
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, Devrî'l-Muhterifin es-Suudî takımlarından En-Nasr'da forma giyen ve Portekiz millî futbol takımının kaptanlığını yapan Portekizli futbolcudur. Dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Ronaldo, kimin en iyisi olduğuna dair sıkça Lionel Messi'yle karşılaştırılmaktadır. Beş Ballon d'Or ve dört Altın Ayakkabı kazanarak bir Avrupalı olarak bu ödülü en çok kazanan oyuncu, 2020 yılında Ballon d'Or Rüya Takımı'na seçilmiştir. Yedi Lig şampiyonluğu, beş FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve beş UEFA Şampiyonlar Ligi de dâhil olmak üzere toplamda 35 kupa kazanmıştır. Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maça (183) çıkan, gol (140) atan ve asist (42) yapan oyuncudur. 1200'den fazla resmî maça çıkan birkaç futbolcudan birisidir ve kariyeri boyunca 900'den fazla gol atmıştır. IFFHS ve diğer medya kuruluşlarına göre futbol tarihinin en golcü oyuncusudur.

Carles Puyol Saforcada, İspanyol eski millî futbolcudur. Tüm kariyeri boyunca Barcelona forması giymiştir ve takım kaptanlığı yapmıştır. Çoğunlukla defansın merkezinde oynamasına rağmen, sağ ve sol bek olarak da oynayabilmektedir. Defansif nitelikleri ve liderliği ile övülen Puyol, tüm zamanların en iyi defans oyuncularından ve kaptanlarından biri olarak kabul edilmektedir. Puyol'un sahadaki yetenekleri ve becerisi, takım arkadaşları ve taraftarlar tarafından kendisine "El Tiburón" (Köpekbalığı) lakabını kazandırmıştır.

Sylvain Wiltord, Fransız eski millî futbolcudur.

Raúl Gonzalez Blanco veya genel deyişle Raúl, forvet bölgesinde oynamış, solak İspanyol eski futbolcudur. Real Madrid ile geçirdiği 2010 yılına kadar kulübün tüm zamanlarda en golcüsü oldu. Ayrıca üç kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı ve Şampiyonlar Ligi'nde 144 maçta 71 gol atarak 2014 yılı Kasım ayına kadar en golcüsü konumundaydı. Bu rekoru daha sonra Ronaldo tarafından kırıldı. Raúl, 2010 yılında Real Madrid'den ayrılırken 741 maç yaptı ve 323 gol attı.

Gizem Girişmen, Türk engelli okçu.

El-Ehli ya da tam adıyla El-Nadi El-Ehli Lilriyada el-Bedeniye, Mısır'ın Kahire şehrini temsil eden futbol kulübü. Afrika futbolunda yüzyılın takımı olarak bilinen El-Ehli, Arapçada "millî" anlamına gelir, Afrika'nın önde gelen kulüplerindendir, Mısır Ligi'ni 38 kez kazanmıştır, ayrıca Mısır Kupası'nı da 35 kez kazanmıştır. El-Ehli 2000 yılında Afrika Konfederasyon kupalarındaki başarısı nedeniyle "20. Yüzyılın CAF kulübü" olarak adlandırılmıştır. Mısır'da 50 milyon taraftara sahiptir.

Roman Šebrle Çek atlet. Sporcu tüm zamanların en iyi dekatlon yarışmacıları arasında sayılmaktadır. Asıl olarak yüksek atlamacı olan Šebrle, dekatlon ve heptatlonda mücadele etmektedir. TJ Dukla Praha takımı adına yarışan Çek sporcu, dekatlon dünya rekorunun da eski sahibidir. 2001'de Götzis'te kazandığı 9.026 puanla, vatandaşı Tomáš Dvořák'ın iki yıl önce kaydettiği 8.994 puanı geride bırakan Šebrle, dekatlon tarihinde 9.000 puan sınırını aşan ilk isim oldu.

Mete Gazoz, Türk olimpik okçudur. İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusudur. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ve 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası ile 2024 Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Türk okçuluk tarihinin ilk Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuştur.

Yiğit Caner Aydın, dünya şampiyonu Türk paralimpik okçu ve Türkiye'nin ilk tekerlekli sandalyeli tv sunucusu. Okçular Vakfı Spor Kulübü'nde kariyerini sürdürmektedir. Dünya sıralamasında güncel olarak 2. sıradadır.

Natalia Dorota Partyka Polonyalı bir masa tenisi oyuncusudur. Sağ el ve kolu olmadan doğdu, yetenekli sporcular için yarışmalara ve engelli sporcular için yarışmalara katılır. Partyka, Londra 2012 Olimpik kadın masa tenisinin son 32'sine ulaştı.
Handan Biroğlu, Türk para-okçu
Nihat Türkmenoğlu, Türk paralimpik okçudur.
Bahattin Hekimoğlu, Türk Dünya ve Avrupa Şampiyonu paralimpik okçudur.
Bülent Korkmaz, Türk paralimpik okçudur.
Öznur Cüre Girdi, Türk paralimpik okçudur. Kadınlar makaralı yay yarışlarında W2 kategorisinde mücadele etmektedir. O, Paralimpik, dünya ve Avrupa şampiyonudur ve dünya rekorlarına sahiptir.
Dünya Okçuluk Şampiyonası Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından organize edilmektedir. İlk Dünya Okçuluk Şampiyonası 1931'de düzenlenmiştir.

Türkiye Okçuluk Federasyonu (TOF), Türkiye'de okçuluk sporunun yönetimini sağlayabilmek amacıyla 1961 yılında kurulmuş federasyondur. TOF; Avrupa ve Akdeniz Okçuluk Birliği (EMAU), Avrupa Okçuluk Federasyonu (WAE) ve Dünya Okçuluk Federasyonu (WA) üyesidir. Ankara merkezlidir ve şu anki başkanı 2006 yılında itibaren görevini sürdüren Abdullah Topaloğlu'dur.

2021 İslami Dayanışma Oyunları'nda okçuluk, 14-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında Türkiye'nin Konya kentinde Saraçoğlu Spor Kompleksi, Okçuluk Sahası'nda düzenlenen bir okçuluk yarışmasıdır. Yarışmanın sıralama atışları klasik (recurve) yaylarda 720 round 70 m. makaralı (Compound) yaylarda 720 round 50 m. Atışları olarak yapılmıştır. Klasik (recurve) makaralı (compound) yaylarda sıralama atışlarına göre ilk 16 sırada yer alan erkek ve kadın takımlar, takım elemelerine ve finallerine katıldı. Klasik (recurve) yaylarda takım elemeleri ve finallerinde set sistemi, makaralı yaylarda ise 5 seri üzerinden toplam puan sistemi uygulandı. Geleneksel Türk Okçuluğu müsabakaları, 15-16 Ağustos 2022 tarihleri arasında Saraçoğlu Spor Tesisleri'nde düzenlenmiştir. Para Okçuluk müsabakaları, 9-13 Ağustos tarihleri arasında Saraçoğlu Spor Tesisleri'nde düzenlenmiştir.

Gülnaz Büşranur Coşkun, olimpik kategorisinde yarışan Türk okçudur.

Türkiye, 28 Ağustos - 8 Eylül 2024 tarihleri arasında Paris'te düzenlenen 2024 Yaz Paralimpik Oyunları'na katılmıştır. Bu Yaz Paralimpik Oyunları'na sekizinci kez katılımı olmuştur.