
Yüksek çözünürlüklü çokluortam arayüzü veya kısaca HDMI, 2003 yılında ses (audio) ve görüntü (video) verilerini sıkıştırılmadan dijital olarak aktarmak için geliştirilmiş bir arabirimdir. HDMI; blu-ray disk çalar, HD-DVD disk çalar, bilgisayar, oyun konsolu, dijital uydu alıcısı gibi cihazları uyumlu ses ve görüntü cihazlarına bağlar. 2006 yılında HDTV, kameralar ve dijital fotoğraf makinelerinde de görülmeye başlamıştır.

"Kompozit video" analog video sinyalini ifade eder ve CVBS olarak da adlandırılır. Ses sinyalini içermez. Genellikle PAL, NTSC veya SECAM formatındadır. Y, U ve V harfleriyle ifade edilen sinyallerin senkronizasyon sinyali ile bir araya gelmesinden meydana gelir. Y sinyali resimdeki parlaklığı gösterir. Aynı zamanda senkronizasyon bilgisini de içerir. U ve V sinyalleri renk bilgilerini içerir. Önce renk taşıyıcı sinyalinin üzerine birbirine ortogonal olan faz farklarıyla modüle edilerek, krominans olarak da adlandırılan sinyal elde edilir. Bu şekilde bir taşıyıcı ile birleştirilerek oluşturulan UV sinyali, Y sinyali ile bir araya getirilir.

DisplayPort, Video Elektronik Standartları Kurumu tarafından önerilen, yeni bir dijital görüntü arayüzü standartıdır. İlk sürümü Mayıs 2006'da, şu anki 1.1 sürümü ise 2 Nisan 2007'de kabul edilmiştir. DisplayPort, öncelikli olarak bilgisayarlar ile monitör veya ev sinema sistemleri arasında kullanılmak üzere tasarlanmış, yeni bir lisans ve telif hakkı serbest, son teknoloji ürünü, dijital ses ve görüntü ara bağlantısını tanımlamaktadır.

Digital Visual Interface (DVI) LCD ve dijital projektörler gibi cihazlardaki görüntü kalitesinin artırılması için tasarlanmış bir standarttır. Sıkıştırılmamış dijital video verisinin taşınmasını amaçlamaktadır. HDMI ile kısmen uyumludur. VESA DVI standardının yerini alacak ve lisans zorunluluğu olmayan yeni DisplayPort standardını onaylamıştır.Birden farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Amiga CDTVya da Commodore CDTV Commodore Dinamik Toplam Vision bir multimedya platformu. Commodore International tarafından 1991 yılının Mart ayında sunuldu.

Mini-DVI Apple'ın PowerBook G4, iMac, MacBook, Xserve ve Mac Mini modellerinde Mini-VGA'nın dijital alternatifi olması için kullanılmıştır. Ekim 2008'de Apple Mini-DVI yerine Mini-DisplayPort için çalışacaklarını belirtti.

RCA konnektörü veya RCA fişi ses ve video sinyali taşımasında kullanılan konnektör türlerinden biridir.

TRS konnektor TS ve TRRS çeşitleride bulunan bir ses iletim konnektörüdür. TRS, tip, ring ve sleeve kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Üç kontaklı silindirik bir yapısı bulunan konnektöre aynı zamanda ses jakı veya Kulaklık jakı'da denir. Belirli modellerde stereo fiş, mini-jack, mini stereo kulaklık jakı ve Bantam fişi olarak da adlandırılır.

Apple ekran konnektörü (ADC), Apple Bilgisayar tarafından tasarlanan bir ses ve video iletim konnektörüdür. Analog ve dijital video sinyalleri birleştiren konektör aynı zamanda USB ve güç kablosu desteğide sağlamaktadır. Günümüzde yerini DVI konnektörüne bırakmıştır.

Keystone jack, Keystone jak veya Keystone modül, bilişim sistemlerinde kullanılan bir zayıf akım sonlandırma elemanıdır. Çeşitli standartları bulunan keystone jacklar, bazı ülkelerde bilgisayar veya telefon data prizi olarak da adlandırılabilir.

RF konnektör zayıf akım elektrik sinyalleri ve radyo frekanslarının iletimi için dizayn edilmiştir. RF konnektörler koaksiyel kablolar ile birlikte kullanılırlar.

BeBox, şirketin kendi işletim sistemini, BeOS'u çalıştırmak için Be Inc. tarafından satılan bir çift çekirdek işlemcili kişisel bilgisayardır. Sistemin dikkat çeken yönleri ön kapağında işlemci yapılandırması ve kasanın arka tarafında "GeekPort" bulundurmasıdır. "Blinkenlights" lakaplı iki sarı / yeşil dikey LED dizileri, CPU yükü göstermek için ön çerçevenin içine inşa edilmiştir. Sağ tarafta LED alttaki sabit disk etkinliğini gösterir. BeBox Ekim 1995 yılında çıkmıştır. İşlemciler Ağustos 1996'da 133 MHz'e yükseltilmiştir. Be Inc.'in yazılım üzerine yoğunlaşmasıyla üretimi Ocak 1997 yılında durdurulmuştur.
MHL(Mobile High-Definiton Link) cep telefonları, tabletleri ve diğer uyumlu tüketici elektronik ürünleri(CE) yüksek çözünürlüklü televizyonlara(HD Televizyonlar) ve ses alıcı cihazlara bağlanmak için tüketicilerin kullandığı bir endüstri standardıdır. MHL ile uyumlu ürünler listesine adaptörler, otomobil aksesuarları, ses/görüntü alıcıları, Blu-Ray Disk Oynatıcıları,akıllı telefonlar, tabletler, televizyon aksesuarları gibi birçok ürün girmektedir. MHL aynı zamanda Nokia, Samsung, Silicon Image, Sony ve Toshiba'nın dahil olduğu büyük mobil ve tüketici elektronikleri şirketlerinin ortaklaşa oluşturduğu bir şirketler birliğidir.

USB-C ayrıca USB Type-C olarak da bilinen 24 pinli, tamamen geri çevrilebilir bir fiş USB konnektördür. Bu sistem veri ve enerjinin taşınmasına izin verir. Son versiyonlar 2010 yılında sunulan USB 3.0 versiyonu, 29 Ağustos 2019 tarihinde, USB Implementers Forum tarafından sunulan USB4 versiyonudur.

Mini-DIN konnektör, çok çeşitli uygulamalarda kullanılan çok kutuplu elektrik konektörlerinin bir ailesidir. Mini-DIN, daha büyük, eski DIN konnektör'e benzer. Her ikisi de Alman standartları kuruluşu olan Alman Standartlar Enstitüsü'nün standartlarıdır.

DIN konnektörü, Alman ulusal standart organizasyonu olan Deutsches Institut für Normung tarafından 1970'lerin başında standartlaştırılmış bir elektrik konektörü'dir. Çok sayıda farklı konektör için DIN standartları vardır, bu nedenle ilgili DIN standardının doküman numarası eklenmedikçe tek başına "DIN konektörü" terimi, herhangi bir konektör türünü belirgin biçimde tanımlamaz. Bazı DIN bağlayıcı standartları şunlardır:
- DIN 41524, ses sinyalleri için sıklıkla kullanılan dairesel konnektörler için.
- DIN 41612, eklenti kartlarını bir arka panele veya anakarta bağlamak için kullanılan dikdörtgen konektörler
- DIN 41652 Bilgisayar verileri ve video için kullanılan DB-15 konektörler

UHF konektörü, adını dişli RF konektörü'nden alır. Konektörün tasarımı, radyo endüstrisinde kullanılmak üzere 1930'larda yapıldı. "Muz fiş"in dış çeperli bir halidir. Telsiz cihazlarında iletim hattı uçları için yaygın olarak kullanılan standart bir konektör olup, daha küçük, taşınabilir ekipmanlar için ağırlıklı olarak BNC konektörleri kullanılır.

Dijital video, kodlanmış dijital veriler biçiminde hareketli görsel görüntülerin (video) elektronik bir temsilidir. Bu, analog videonun tam tersidir. Dijital video, hızla art arda görüntülenen bir dizi dijital görüntüden oluşur.
AV girişi, elektronik ekipmandan AV ses/görüntü sinyallerini almak için bir konnektörde yaygın olarak kullanılan bir etikettir.
RAMDAC , bir ekran kartının önemli bir bileşenidir ve bilgisayarın dijital sinyalleri analog video sinyallerine dönüştürmekle görevlidir. Bu, bilgisayarın dijital içeriği, monitörün anlayabileceği analog bir formata dönüştürerek görüntüleme işlemini mümkün kılar. Ancak, daha yeni ekran kartlarında bu bileşenin önemi azalmıştır.