Hırvatistan arması, Hırvatistan devletince günümüzde kullanılan arma.
Malta arması, Malta devleti tarafından günümüzde kullanılan arma. Arma 1988 yılında kabul edilmiş olup armada bir kalkan içine Malta bayrağı yerleştirilmiş olup kalkanın üstünde taştan bir kale, sol köşede zeytin sağ köşede palmiye yaprağıyla çevrelenmiştir.Armadaki zeytin yaprağı barışı, palmiye yaprağı ise geleneksel Malta kültürünü simgeler.Armanın alt köşesinde Maltaca Malta Cumhuriyeti yazmaktadır.
Benin arması, Afrika ülkesi Benin tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Gambiya arması, Afrika ülkesi Gambiya tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin bağımsızlığını henüz kazanmadığı 18 Kasım 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmıştır, ülke 1965 tarihinde bağımsızlığını kazandıktan sonra da yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.
Malavi arması, Afrika ülkesi Malavi tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülkenin Nyasaland olarak bağımsızlığını henüz kazanmadığı 30 Haziran 1964 tarihinde kabul edilerek resmî arma olarak kullanılmaya başlanmış, ülkenin Malavi olarak 6 Temmuz 1964 tarihinde Birleşik Krallık'tan tam bağımsızlığını kazandıktan sonra da yeni ülkenin resmî devlet arması olmuştur.
Senegal arması, Afrika ülkesi Senegal tarafından resmî olarak kullanılan armadır. Ülke, armayı Aralık 1965 tarihinde kabul ederek ülkenin resmî devlet arması olmuştur.
Somali arması, Afrika ülkesi Somali tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
São Tomé ve Príncipe arması, Afrika ülkesi São Tomé ve Príncipe tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Gana arması, Afrika ülkesi Gana tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma bağımsızlığın kazanılmasından iki gün önce 4 Mart 1957 tarihinde Kraliçe II. Elizabeth tarafından takdim edilmiştir.
Fas arması, Afrika ülkesi Fas tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Tunus arması, Afrika ülkesi Tunus tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır.
Sierra Leone arması, Afrika ülkesi Sierra Leone tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma 1 Aralık 1960 tarihinde Kraliçe II. Elizabeth tarafından takdim edilmiştir.
Mauritius arması, Afrika ülkesi Mauritius tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma 1906 yılında VII. Edward tarafından takdim edilmiştir.
Seyşeller arması, Afrika ülkesi Seyşeller tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1976 yılından itibaren ülkenin resmî arması olarak kullanılmaktadır.
Puntland arması, Afrika'da bulunan ancak uluslararası alanda Somali'nin bir parçası olarak görülen Puntland tarafından 2009 yılından itibaren kullanılan resmi armasıdır.
Cayman Adaları bayrağı, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Cayman Adaları tarafından kullanılan bayrak. Cayman Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 25 Ocak 1999 tarihinde kabul edilmiştir.
Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları bayrağı, Atlas Okyanusu'nun güneyinde Güney Amerika kıtasına dâhil edilen ve Britanya Denizaşırı Toprakları'ndan biri olan Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları tarafından kullanılan bayrak. Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları bayrağı günümüzdeki hâli ile 3 Ekim 1985 tarihinde kabul edilmiştir.
Britanya Hint Okyanusu Bölgesi arması, Hint Okyanusu'nda bulunan ve Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen ve günümüzde sadece Chagos Takımadaları'nı kapsayan Britanya Hint Okyanusu Toprakları'nda kullanılan arma. Britanya Hint Okyanusu Bölgesi arması günümüzdeki hâli ile bölgenin oluşturuluşunun 25. yılın anısına 1990 tarihinde kabul edilmiştir.
Ürdün arması, Ürdün Hâşimi Krallığı'nın resmî devlet armasıdır.
Dominik Cumhuriyeti arması, Dominik Cumhuriyeti devletinin resmî armasıdır.