İçeriğe atla

Seher Yeli

Seher Yeli
Güler Duman stüdyo albümü
Yayımlanma16 Ekim 1984
KaydedilmeHaziran 1984 - Ağustos 1984
TarzTürk Halk Müziği
Süre55:48
DilTürkçe
ŞirketÖzlem Plak
Güler Duman kronolojisi
O Leyli Leyli
(1982)
Seher Yeli
(1984)
Mevlayı Seversen
(1985)

Seher Yeli, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 16 Ekim 1984 tarihinde çıkardığı üçüncü stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Haziran 1984 tarihinde başlamıştır. Ağustos 1984 tarihinde tamamlanan kayıtlar iki ay kadar sürdü. 1984 yazında albümün kayıtlarını tamamlayan Güler Duman'ın Özlem Plak'tan yayınladığı üçüncü albüm olmuştur. Albümde Aşık Sıtkı Baba, Davut Sulari, Neşet Ertaş, İsmail Özden, Gevheri, Ercişli Emrah, Mahmut Salan ve Yüksel Yıldız gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

1980'li yılların başında Mustafa Karaçeper'in müzik yönetmenliğinde yayınladığı Dost Garip (1980) ve O Leyli Leyli (1982) adlı ilk iki albümüyle 1 milyon tirajını geçerek büyük başarı elde etti. Albümlerin başarısının ardından Erden Kıral'ın yönetmenliğini üstlendiği Hakkâri'de Bir Mevsim (1982) adlı filmde seslendiği uzun hava ile birlikte adını geniş kitlelere duyurdu. "Seher Yeli", "İnsana Muhabbet Duyalı", "Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman", "Bağışla Sevdiğim Hakkı Seversen" ve "Bir Hayal Misali, Bir Düş Misali" gibi parçalar albümün ön plana çıkan eserleri oldu. Seher Yeli adlı albümüyle önceki albümlerinde olduğu gibi olumlu tepkiler alan Güler Duman, 500 bin satış tirajını geçerek yine büyük başarı elde etmiştir.

Genel

Güler Duman, 1970'li yılların sonunda Ruhi Su dostlar korosunda müzik eğitimi aldıktan sonra albüm teklifleri almaya başladı. Ardından Özlem Plak firmasıyla anlaşarak Dost Garip (1980) adlı ilk albümüyle büyük ses getirdi.[1] "Niçin Ağlamayayım", "Dost Garip", "Benim Gibi", "Gezsem De Dünyayı" ve "Dert Bende" gibi parçaların ön plana çıktığı albüm 3.8 milyonluk satışıyla büyük başarı sağladı.[2] Daha sonra O Leyli Leyli (1982) adlı ikinci solo albümünü yayınladı. İkinci albümünde yer alan "Kime Kin Ettin", "O Leyli Leyli", "O Yar Gelir", "Bülbül Misali" ve "İpek Mendil" adlı parçalar albümün öne çıkan eserleri oldu. İlk albümünde olduğu gibi ikinci albümünde de başarı sağlamayı başardı.[3] Albümlerinde Karacaoğlan, Haşimi Aslıhak, Pir Sultan Abdal, Ali Ekber Çiçek, Davut Sulari, Aşık İrfani ve Aşık Emrah gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi. Liseyi bitirdikten sonra üçüncü albümünün kayıtlarına başladı. Haziran 1984'te başlayan kayıtlar iki ay kadar sürdü ve Ağustos 1984 tarihinde kayıtlar tamamlandı.

Albüm için on dört parça kaydedildi. Albüme adını veren "Seher Yeli" adlı parçanın sözleri Aşık Sıtkı Baba'ya müziği ise Nesimi Çimen'e aittir.[4] Albümün ön plana çıkan eserlerinden "Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman" adlı eserin söz ve müziği Davut Sulari'ye aittir. "Bir Hayal Misali, Bir Düş Misali" adlı parçanın sözleri ve müziği Burhan Sümer'e aittir. Yine albümün ön plana çıkan parçalarından birisi olan "Bağışla Sevdiğim Hakkı Seversen" adlı parça Neşet Ertaş'a aittir. Albümün beşinci parçası olan "Olmayınca" adlı eserin sözleri İsmail Özden'e aittir. Müziği ise anonimdir. "İnsana Muhabbet Duyalı" adlı ön plana çıkan eserin sözleri Sefil Selimi'ye müziği ise İsmail Özden'e aittir. "Bugün Bizde Düğün Var", "Derdimin Dermanı" ve "Yücelerden Seyreyledim" adlı parçaların söz ve müziği anonimdir. "Merhamet Kıl" adlı eserin sözleri 17. yüzyıl'da yaşamış halk müziğinin önemli şairlerinden olan Gevherî'ye aittir. Müziğini ise Yüksel Yıldız bestelemiştir. "Garip" adlı parçanın sözleri yine 17. yüzyılın ilk yarısında yaşamış olan halk şairi olan Ercişli Emrah'a aittir. Eserin müziğini ise Musa Eroğlu bestelemiştir. "Durmam" adlı eserin söz ve müziği Mahmut Salan'a, "Zülmet Deryası" adlı eserin söz ve müziği Yüksel Yıldız'a aittir. Albümün son parçası olan "Erik Ağacı" adlı hareketli eserin söz ve müziği Baki Baran'a aittir. Albümün 2000'li yıllarda yayınlanan CD ve 2010'lu yıllarda dijital platformlarda yayınlanan versiyonlarında "İnsana Muhabbet Duyalı", "Bugün Bizde Düğün Var", "Yücelerden Seyreyledim" ve "Erik Ağacı" adlı parçalar yer almadı.[5] Yine Özlem Plak firmasından yayınlanan Dost Dost Diye (1993), Nostalji 1 (1998) ve Nostalji 2 (2000) adlı derleme albümlerde bu parçalara yer verildi.[6][7][8]

Parça listesi

No.BaşlıkŞarkı yazar(lar)ıBesteci(ler)Süre
1."Seher Yeli"  Aşık Sıtkı BabaNesimi Çimen4:52
2."Kirpiğin Kaşına Değdiği Zaman"  Davut SulariDavut Sulari5:18
3."Bir Hayal Misali, Bir Düş Misali"  Burhan SümerBurhan Sümer3:31
4."Bağışla Sevdiğim Hakkı Seversen"  Neşet ErtaşNeşet Ertaş4:48
5."Olmayınca"  İsmail ÖzdenAnonim4:30
6."İnsana Muhabbet Duyalı"  Sefil Selimiİsmail Özden3:15
7."Bugün Bizde Düğün Var"  AnonimAnonim3:13
8."Derdimin Dermanı"  AnonimAnonim4:32
9."Merhamet Kıl"  GevheriYüksel Yıldız3:53
10."Garip"  Ercişli EmrahMusa Eroğlu6:05
11."Yücelerden Seyreyledim"  AnonimAnonim2:58
12."Durmam"  Mahmut SalanMahmut Salan5:35
13."Zülmet Deryası"  Yüksel YıldızYüksel Yıldız2:46
14."Erik Ağacı"  Baki BaranBaki Baran3:12
  • Kaset versiyonunda on dört parça yer alan albümün CD ve dijital platformlardaki versiyonlarında "İnsana Muhabbet Duyalı", "Bugün Bizde Düğün Var", "Yücelerden Seyreyledim" ve "Erik Ağacı" adlı parçalar yer almadı.

Kaynakça

  1. ^ "Güler Duman - Dost Garip". Albüm. Discogs. Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2024. 
  2. ^ "Güler Duman'ın Tarık Akan ile tanışma hikayesi". 29 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2023. 
  3. ^ "Çağlayan Fen lisesini bitirdim". 16 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2023. 
  4. ^ "Seher Yeli". Apple Music. 15 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Güler Duman - Seher Yeli (CD)". Esen Shop. Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Güler Duman - Dost Dost Diye". Apple Music. 6 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2024. 
  7. ^ "Nostalji 1". Youtube. 15 Ekim 2018. 14 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Nostalji, Vol. 2 (80'li Yıllardan Günümüze)". Youtube. 15 Ekim 2018. 14 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Arif Sağ, Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtiözü, söz yazarı, besteci, yapımcı, aranjör, sunucu, akademisyen ve eski milletvekilidir.

<span class="mw-page-title-main">Muhlis Akarsu</span> Türk halk müziği sanatçısı

Muhlis Akarsu, Türk halk ozanı. 1965 yılında İdareli Kullan / Çıkarım Dağlara Ederim Seyran adını verdiği ilk 45'liğini yayınladı. 1970'li yılların başında İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a yerleşene kadar on beşe yakın 45'lik çıkardı. 1974 yılında Muhlis Akarsu adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Daha sonra aynı yıl içinde Muhlis Akarsu 1, Muhlis Akarsu 2 ve Muhlis Akarsu 3 adındaki albümleri yayınladı. Bir seri haline getirdiği bu albümlerin sonuncusu Muhlis Akarsu 8 (1978) adlı albümdü. Bu seri albümleri yayınlarken bir yandan 45'lik ve farklı albümler yayınlamaya devam ediyordu. 1974-1978 yılları arasında yirmi beşe yakın 45'lik yayınladı. 1970'li yıllarda yayınladığı albümlerin yanı sıra katıldığı radyo ve televizyon programlarıyla tanınmaya başlandı. Dönemin hızlı siyasi gündeminde protest yanı şekillenmeye başladı.

<span class="mw-page-title-main">Güler Duman</span> Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik hocası

Güler Duman, Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik öğretmeni. 1980'li yılların başından itibaren sık sık çıkardığı albümlerle Türk halk müziği'nin başarılı sanatçılarından biri oldu. Aslen Erzurum, Aşkale'lidir. İlkokul eğitimi döneminde Ruhi Su dostlar korosuna katıldı. Koroda bulunan sanatçının sesini keşfeden Mustafa Budan, Erden Kıral'ın yönettiği ve başrolünde Genco Erkal'ın yer aldığı Hakkâri'de Bir Mevsim filminde seslendirdiği uzun hava ile sanat dünyasında ismini duyurmuştur. İlk albümünü 1980 yılında 13 yaşında Dost Garip ile yapmıştır. Bu albüm 3 milyon 800 bin satış rakamına ulaşarak büyük bir satış yaptı.

<span class="mw-page-title-main">Güler Duman diskografisi</span> diskografisi

Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın diskografisi. Yayımladığı albüm çalışmaları genel olarak Özlem, Diyar Müzik, Duygu Müzik ve Özdemir Müzik gibi etiketlerle piyasaya sürülmüştür. Sanatçı Türkiye'de 10 milyona yakın albüm satmıştır.

<i>Dost Garip</i> Güler Duman albümü.

Dost Garip, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 24 Ekim 1980 tarihinde çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtlarına Haziran 1980 tarihinde başladı. İki ay süren kayıtlar sonrasında albüm Ağustos 1980 tarihinde tamamlandı. Albümün müzik yönetmenliğini üstlenen Mustafa Karaçeper aynı zamanda albüme bağlaması ile eşlik etti. Henüz 13 yaşında kaydettiği albümünde Aşık İrfani, Aşık Emrah, İbrahim Engin, Kul Mustafa, Karacaoğlan, Haşimi Aslıhak ve Pir Sultan Abdal gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>O Leyli Leyli</i>

O Leyli Leyli, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 25 Haziran 1982 tarihinde çıkardığı ikinci stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlanmıştır. Albümün kayıtlarına Şubat 1982 tarihinde başladı. İki ay süren kayıtlar sonrasında albüm Nisan 1982 tarihinde tamamlandı. İlk albümünde olduğu gibi ikinci albümünde müzik yönetmenliğini Mustafa Karaçeper üstlendi. Albümde Yunus Emre, Karacaoğlan, Davut Sulari, Emir Sultan, Âşık Hüdai, Aşık Emrah, Nuri Üstünses, Kamber Yıldırım ve Ramazan Kartal gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

<i>Mevlayı Seversen</i>

Mevlayı Seversen, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 6 Kasım 1985 tarihinde çıkardığı dördüncü stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtlarına Mayıs 1985 tarihinde başladı. Üç buçuk ay kadar süren kayıtlar Eylül 1985 tarihinde tamamlandı. 1985 yazında albümün kayıtlarını tamamlayan Güler Duman'ın Özlem Plak'tan yayınladığı dördüncü albüm olmuştur. Albümde Sabahattin Ali, Muzaffer Sarısözen, Seyfi Doğanay, Yılmaz Tatlıses, Muzaffer Akgün ve Yüksel Yıldız gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Misafir Geldim</i>

Misafir Geldim, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 23 Mart 1987 tarihinde çıkardığı beşinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları 1986 yılının Ekim ayında başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar Ocak 1987 tarihinde tamamlanmıştır. Albümde Karacaoğlan, Âşık Dertli, Davut Sulari, Muhlis Akarsu, Mahzuni Şerif, Atakan Çelik ve Kemal Can gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Kulluk Benim Olsun Sultanlık Senin</i>

Kulluk Benim Olsun Sultanlık Senin, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 4 Mayıs 1988 tarihinde çıkardığı yedinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Kasım 1987 tarihinde başlayan albümün kayıtları Şubat 1988 tarihine kadar sürdü. İki buçuk ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm yayınlandı. Albümde Mahzuni Şerif, Musa Eroğlu, Dadaloğlu, Dursun Başçı, Kul Ahmet, Ali Metin, Ali Metin ve Aşık Emrah gibi birçok sanatçının eserine yer verdi. "Selam Olsun" adlı parçanın müziğini ise kendisi besteledi.

<i>Ya Dost</i>

Ya Dost, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 7 Aralık 1988 tarihinde çıkardığı sekizinci stüdyo albümüdür. 1988 yılında yılının yaz aylarının sonlarına doğru kayıtlarına başlamıştır. Albümün kayıtları yayınlanmadan bir ay önce tamamlanmıştır. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Ağustos-Ekim 1988 tarihleri arasında yapıldı. Albümde Aşık Haşimi, İbrahim Engin, Pir Sultan Abdal, Hatice Derebent, Yüksel Yıldız, Ali Baştuğ ve Ali Atıcı gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

<i>Buldular Beni</i>

Buldular Beni, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 29 Ocak 1990 tarihinde çıkardığı sekizinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün 1989 yılının Eylül ve Aralık ayları arasında üç aylık bir sürede yapıldı. Albümde Devran Baba, Dertli Divani, Mahsuni Şerif, Sümmani, Seyfi Doğanay, Seyfettin Sucu ve Aşık Emrah gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Gül Yüzlü Sevdiğim</i>

Gül Yüzlü Sevdiğim, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 19 Nisan 1992 tarihinde çıkardığı onuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları 1991 yılının Kasım ayında başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar Şubat 1992 tarihinde tamamlanmıştır. Albümde Perişan Güzel, İbrahim Şahin, Ozan Emekçi, İzzet Altınmeşe, Erkan Ocaklı, Musa Eroğlu ve İzzet Altınmeşe gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. Albümden iki gün önce Azerbaycan halk müziği olan "Kara Tellerin" adlı parçayı video klip olarak yayınladı. Bu klip Güler Duman'ın ilk video klibidir.

<i>Duygu Pınarı</i> (Vezrana)

Duygu Pınarı (Vezrana), Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 3 Eylül 1991 tarihinde çıkardığı dokuzuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Mayıs 1991 tarihinde başlayan albümün kayıtları Ağustos ayına kadar sürdü. Üç ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm için on dört parça kaydedildi. Yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik'in üstlendiği albümde "Mahsus Mahal", "Sürüne Sürüne", "Darıldım", "Gelme Ecel" ve "Gurbet Eller" gibi parçalar ön plana çıktı.

<i>Güler Duman 94</i>

Güler Duman '94, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 22 Şubat 1994 tarihinde çıkardığı on birinci albümüdür. Albüm, Duygu Müzik tarafından satışa sunulmuştur. 1990'lı yılların klasik albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda yüz binlerce satarak Türkiye'nin en çok satan Türk halk müziği albümlerden biri olmuştur. Albümün kayıtları 1993 yılının Ağustos ayında başlamıştır. Dört ay süren kayıtlar yılın son ayında tamamlanmıştır. Albümde bir parçanın söz ve müziği Güler Duman'a aittir. Duman, bunun dışında albümde Hasret Gültekin, Pir Sultan Abdal, Mahzuni Şerif ve Musa Eroğlu gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir. Albümle birlikte "Türkülerle Gömün Beni" adlı parçanın video klibi de yayınlanmış ve albümün satışlarını olumlu derecede etkilemiştir. 1 Mayıs 1994 tarihinde söz ve müziği Hasret Gültekin'e ait olan "Güle Yel Değdi" adlı ikinci video klibini yayınlamıştır.

<i>Bu Devran</i>

Bu Devran, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 15 Eylül 1995 tarihinde çıkardığı on üçüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. 1994 yılında yayınladığı Güler Duman '94 albümüyle yılın en çok satan halk müziği sanatçısı oldu. On ikinci albümüyle uzun süre listelerde kalan Güler Duman, Nisan - Ağustos 1995 tarihleri arasında on üçüncü albümünün kayıtlarına başladı. Albümün yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik üstlendi. Kayıtları dört ay kadar süren albümde Bilal Ercan, Aşık Veysel, Mahzuni Şerif, Derdiyok Ali, Adem Arslandoğan, Teslim Budak, Sıddık Doğan, Rıza Engin ve Teslim Budak gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. Albümle birkaç gün sonra albüme adını veren "Bu Devran" adlı parça yayınlandı. Parçanın yayınlanmasıyla birlikte albüm satışları yükseldi ve albüm olumlu tepkiler almaya başladı. Albümde çıkış parçasının yanı sıra "Bugün Ben Şahımı Gördüm", "Can Efendim", "Her An Özlüyorum", "Kul Gibi" ve "Yarin Mendili" gibi parçalar ön plana çıktı. Listelerde haftalarca bir numarada kalan albüm yılın çok ses getiren halk müziği oldu. 90'ların ve Türk halk müziğinin en çok satan albümlerinden birisidir.

<i>Yolcuyum Bu Dağlarda</i>

Yolcuyum Bu Dağlarda Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 13 Haziran 2002 tarihinde çıkardığı on dördüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Güler Duman'ın Öl Deseydin Ölmez miydim? (1997) adlı albümünden beş yıl sonra çıkardığı albümdür. 2001 yılının son ayında albümün kayıtlarına başlanılmıştır. 2002 Mayıs'ında biten albümün kayıtları beş ay kadar sürmüştür. Albümde Aliyar, Meçhuli, Seyit Meftuni, Sadık Doğanay, Raci Alkır ve Bilal Ercan gibi sanatçıların eserlerini yorumlamıştır. Güler Duman, on iki parça bulunan bu albümde hiçbir parçaya klip çekmemiştir. Fakat televizyon ve radyo programlarına sıkça konuk olmuştur.

<i>Nazlı Yara Küskünüm</i>

Nazlı Yara Küskünüm, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 9 Ekim 1987 tarihinde çıkardığı altıncı albümüdür. Albüm Diyar Müzik etiketiyle piyasaya sunuldu. Güler Duman'ın Diyar Müzik etiketiyle piyasaya çıkardığı ilk ve tek solo albümüdür. Haziran-Eylül 1987 tarihleri arasında iki buçuk aylık bir sürede kaydedilen albümde yirmi parça yer aldı. Zülfü Livaneli, Rıza Aslandoğan, Ziya Özbay, Fatih Kısaparmak, Karacaoğlan ve Davut Sulari gibi sanatçıların eserlerine yer verilmiştir. "Ömür Dediğin", "Alim Dost", "Sevdalıyım Ben Bir Cana", "Nenni" ve "Nazlı Yara Küskünüm" gibi parçaların ön plana çıktığı albümde "Erzurum Dağları" adlı uzun hava büyük beğeni toplamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Güle Yel Değdi</span>

"Türkülerle Gömün Beni", Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın on ikinci stüdyo albümü Güler Duman '94'ten (1994) bir şarkı. Söz ve müziği Hasret Gültekin'e aittir. Sinan Çelik tarafından düzenlenmiştir. Hasret Gültekin parçayı ilk kez Rüzgarın Kanatlarında (1991) adlı kendi albümünde seslendirdi. Güler Duman'ın ise kariyerinde yayınladığı üçüncü video kliptir. Müzik eleştirmenlerinden genel anlamda olumlu eleştiriler toplamıştır. Şarkı, Güler Duman '94 albümünün yayınlanması ile ilk kez dinlendi ve listelerde bir numaraya kadar yükselerek halk müziğinin klasik parçaları arasına girdi.

<span class="mw-page-title-main">Nazlı Nazlı (Yollarına Kar Mı Yağdı)</span>

"Nazlı Nazlı ", Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın Özlem Özdil ile birlikte yayınladığı Yollarına Kar Mı Yağdı albümünde yer alan parça. 13 Ekim 2006 tarihinde Duygu Müzik etiketiyle yayınlan albümde beşinci sırada yer aldı. Parçanın sözleri Serpil Türkmenoğlu'na müziği Musa Eroğlu'na aittir. Müzik yönetmenliğini ve düzenlemesini albümün yapımcılığını üstlenen Sinan Çelik yaptı. Albümden birkaç gün sonra yayınlanan video klip müzik kayıt stüdyosunda ve bir mekanda çekildi.

Sazımızla Sözümüzle Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın koleksiyon albüm projesidir. Koleksiyonda üç albüm bulunmaktadır ve albümlerin hepsi Duygu Müzik etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Albümlerin yapımcılığını Sinan Çelik üstlenmiştir. Güler Duman albümdeki konuk sanatçı ile düetler yapmaktadır ve bir düet albümüdür. 18 Aralık 1990 tarihinde serinin ilk albümü olan Sazımızla Sözümüzle 1 albümünü Zafer Gündoğdu ile birlikte çıkarmıştır. Albümde on bir parça bulunmaktadır. Albümde "Derdim Çoktur", "Sen Ölme Yar", "O Yar Gelir" ve "Bülbül Yuva Yapmış" gibi parçalar ön plana çıkmıştır. İkili albümde birde "Çayın Ortasında" adında bir uzun hava seslendirmişlerdir. Albümde Zafer Gündoğdu ve Güler Duman'ın yazdığı parçaların haricindeki diğer eserler anonimdir. "Çayın Ortasında", "Karakaş Boyanır Mı?", "Bülbül Yuva Yapmış" ve "Bu Kışlanın Kapısına" adlı parçaları Zafer Gündoğdu yazmıştır. "Kınamayın Aklım Yitirdiğime" ve "Seherde Uğradım Dostun Bağına" adlı parçaları ise Güler Duman yazmıştır. Güler Duman ilk albümden sonra projeye uzun bir ara vermiştir ve solo çalışmalarına ağırlık vermiştir. İlk projenin çıkmasından yaklaşık on dört yıl kadar bir süre sonra Musa Eroğlu ile birlikte projenin ikinci albümü olan Sazımızla Sözümüzle 2 albümünün kayıtlarına başladılar. Yaklaşık dört ay kadar süren stüdyo çalışmalarının ardından 27 Ekim 2004 tarihinde projenin ikinci albümü yayınlandı. Albüm yayınlandığı gün albümde yer alan "Niye Böyle Dargın Bakarsın" adlı parçada yayınlanmıştır. İkinci proje oldukça beğeni almıştır ve albüm Türk halk müziğinin en iyi düet albümleri arasına girmiştir. Albümde on iki parça bulunmaktadır. Çıkış parçasının haricinde "Bu Bağı Alemde", "Dağlar Dağımdır Benim", "Ömrüm Kadrini Bilmedim", "Muhabbet Küpünün Olsam Şarabı" ve "Sana Bir Nasihatim Var" gibi parçalar ön plana çıkmıştır. Albümde Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Âşık Seyrani, Erzurumlu Emrah ve Muzaffer Şahin gibi isimlerin eserleri yer almıştır.