İçeriğe atla

Selçuk Üniversitesi Sakıp Sabancı Bilgisayar Merkezi

Selçuk Üniversitesi Sakıp Sabancı Bilgisayar Merkezi veya BİLMER, Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisinde bulunan, Türkiye'nin en büyük bilgisayar merkezi.

Teknik özellikleri

  • aidata
İşletim sistemi: Windows XP
HP bilgisayarlar: 800
Win2003 Active Directory sistemi.
Pentium IV
72 megabit internet hızı.
Tüm bilgisayarlarda 2 megapixel kamera.
  • Kapladığı alan: 2500 metrekare
  • Kat sayısı: 3
  • Derslikler:
5 Adet
184 Yüksek Kapasite HP Bilgisayar
  • Teknoloji sınıfı
502 Adet SUN, 62 adet HP masaüstü

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Sistem mühendisliği</span> karmaşık sistemlerin ya da bu sistemleri oluşturan alt sistemlerin tasarımını, üretimini ve bakımını, zaman ve maliyet kısıtlarını da göz önünde bulundurarak, gerçekleştiren bilim dalı

Sistem mühendisliği, karmaşık sistemlerin ya da bu sistemleri oluşturan alt sistemlerin tasarımını, üretimini ve bakımını, zaman ve maliyet kısıtlarını da göz önünde bulundurarak, gerçekleştirmek amacını taşır. Günümüz dünyasında, karmaşık sistemler genellikle teknik, biyolojik, sosyolojik, çevresel endüstriyel, politik, finansal ve ekonomik sistemlerden en az birkaçının bir bileşkesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sistem mühendisliği programları, işlevsel olarak tek ve bütün bir birim olan bu karışık sistemlerin analizi için gerekli tüm temel kavram, araç ve metotları öğrenciye sunar. Farklı disiplinlerden çeşitli yöntemleri bir arada kullanabilen sistem mühendisliği programlarının en temel araçlarından bir tanesi de bilgisayarlardır. Sistem mühendisleri çok farklı alanlarda faaliyet gösteren kurumlar içinde oldukça farklı birim ve kademelerde görev alabilirler.

<span class="mw-page-title-main">Hewlett-Packard</span> amerika merkezli teknoloji şirketi

Hewlett-Packard Company ya da kısaca HP, merkezi ABD'de Palo Alto, Kaliforniya'da bulunan çok büyük bir uluslararası şirkettir. Bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme donanımları üreticisidir. Ayrıca yazılım ve hizmet sağlayıcısıdır. Şirket dünya çapında hükûmet, sağlık ve eğitim sektörlerindeki müşteriler dahil tüketiciler, küçük ve büyük işletmeler için geniş teknoloji ürünlerle beraber çeşitli yazılım ve bilişim teknolojisi hizmetleri sunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Güler Sabancı</span> Türk iş kadını

Güler Sabancı, Türk iş insanı, Sabancı ailesi'nin üçüncü nesil üyesi ve Sabancı Holding'in yönetim kurulu başkanı ve murahhas üyesi. Kariyerine Lassa’da başlayan Sabancı, grubun farklı şirketlerinden çeşitli görevler üstlenmiştir. Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi'nin Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı, Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı'nın da Mütevelli Heyeti Başkanıdır.

<span class="mw-page-title-main">Sabancı Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

Sabancı Üniversitesi, 1999 yılında İstanbul'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Sakıp Sabancı</span> Türk iş insanı

Sakıp Sabancı, Türk iş insanı, Sabancı Holding eski yönetim kurulu başkanı. 2004 yılında öldüğünde, Amerikan iş dergisi Forbes'in milyarderler listesinde 3.2 milyar dolarlık servetiyle 147. sırayı almıştı. Renkli ve enerjik kişiliği ile de tanınan Sabancı, halka yakın tavırlarıyla Sakıp Ağa lâkabını kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Dell</span>

Dell, Teksas (ABD) merkezli, Lenovo ve HP'nin ardından dünyanın en büyük üçüncü kişisel bilgisayar üreticisidir. Aynı zamanda sunucu ve diğer ağ birleşenleri, veri depolama donanımı, yazılım ve KDA (PDA) gibi yan bileşenler üreten firma, dünya genelinde 133.000 kişiye iş olanağı sağlamaktadır. 1984 yılında Michael Dell tarafından kurulan şirket, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi</span>

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, İstanbul ilinde bulunan bir Anadolu Lisesi'dir.

Sabancı, saban satan, süren ya da yapan mânâları dışında aşağıdaki anlamlara da gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Kiklad Adaları</span>

Kiklad Adaları ya da Kiklatlar, Yunanistan'da Güney Ege coğrafi bölgesine dahil bir ildir. Kiklad adını Yunanca κυκλάς ("etrafında") sözcüğünden alır. Çünkü bu adalar antik Yunan'ın kutsal adası Delosun etrafında, onu çevrelemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Cem Kızıltuğ</span>

Cem Kızıltuğ, Türk karikatürist ve illüstratördür.

<span class="mw-page-title-main">Sakıp Sabancı Müzesi</span> Türkiyede bir müze

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, zengin bir hat ve resim koleksiyonunu bünyesinde barındıran ve düzenlediği geçici sergilerle birçok ünlü sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan bir sanat müzesidir. 2002 yılında ziyarete açılan müze, İstanbul'da Boğaziçi'nin en eski yerleşimlerinden Emirgan'da bulunan Atlı Köşk'te hizmet vermektedir.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı ; Sabancı Holding'i bünyesinde bulunduran Sabancı ailesi tarafından yardım faaliyetleri amacı ile 1974 yılında kurulan vakıf.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

<span class="mw-page-title-main">İhsan Sabancı</span> Türk iş insanı

İhsan Sabancı, Türk iş insanı. Sabancı ailesinin 2. kuşak üyesidir.

<span class="mw-page-title-main">Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali</span>

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 2005 yılından itibaren her yıl düzenlenen uluslararası bir tiyatro etkinliğidir.

Sevil Sabancı, Sabancı ailesinin üçüncü nesil üyesi Türk iş insanı.

<span class="mw-page-title-main">Erzurum Teknik Üniversitesi</span> Erzurumda kurulu devlet üniversitesi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Türkiye Büyük Millet Meclisinin 2010 yılında çıkardığı bir yasayla Erzurum'da kurulmuştur. Kurucu rektörü Muammer Yaylalı'dir. 2012 yılında eğitim öğretime başladı.

<span class="mw-page-title-main">Ferruh Yıldız</span>

Ferruh Yıldız, Harita Mühendisliği profesörü, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı.

Güler Güçlü; Türk heykeltıraş.

<span class="mw-page-title-main">1933'te Türkiye</span>

Bu maddede, 1933 yılında Türkiye'de gerçekleşen olaylar yer almaktadır.