İçeriğe atla

Selim İnan

Selim İnan (d. 29 Ekim 1954, Ankara), Türk akademisyen.

1977 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisliği lisans, 1980'de Ankara Üniversitesi yüksek lisans, 1983'te Ankara Üniversitesi doktora çalışmalarının ardından 1984 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Yardımcı Doçentlik unvanını elde etmiştir. 1988 yılında yapısal jeoloji-tektonik dalında doçentlik, 1993 yılında da profesörlük unvanı kazanmıştır.

Aralık 1997 - Temmuz 1998 döneminde Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2000 senesinden itibaren Mersin Üniversitesinde profesörlük görevini sürdürmektedir. Uluslararası hakemli dergilerde 52 yayını yer almıştır. Yine bir jeoloji mühendisi olan Prof. Dr. Nurdan İnan ile evli olup 2 kızı vardır. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Sivas Cumhuriyet Üniversitesi</span> Sivasta kurulu devlet üniversitesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 50. yılı anısına, 9 Şubat 1974 tarihinde 1788 Sayılı Kanunla Sivas'ta 11000 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur. 1974 yılında tıp fakültesi ile eğitime başlamıştır. Görevdeki rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'dır.

Rıza Ferit Bernay,, Türk bilim insanı, tıp doktoru.

<span class="mw-page-title-main">Abdüllatif Şener</span> Türk siyasetçi

Abdüllatif Şener, Türk siyasetçi, ekonomist, maliyeci, akademisyen, TBMM milletvekili, eski başbakan yardımcısı, eski maliye bakanı ve Türkiye Partisinin kurucusudur.

<span class="mw-page-title-main">Profesör</span> pek çok ülkede orta dereceli eğitimin ardından gelen eğitim ve araştırma kuruluşlarında ve üniversitelerde akademik aşama, üniversite öğretmeni

Profesör, en yüksek düzeydeki akademik rütbe ve akademik ünvana sahip kişilere verilen ünvandır. Bilimler akademisi, üniversite, okul ve diğer yükseköğretim kurumlarında çalışır. Profesörler üniversite dersi ve seminerler, bilimsel araştırmalarlar yapabilir. Bazı ülke ve kurumlarda "profesör" kelimesi üye profesör, yardımcı doçent ve doktora gibi ünvanlarda da kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Yusuf Halaçoğlu</span> Türk tarihçi ve politikacı

Yusuf Halaçoğlu, Türk tarihçi, akademisyen ve siyasetçi. 1993-2008 yılları arası Türk Tarih Kurumu Başkanlığı yapmıştır. Milliyetçi Hareket Partisinin 24, 25 ve 26. dönem Kayseri milletvekili ve eski TBMM MHP Grup Başkanvekili'dir.

Peyman Türkan Akyol, Türk tıp doktoru, akademisyen, siyasetçi, Türkiye'nin ilk kadın bakanı ve Ankara Üniversitesi rektörü.

Ahmet Özel, Türk Yüksek Mühendis ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Sivas Vilayeti</span>

Sivas Vilayeti, 1867-1922 yılları arası varlığını sürdürmüş olan Osmanlı Devleti vilayetidir.

<span class="mw-page-title-main">Doktora</span> bir lisans ve yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır

Doktora, bir lisans ve yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Bu dereceyle "bilim doktoru" veya uluslararası kısaltmayla "PhD" ünvanı alınır.

Sacit Adalı, Türk hukukçu ve emekli Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi üyesi.

Erdal Tercan, eski Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi üyesidir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklandı ve cezaevine gönderildi. FETÖ üyeliğinden 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Nimet Özgüç, Türk akademisyen, arkeolog.

<span class="mw-page-title-main">İbrahim Karaca</span>

İbrahim Karaca, Ege Üniversitesi'nin 8. rektörü ve Ziraat Fakültesi eski dekanıdır.

Süleyman Hayri Bolay, Türk felsefe profesörü.

Durmuş Deveci, Türk akademisyen ve fizyoloji profesörü.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye'de üniversiteler</span> Türkiyede yükseköğretime genel bakış

Günümüzdeki teşkilat ve statüye sahip üniversiteler Türkiye'de, 1863’te kurulan Dârülfünunla başlar. Avrupa üniversitelerinde eğitim öğretim kilisenin kontrolü altındaki teolojiye dayanmasına rağmen Türklerin Selçuklu, Osmanlı ve daha pek çok değişik dönemlerde kurduğu çeşitli statülerdeki üniversiteler de pozitif bilimlerin de okutulması bakımından üniversite olarak bilimsel kariyerini başından günümüze kadar muhafaza etti. Bu sebeple Türkiye’de modern üniversitelerin ilki olan İstanbul Üniversitesi, 1453 senesinde Fatih Sultan Mehmed'in din ilimleri yanında fen ilimlerinin de okutulması için kurduğu Fatih Külliyesi'ne dayanmakta olup, beş asırlık bir geçmişe sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Ziya Selçuk</span> Türk eğitimci ve siyasetçi

Ziya Selçuk, Türk eğitimci, bürokrat ve eski millî eğitim bakanıdır.

Mehmet Cahit Güran Türk akademisyen, Hacettepe Üniversitesi rektörü.

Refa Emrali, Türk heykeltıraş ve akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Adem Genç</span> Türk sanatçı

Adem Genç, Türk sanatçı.