Google, internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan şirketidir. Şirket İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirmektedir. Kârının büyük bir kısmını Google Ads hizmeti üzerinden elde etmektedir. Şirket, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi oldukları dönemde kurulmuştur. İkili, "Google Guys" olarak anılmaktadır. Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Gayri resmî sloganı ise, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" dır. Şirket merkezi 2006 yılında, hâlâ aktif olan Mountain View, Kaliforniya'ya taşınmıştır. Şirketin merkezine, Googleplex adı verilmektedir.
Lawrence Edward Page veya bilinen adıyla Larry Page, web arama motoru Google'ın temel algoritmalarının geliştiricisi ve Sergey Brin ile birlikte Google şirketinin kurucusu olan Amerikalı yazılım mühendisi ve girişimcidir. Şu an Alphabet Inc. şirketinin yönetim kurulu başkanı konumundadır. Yahudi kökenlidir.
PageRank, Google tarafından geliştirilen ve web sayfalarının önemini belirlemek için kullanılan bir algoritmadır. İnternet üzerindeki bağlantıların analiz edilmesiyle hesaplanan Pagerank değeri Google Arama sonuçlarında sayfaların sıralanması için kullanılan faktörlerden biridir.
Aşağıda, dünya çapında, 2006 yılı itibarıyla, Amerikan doları milyarderlerinin bir listesi bulunmaktadır. Bu liste Forbes tarafından hazırlanmış olup, zenginlikleri bulundukları pozisyona milyarderleri, bunların yarıdan fazlasını oluşturmaktadır. 2006 yılında Rusya, Hindistan ve Brezilya kaynaklı milyarderlerin sayısında gözle görülür bir artış olmuştur.
Google Arama, Google Inc. tarafından hizmete sokulan ve en popüler arama motorudur. Google Arama Motoru günde 20 bin terabyte'lık veri işlemektedir.
Donald Ervin Knuth, Stanford Üniversitesi emekli profesörü ve yapmış olduğu çalışmalarla dünyaca tanınan ünlü bilgisayar bilimci olarak bilinir. Knuth The Art of Computer Programming (“TAOCP”) serisinin yazarıdır. Bu seriyi hayatı boyunca yaptığı en güzel çalışması olarak görmektedir.
Marissa Ann Mayer, Amerikalı bilgisayar bilimci, yönetici ve yatırımcıdır. Kurucu ortağı olduğu Sunshine Contacts'da bilişim sistemleri sorumlusu olarak çalışmaktadır. Yahoo'nun eski CEO'sudur ve Google'da üst düzey yöneticilik yapmıştır.
Eric Schmidt ya da tam adıyla Eric Emerson Schmidt, Amerikalı yazılım mühendisi, iş insanı ve Alphabet Inc. Yönetim Kurulu Başkanıdır. 2021 yılında Forbes'e göre Schmidt tahmini 23,1 milyar USD (2021) serveti ile dünyanın en zengin 100 insanı arasında gösterilmektedir.
Bilgisayar bilimi felsefesi, bilgisayar bilimi çalışmasında ortaya çıkan felsefi sorularla ilgilidir. Fizik felsefesi veya matematik felsefesi gibi bir bilgisayar bilimi felsefesi geliştirmeye yönelik bazı girişimlere rağmen, bilgisayar bilimi felsefesinin içeriği, amacı, odağı veya konusu hakkında hala ortak bir anlayış yoktur. Bilgisayar programlarının soyut doğası ve bilgisayar biliminin teknolojik tutkuları nedeniyle, bilgisayar bilimi felsefesinin kavramsal sorularının çoğu, bilim felsefesi, matematik felsefesi ve teknoloji felsefesi ile de karşılaştırılabilir.
TED Üniversitesi, 7 Temmuz 2009'da Türk Eğitim Derneği Yükseköğrenim Vakfı tarafından kurulan bir vakıf üniversitesi. 2012-2013 akademik yılında alınan 320 öğrencisi ile eğitime başlamıştır. TED Üniversitesi'nde eğitim dili İngilizcedir. Türkiye'de Sabancı Üniversitesi'nden sonra liberal bilimler tarzı eğitim veren ikinci yükseköğretim kurumudur. TED Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından 2021 yılında akredite edilen Koç Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi ile birlikte üç vakıf üniversitesinden biri olmuştur.
Google Summer of Code (GSoC) Google tarafından yaşı 18 ve üzeri, lise üstü okullarda okuyan öğrencilerin ücret karşılığında çeşitli özgür ve açık kaynak yazılım projelerine katkı yapmalarına olanak sağlayan bir programdır. Yılda bir kez düzenlenmektedir. İlki 2005 Mayıs-Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.
Jawed Karim, Bangladeş asıllı Doğu Almanya doğumlu Amerikalı bilgisayar bilimcisi ve internet girişimcisidir. Popüler video paylaşım sitesi YouTube'un kurucu ortağı ve siteye video yükleyen ilk kişidir. Eski PayPal çalışanıdır. Me at the zoo başlıklı bu açılış videosu Aralık 2021 itibarıyla 245 milyondan fazla kez izlendi. Karim, YouTube'un kurucu ortaklarından Steve Chen ve Chad Hurley ile tanıştığı PayPal'da çalışırken, gerçek zamanlı internet karşıtı dolandırıcılık sistemi de dahil olmak üzere birçok temel bileşen tasarladı.
Alphabet Inc., Google ve Google'a ait diğer şirketleri bir çatı altına almak amacıyla 2015 yılında kurulan çok uluslu konglomerattır. Merkezi Kaliforniya'da Mountain View'de bulunan şirketin başında Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin bulunmaktadır. 2016 yılı itibarı ile Alphabet şirketinin CEO görevini Page, başkanlık görevini ise Brin üstlenmektedir. Google'ın, Alphabet çatısı altında yeniden örgütlenmesi 2 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşti. Alphabet ağırlıklı olarak teknoloji, araştırma, fen bilimleri, yatırım sermayesi üzerine odaklanmaktadır. Yan kuruluşları arasında Google, Calico, GV, CapitalG, X Development, Google Fiber, Google Nest, Deep Mind, Intrinsic, Isomorphic Labs, Verily, Waymo ve Wing bulunmaktadır. Google eski CEO'su Larry Page, Alphabet'in CEO'su olunca yerine Sundar Pichai yeni Google CEO'su oldu.
Pichai Sundararajan, Ağustos 2015'ten beri Google'ın CEO'luk görevini yürüten Hindistan doğumlu yönetici.
Anne E. Wojcicki , Amerikalı girişimci ve kişisel genomik şirketi 23andMe'nin kurucu ortağı ve CEO'su. Daha önce Google kurucularından biri Sergey Brin ile evli idi.
Brian Acton Amerikalı bir girişimci ve bilgisayar programcısıdır. Jan Koum ile beraber bir mobil mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ın kurucu ortağı ve CEO'suydu. Uygulama Facebook tarafından Şubat 2014'te 19,3 milyar ABD Doları karşılığında satın alındı. Acton, 2018'de Moxie Marlinspike ile birlikte kurduğu Signal Vakfı'nın yönetim kurulu başkanıdır. Forbes'e (2019) göre Acton, 2,5 milyar dolarlık net serveti ile dünyanın en zengin 836. kişisidir.
Kavitark Ram Shriram, Hint-Amerikan milyarder bir iş insanıdır. Google'ın kurucu yönetim kurulu üyesi ve ilk yatırımcılarından biridir. Daha önce Amazon.com'da Jeff Bezos için çalışıyordu.
Ma Huateng, aynı zamanda Pony Ma olarak da bilinir, Çinli bir milyarder iş insanıdır. Asya'nın en değerli şirketi, en büyük İnternet ve teknoloji şirketlerinden biri ve dünyanın en büyük yatırım, oyun ve eğlence holdinglerinden biri olan Tencent'in kurucusu, başkanı ve CEO'sudur. Şirket, Çin'in en büyük mobil anlık mesajlaşma hizmeti olan WeChat'i geliştiriyor ve yan kuruluşları hem Çin'de hem de küresel olarak medya, eğlence, ödeme sistemleri, akıllı telefonlar, internetle ilgili hizmetler, katma değerli hizmetler ve çevrimiçi reklamcılık hizmetleri sağlıyor.
Patrick Colonel Suppes bilim felsefesine, ölçüm teorisine, kuantum mekaniğinin temellerine, karar teorisine, psikolojiye ve eğitim teknolojisine önemli katkılarda bulunan Amerikalı bir filozoftur. Stanford Üniversitesi'nde Lucie Stern Fahri Felsefe Profesörüydü ve Ocak 2010'a kadar yine Stanford'da Üstün Zekalılar için Eğitim Programı Direktörüydü.
Jeffrey Adgate "Jeff" Dean, 2018 yılından beri Google AI’ın liderliğini yapmakta olan Amerikalı bir bilgisayar bilimci ve yazılım mühendisi. 2023 yılında, Alphabet'in yapay zekâ odaklı gruplarının yeniden yapılandırılması sonrası Alphabet'in baş bilim insanı olarak atanmıştır.