
Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), TÜBİTAK'ın bünyesinde yer alan bir enstitüdür.

Federal Soruşturma Bürosu, kısaca FBI, Amerika Birleşik Devletleri'nin iç istihbarat ve güvenlik gücüdür. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nin başlıca Federal kolluk kuvveti organizasyonudur. ABD Adalet Bakanlığı yetki alanı altında çalışır. FBI şu anda ABD İstihbarat Topluluğu'nun üyelerinden biridir ve Adalet Bakanı'na ve Ulusal İstihbarat Direktörü'ne bildirim yapar. ABD'nin bir terörle mücadele, karşı casusluk ve suç araştırma organizasyonu olan FBI'ın tam 200 kategoriden fazla federal suç üstünde yargılama yetkisi vardır.
İnternet Protokolü Güvenliği (IPsec), Internet Protokolü (IP) kullanılarak sağlanan iletişimlerde her paket için doğrulama ve şifreleme kullanarak koruma sağlayan bir protokol paketidir. IPsec, içinde bulundurduğu protokoller sayesinde, oturum başlarken karşılıklı doğrulama ve oturum sırasında anahtar değişimlerini gerçekleştirme yetkisine sahiptir. İki bilgisayar arasında (host-to-host), iki güvenlik kapısı arasında(network-to-network), bir güvenlik kapısı ve bir bilgisayar arasında(network-to-host) sağlanan bağlantıdaki veri akışını korumak için kullanılır. IPsec kriptografik güvenlik servislerini kullanarak IP protokolü ile gerçekleştirilen bağlantıları korumak için kullanılır. Ağ seviyesinde doğrulama veri kaynağı doğrulama,veri bütünlüğü, şifreleme ve replay saldırılarına karşı koruma görevlerini üstlenir.

Saldırı Tespit Sistemleri (STS) (İngilizce: Intrusion Detection Systems (IDS)), ağlara veya sistemlere karşı yapılan kötü niyetli aktiviteleri ya da politika ihlallerini izlemeye yarayan cihaz ya da yazılımlardır. Tespit edilen herhangi bir aktivite veya ihlal, ya bir yöneticiye bildirilir ya da bir güvenlik bilgi ve olay yönetimi (SIEM) sistemi kullanılarak merkezi olarak toplanır. SIEM sistemi, çeşitli kaynaklardan gelen çıktıları birleştirir ve kötü niyetli alarmı yanlış alarmlardan ayırmak için alarm filtreleme teknikleri kullanır.

Servis dışı bırakma saldırısı , internete bağlı bir barındırma hizmetinin hizmetlerini geçici veya süresiz olarak aksatarak, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefleyen bir siber saldırıdır. DoS genellikle hedef makine veya kaynağın, gereksiz talepler ile aşırı yüklenmesi ve bazı ya da bütün meşru taleplere doluluktan kaynaklı engel olunması şeklinde gerçekleştirilir. DoS saldırısını; bir grup insanın, bir dükkân veya işyerindeki kapıları tıkayıp, meşru tarafların mağazaya veya işletmeye girmesine izin vermeyerek normal işlemleri aksatması şeklinde örnekleyebiliriz.
Bilişim suçu veya bilgisayar suçu terimi bir bilgisayar ve bilgisayar ağı kullanılarak işlenen herhangi bir suçu ifade etmek için kullanılır. Bilgisayar, bir suçun işlenmesinde kullanılmış olabileceği gibi bir suçun hedefi de olabilir. Siber suçlar şu biçimde tanımlanır: Bireylere veya birey gruplarına yönelik, mağdurun onurunu zedelemeye veya mağdura fiziksel veya zihinsel olarak doğrudan veya dolaylı olarak zarar verme suçu kastı ile İnternet ve cep telefonu (SMS/MMS) gibi çağdaş iletişim araçları kullanarak zarar verme amaçlı saldırıların yapılmasıdır. Bu tür suçlar bir ulusun güvenlik ve ekonomik bütünlüğüne yönelik bir tehdit de oluşturabilir. Bu tür suçlarda ortaya çıkan görünüm, özellikle yazılım CD' lerinin şifrelerinin kırılması, telif hakları ihlalleri, çocuk pornografisi ve çocukların diğer biçimlerde istismarı konularında başlıca görünüm yüksek kazanç elde etme isteğidir. Mahrem bilgilerin kaybedilmesi veya yasaya aykırı olarak elde edilmesi durumlarında özel yaşamın gizliliğinin ihlali suçu ortaya çıkar.
Yazılım Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (YTE), TÜBİTAK BİLGEM Başkanlığı bünyesinde faaliyet göstermektedir. Enstitü kamu ve özel sektörün Ar-Ge içerikli yazılım ihtiyaçlarını karşılamak ve kamu kurumları için e-Dönüşüm Hizmetlerini vermek üzere kurulmuştur.

GCHQ, İngiliz devletini siber saldırılara ve tehditlere karşı korumak amacıyla hükûmet tarafından görevlendirilen güvenlik ve istihbarat kurumu. Devlet Başkanına veya ilgili kurum için bu tür saldırılara karşı nasıl hareket edileceğine dair bilgi ve danışmanlık sağlar. Kurum ilk başlarda 1919'da ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Bletchley Parkı merkez üssü seçip, telekomünikasyon sistemlerinin çok büyük bir önem arz ettiği bir zamanda bu sistemlerin şifrelerini kırmayı başarmıştır. Bugün ise kurum siber güvenlik hizmetlerine ek olarak kimyasal, biyolojik ve nükleer silahlara ve tehditlere karşı önlem almak ve durdurmakla yükümlüdür. GCHQ İngiltere'nin Cheltenham kentinde yer alır. Joint Intelligence Committee (JIC), the Security Service (MI5), The Secret Intelligence Service (MI6) ve Defence Intelligence (DI) gibi kurumların altında çalışır.
Ağ istihbaratı (Aİ) kavramı ve derin paket kontrolü (DPI), paket yakalama ve iş zekası (BI) teknikleri üzerine inşa edilmiş bir teknolojidir. Gerçek zamanlı olarak inceleyen, protokolleri kullanılan tanımlama ve veri ilişkileri ve iletişim kalıplarının hızlı çözümlenmesi için paket içeriği ve meta ayıklanması yoluyla iletişim ağları çapraz IP veri paketlerini gerektirir. Ayrıca, bazen ağ hızlandırma veya korsanlık olarak anılacaktır.
Palo Alto Networks, Inc. Santa Clara, Kaliforniya merkezli bir Amerikalı ağ güvenliği şirketidir. Şirketin ana ürünleri; ağ güvenliği, görünürlüğü ve uygulama, kullanıcı ve içerik tanımlamaya dayalı ağ ekinliklerinde taneli kontrolü sağlamak için tasarlanmış gelişmiş güvenlik duvarlarıdır. Palo Alto Networks Cisco, Fortinet, Check Point, Juniper Networks, Cyberoam ve diğerlerine karşı UTM ve ağ güvenliği sektöründe rekabet etmektedir.

Temmuz-Ağustos 2011 TSK sınır ötesi harekâtları, 2011 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Diyarbakır, Siirt, Şırnak ve Hakkâri'de başlayan Silvan saldırısıyla devam eden, PKK'nın güvenlik güçlerine karşı saldırılarının artması, son olarak 17 Ağustos tarihinde Ağustos 2011 Çukurca saldırısı üzerine saldırıyla aynı gün Türk savaş uçakları başta Kandil ve Kato Dağı çevresindeki PKK kamplarına yönelik sınır ötesi operasyonlar başlatılmış, Ekim 2011 Çukurca saldırısı sonrası saldırıyla aynı gün 19 Ekim 2011 tarihinde güvenlik güçlerince başlatılan ikincil sınır ötesi operasyonlardır.

İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir'in Menemen ilçesinde kurulan devlet üniversitesidir. Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 667 KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesi sonrasında TBMM'nin aldığı karar ile kurulan bir üniversitedir. İsmini İzmir'de bulunan Bakırçay vadisinden almaktadır.
Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal uzay ajansıdır. Türkiye'nin uzay bilimleri programı ile genel havacılık ve uzay araştırmalarından sorumlu devlet kurumudur.
Gelişmiş Sürekli Tehdit (GST), bir kişi veya grubun bir ağa yetkisiz erişim sağladığı ve uzun bir süre boyunca algılanamadığı bilgisayar ağı saldırısıdır. Bu tür saldırılar genel olarak ticari veya politik amaç güden devlet sponsorluğu ile yapılan saldırılar olmasına rağmen, son birkaç yıl içerisinde devlet sponsorluğunda olmayan belirli hedeflere yönelik geniş çaplı GST saldırıları da yaşanmıştır
Tarayıcı izolasyonu, bir internet kullanıcısının tarama etkinliğini içinde bulunduğu yerel ağ ve altyapıdan fiziksel olarak yalıtmayı amaçlayan bir siber güvenlik modelidir. Tarayıcı izolasyon teknolojileri farklı yöntemlerle bu modeli gerçekleştirse de ortak amaç tarayıcı ve kullanıcı tarama etkinliğini efektif şekilde birbirinden izole ederek web-tarayıcıları, tarayıcı tabanlı güvenlik açıklarından ve internet kaynaklı fidye yazılımı ve benzer kötü amaçlı yazılımlardan korumaktır. Uzaktan tarayıcı izolasyonu olarak bilinen modelde, teknoloji sağlayıcısı tarayıcı izolasyonunu bulut tabanlı bir hizmet olarak sunar ve hizmet alan kuruluş ilişkili sunucu altyapısını yönetmek zorunda kalmadan kullanıcılarını teknolojiden faydalandırabilir. Kullanıcı tarama etkinliklerini ve ilgili riskleri izole etmek için sunuculara bağımlı olmayan, bunun yerine istemci tarafında koşan diğer bir yaklaşım yerel tarayıcı izolasyonu ise tarayıcı etkinliğini kullanıcı bilgisayarı üzerinden hipervizör teknoloji kullanarak sanallaştırmaya dayalıdır. İstemci tarafı çözümleri, uzaktan çözümlerden farklı olarak fiziksel yalıtımı sağlamadığından güvenliği düşürür ancak hizmet alan kuruluşun genel sunucu maliyetlerinden kaçınmasına izin verir.
Siber-fiziksel sistemler (SFS), fiziksel bir mekanizmanın bilgisayar tabanlı algoritmalar tarafından kontrol edildiği veya izlendiği sistemlerdir. Siber-fiziksel sistemlerde, fiziksel ve yazılım bileşenleri derinlemesine iç içe geçmiştir, farklı mekansal ve zamansal ölçeklerde çalışabilir, çoklu ve farklı davranışsal modaliteler sergileyebilir ve bağlamla değişen şekillerde birbirleriyle etkileşime girebilir. SFS örnekleri arasında akıllı şebeke, otonom otomobil sistemleri, tıbbi izleme, endüstriyel kontrol sistemleri, robotik sistemler ve otomatik pilot aviyonik projeleri sayılabilir.

Benild Joseph Hint beyaz şapka korsanı, TEDx Konuşmacısı ve siber güvenlik araştırmacısıdır. Halen Bilgi Sistemleri Güvenlik Derneği (ISSA) Hindistan Bölümü Başkanı ve Siber Güvenlik Girişimleri Danışma Kurulu Üyesidir.
Ukrayna BT Ordusu 24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasından sonra Ukrayna bilgi ve siber uzayının dijital sızmasına karşı mücadele etmek için Şubat 2022'nin sonunda oluşturulan gönüllü bir siber savaş örgütüdür. Grup ayrıca saldırgan siber savaş operasyonları yürütüyor ve Ukrayna hükûmetinin siber yetkilisi Victor Jora, kayıtlı bilgisayar korsanlarının yalnızca askeri hedeflere saldıracağını söyledi.
Ağ güvenliği, bilgisayar ağının ve ağdan erişilebilen kaynakların yetkisiz erişimini, kötüye kullanımını, değiştirilmesini veya reddedilmesini önlemek, tespit etmek ve izlemek için benimsenen politika, süreç ve uygulamalardan oluşur .Ağ güvenliği, ağ yöneticisi tarafından kontrol edilen bir ağdaki verilere erişim yetkisini içerir. Kullanıcılar atanmış bir ID ve şifre veya yetkileri dahilindeki bilgilere ve programlara erişmelerine izin veren diğer kimlik doğrulama bilgilerini seçer .Ağ güvenliği, günlük işlerde kullanılan hem genel hem de özel çeşitli bilgisayar ağlarını kapsar: işletmeler, devlet kurumları ve bireyler arasında işlem ve ilişki yürütmek. Ağ güvenliği bir şirket gibi özel veya genel erişime açık olabilir. Ağ güvenliği, kuruluşlarda, işletmelerde ve diğer kurum türlerinde yer alır. Bir ağ kaynağını korumanın en yaygın ve basit yolu, ona benzersiz bir ad ve buna karşılık gelen bir parola atamaktır.
Paris G20 Zirvesi sırasındaki siber saldırı, Şubat 2011'de Fransa'nın Paris şehrinde düzenlenen G20 Zirvesi'nin başlamasından kısa bir süre önce gerçekleşti. Bu zirve, maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının yönetişim düzeyinde düzenlenen bir G20 zirvesiydi.