
Ali Kemal Sunal, Türk oyuncu, yapımcı ve senarist ve komedyendir. Türk sinemasının en başarılı ve unutulmaz oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

Hababam Sınıfı, yönetmenliğini ve yapımcılığını Ertem Eğilmez'in üstlendiği, yazar Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı adlı romanından uyarlanan 1974 yapımı Türk komedi filmidir. Hababam Sınıfı film serisinin ilk filmidir. Bu film ve aynı zamanda serinin tüm filmleri, İstanbul'un Üsküdar semtindeki Adile Sultan Kasrı'nda çekilmiştir.

Yol, senaryosu Yılmaz Güney tarafından yazılan, Yılmaz Güney ve Şerif Gören tarafından yönetilen 1981 yapımı dram, politik ve gerilim filmidir. Tarık Akan, Şerif Sezer, Halil Ergün, Necmettin Çobanoğlu, Meral Orhonsay gibi oyuncuların başrolde yer aldığı film, Türk sinemasının en cesur ve en başarılı filmlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yurt dışında büyük ilgi gören film, o dönemde sıkıyönetimin yarattığı baskıcı yönetim tarzına ve ülkedeki Kürtlerin sorunlarına açıkça değindiğinden ötürü Türkiye'de uzun bir süre yasaklı kalmış ve izleyenlere cezalar bile verilmiştir. Türkiye'de 1992 yılında izlenme yasağı kaldırılmış ve 1999 yılında Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney'in çabalarıyla gösterime girebilmiştir. Film, 1982'deki Cannes Film Festivali'nde "En İyi Film" seçilip Altın Palmiye Ödülü'nü kazanmış ve bu ödülü alan ilk Türk filmi olmuştur. Ödül, Türk sinema tarihinde kazanılan en önemli ödüllerden birisidir.

Mustafa Halit Akçatepe, Türk sinema, dizi oyuncusu ve tiyatro sanatçısı.

Türkan Şoray, Türk oyuncu, devlet sanatçısı, senarist, yönetmen ve yazardır. Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılan Şoray, oynadığı 222 film ile, dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusu unvanına sahiptir. Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası olarak tasvir edilir.

Şahan Gökbakar, Türk komedyen ve oyuncu; Recep İvedik film serisinin yapımcısı, senaristi ve oyuncusu. İlk rol aldığı film 2006 yapımı Gen, ilk başrol oynadığı filmi ise 2008 yapımı Recep İvedik'tir. Yarattığı film serisinden Recep İvedik 5 ise Türkiye'de tüm zamanların en çok izlenen ve sinemada en çok gişe yapan film rekoruna sahiptir.

Semih Kaplanoğlu,, Türk yönetmen, senarist ve yapımcıdır.
En İyi Animasyon Filmi Akademi Ödülü, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından ilk kez 2001 yılında verilmeye başlandı. Güzel ve Çirkin (1991) En İyi Film Oscar'ına aday olmuş, Waltz with Bashir (2008) ise En İyi Yabancı Film Oscarı'na aday olmuş ilk ve tek animasyon filmleridir.

Saadet Işıl Aksoy, Türk oyuncudur.
Ezgi Asaroğlu, Türk oyuncu.
Türkiye'nin En İyi Uluslararası Film Akademi Ödülü başvuruları; Türkiye'nin, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından Akademi Ödülleri kapsamında verilen En İyi Uluslararası Film Ödülü için gerçekleştirdiği başvuru süreçleridir. Ödül; çoğu İngilizce dışında olan, Amerika Birleşik Devletleri dışında üretilen ve uzun metrajlı sinema filmlerine verilmektedir. Uzun metrajlı bir filmin süresi, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından "40 dakika ve üzeri" olarak belirlenmiştir.
Gülçin Santırcıoğlu, Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Cem Yılmaz, Türk karikatürist, komedyen, stand-up sanatçısı, sinema oyuncusu, senarist, film yapımcısı ve yönetmenidir. Ayrıca müzik ile uğraşmaktadır.
Ulaş Cihan Şimşek, Yönetmen, kurgucu, senarist ve öğretim görevlisi.
Alper Mestçi, Türk senarist, yönetmen ve mizah yazarıdır.
Mehmet Ada Öztekin, Türk yönetmen, senarist, yazar, çevirmen.

Siccîn 2, Siccîn filminin devamı olarak çekilen 2015 yapımı Türk filmi. Korku türündeki filmin başrollerini Şeyda Terzioğlu, Ece Edibe Baykal ve Reyhan İlhan paylaşıyor. Film vizyonda olduğu sürece 289 bin 327 kişi tarafından izlenmiştir.

Siccîn 3: Cürmü Aşk, Siccîn 2 filminin devamı olarak çekilmiş bir korku filmidir. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Mestçi üstlenmiştir, yapımcısı ise Muhteşem Tözüm'dür.

Ayla, yönetmenliğini Can Ulkay'ın, senaristliğini ise Yiğit Güralp'in gerçekleştirdiği, 2017 yılı çıkışlı Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı dram ve savaş türündeki bir sinema filmidir. 1950 yılında başlayan Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikâyeden uyarlanan filmin çekimlerine 2016 yılında başlandı. Çekimler Türkiye'de ve Güney Kore'de gerçekleştirildi. Yapımcılığını Mustafa Uslu'nun üstlendiği filmin müzikleri ise Fahir Atakoğlu tarafından bestelenmiştir. 27 Ekim 2017 tarihinde Türkiye'de vizyona giren filmin başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Lee Kyung-Jin, Ali Atay ve Murat Yıldırım gibi oyuncular yer almaktadır. Kore Savaşı sırasında Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Dilbirliği ile Koreli Eunja Kim'in gerçek yaşananlardan esinlenerek sinemaya uyarlanan filmidir.

Aile Arasında, Ozan Açıktan tarafından yönetilen ve senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı, komedi türündeki Türk filmidir. Filmin başrollerinde Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut, Fatih Artman, Şevket Çoruh, Gülse Birsel, Derya Karadaş, Su Kutlu ve Ayta Sözeri yer almaktadır. Film, 1 Aralık 2017'de vizyona girdi. 2024 yılında filmin devam filmi çekilecektir.