İçeriğe atla

Shusha Guppy

Shusha Guppy (Shusha), (24 Aralık 1935, Tahran - 21 Mart 2008 Londra, İranlı yazar, editör, şarkıcı.

On yedi yaşında Sorbonne'da okumak için Paris’e gitti. Daha sonra Londra’da yaşamaya başladı. Amerikan edebiyat dergisi The Paris Review’ün Londra editörlüğünü yaptı.[1]

Kitapları

  • Gülüşün Gizi[2]
  • The Blindfold Horse
  • A Girl in Paris

Diskografi

  • Chansons d'Amour Persanes (7" EP 1957)
  • Persian Love Songs and Mystic Chants (1971)
  • Song of Long-time Lovers (1972)
  • Shusha (1974)
  • This is the Day (1974)
  • Before the Deluge (1975)
  • People of the Wind (1977)
  • From East to West (1978)
  • Here I Love You (1980)
  • La Fortune (1980 - cassette)
  • Lovely in the Dances: Songs of Sydney Carter (1981)
  • Durable Fire (1983)
  • Strange Affair (1986)
  • Refugee (1995 - CD on Sharrow Records)
  • Shusha / This is the Day (2001 - reissue on CD)

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Shusha Guppy". www.everestyayinlari.com. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2016. 
  2. ^ ""Bir varmış, bir yokmuş" ya da Farsça söylersek "Yek bud yeki nabud"..." www.evrensel.net/. 13 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Freddie Mercury</span> Britanyalı şarkıcı, şarkı yazarı ve müzik grubu Queenin baş vokalisti

Freddie Mercury, Britanyalı şarkıcı, şarkı yazarı ve müzik grubu Queen'in solistidir.

<span class="mw-page-title-main">ABBA</span> İsveç pop müzik grubu

ABBA, 1972 yılında kurulan 1982 yılına dek etkin olan İsveçli bir pop müzik grubudur.

<span class="mw-page-title-main">Sting</span>

Gordon Matthew Thomas Sumner ya da tanındığı sahne adıyla Sting, İngiliz müzisyen, aktivist ve oyuncudur. 1977'den 1986'da dağılana kadar new wave grubu The Police'in solisti, baş şarkı yazarı ve basçısıydı. 1985'te solo kariyerine başladı ve müziğinde rock, caz, reggae, klasik, new-age ve worldbeat unsurlarına yer verdi.

<span class="mw-page-title-main">Andy Williams</span> Amerikalı şarkıcı (1927 – 2012)

Howard Andrew "Andy" Williams Amerikalı pop müzik sanatçısıdır. Andy Williams 18 Altın plak ve 3 gümüş plak çıkardı. 1962 ve 1971 seneleri arasında The Andy Williams Show isimli bir varyete televizyon şovunu sundu. Ayrıca, Branson, Missouri'de Moon River Theatre isimli tiyatronun sahibiydi. Ray Charles, Elton John, Ella Fitzgerald, Simon and Garfunkel, Mama Cass ve Michael Jackson ile düet yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Bright Eyes</span>

Bright Eyes 1995'te kurulmuş, Amerikalı indie rock grubu.

<span class="mw-page-title-main">One Sweet Day</span>

"One Sweet Day ", Amerikalı şarkıcı Mariah Carey ve R&B grubu Boyz II Men'in bir şarkısı. Şarkı 14 Kasım 1995'te Carey'nin beşinci stüdyo albümü Daydream'den ikinci single olarak yayımlandı. Sanatçılar şarkıyı Walter Afanasieff ile birlikte yazdılar. Hem Carey hem de Boyz II Men, o zamanlar küresel olarak yaygın olan AIDS salgınından muzdarip olanlardan esinlenerek, hayatlarındaki belirli insanlar hakkında şarkıyı yazdı.

<span class="mw-page-title-main">Ömer Şerif</span> mısırlı oyuncu

Ömer Şerif Altın Küre ödülü kazanmış Lübnan asıllı Mısırlı ünlü sinema oyuncusu. Ailesi 20. asrın başlarında Lübnan'ın Zahle kentinden göç etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Barry Manilow</span> Amerikalı şarkıcı

Barry Manilow, Amerikalı söz yazarı, müzisyen, aranjör ve şarkıcı. Özellikle "I Write the Songs", "Mandy", "Weekend in New England" ve "Copacabana" gibi eserleriyle tanınır. Sanatçı günümüze kadar yetmiş altı milyonun üzerinde bir albüm ve tekli satışı elde etmiştir. Sanatçı, 1970'ler boyunca yaptığı şarkılar hit olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Michel Piccoli</span> Fransız oyuncu (1925 – 2020)

Michel Piccoli, Fransız sinema oyuncusu.

<i>Black Celebration</i>

Black Celebration, Depeche Mode'un beşinci stüdyo albümü. 17 Mart 1986'da Mute Records etiketiyle yayımlandı.

<span class="mw-page-title-main">Björn Skifs</span>

Björn Nils Olof Skifs, İsveçli şarkıcı.

<span class="mw-page-title-main">Tomas Ledin</span>

Tomas Folke Jonas Ledin, İsveçli şarkıcı.

<i>Songs of Faith and Devotion</i>

Songs of Faith and Devotion, Depeche Mode'un sekizinci stüdyo albümü. 22 Mart 1993'te Mute Records etiketiyle yayımlandı.

Cathal Dunne, İrlandalı şarkıcı. 1978 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İrlanda'yı "Happy Man" ile temsil etmiş, yarışmada 80 puanla beşinci olmuştur.

Dame Beryl Margaret Bainbridge, İngiliz kadın roman yazarı.

<span class="mw-page-title-main">Leon Russell</span>

Leon Russell, Amerikalı country-rock müzisyeni.

<span class="mw-page-title-main">Jahn Teigen</span> Norveçli şarkıcı (1949–2020)

Jahn Teigen, Norveçli şarkıcı. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesi Norveç'i üç kez temsil etmiştir. 1978, 1982, ve 1983 yıllarındaki yarışmalara katılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Nicki French</span> İngiliz şarkıcı ve oyuncu

Nicola "Nicki" Sharon French İngiliz şarkıcı ve oyuncu. en iyi 1995 yılındaki dans kapağı versiyonu "Heart of Eclipse of Heart" un ünlüsüdür ve ABD ve İngiltere Top 5'e ulaşmıştır. 2000 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Birleşik Krallık'ı temsil etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Riki Sorsa</span>

Richard Esko "Riki" Sorsa, Fin şarkıcıdır. Kariyerine The Zoo müzik grubunun solisti olarak başladı. Riki 1981 yılında Dublin şehrinde düzenlenen 26. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Finlandiya'yı "Reggae OK" adlı şarkıyla temsil etmiştir. Yarışmada 16. olmuştur. Sorsa 10 Mayıs 2016 tarihinde kanserden dolayı ölmüştür.

Müzik kutusu müzikal, popüler müziklerin şarkılarını içeren bir müzikal film veya sahne sunumu. Bu terim, ünlü pop müziklerin şarkıcıların başrol oynadığı filmleri tanımlamak için kullanılır; bu türde genelde şarkıcı kendi albüm parçalarını kullanırken, bazen de sanatçı kendi şarkılarını film müziği değerlendirmeden, çeşitli planlarda filmin arka plan müziği olarak kullanırlar. Terim ayrıca, genellikle çeşitli sanatçıların daha önce kaydedilmiş şarkılarının ve diğer sanat eserlerinin yeni yorumlarla söyleyen aktörler tarafından oynanan, geçmiş veya mevcut müzik etkinliklerini veya kişiliklerinin yıldönümlerini kutlayan müzik filmlerini ve tiyatro sunumlarını da kapsayacak şekilde büyüdü. Benzerlerinin Broadway müzikallerinde, şarkıların koreografi eşliğinde, gerçekleştirildiği gibi. Müzik kutusu müzikallerindeki şarkılar genellikle dramatik bir anlatı haline getirilir ve özellikle sonraki türlerde, öne çıkan sanatçı(ya) dair bir biyografik hikâye oluşturulur. Bazı durumlarda, sahneye konan bazı müzikal bölümler dramatik bütünlük korumazlar.