Habib-i Neccar Camii, Antakya'da bulunan tarihî cami. Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan cami, Antakya şehrinin Müslüman Araplar tarafından fethedildiği 7. yüzyılda inşa edilmiş eski bir caminin yerinde 11. yüzyılda Memlüklüler döneminde inşa edilmiş; 19. yüzyılda Osmanlı mimarisi tarzında yenilenmiştir. Hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar tarafından da ziyaret edilen, ortak dinsel mekandır. Camii, 2023 Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar almıştır.
Kayravan ya da Kayrevan (veya Kirwan, Al Qayrawan), Tunus'un Kayravan vilayetinin 150.000 nüfuslu merkezi ve şehridir.
Defterdar Camii ya da Defterdar Mahmut Efendi Camii, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan, 1542 yılında Defterdar Nazlı Mahmut Efendi tarafından yaptırılmış olan bir Osmanlı camidir. Kasım 2023 itibarıyla ibadete kapalı olup restore edilmektedir.
El-Kazımiye Camii, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan bir Şii cami ve türbedir. Cami, MS 762 yılında inşa edilmiş olup Kazımiye ilçesinde yer almaktadır.
Sidi Mahrez Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1692 yılında Tunus beyi Muhammed Bey El-Muradî tarafından Sidi Mahrez anısına inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Sidi Amir Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, adını Sidi Amir el-Bataş'tan almakta olup Tunus Medinesi'nde yanında yer almaktadır.
Sidi Mahrez Haleviye Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 10. yüzyılda Sidi Mahrez tarafından inşa edilmiştir.
1 Kasım 1954 Camii, Cezayir'in Batna kentinde bulunan bir camidir. Cami, 2003 yılında İslam'ı kutlamak için bir kurulum olarak inşa edildi.
El-Meşver Camii, Cezayir'in Tilimsan kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1310 yılında I. Ebu Hammu tarafından Tilimsan Krallığı döneminde inşa edilmiş olup El-Meşver Sarayı'nın bir parçasıdır.
Sidi Belhasan Camii, Cezayir'in Tilimsan kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1296 yılında Ebi İbrahim bin Yahya tarafından Tilimsan Krallığı döneminde inşa edilmiştir ve günümüzde bir müze olarak hizmet vermektedir.
Sidi Ebu Medyen Camii, Cezayir'in Tilimsan kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1339 yılında Merînîler tarafından tanınmış bir Sufi olan Ebu Medyen'in anısına inşa edilmiştir.
Konstantin Ulu Camii, Cezayir'in Konstantin kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1163 yılında Hammûdiler döneminde inşa edilmiştir.
Sidiü'l-Ahdar Camii, Cezayir'in Konstantin kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1743 yılında Bey Hüseyin bin Hüseyin tarafından Osmanlı döneminde inşa edilmiştir.
Sidi Ukbe, Cezayir'in Biskra iline bağlı Sidi Ukbe ilçesinin merkezi olan bir şehir ve belediyedir. Belediye, il merkezi Biskra'dan 18 km uzakta yer almaktadır. Yüzölçümü 254,0 km² olan belediyenin nüfusu 14 Nisan 2008 tarihi itibarı ile 33.509'dur.
Bin Faris Camii veya eskiden Cezayir Büyük Sinagogu, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, ilk olarak 15. yüzyılda cami olarak inşa edilmiş olup Fransız döneminde sinagoga çevrildi. Cezayir'in bağımsızlığından sonra yeniden camiye çevrildi.
Ali Bişin Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1622 yılında Ali Bişin tarafından Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Barani Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1653 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Safir Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1534 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiştir ve Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Sidi Ramazan Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 11. yüzyılda inşa edilmiştir ve Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Sidi Kasım el-Cellizi Türbesi, Tunus'un başkenti Tunus bulunan bir türbe ve zaviyedir. 15. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır ve Sidi Kasım el-Cellizi'ye adanmıştır.