İçeriğe atla

Sint Eustatius arması

Sint Eustatius Arması
Ayrıntılar
KullananSint Eustatius

Sint Eustatius arması, Karayip Hollandası'na bağlı özel bir il statüsündeki Bonaire'ye ait armadır. Arma 2004 yılında henüz Hollanda Antilleri'nden bağımsızlığını almamışken kabul edilerek kullanıma girdi.[1]

Armanın en üstünde bir kule vardır. Kulenin altında üçe bölünmüş bir kalkan bulunur. Solda altın sarısı renkte bir kayalık ve deniz Sint Eustatius'un takma adını ve geçmişini simgeler, sağda fort orange binası ve altta balık çizimi bulunur. En altta ülkenin resmi sloganı Latince Superba et Confidens (Türkçe: Gururlu ve kendinden emin) yazmaktadır. Kalkanın çevresi iki adet şeker kamışı ve mavi taşlarla çevrilidir.[2]

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Eilandsverordening tot vaststelling van de geldende Eilandsverordeningen voor het eilandgebied Sint Eustatius en het toekomstig openbaar lichaam Sint Eustatius (Verzamelverordening regelingenbestand Sint Eustatius)" (Felemenkçe). overheid.nl. 19 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2010. Elandsverordening van 9 november 2004 tot vaststelling van het Wapen van het eilandgebied Sint Eustatius (A.B. 2004, no. 12). 
  2. ^ "Our Mysterious Blue Beads". Sint Eustatius tourist office. 30 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Aralık 2010. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hollanda</span> Karayiplerde toprakları bulunan Kuzeybatı Avrupada bir ülke

Hollanda, Batı Avrupa'da ve kısmen Karayipler'de bulunan bir ülkedir. Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden en büyüğüdür. Hollanda, Avrupa'da doğuda Almanya'ya, güneyde Belçika'ya ve kuzeybatıda Kuzey Denizi'ne komşu olan on iki vilayetten ve Karayipler'de Bonaire, Sint Eustatius ve Saba adaları olmak üzere üç özel belediyeden oluşur.

<span class="mw-page-title-main">Hollanda Antilleri</span> Eski Hollanda denizaşırı bölgesi

Hollanda Antilleri, eski adıyla Hollanda Batı Hint Adaları, Karayip denizinde iki ada topluluğu olarak Küçük Antiller'in bir parçası olup Hollanda Krallığı'nın özerk bir bölgesini oluşturmaktaydı. Adaların ekonomileri genellikle turizm, kıyı bankacılığı ile petrol rafinerilerine dayalı olmaktaydı ve yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığının da önemli bir gelir kaynağı olduğu öne sürülmekteydi.

<span class="mw-page-title-main">Bonaire</span> Karayiplerde Hollandaya bağlı özel bölge statüsüne sahip ada

Bonaire, Karayip Hollandasında, Venezuela'nın kuzeyinde bir adadır. Batısında, birlikte Küçük Antiller adalarının güneyini oluşturduğu Aruba, Curaçao adaları yer alır. Bu üç ada ABC Adaları olarak da anılırlar.

<span class="mw-page-title-main">Gürcistan arması</span> Ulusal arma

Gürcistan arması, Gürcistan devleti tarafından günümüzde kullanılan arma.

<span class="mw-page-title-main">Sint Eustatius</span> Karayiplerde Hollandaya bağlı özel bölge statüsüne sahip ada

Sint Eustatius, yaklaşık 2500 kişilik yaşayanıyla Hollanda'ya bağlı BES Adalarının bir parçasıdır. Başkenti Oranjestad'dır.

<span class="mw-page-title-main">Saba (ada)</span> Karayiplerde Hollandaya bağlı özel bölge statüsüne sahip ada

Saba, Karayiplerde, Puerto Riko'nun doğusunda, Hollanda'ya bağlı küçük bir adadır. Küçük Antillerin bir parçasını oluşturur.

<span class="mw-page-title-main">Hollanda Karayipleri</span>

Hollanda Karayipleri Hollanda Krallığı'nın Karayipler'de bulunan altı ada ülkesi ve belediyesidir. Hollanda Karayipleri -Hollanda yasalarındaki durumları göz ardı edilerek- Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius ve Saba'dır. Bu terim bazen Karayip Hollandası'nın yerine kullanılabilmektedir, Karayip Hollandası bu adalardan sadece Hollanda'nın özel belediyeleri Bonaire, Sint Eustatius ve Saba'yı belirtir.

Curaçao millî futbol takımı, Curaçao'yu uluslararası alanda temsil eden ve Curaçao Futbol Federasyonu tarafından kontrol edilen futbol takımı. Curaçao, CONCACAF üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Hollanda Krallığı</span> Avrupa ve Karayiplerde bağımsız bir devlet

Hollanda Krallığı, yaygın olarak bilinen adıyla Hollanda, Batı Avrupa ve Karayipler'de toprağı bulunan bir egemen devlet ve anayasal monarşi. Aruba, Curaçao, Hollanda ve Sint Maarten olmak üzere dört ülkeden oluşmaktadır. Ancak uygulamada, krallığın işlerinin çoğunu nüfusunun ve yüz ölçümünün %98'ini oluşturan Hollanda yönetmektedir. Bu nedenle diğer üç ülke, bir dereceye kadar kendi parlamentoları aracılığıyla özerk olsa da dış siyaset ve savunma konularında Hollanda'ya bağımlıdır.

<span class="mw-page-title-main">Karayip Hollandası</span> Karayiplerde Hollandaya bağlı, her biri özel bölge statüsüne sahip adalar topluluğu

Karayip Hollandası Hollanda'nın üç özel belediyesidir. Karayip Denizi'nde bulunurlar. Bonaire, Sint Eustatius ve Saba, adalarının birleşimiyle oluşur. "Karayip Hollandası" terimi bazen Hollanda Karayiplerini belirtmek için kullanılır. Yasal olarak üç ada ayrıca BES adaları olarak da bilinir. Adalar Hollanda'nın kamu yönetimleri olarak sınıflandırılmıştır ve Avrupa Birliği'ne Bağlı Denizaşırı Ülkeler ve Topraklar kümesine dâhil olmasına karşın AB yasaları uygulanmaz.

<span class="mw-page-title-main">Oranjestad, Sint Eustatius</span>

Oranjestad Karayip Hollandası'ndaki Sint Eustatius adasının başkenti olan küçük bir kasabadır. Yaklaşık 1000 nüfusa sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Melilla arması</span> Ulusal arma

Melilla arması, Afrika kıtasına bağlı olan ancak Avrupa ülkesi İspanya'ya bağlı özerk bir bölge olan Melilla tarafından kullanılan resmî armadır.

<span class="mw-page-title-main">Johannes Stricker</span>

Johannes Paulus Stricker , Hollandalı teolog ve İncil alimi. Yeni Groningen teolojisinde önemli bir figür olan J. F. van Oordt ile birlikte çalıştığı Leiden Üniversitesi'ne gitti. Mayıs 1841'de papazlığa atanma sınavına girdi ve o yıl ekim ayında bir bakanlık görevine atandı. O yılın aralık ayında, Vincent van Gogh'un annesinin ablası Willemina Carbentus ile evlendi. Dayı olarak genç Vincent'a 1877-78'de teoloji ve İncil eleştirisi dersi verdi.

<span class="mw-page-title-main">Hollanda'nın belediyeleri</span>

Hollanda'nın belediyeleri, Hollanda'nın en küçük idari bölümleridir. Belediyeler, illerin alt bölümleri olup görevleri merkezi hükûmet tarafından belirlenir ve dört yılda bir seçilen bir belediye meclisi tarafından yönetilirler. 19. yüzyılın ortalarında ilk resmi sınırların oluşturulmasından bu yana, belediye birleşmeleri toplam belediye sayısını üçte iki oranında azaltmıştır. Belediyeler, idari ve istatistiki amaçlarla gayri resmi olarak mahallelere ve mahallelere bölünmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Britanya Hint Okyanusu Toprakları arması</span> Ulusal arma

Britanya Hint Okyanusu Bölgesi arması, Hint Okyanusu'nda bulunan ve Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen ve günümüzde sadece Chagos Takımadaları'nı kapsayan Britanya Hint Okyanusu Toprakları'nda kullanılan arma. Britanya Hint Okyanusu Bölgesi arması günümüzdeki hâli ile bölgenin oluşturuluşunun 25. yılın anısına 1990 tarihinde kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Romanya arması</span>

Romanya arması, Romanya'nın resmî devlet armasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Bonaire arması</span>

Bonaire arması, Karayip Hollandası'na bağlı özel bir il statüsündeki Bonaire'ye ait armadır. Arma 1986 yılında henüz Hollanda Antilleri'nden bağımsızlığını almamışken kabul edilerek kullanıma girdi.

<span class="mw-page-title-main">Sint Maarten arması</span>

Sint Maarten arması, Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden biri olan Sint Maarten devletine ait armadır.

<span class="mw-page-title-main">Saba arması</span>

Saba arması, Karayip Hollandası'na bağlı özel bir il statüsündeki Bonaire'ye ait armadır. Arma 1985 yılında henüz Hollanda Antilleri'nden bağımsızlığını almamışken kabul edilerek kullanıma girdi.

<span class="mw-page-title-main">Sint Eustatius bayrağı</span>

Sint Eustatius bayrağı, Hollanda Krallığı'na bağlı Hollanda Karayipleri'ne ait Sint Eustatius adasının bayrağı.