neler Gördüm" gibi parçalar albümün hit eserleri arasına girdi. İlk albümünü yayınladıktan sonra birçok televizyon ve radyo programına konuk olan Özcan Türe, ayrıca birçok sanatçı ile birlikte de iş birliği de yaptı.

<i>Muhlis Akarsu 745</i>

Muhlis Akarsu 745, Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 12 Haziran 1977 tarihinde çıkardığı altıncı albümüdür. Türküola etiketiyle yayınlanan albüm 13 parçadan oluşmaktadır.

<i>Gurbeti Ben mi Yarattım</i>

Gurbeti Ben mi Yarattım?, Türk halk müziği sanatçısı Arif Sağ'ın 2 Kasım 1979 tarihinde çıkardığı ilk albümüdür. Albüm, Türküola etiketiyle yayınlandı. 1970'li ve 1980'li yılların klasik albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda Türk halk müziğinin klasik albümleri arasına girdi. Albümün kayıtları Temmuz 1979 tarihinde başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar yılın son ayında tamamlanmıştır. Albümde Muhlis Akarsu, Pir Sultan Abdal, Şah Hatayi, Davut Sulari, Aşık Veysel ve Aşık Ekberi gibi sanatçıların eserlerine yer verdi. Albümde Muhlis Akarsu, Pir Sultan Abdal, Şah Hatayi, Davut Sulari, Aşık Veysel ve Aşık Ekberi gibi sanatçıların eserlerine yer verdi. "Kula Kulluk Yakışır mı?", "Gurbeti Ben mi Yarattım?", "Gezdim Şu Alemi", "Dersim Dört Dağ İçinde", "Deli Gönül" ve "Açılın Kapılar" gibi eserlerin ön plana çıktığı albümdeki neredeyse tüm parçaların yorumu olumlu tepkiler aldı.

<i>Muhabbet 1</i>

Muhabbet 1, Türk halk müziği sanatçıları Muhlis Akarsu, Musa Eroğlu ve Arif Sağ'ın birlikte yayınladıkları seri albümün ilkidir. Albüm Flaş Plak etiketiyle 23 Ekim 1982 tarihinde yayınlandı.