İçeriğe atla

Sen Bir Meleksin (film, 1969)

Sen Bir meleksin
Filmin özgün sinema afişi
YönetmenNejat Saydam
SenaristNejat Saydam (Robert Wise'in “The Sound of Music-Neşeli Günler” (1965) adlı filminden)
OyuncularHülya Koçyiğit, Ediz Hun, Sevgi Can, Piraye Uzun, Ergun Köknar
Görüntü yönetmeniMelih Sertesen
StüdyoAcar Film (Murat Köseoğlu)
CinsiSinema filmi
TürüMüzikal
RenkRenkli
Yapım yılı1969, Türkiye Türkiye
DilTürkçe

Sen Bir Meleksin, 1969 Türk yapımı müzikal filmdir. The Sound of Music (TürkçeNeşeli Günler)in uyarlamasıdır. Bu film de Howard Lindsay ve Russel Crouse'un kitabına dayanmaktadır. Filmin senaryosunu Nejat Saydam (Robert Wise'in "The Sound of Music" (1965) adlı filminden) yazmıştır. Nejat Saydam aynı zamanda yönetmenliğini üstlenmiştir. Önemli rollerinde Hülya Koçyiğit, Ediz Hun, Sevgi Can, Piraye Uzun, Ergun Köknar oynamıştır. Filmin müzikleri Richard Rodgers ve Oscar Hammerstein II'a aittir.

Oyuncular

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hülya Koçyiğit</span> Türk sinema ve dizi sanatçısı

Hülya Koçyiğit ; Türk sinema, televizyon ve dizi oyuncusudur. 1991 yılında Devlet Sanatçısı seçilmiştir. 1991-1992 yıllarında kurucusu olduğu SO-DER'e başkan seçilmiştir. Bu kurumdaki görevini 4 yıl sürdürmüş olmakla beraber hâlen yönetim kurulunda görev yapmaktadır. Türkan Şoray, Fatma Girik ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası olarak tasvir edilir.

<span class="mw-page-title-main">Türkan Şoray</span> Türk sinema sanatçısı

Türkan Şoray, Türk oyuncu, devlet sanatçısı, senarist, yönetmen ve yazardır. Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla anılan Şoray, oynadığı 222 film ile, dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusu unvanına sahiptir. Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası olarak tasvir edilir.

<span class="mw-page-title-main">Ergun Köknar</span> Türk oyuncu ve gazeteci

Ergun Köknar, Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, tiyatro yönetmeni ve gazeteci.

<i>Aşk Mabudesi</i>

Aşk Mabudesi, yönetmenliğini Nejat Saydam'ın yaptığı, başrollerde Türkân Şoray ile Cüneyt Arkın'ın oynadığı 1969 çıkışlı sinema filmidir. Film de yaşamını fıstık satarak devam ettiren ancak daha sonra ünlü bir şarkıcı olan Türkân Şoray ile bir roman yazarı olan Cüneyt Arkın'ın duygusal hikâyesi anlatılmaktadır.

<i>Dokuzuncu Hariciye Koğuşu</i> (film) film

Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Peyami Safa'nın aynı adlı eserinden uyarlanan, yönetmenliğini Nejat Saydam'ın yaptığı, başrollerini Hülya Koçyiğit ve Kartal Tibet'in paylaştığı 1967 yılı yapımı Türk filmi.

<i>Hıçkırık</i> (film, 1965) 1965 filmi

Hıçkırık, Orhan Aksoy'un yönettiği 1965 yapımı Türk filmi. Filmin senaryosu Hamdi Değirmencioğlu tarafından yazılmıştır. Başrollerini Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Kartal Tibet paylaşmıştır. Kerime Nadir'in 1936 tarihli Hıçkırık romanından yapılan ikinci uyarlamadır. İlk uyarlama, 1953 yılında Atıf Yılmaz tarafından çevrilmiştir. 1971 yılında yine Kerime Nadir'in devam romanı olan Son Hıçkırık romanından uyarlanan bir devam filmi olan Son Hıçkırık çevrilmiştir.

<i>Çirkin ve Cesur</i>

Çirkin ve Cesur, 1971 yapımı Türk filmidir.

<span class="mw-page-title-main">12. Altın Koza Film Festivali</span>

2005 Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali, 31 Mayıs-5 Haziran 2005 tarihleri arasında 7 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali.

<i>Affetmeyen Kadın</i>

Affetmeyen Kadın, senaryo, yapım ve yönetmenliğini Osman F. Seden'in üstlendiği 1964 yapımı Türk filmidir.

<i>Sokaklardan Bir Kız</i> (film) film

Sokaklardan Bir Kız, Orhan Kemal'in aynı adlı romanından uyarlanan, yönetmenliğini ve senaristliğini Nejat Saydam'ın yaptığı 1974 tarihli sinema filmi.

10. Ankara Uluslararası Film Festivali, 1-10 Mayıs 1998 tarihleri arasında Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen film festivali.

<i>Kınalı Yapıncak</i> Orhan Aksoyun yönettiği 1968 Türkiye yapımı film

Kınalı Yapıncak, yönetmenliğini Orhan Aksoy'un üstlendiği, Bülent Oran'ın senaryosunu yazdığı 1968 yapımı Türk filmidir.

<i>Tanrı Misafiri</i> (film)

Tanrı Misafiri, Mehmet Dinler'in yönetmenliğini üstlendiği 1972 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'un yer aldığı filmde, "çok satan aşk romanları yazan ama kendi yaşamında duygusal ilişkilerini bir türlü rayına oturtamayan, bu nedenle giderek erkeklere düşman olan" bir romancının öyküsü konu edilmektedir.

Kalbimin Efendisi, Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini üstlendiği 1970 yapımı Türk filmidir. Başrollerinde Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'in yer aldığı filmde, bir iftira sonucu eşi tarafından terk edilen ve çocuğundan uzak kalan bir genç kadının öyküsü konu edilmektedir.

Uluslararası Eskişehir Film Festivali (EFF), Eskişehir'de düzenlenen geleneksel film festivalidir. Sinema tarihinin klasik başyapıtlarını, dünya festivallerinde ödüller kazanmış, ticari dolaşıma girmeyen filmleri izlemek, yeni filmleri ve yönetmenleri keşfetmek, filmlerin yaratıcıları ile buluşmak, sinema üzerine düşünmek, tartışmak, ustaların gençlere deneyimlerini aktarabileceği ortamları yaratmak amacıyla yapılmaktadır.

<i>Kolsuz Kahraman</i>

Kolsuz Kahraman, Nejat Saydam'ın yönetmenliğini yapıp senaryosunu yazdığı 1966 yapımı Türk filmi. Bu film, Murat Soydan'ın oyuncu olarak rol aldığı ilk film oldu

<i>Genç Kızlar</i> 1963 yapımı Türk filmi

Genç Kızlar, Nevzat Pesen'in yönettiği 1963 yapımı Türk filmi.

<i>Zehir Hafiye</i> (film, 1971) 1971 yapımı Türk filmi

Zehir Hafiye yönetmeliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1971 yapımı Türk sinema filmi.

<i>Gençlik Rüzgarı</i>

Gençlik Rüzgarı, Nejat Saydam'ın yönettiği 1964 yapımı Türk filmi.