İçeriğe atla

Sevgimin Bedeli

Sevgimin Bedeli
Bergen stüdyo albümü
Yayımlanma15 Ocak 1988 (1988-01-15)
TarzArabesk
Süre64:22
DilTürkçe
ŞirketYaşar Kekeva Plak
YönetmenSelami Şahin · Cengiz Tekin
YapımcıYaşar Kekeva
Bergen kronolojisi
Onu Da Yak Tanrım
(1987)
Sevgimin Bedeli
(1988)
İstemiyorum
(1988)

Sevgimin Bedeli, 15 Ocak 1988 tarihinde Bergen'in Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı, 6. stüdyo albümüdür.[1] Albümde toplamda 14 şarkı bulunmaktadır. Elimde Fotoğrafın ve Canım Dediklerim gibi çok beğenilen Bergen şarkıları barındıran albüm, o senenin en çok satan arabesk müzik albümlerinden biri olmuştur.

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1Nerde Trak Orda BrakÜlkü AkerSelami Şahin3:17
2TalihsizlerHalit ÇelikoğluAtilla Alpsakarya5:17
3Sevgimin BedeliSelami ŞahinSelami Şahin6:26
4GecelerGürkan PekerGürkan Peker3:49
5Anlatacak Dil KalmadıVedat YıldırımboraVedat Yıldırımbora4:24
6Dayanamıyorum ArtıkSelami ŞahinSelami Şahin4:00
7Canım DediklerimAli TekintüreYavuz Taner5:24
8ÇilekeşOrhan GencebayOrhan Gencebay6:23
9Gel GelSelami ŞahinSelami Şahin2:08
10KüskünümSeyfi DoğanaySeyfi Doğanay4:24
11Elimde FotoğrafınRuşen YılmazRuşen Yılmaz6:45
12Sen Güzelsin ArkadaşımKamil BaşaranCengiz Tekin & Göksel Pesenpeten4:04
13Nesin GönlümYusuf KayaYusuf Kaya4:02
14Seni Seven Ölmez KiSelahattin SarıkayaSelahattin Sarıkaya3:59

Albüme ait diğer bilgiler

  • Bergen, bu albümünde Müslüm Gürses'e duyduğu hayranlık nedeniyle, Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firmasından çıkardığı Talihsizler albümüne ismini veren Talihsizler şarkısına yer vermiştir. En sonunda artık bu hayranlık gazetede bile yer bulmuştur: “Bergen bir numaralı Müslüm Gürses hayranıydı. Kendi programı bile olsa ne yapar eder, mutlaka Müslüm Gürses'i dinlemeye giderdi. Sanatçı, son kasetinde bu yüzden Müslüm Gürses'in bir parçasına yer vermişti. Bu şarkıyı daha duyarak, daha içten okuduğunu her fırsatta söylerdi.[2]

Künye

  • Yapım: Yaşar Kekeva Plak
  • Yapımcı: Yaşar Kekeva
  • Yönetmen: Selami Şahin · Cengiz Tekin
  • Stüdyo: Cüneyt Sarvazlar
  • Dialar: Stüdyo Erol

Kaynakça

  1. ^ "Web Kaynağı". Diskotek. 8 Aralık 2022. 17 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2022. 
  2. ^ "Müslüm Gürses hayranı". Facebook. 21 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2022. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Esrarlı Gözler</i> 1980 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Esrarlı Gözler Müslüm Gürses'in 14 Temmuz 1980'de Emre Plak firmasından uzunçalar olarak çıkardığı albümdür. Emre Plak sonraki yıllarda bu albümü yeniden basmıştır. Türkiye ve Almanya başta olmak üzere tüm dünyaya arabesk tarz müziği tanıtan ve sevdiren en marjinal albümlerden birisidir. Albümdeki bütün müziklerde Mustafa Sayan imzası vardır.

<i>Aldatılanlar</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Aldatılanlar, Müslüm Gürses`in 1989 yılında Özbir Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Bu albüm, Yavuz Taner'in yönettiği son Müslüm Gürses albümü olarak bilinmektedir.

<i>Onu Da Yak Tanrım</i> 1987 yılında çıkan Bergen albümü

Onu Da Yak Tanrım, 13 Mayıs 1987 tarihinde Bergen'in Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı, 5. stüdyo albümüdür. Albümde toplamda 12 şarkı bulunmaktadır.

<i>Yaranamadım</i> (albüm) 1984 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Yaranamadım, Müslüm Gürses'in 1984'te Elenor Müzik firmasından çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Türk arabesk müziği tarihinin en ağır albümlerinden olduğu söylenebilmektedir. Albümdeki müziklerin birçoğunda Uğur Bayar imzası bulunmaktadır.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Bir De Benden Dinleyin</i> 1991 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir De Benden Dinleyin, Müslüm Gürses'in 31 Mayıs 1991'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Albümde birçok türe yer verilmiştir. Gürses, Muazzez Abacı'nın 1990 yılına damga vuran Vurgun albümüne ismini veren, şarkının söz yazarı "Cemal Safi"’ye Hürriyet gazetesinin Altın Kelebek ve Milliyet gazetesinin "Yılın En Sevilen On Şarkısı" birincilik ödülleri, şarkının bestecisi Selçuk Tekay'a 1991 yılında "Altın Kelebek Yılın Bestecisi Ödülü"nü kazandıran Vurgun şarkısını seslendirmiş ve bu albümde yer almıştır.

<i>Arkadaşım</i> (Müslüm Gürses albümü) 1999 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Arkadaşım, Müslüm Gürses'in 16 Eylül 1999'da Elenor Müzik etiketiyle piyasaya sürülen stüdyo albümüdür.

<i>Anlatamadım</i> 1983 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Anlatamadım, Müslüm Gürses'in 14 Mart 1983'te Kale Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümdür. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte Gürses bu albümüyle yaklaşık 1 yıl listelerde kalarak rekor kırmıştır.

<i>Bir Avuç Gözyaşı / Tövbe Etmek</i> 1995 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir Avuç Gözyaşı / Tövbe Etmek, Müslüm Gürses’in 30 Mart 1995’te Elenor Müzik firmasından çıkardığı albümdür. Gürses bu albümde arabesk, türk halk müziği ve ilahi tarzlarına yer vermiştir.

Uğur Bayar, Türk söz yazarı, bestekâr ve orkestra şefi ve aranjördür. Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses'in söylediği bilindik birçok şarkı kendisine aittir. Besteci ve yapımcı Burhan Bayar'ın kardeşidir.

<i>İnsan Severse</i> 1985 yılında çıkan Bergen albümü

İnsan Severse, Bergen'in Aralık 1985'te Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı 3. stüdyo albümüdür. Önceki iki albümün aksine, Mavi Mavi ve Bırakın Gitsin gibi 1985 yazına damgasını vuran İbrahim Tatlıses cover şarkılarının yanı sıra Kader Diyemezsin, Tövbe ve Geceler gibi şarkılarla Bergen'i başarıya ulaştıran ve asıl çıkışını yaptığı albümdür; ancak Bergen, esas büyük başarısını bir yıl sonra yayınlayacağı Acıların Kadını albümüyle yakalayacaktı.

<i>Açık Hava Konserleri 3</i> 2002 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Açık Hava Konserleri 3, Müslüm Gürses'in Ekim 2002'de Universal Müzik firmasından çıkardığı albümdür.

<i>Sadece</i> (Türk Sanat Müziği) 2001 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Sadece , Müslüm Gürses'in 11 Temmuz 2001'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Bu albüm, Gürses hayattayken resmî olarak Elenor Müzik firması etiketiyle yayımlanan son albümdür.

<i>Yıllar Affetmez</i>

Yıllar Affetmez, 31 Mayıs 1989 tarihinde Bergen'in Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür. Albümde toplam 12 şarkı bulunmaktadır. Sanatçının, hayattayken yayınlanan son resmî albümüdür.

<i>İstemiyorum</i>

İstemiyorum, 5 Temmuz 1988 tarihinde Bergen'in Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı, 7. stüdyo albümdür.

<i>Şikayetim Var</i> (Albüm) 1982 yılında çıkan Bergen albümü

Şikayetim Var, 1982 yılında Bergen'in Atlas Plak firmasından çıkardığı, 1. stüdyo albümüdür. Albümde toplamda 12 şarkı bulunmaktadır.

<i>Kardeşiz Kader</i> 1984 yılında çıkan Bergen albümü

Kardeşiz Kader, 1984 yılında Bergen'in Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı, 2. stüdyo albümüdür. Albümde toplamda 12 şarkı bulunmaktadır.

<i>Garibin Çilesi Mezarda Biter</i> Ölümünden sonra yayınlanan 2. Bergen albümü

Garibin Çilesi Mezarda Biter, Bergen'in Yaşar Kekeva Plak etiketi ile 27 Ağustos 1990 tarihinde yayımlanan stüdyo albümüdür. Albümde toplam 8 şarkı bulunmaktadır. Bergen'in, önceki albümlerine alınmamış yedek mahiyetindeki eserlerden oluşan ve vefatından sonra yayınlanan resmî üç albümünden biridir. Diğer iki albüm ise "Giden Gençliğim" ve "Son Ağlayışım" adlı albümlerdir.

<i>Son Ağlayışım</i> Ölümünden sonra yayınlanan son Bergen albümü

Son Ağlayışım, Bergen'in Yaşar Kekeva Plak etiketi ile 12 Nisan 1991 tarihinde yayımlanan stüdyo albümdür. Albümde toplam 10 şarkı bulunmaktadır. Bergen'in, önceki albümlerine alınmamış yedek mahiyetindeki eserlerden oluşan ve vefatından sonra yayınlanan resmî üç albümünden biridir. Diğer iki albüm ise "Giden Gençliğim" ve "Garibin Çilesi Mezarda Biter" adlı albümlerdir.