
Japonya, Doğu Asya'da yer alan bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus'un kuzeybatısında konumlanan ülke; Japon Denizi'nden Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Rusya'nın doğusuna; kuzeyde Ohotsk Denizi'nden güneyde Doğu Çin Denizi ve Tayvan'a kadar uzanır. De facto başkenti ve en büyük şehri Tokyo'dur. Adını oluşturan kanji karakterler, "güneş" ve "köken" anlamına geldiğinden "Doğan Güneşin Ülkesi" olarak adlandırılır.

Ulus, 10 Ocak 1920 tarihinden beri Türkiye'de yayımlanan haftalık gazete.

Hâkimiyet-i Milliye, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında başkanlığını Mustafa Kemal Paşa’nın yaptığı Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Heyet-i Temsiliyesi’nin yayın organı olarak 10 Ocak 1920’de Ankara’da yayın hayatına başlayan Türkçe gazetedir.

Japon Komünist Partisi Japonya'da 15 Temmuz 1922'de kurulan komünist bir siyasi partidir.
Pravda, Eski Sovyetler Birliği'nde ve Rusya'da yayınlanan günlük gazete.
Sabah, 1875 yılında yayın hayatına giren, I. Dünya Savaşı yıllarında Peyam gazetesi ile birleşip "Peyam-ı Sabah" adını alan ve 1922'de kapanan günlük gazetedir.
Filipin Komünist Ayaklanması, Filipinler Komünist Partisi ve onun silahlı kuvveti olan Yeni Halk Ordusu öncülüğünde 1969 yılında Filipinler'de Marksist-Leninist ilkelere dayalı rejim kurma amacı ile meydana gelen ayaklanma. Bu ayaklanma sonucu gelişen olaylar halen devam etmektedir.

Japonya'da siyaset, çok partili iki meclisli temsilî demokrasiye sahip anayasal monarşi çerçevesinde yürütülmektedir. İmparator sembolik olarak devletin başıdır ve Başbakan ise yürütme erki olan hükûmetin ve Bakanlar Kurulunun başıdır.
Manju, Japonya tarihinde Temmuz 1024-Temmuz 1028 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Jian'dan sonra gelmekte olup Chōgen'e kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Go-Ichijō idi.
Ōei, Japonya tarihinde Temmuz 1394-Nisan 1428 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Meitoku'dan sonra gelmekte olup Shōchō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparatorlar Go-Komatsu ve Shōkō idi.
Hōtoku, Japonya tarihinde Temmuz 1449-Temmuz 1452 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Bun'an'dan sonra gelmekte olup Kyōtoku'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Go-Hanazono idi.
Kyōtoku, Japonya tarihinde Temmuz 1452-Temmuz 1455 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Hōtoku'dan sonra gelmekte olup Kōshō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Go-Hanazono idi.
Kōshō, Japonya tarihinde Temmuz 1455-Eylül 1457 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Kyōtoku'dan sonra gelmekte olup Chōroku'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Go-Hanazono idi.
Kanshō, Japonya tarihinde Aralık 1460-Şubat 1466 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Chōroku'dan sonra gelmekte olup Bunshō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Go-Hanazono ve Go-Tsuchimikado idi.
Bunmei, Japonya tarihinde Nisan 1469-Temmuz 1487 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Ōnin'den sonra gelmekte olup Chōkyō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Go-Tsuchimikado idi.
Entoku, Japonya tarihinde Ağustos 1489-Temmuz 1492 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Chōkyō'dan sonra gelmekte olup Meiō'ya kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Go-Tsuchimikado idi.

Meiō, Japonya tarihinde Temmuz 1492-Şubat 1501 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Entoku'dan sonra gelmekte olup Bunki'ye kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparatorlar Go-Tsuchimikado ve Go-Kashiwabara idi.
Manji, Japonya tarihinde Temmuz 1658-Nisan 1661 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Meireki'den sonra gelmekte olup Kanbun'a kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Go-Sai idi.
Enkyō, Japonya tarihinde Şubat 1744-Temmuz 1748 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Kanpō'dan sonra gelmekte olup Kan'en'e kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparatorlar Sakuramachi ve Momozono idi.
Kan'en, Japonya tarihinde Temmuz 1748-Ekim 1751 tarihlerini kapsayan dönem adıdır. Dönem, Enkyō'dan sonra gelmekte olup Hōreki'ye kadar devam etti. Bu dönemde hüküm süren imparator Momozono idi.