İçeriğe atla

Sieneke

Sieneke
Genel bilgiler
Başladığı yer Hollanda
TarzlarPop

Sieneke, Hollandalı sanatçı ve söz yazarı. 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini Ik ben verliefd, Shalalie adlı şarkıyla temsil etmiştir.

Eurovision

Sieneke Eurovision 2010'da Hollanda için ikinci yarı finalde yarıştı ancak elemeyi geçemedi.

Kaynakça

Önce gelen:
De Toppers
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda
2010
Sonra gelen:
3JS


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan</span>

Azerbaycan ilk katılımı 2008 yılından günümüze 12 kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Azerbaycanlı Ulusal Yayıncısı İctimai Televizyon ve Radyo Yayımları Şirketi (İTV) her yıl gösteriyi yayınlamakla birlikte Azerbaycanlı katılımcıyı da belirlemektedir. Azerbaycan, Kafkasya'da yarışmaya katılan son ülkedir.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Gürcistan</span>

Gürcistan, ilk katıldığı 2007 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 16 kez katılmıştır. Gürcistan 2009 yılında katılmayı planlamıştı ancak daha sonra Avrupa Yayın Birliği'nin (EBU) dönemin Rusya başbakanı Vladimir Putin'e gönderme yapan şarkının yeniden yazılmasını talep etmesi üzerine geri çekildi. Gürcistan yarışmada yedi kez finale yükselmiş, Sopo Nijaradze (2010) ve Eldrine (2011) ile iki kez ilk on'da yer almıştır.

<i>Eurovision Şarkı Yarışması</i>

Eurovision Şarkı Yarışması, kısaca ESC veya Eurovision, Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından her yıl düzenlenen ve çoğunlukla Avrupalı ülkelerinden katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışmasıdır. Katılımcı ülkelerin her biri televizyon ve radyo aracılığıyla canlı yayınlanacak bir şarkı seçer, yarışma EBU'ya bağlı yayıncılar tarafından canlı yayınlanır ve katılımcı ülkeler kendi dışında kalan ülkelerin şarkılarını puanlayarak kazananı belirler.

<span class="mw-page-title-main">Niamh Kavanagh</span>

Niamh Kavanagh, İrlandalı şarkıcıdır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda</span>

Hollanda, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez katıldığı 1956 yılından günümüze 60 defa katılmıştır. Hollanda yarışmaya ilk katılan yedi ülkeden birisi olmuştur. Ülke sadece dört kez yarışmadan uzak kalmıştır. 1985 ve 1991 yıllarında yarışmanın tarihlerinin Anma Günü'ne denk gelmesi nedeniyle, 1995 ve 2002 yıllarında ise önceki yıllarında aldığı kötü sonuçlar yüzünden yarışmaya katılmamıştır. Hollanda yarışmaya Hilversum (1958), Amsterdam (1970), iki kez Lahey ve Rotterdam (2020) olmak üzere beş kez ev sahipliği yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Udo Jürgens</span> Avusturyalı pop müzik bestecisi ve şarkıcısı

Jürgen Udo Bockelmann, daha çok Udo Jürgens olarak bilinen, kariyeri 50 yılı aşmış, Avusturyalı pop müzik bestecisi ve şarkıcısıydı.1960 yılında Shirley Bassey için "Reach for the Stars" adlı şarkıyı besteledi. Dört sene sonra Kopenhag'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na katıldı. "Warum nur, warum?" adlı şarkısıyla yarışmada beşinci oldu. Bir sene sonra yarışmaya tekrar katıldı ve "Sag ihr, ich laß sie grüßen" adlı şarkısıyla dördüncü olmayı başardı. 1966 yılında Lüksemburg'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na üçüncü kez katıldı ve 5 Mart'ta "Merci Chérie" adlı şarkısıyla yarışmanın birincisi olmayı başardı. Bu başarıdan sonra şarkıları bütün dünyada dinlenmeye başladı ve Jürgens birçok çeşitli ülkelerde turnelere çıktı.1,000'e yakın şarkı besteledi ve 104 milyonun üzerinde plak sattı. 2007 yılında ayrıca İsviçre vatandaşı oldu. 2010 yılında resmi adını Udo Jürgens Bockelmann olarak değiştirdi.

<span class="mw-page-title-main">Harel Skaat</span>

Harel Skaat, İsrailli şarkıcı-şarkı yazarı ve oyuncu. 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Milim" şarkısıyla ülkesini temsil etmiştir.

Ik ben verliefd, Shalalie, Hollanda'nın 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Pierre Kartner'ın yazdığı şarkıdır. Şarkıyı Sieneke seslendirmiştir.

Hırvatistan, Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Hırvatistan'ı Eurovision'da temsil edecek şarkının belirlenmesi için Hırvatistan yayıncısı ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "Lako je sve" şarkısıyla Feminnem kazanmıştır.

Polonya, Norveç'in Oslo şehrinde gerçekleştirilen 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Polonya'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Telewizja Polska (TVP) tarafından Krajowe Eliminacje adlı Ulusal Final yöntemiyle belirlenmiştir.

Hollanda, Norveç'in Oslo şehrinde gerçekleştirilen 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Hollanda'nın şarkı ve temsilcisini belirleyen seçim etkinliği ülkenin kamusal yayın kuruluşu Televisie Radio Omroep Stichting (TROS) tarafından gerçekleştirilmiştir.

Türkiye, 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacak kişiyi belirleyecek "Otomatik Seçim" kamusal yayın kurumu olan TRT tarafından yapılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Hera Björk</span>

Hera Björk tam adıyla: Hera Björk Þórhallsdóttir İzlandalı şarkıcı. 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini Je ne sais quoi adlı şarkıyla, 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ise Scared of Heights adlı şarkıyla İzlanda'yı temsil etti.

<span class="mw-page-title-main">Daniel Diges</span>

Daniel Diges García - İspanyalı sanatçı ve söz yazarı. 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini Algo Pequeñito adlı şarkıyla temsil etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Feminnem</span>

Feminnem, Bosna-Hersek ve Hırvatistan'dan üyeleri oluşan kız grubudur. 2005 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek'i "Call Me" ile temsil ederek 14. olmuştur. 2010 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ise Hırvatistan'ı "Lako je sve" adlı şarkıyla temsil etmiş ancak yarı finalde elenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">2011 Eurovision Şarkı Yarışması</span> 56. Eurovision Şarkı Yarışması

2011 Eurovision Şarkı Yarışması, yapılan 56. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma, bir önceki yılın kazananı Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlendi. Yarışmayı, Eldar & Nigar ikilisinin seslendirdiği "Running Scared" adlı şarkıyla Azerbaycan kazanmıştır. Yarı-finaller 10 - 12 Mayıs 2011, final ise 14 Mayıs 2011'de düzenlenmiştir. Avusturya üç yıl aradan sonra yeniden katılmıştır. Slovakya ilk önce yarışmadan çekildiğini bildirmiştir. Daha sonra EBU'nun yoğun çabaları sonrasında dönmüş fakat bu sefer de ulusal final gerçekleştirecek bütçeyi bulamadığı için katılamayacağını bildirmiştir. Bunun üzerine EBU, bütçeyi kendisinin karşılayacağını açıklamıştır ve Slovakya yarışmaya dahil edilmiştir. San Marino iki yıllık aradan sonra yeniden katılmıştır. Aynı şekilde Macaristan bir yıllık aradan sonra yarışmaya dönmüştür. Yarışmanın sunuculuğunu Anke Engelke, Judith Rakers ve Stefan Raab yapmıştır. Ayrıca Almanya'nın uzun yıllar sonrasında elde ettiği birincilik, yarışmaya ilgi göstermeyen ülkeleri harekete geçirmiştir. Birleşik Krallık'ın Eurovision için dünyaca ünlü Blue grubunu görevlendirmesi, yarışmaya 14 yıl boyunca katılmayan İtalya'nın geri dönmek için bu seneyi seçmesi gibi gelişmeler ile Eurovision Şarkı Yarışması; Avrupa ülkeleri için yeniden millî bir yarışma hâline geldi.

<span class="mw-page-title-main">Eric Saade</span>

Eric Khaled Saade, İsveçli şarkıcı ve çocuk programı sunucusudur. Annesi İsveçli, babası Lübnanlı'dır.

Polonya, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde gerçekleştirilen 2014 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Polonya'nın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Telewizja Polska (TVP) tarafından Krajowe Eliminacje adlı Ulusal Final yöntemiyle belirlenmiştir.

İtalya, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde gerçekleştirilmiş 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İtalya 14 yıl aradan sonra geri dönmüştür. İtalya'nın temsilcisi ve şarkısını belirleyecek Sanremo Müzik Festivali ülkenin kamusal yayın kuruluşu Radio Televisione Italiana (RAI) tarafından gerçekleştirilmiştir. 19 Şubat 2011'de Yarışmanın sunucusu olan, Gianni Morandi tarafından Almanya'nın Düsseldorf şehri'nde yapılmış olan 2011 Eurovision Şarkı Yarışması'na Raphael Gualazzi'nin seslendirmiş olduğu "Madness of Love" adlı şarkı ile görevlendirdiklerini açıklamışlardır. İtalya, birinci olan Azerbaycan'dan sonra 189 puanla İkinci olmuştur.

Litvanya, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Litvanya'yı Eurovision'da temsil edecek şarkının belirlenmesi için Litvanya yayıncısı Lietuvos Dainų Daina adlı bir ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "Pasiklydęs žmogus" şarkısıyla Sasha Son kazanmıştır. Yarışmada şarkının İngilizce versiyonu olan "Love"ı söylemiştir.