
Erenköy veya Koççina, Kıbrıs adasında, sivil nüfusa sahip olmayan bir köydür. De jure olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Lefkoşa kazasına, de facto olarak ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Lefke ilçesine bağlıdır. Dillirga yöresinin köylerindendir. Erenköy ile Kuzey Kıbrıs'ın kalanı arasında kara bağlantısı bulunmamaktadır ve köy Birleşmiş Milletler kontrolündeki Ara Bölge ile çevrilidir.

Taşköy veya Petre, fiilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefke ilçesinde, hukuken Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Lefkoşa kazasında bulunan bir köydür. Geçmişte Rum ve Türk nüfusu barındıran bir köy olan Taşköy, günümüzde terk edilmiştir. Köy, Birleşmiş Milletler'in kontrolündeki Yeşil Hat'ın hemen kuzeyinde bulunur. Köyün kendisi askeri bölge olup Çamlıköy, Doğancı ve Taşpınar'dan olan üç girişi de kapalıdır. Tarlaları sulak olan köyün kuzeydeki arazileri zeytinliktir.

Aşelya, Kıbrıs'ın Baf Kazası'nda bulunan bir köydür. 2011 sayımındaki nüfusu 145 olarak belirlenmiştir. Konum olarak Baf Uluslararası Havalimanı yakınlarındadır ve Baf'a 5 kilometre mesafededir. Nüfus olarak Rumların çoğunlukta olduğu karma bir köy olup köyün Türkleri 1958'de Baf'a göç etmiştir. Bunun dışında köyün eski sakinleri yerlerini korumuşlardır.

Tatlıca Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Baf kazası'nda bulunan bir köydür. Nüfusunu Türklerin oluşturduğu köy 1975'te UNFICYP aracılığıyla nüfusunun Türk kontrolündeki bölgelere taşınmasıyla terk edildi. Konum olarak İstinco'dan 2 km kuzeydoğuda, Poli'den 12 km güneydoğuda ve Baf'tan 37 km kuzeyde bulunur.

Bağlıköy veya Ambeligu de jure olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Kazası'nda, de facto olarak ise Kuzey Kıbrıs'ın Lefke İlçesi'nde bulunan bir köydür. 2006 yılı itibarı ile toplam nüfusu 222'dir. Köyün Türkçe ismi 1958'de verilmiştir.

Peristerona, Kıbrıs'ın Lefkoşa Kazası'nda bulunan bir köydür. Konum olarak Lefkoşa'dan 32 kilometre batıda, Astromerit'ten 4 kilometre doğuda ve Omorfo'dan 10 kilometre güneydoğudadır. Köy, bir dere kenarına inşa edilmiştir; bu dere Masari'deki barajda Akaça'dan gelen bir diğer dere ile birleşir ve Omorfo üzerinden denize dökülür. Tarihi değer taşıyan Peristerona Camii ve Medresesi, Osmanlı döneminden kalmadır.

Akaça, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Kazası'nda bulunan bir köydür. Konum olarak Lefkoşa'dan 20 kilometre ve Omorfo'dan 15 kilometre mesafededir. Batısında Peristerona, kuzeyinde Avlona bulunur. Köyün içinden aynı adla bir dere geçer, bu dere Peristerona'dan gelen diğer bir dere ile Masari'deki barajda birleşir, oradan da Omorfo'ya ve denize dökülür.

Mansur Kıbrıs'ta Yeşil Hat içerisinde bulunan bir köydür. Mansur Dillirga bölgesinde bulunup, Erenköy'ün doğusunda, Aşağı Pirgo'nun batısında ve Bozdağ ve Mosfili'nin kuzeyinde yer almaktadır. 1960 yılında köy, 127'si Kıbrıslı Türk ve 20'si Kıbrıslı Rum olmak üzere toplam 147 kişilik bir nüfusa sahipti.

Bozdağ veya Aytotoro Aşağı Pirgo'nun batısında, Kıbrıs'ın Lefkoşa kazasında bulunan bir köydür. 1960 yılında, tamamı Kıbrıslı Türk olmak üzere 232 kişilik bir nüfusa sahipti.

Magunda, Kıbrıs'ın Baf kazası'nda bulunan bir köydür. Poli'ye 5 kilometre mesafede olan Magunda geleneksel olarak Türk nüfusun yaşadığı bir köydü. 1958'de Türkçeleştirme politikası kapsamında köye Yakacık adı verildi.

Tabanlı, Kıbrıs'ın Baf kazası'nda bulunan bir köydür. 1958 yılında Türkçeleştirme politikası kapsamında köye Tabanlı adı verilirken Kıbrıs Cumhuriyeti'nin resmi Yunanca kayıtlarında Kios olarak geçer. Nüfusu Türklerden oluşan köy 1974 yılında terk edildi.

Gilan, Kıbrıs'ın Limasol kazasında bulunan bir köydür. Geleneksel olarak karma bir köy olan Gilan'ın Türk nüfusu 1963'te köyü terk etmiş; 1974 yılında Ağrotur Üssü aracılığıyla kuzeydeki Türk kontrolündeki bölgeye geçiş yapmıştır. Köyün Rum nüfusu yerinden ayrılmamış olsa da son dönemlerde büyük düşüş yaşamıştır.

Piskobu, Kıbrıs'ın Limasol kazasında bulunan bir köydür. Limasol'un 14 kilometre batısında ve Baf'ın 40 kilometre doğusundadır. Köy topraklarının bir kısmı Ağrotur Üssü'nde kalır. Köyün Türk nüfusu 1958'de köye "Yalova" adını vermiştir.

Pelatusa, Kıbrıs'ın Baf kazasında bulunan bir köydür. Geleneksel olarak bir Türk köyü olan köy 1975 yılında UNFICYP aracılığıyla köylülerinin kuzeye geçmesiyle boşaltıldı. Yerlerine kuzeyden gelen Rumlar yerleşti. Taksim politikası kapsamında köye "Karaağaç" adı verilmiş, bu isim daha sonra köylülerce yerleştirildikleri Harça köyüne taşınmıştır.

Armenohor, Kıbrıs'ın Limasol kazasında bulunan bir köydür. Köyün adı Yunancada "Ermeni köyü" anlamına gelir.

Koççat, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Lefkoşa kazasında bulunan bir köydür. Geleneksel olarak Türklerin yaşadığı bir köy olan Koççat'a Taksim politikası kapsamında 1958'de "Koçyatağı" adı verildi. Köyün adının diğer bir yerel söylenişi Koçyat şeklindedir.

Matyat, Kıbrıs'ın Lefkoşa kazasında bulunan bir köydür. Geleneksel olarak karma bir köy olan Matyat'ın Türk nüfusu, Rumlarla sayıları birbirine eşit olmasına rağmen 1964 yılında yakındaki Koççat köyüne sığınmıştı. Köyün yakınlarında maden ocakları bulunur ve köylüler bu ocaklarda çalışırdı.

Çelya Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Larnaka kazasında bulunan bir köydür. Türklerce köye 1958 senesinde "Yıldırım" adı verilmiş; daha sonra 1974 sonrasında bu isim köyün Türklerinin yerleştiği Lefkonuk yakınındaki Milya köyüne verilmiştir.

Analyonda Kıbrıs'ın Lefkoşa kazasında bulunan bir köydür. Konum olarak Lefkoşa'nın 20 kilometre güneyindedir, Çeri üzerinden Lefkoşa'ya, Matyat ve Litrodot köyleri üzerinden Larnaka ve Limasol'a erişim sağlanır.

Balyomedoş, Kıbrıs'ın Lefkoşa kazasında bulunan bir köydür. 2011 sayımına göre nüfusu 4145'tir. Köy Goççinodrimitya ve Aytrimitya üzerinden Lefkoşa'ya, Menigo ve Akaça üzerinden Omorfo ve Trodos Dağlarına bağlanır.