İçeriğe atla

Semerkand Yayın Grubu

Semerkand Yayın Grubu
TürTasavvufi
Genel merkezi

Semerkand Yayın Grubu, bir medya şirketidir.

1999 yılında Semerkand dergisinin yayın hayatına başlamasıyla temelleri atıldı. Ardından 2000 yılında Semerkand Çocuk dergisi yayın hayatına başladı. 2003 yılında ise Radyo 15 yayın hayatına başladı. Ardından Semerkand ve Hacegan Yayınevleri oluşturuldu. 2005 yılında Mostar dergisi kuruldu. 2007 yılında Semerkand Aile dergisi yayına geçti. 2008'de müzik şirketi Ser Yapım kuruldu. 2010'da ise tv kanalı Semerkand TV yayına başladı. Son olarak Ekim 2013'te, gençlik dergisi olan Genç Okur yayınlanmıştır.

Kitap

  • Semerkand Yayınları (Genç Okur, Semerkand, Semerkand Çocuk, Hacegan, Uçurtma, Haşemi, Fidan, Mostar, Eşik, Şadırvan Yayınevleri)

Dergi

  • Semerkand
  • Mavi Fidan
  • Mostar
  • Semerkand Aile
  • Semerkand Genç Okur

Müzik

  • Ser Yapım

Radyo

Radyo 15

Genel yayın yönetmeni Cengiz Demir'dir. Hayatın kalbine şeklinde tekrarlanan sloganı bulunmaktadır. 2006 yılında Radyo Yayıncıları Derneği'nin en iyi tematik radyo ödülünü almıştır. Radyo 15, 101.3 frekansında İstanbul'da uzun yıllar boyunca yayın yapan Üsküdar FM radyosunun yerine yayına başladı. İlk başlarda 101.3 frekansından yayınlarına devam eden Radyo 15 2008 yılında RTÜK'ün yaptığı frekans düzenlemesinden sonra 101.2 frekansından yayınlarına devam etti. Tematik bir radyo kanalı olan Radyo Onbeş, Semerkand Grubu bünyesinde bulunmaktadır. Dinî ağırlıklı programlar yayınlayan Radyo 15, Türkiye'nin birçok merkezinde çeşitli frekanslardan yayın yapmaktadır. Genel merkezi İstanbul'da olan Radyo Onbeş'in merkez frekansı 101.2'dir. Radyo Onbeş 29 Mayıs 2012 tarihinde isim değişikliğine giderek Semerkand Radyo adını almıştır.

Semerkand Radyo

Radyo 15'in 29 Mayıs 2012'de adını değiştirmesi sonucu kurulan radyo istasyonudur. Genellikle dinî içerikli programlar yapmaktadır. Semerkand Radyo Türkiye genelinde yaygın bir yayın alanına sahiptir. İstanbul, Bursa ve Kocaeli'de 101.2, Ankara'da 105.8, İzmir'de 102.3, Antalya'da 96.8, Adana'da 90.2, Mersin'de 107.8, Gaziantep'te 91.5, Konya'da 100.9, Kayseri'de 99.5, Eskişehir'de 103.7, Denizli'de 94.5, Sakarya'da 91.0, Malatya'da 106.8, Diyarbakır'da 104.3, Erzurum'da 101.5, Samsun'da 101.9, Trabzon'da 106.0, diğer illerde ise farklı frekanslardan dinlenebilmektedir.[1]

Televizyon

  • Semerkand TV

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2021. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Alem FM</span> Türk radyo kanalı

Alem FM, Türkiye'de ulusal yayın yapan bir radyo istasyonudur. İstanbul'da 89.2 frekansında yayın yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Best FM</span> radyo istasyonu

Best FM, Türkiye'de yayın yapan ulusal bir radyo istasyonudur. Türkiye çapında geniş bir yayın ağı bulunmaktadır. Emrah Hattat tarafından kurulan Best FM 5 Şubat 1993 tarihinde Ajda Pekkan'ın Kimler Geldi Kimler Geçti şarkısıyla İstanbul Merkez stüdyolarında yayın hayatına başlamıştır. 2006 yılından beri internet üzerinden de dinlenebilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul FM</span>

İstanbul FM, Türkiye'nin ilk özel radyolarından biri olarak 20 Aralık 1992 tarihinde kurulan bir dönem ulusal yayın yapmış bir radyo istasyonudur. Daha çok Türkçe pop müzik ve fantezi müzik yayınları yapmaktadır. İstanbul frekansı 88.6'dır.

<span class="mw-page-title-main">TRT 2</span> Türk ulusal devlet televizyon kanalı

TRT 2, Türkiye Radyo Televizyon Kurumuna bağlı kültür-sanat kanalı olarak yayın yapan tematik televizyon kanalı.

<span class="mw-page-title-main">Show Radyo</span> Türkiyede ulusal yayın yapan bir radyo istasyonu

Show Radyo, merkezi İstanbul'da olan ve ulusal çapta yayın yapan radyo istasyonu. Ağustos 1992'de Erol Aksoy tarafından Show TV ile beraber kurulmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Capital Radio Türkiye</span>

Capital Radio Türkiye, Türkiye'de ulusal yayın yapan Doğuş Yayın Grubu'na ait radyo kanalıydı. Yayın yaptığı son dönemde, İstanbul'da 101.0, Bursa'da 97.4, Ankara, İzmir, Antalya 99.5 frekansından ve çoğu ilde farklı frekanslardan yayın yapmaktaydı. 70-80-90'ların hitlerine yer veren radyo kanalında DJ olarak, Oylum Seçin ve Cem Özkan yer almaktaydı. 26 Ekim 2015'te yayınına son verdi.

Joy FM, merkezi İstanbul'da olan bir radyo kanalıdır. Şimdiki frekansı 100.6'dır. 1993 yılında yayın hayatına başlamıştır.

Bayındır Radyo Televizyonu (brt) 1998 yılında test yayınlarına başlayıp 1999 yılında normal yayına geçmiş Türkiye'de faaliyet gösteren Bayındır Holding'e bağlı ulusal yayın yapmış bir televizyon kanalıdır. Sahibi Kamuran Çörtük'tür.

<span class="mw-page-title-main">PowerTürk TV</span>

PowerTürk TV, Türkçe pop ve rock tarzı video klipler ve müzik haberleri yayınlayan müzik kanalı.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de televizyon</span> Türk televizyon yayınları

Türkiye'de televizyon yayınları ilk kez İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 9 Temmuz 1952 günü başlatıldı. 1. banttan 100 watt güçle yayın yapan İTÜ TV vericisi Philips şirketinden edinilmiştir. Türkiye'nin televizyon ile tanışması 1 Mayıs 1964 tarihli TRT Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye sınırları dahilinde TRT dışındaki kurumların radyo ve televizyon yayınları yapması yasaklandığından, İTÜ TV, 1970 yılında yayınına son verdi ve vericileri de 1971 yılında TRT'ye devredildi.

Samanyolu Haber; Samanyolu Yayın Grubu'na bağlı olarak 22 Ocak 2007 tarihinde yayın hayatına başlayan haber kanalıydı. Gülen Hareketi'nin yayın grubu tespit edildikten sonra kardeş kanallarıyla birlikte 15 Kasım 2015'te Türksat tarafından uydudan çıkarılmıştır. Samanyolu TV ile aynı stüdyoda yayın yapan kardeş kanalları şunlardı; Mehtap TV, Samanyolu Avrupa, Samanyolu Amerika, Samanyolu Afrika, MC TV, MC EU, çocuk kanalı Yumurcak TV, alışveriş kanalı Tuna Shopping TV, İngilizce yayın yapan Ebru TV, Azerbaycan'dan yayın yapan Hazar TV, Kürtçe yayın yapan Dünya TV, Arapça yayın yapan Hira TV.

<span class="mw-page-title-main">Samanyolu Yayın Grubu</span> Türkiyede varlığı sona erdirilen yayın grubu

Samanyolu Yayın Grubu veya Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri A.Ş., televizyon ve radyo yayıncılığında görev yapan ve bünyesinde eğlence, haber, kültür ve çocuk kanalları bulunan kuruluştur.

Ulusal Kanal, ulusal çapta yayın yapan bir haber kanalıdır. Genel Yayın Yönetmeni Beyhan Korkman'dır. Haber, kültür-sanat içerikli yayınlar yapar. Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Radyo ile aynı medya grubunun bir üyesidir. Ulusal Kanal, Vatan Partisi ve Doğu Perinçek'e yakınlığıyla bilinmektedir.

TRT Belgesel, çeşitli belgesel formatındaki programların yayınlandığı kanal. Kanal ilk yayın formatında TRT bünyesinde 6 farklı dilde yayın yapan tematik bir televizyon kanalı olarak tasarlanmış ve bu şekilde yayın yapmıştır. 17 Ekim 2009 tarihinde "TRT Turizm ve Belgesel" adıyla test yayınına başladı. Böylece Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun ilk tematik ve ilk belgesel kanalı yayın hayatına başlamış oldu. TRT Belgesel, 6 Aralık 2014 tarihinde de yüksek görüntü kalitesi sunan "HD" yayına başladı. 2019 yılında kanalın içeriği ve logosu yenilendi.

Bloomberg HT, 27 Ocak 2010'da yayına başlamış Ciner Yayın Holding ve Bloomberg L.P. ortaklığı altında yayın yapan ekonomi kanalı. Kanal 1'in eski frekansını kullanarak yayına başlamış kanalın genel müdürü Suavi Doğan, ekonomi direktörü Kerem Alkin, araştırma müdürü Cüneyt Başaran, haber müdürü Ali Çağatay, ekonomi müdürü Özlem Dalga, operasyon müdürü Cem Coşkun ve program müdürü Gamze Cücenoğlu idi. Daha sonra Ali Çağatay ve Kerem Alkin kanaldan ayrıldılar. Araştırma müdürü ise Cumhur Örnek oldu. Ayrıca, kanal 17 Haziran 2013'te 16:9 yayın formatına geçmiştir. 2010-2013 yılları arasında sağ alt köşede bulunan kanalın logosu, 2013 yılında sol alt köşeye taşınmıştır. Şu anda ise hala aynı logo kullanılmaktadır. Ancak 2023 Kahramanmaraş depremleri dolayısıyla ortak yayınlarda alt ve sol bilgi çubuklarını tam ekrana geçerken gizlemesi sonucu logoyu sol üst köşeye taşımıştır. Bloomberg L.P. ve Ciner Medya Grubu'nun 2019 yılında yapılan ortaklık anlaşmasının yenilenmesi neticesinde 2023 yılına kadar yayın hayatına devam edeceği duyurulmuş olsa da kanal yayın hayatını halen daha sürdürmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kent FM</span>

Kent FM, 4 Haziran 1992 tarihinde yayına başlayan Türkiye'nin ilk özel radyo kanalıdır.

Moral FM 1993 yılında yayın hayatına başlayan ulusal bir radyo kanalıdır. Kültürel ve Dini yayınlar, sohbet ve tartışma programları ve muhafazakar programlarıyla ön planda olan Moral FM aynı zamanda Türkiye'nin en geniş yayın ağına sahip radyolarından biriydi. 2016 yılı sonu itibarıyla Erkam Radyo'ya satıldı ve Anadolu genelindeki tüm karasal frekanslarını Erkam Radyo'ya devretti. 2016-2019 Eylül arasında sadece İstanbul ve Ankara'da karasal yayınlarına devam etmiştir. 2019 yılında önce Ankara frekansını, daha sonra da İstanbul frekansını satmıştır. İstanbul frekansını sürekli Kur'an-ı Kerim yayını yapmakta olan Misk Medya Grubuna bağlı Yakut FM devralmıştır. Moral FM Eylül 2019'dan beri web sitesinden internet yayınlarına devam etmektedir. 2021 yılında yılın en iyi internet radyosu ödülüne aday gösterilse de kazanamamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Mesaj Yayın Grubu</span>

Mesaj Yayın Grubu, basın ve yayın sektöründe faaliyet gösteren ve bünyesinde televizyon ve radyo kanalları, gazete ve dergi barındıran özel bir kuruluştur.

<span class="mw-page-title-main">Radyo Tatlıses</span>

Radyo Tatlıses, İstanbul merkezli ulusal çapta yayın yapan bir radyo istasyonudur.

<span class="mw-page-title-main">VAV TV</span>

Turkuvaz Medya Grubu'nun sahibi olduğu VAV TV, 12 Nisan 2021 tarihinde yayına başlayan bir televizyon kanalıdır. Dinî konuları izleyici ile buluşturan bir kanaldır.