İçeriğe atla

Selam: Bahara Yolculuk

Selam: Bahara Yolculuk
YönetmenHamdi Alkan
YapımcıHaluk Örgün
SenaristErkan Çıplak
Murat Kesgin
OyuncularGürol Güngör
Aslıhan Güner
Merve Sevi
Mert Yavuzcan
Mıktıbek Apazov
Nazira Aitbekova
Egemberdi Bekboliev
Nazlı Pınar Kaya
Devrim Parscan
İcmal Aktuna
Ulan Tölögönov
Altınbek Elkinbaev
Ayzat Dadılbaeva
Efe Cebeci
Imanur Momunkulova
MüzikYücel Arzen
Görüntü yönetmeniHayal Aslanzade
Sanat yönetmeniEsra Çetinkanat
KurguMustafa Presheva
DağıtıcıMars Dağıtım
CinsiSinema filmi
TürüDram
RenkRenkli
Yapım yılı2015
Çıkış tarih(ler)i13 Mart 2015
Süre126 dakika
ÜlkeTürkiye Türkiye
DilTürkçe
Hasılat13.067.236 TL[1]
Önceki filmSelam
Diğer adlarıSelam 2

Selam: Bahara Yolculuk 13 Mart 2015'te vizyona giren, gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkılarak hazırlanan Türk yapımı film. Filmin çekimleri Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan'da yapıldı.

Konusu

Türkiye’den Kırgızistan'a giden gönüllü bir öğretmenin yaşam ve eğitim mücadelesini konu ediniyor. Bu zorlu mücadelede tanıştığı yeni insanlar, gurbet ve iç içe geçen yaşam öyküleri filme aktarılıyor.

Senaryosu gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkılarak yazılan 'Bahara Yolculuk' filminde, Türkiye’den yola çıkarak Kırgızistan topraklarına uzanan, umut dolu yeni bir hikâye yazmak isteyen gönüllü bir öğretmenin yaşam mücadelesi beyazperdeye taşınıyor. Bu zorlu mücadelede tanıştığı yeni insanlar, gurbet ve iç içe geçen yaşam öyküleri filme aktarılıyor.

Çekimleri Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan ve Kırgızistan'da gerçekleştirilen filmin yönetmenliğini Hamdi Alkan üstlenirken dram türündeki yapımın başrollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan yer alıyor. Filmde rol alan Türk oyunculara Mıktıbek Apazov, Egemberdi Bekboliev, Nazira Aitbekova gibi Kırgız oyuncular da eşlik ediyor. Filmin senaryosu Erkan Çıplak'a, müzikleri ise Yücel Arzen'e ait.

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Boxoffice Türkiye". 7 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ömer Kavur</span> Türk film yönetmeni (1944-2005)

Ömer Celâl Kavur, Türk film yönetmeni, yapımcısı ve senaristtir.

<span class="mw-page-title-main">Halit Refiğ</span>

Halit Refik Refiğ, Türk sinema yönetmeni, senarist, yazar, öğretim görevlisi, onursal profesördür.

<span class="mw-page-title-main">Oktay Akbal</span> Türk gazeteci yazar

Mehmet Oktay Akbal, Türk gazeteci ve yazar.

<i>Propaganda</i> (film) 1999 yapımı Türk filmi

Propaganda, 1999 yapımı Türk sinema filmi. Kemal Sunal'ın oynadığı son ve oğlu Ali Sunal ile oynadığı tek filmdir. 1948 yılında yaşanmış bir hikâyeden yola çıkılarak çekilen filmin çekimleri Aksaray'ın Yalman köyünde yapıldı.

<i>Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği</i> Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk filmi (2001)

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (İngilizce: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring), Peter Jackson'ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin birinci filmidir ve 2001 yılında gösterime girmiştir. J. R. R. Tolkien'in aynı adlı fantezi roman üçlemesinin birinci kitabından uyarlanmış olan film, üçlemenin sırasıyla diğer iki filmi olan İki Kule ve Kralın Dönüşü filmleri ile eş zamanlı olarak, Yeni Zelanda'da çekilmiştir. Birleşik bütçeleri yaklaşık 270 milyon $ olan filmlerin çekimleri 15 ay, çekim sonrası aşamaları da yaklaşık bir yıl sürmüştür.

Özdemir Erdoğan, Türk müzisyen, şarkıcı-şarkı yazarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Selim İleri</span> Türk yazar, senarist, eleştirmen

Ali Selim İleri, Türk yazar, senarist, eleştirmen.

<span class="mw-page-title-main">Senaryo</span> Tiyatro oyunu, piyes, film, dizi vb. eserlerin sahnelerini ve akışını gösteren yazılı metinler

Senaryo Tiyatro oyunu, piyes, dizi, film, video oyunu gibi eserlerin sahnelerini ve akışını gösteren yazılı metinlere verilen isimdir.

Adnan Binyazar, Türk yazar, eleştirmen, eğitimci.

<i>Geceyarısı Ekspresi</i> 1978 yapımı Amerikan-İngiliz ortak dram filmi

Geceyarısı Ekspresi Alan Parker'ın yönetmenliğini yaptığı 1978 yapımı İngiliz-Amerikan sinema filmidir. 1970'te, Türkiye'de tutuklanıp hapse atılan Billy Hayes'in gerçek öyküsünden yola çıkılarak yazılmış hikâyeyi anlatmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Feride Çiçekoğlu</span> Türk yazar, senarist ve mimar

Feride Çiçekoğlu Türk senarist, yazar, mimar, akademisyen.

<span class="mw-page-title-main">Talip Apaydın</span> Yazar

Talip Apaydın, Türk toplumcu yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Füruzan</span> Türk yazar (1932–2024)

Füruzan doğum adı ile Feruze Çerçi, Türk yazar, senarist ve yönetmen.

Osman Şahin Türk yazar.

<i>Susuz Yaz</i> 1963 yapımı Türk filmi

Susuz Yaz 1963 yapımı dramatik Türk filmidir. Yönetmenliğini Metin Erksan'ın yaptığı filmin senaryosunu yine Erksan, Necati Cumalı'nın 1962'de yazdığı aynı adlı hikâyesinden uyarlayıp yazmıştır. Filmin başlıca rollerinde Erol Taş, Hülya Koçyiğit ve aynı zamanda filmin yapımcısı da olan Ulvi Doğan oynamışlardır. Hülya Koçyiğit'in sinemadaki ilk filmidir. Susuz Yaz, aynı zamanda Erol Taş'ın yardımcı rolde değil de başrol oyuncusu olarak oynadığı ilk filmidir. Filmin özgün müziğini Yunanistan'ın Akademi Ödüllü bestecisi Manos Hacidakis bestelemiştir. Hacidakis aynı yıl Topkapı filminin müziğini de yapmıştı.

<span class="mw-page-title-main">Ömer Uğur</span>

Ömer Uğur Türk yönetmen, senarist ve oyuncu'dur.

<i>Gurbet Kuşları</i> (film, 1964) 1964 yapımı Türk filmi

Gurbet Kuşları, senaryosunu Turgut Özakman'in yazdığı 1964 yapımı filmdir. Orhan Kemal'in 1962 yılında yayımlanan Gurbet Kuşları adlı romanından uyarlanmıştır. 1. Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Film" ödüllerine layık görülmüştür.

<i>Min Dît</i> Miraz Bezar filmi (2009)

Min Dît, 2009 yapımı sinema filmi. Türkiye'de 2 Nisan 2010 tarihinde vizyona giren filmin öyküsünü Evrim Alataş ile Miraz Bezar yazdı; senaryo ve yönetmenliğini ise Miraz Bezar üstlendi. Diyarbakır'da çekilen Min Dît, çatışmalı dönemde anne ve babalarını kaybeden iki çocuğun hikâyesini anlatmaktadır. Kürtçe çekilen ve Türkçe altyazı ile verilen ilk film olma özelliğini taşıyan Min Dît'in prodüksiyonu Bezar Film & Corazón International tarafından yapıldı ve katıldığı birçok festivalden, birçok ödül kazandı. Ayrıca Altın Portakal Film Festivali'nde ödül için yarışan ilk Kürtçe film oldu. Festivalde, ulusal yarışmada yer alan filmin gösterimi esnasında ve bu gösterim sonrası yapılan söyleşide senaryo üzerinde tartışmalar yaşandı.

<i>Rang De Basanti</i>

Rang de Basanti'nin Türkçe karşılığı "Baharın Rengi" anlamına gelse de, film içeriği ve İngilizce adından yola çıkılarak "Sarıya Boya" olarak çevrilen, Rakeysh Omprakash Mehra'nin yönetmenliğini üstlendiği, başrollerini Aamir Khan, Sharman Joshi, Soha Ali Khan, R. Madhavan, Kunal Kapoor, Alice Patten ve Siddharth Narayan'ın paylaştığı bir Hint filmidir. Bütçesi beş buçuk milyon doların üstünde olan film Yeni Delhi'de çekilmiştir. Milletlerin tarih bilinçlerine eleştirilerde bulunan filmde, gençlerin kendi toplumlarına nasıl yabancılaştığı ve bunun sonuçları aktarılıyor.

<i>Kalandar Soğuğu</i> Türk dram filmi

Kalandar Soğuğu, Mustafa Kara'nın yönetmenliğini üstlendiği ve Bilal Sert ile senaryosunu yazdığı 2015 Macaristan-Türkiye ortak yapımı Türk dram filmidir. Başrollerinde aynı zamanda ilkokul öğretmeni olan Haydar Şişman ve Trabzon'da hemşirelik yapan Nuray Yeşilaraz yer almaktadır. Film, Karadeniz'in bir dağ köyünde, ailesiyle yaşayan Mehmet'in bir yandan beslediği birkaç hayvanla günlük ihtiyaçlarını giderirken bir yandan da dağlarda maden aramasını konu edinmektedir.