Beni Hammad Kalesi, Cezayir'de yer alan bir antik kent kalıntısıdır. Günümüzde harabe halinde bulunan antik kent, 11. yüzyılda Hammadid hanedanının ilk başkenti oldu. M'Sila'nın kuzeydoğusunda yer alan 1418 metre yüksekliğindeki Hodna Dağları'nda yer almaktaydı ve suyu çevredeki dağlardan almaktaydı.
Kasbah, özellikle Cezayir'deki Cezayir şehrinin kalesi ve kale etrafında yer alan geleneksel meydandır. Daha genel olarak, bir kasbah birçok Kuzey Afrika kenti ve kasabasında yer alan duvarlı kalelerdir.
El-Mugayir ili, Cezayir'in illerinden biridir. İl, Cezayir Çölü'nün kuzeydoğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 8.835 km² olan ilin nüfusu 14 Nisan 2008 tarihi itibarı ile 162.267'dir. İlin merkezi El-Mugayir'dir.
Evlad Celal ili, Cezayir'in illerinden biridir. İl, Cezayir Çölü'nün kuzeydoğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 11.410 km² olan ilin nüfusu 14 Nisan 2008 tarihi itibarı ile 174.219'dur. İlin merkezi Evlad Celal'dir.
Susa Ulu Camii, Tunus'un Susa kentinde bulunan bir camidir. Cami, MS 851 yılında I. Muhammed bin el-Ağleb tarafından Ağlebî döneminde inşa edilmiş olup tarihi kent merkezinde yer almaktadır. Erken İslam döneminde Ağlebîler mimarisinin önemli bir anıtıdır. Cami yenilenmiş ve ibadethanesi sonraki yüzyıllarda birçok kez genişletilmiştir.
Kasbah Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, 1233 yılında Hafsîler döneminde Ebu Zekeriya Yahya tarafından inşa edilmiş olup Tunus Medinesi'nde yer almaktadır.
Sidi Amir Camii, Tunus'un başkenti Tunus'ta bulunan bir camidir. Cami, adını Sidi Amir el-Bataş'tan almakta olup Tunus Medinesi'nde yanında yer almaktadır.
Avdaya Kasbahı, Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan bir kasbahtır. 12. yüzyılda Muvahhidler döneminde inşa edilmiştir ve medine mahallesinde Ebu Rekrek Nehri vadisinde yer almaktadır.
Sidi Ukbe Camii, Cezayir'in Sidi Ukbe kentinde bulunan bir camidir. Cami, MS 686 yılında inşa edilmiştir ve Cezayir'deki en eski camidir.
1 Kasım 1954 Camii, Cezayir'in Batna kentinde bulunan bir camidir. Cami, 2003 yılında İslam'ı kutlamak için bir kurulum olarak inşa edildi.
El-Meşver Camii, Cezayir'in Tilimsan kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1310 yılında I. Ebu Hammu tarafından Tilimsan Krallığı döneminde inşa edilmiş olup El-Meşver Sarayı'nın bir parçasıdır.
Sidi Belhasan Camii, Cezayir'in Tilimsan kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1296 yılında Ebi İbrahim bin Yahya tarafından Tilimsan Krallığı döneminde inşa edilmiştir ve günümüzde bir müze olarak hizmet vermektedir.
Sidi Ebu Medyen Camii, Cezayir'in Tilimsan kentinde bulunan bir camidir. Cami, 1339 yılında Merînîler tarafından tanınmış bir Sufi olan Ebu Medyen'in anısına inşa edilmiştir.
Sidi Ukbe, Cezayir'in Biskra iline bağlı Sidi Ukbe ilçesinin merkezi olan bir şehir ve belediyedir. Belediye, il merkezi Biskra'dan 18 km uzakta yer almaktadır. Yüzölçümü 254,0 km² olan belediyenin nüfusu 14 Nisan 2008 tarihi itibarı ile 33.509'dur.
Ali Bişin Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1622 yılında Ali Bişin tarafından Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Barani Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1653 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
El-Kebir Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1097 yılında Murâbıtlar döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
Keçiova Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1612 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiş olup Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır. Cami, Mağrip ve Bizans mimarisinin eşsiz birleşimi ile dikkat çekmektedir.
Safir Camii, Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir. Cami, 1534 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiştir ve Cezayir Kasbahı'nda yer almaktadır.
El-Meşver Sarayı, Cezayir'in Tilimsan kentinde bulunan bir saraydır. Saray, 13. yüzyılda inşa edilmiştir ve Tilimsan Krallığı resmî ikametgâhıydı.