İçeriğe atla

Seher

Seher sabahın güneş doğmadan önceki zamanıdır.

Seher şu anlamlara da gelebilir:

Kişi adları

Diğer

  • Seher, İranlı şarkıcı ve dansçı
  • Seher, Selahattin Demirtaş'ın 2017'de çıkardığı öykü kitabı
  • Seher, 1960 Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti yapımı film

İlgili Araştırma Makaleleri

Hüseyni (Hüseynî), Klasik Türk müziğinde dügah perdesinde karar kılan bir makam ya da mi notası. Anadolu'ya has bir makamdır. Ayrıca halk müziğinde pek çok türkü bu makamdadır. Çıkıcı bir seyre sahiptir. Kararı: Dügah perdesi Güçlüsü: Hüseyni perdesi Tiz Durağı: Gerdaniye perdesi Yedeni: Rast Perdesi

Necâtî Bey divan edebiyatı şairi.

<span class="mw-page-title-main">Hilal</span> Ay evresinin sembolü

Hilâl ya da ayça, iki dairenin iç içe girmesi fakat dairelerin merkezlerinde çakışmaması durumunda oluşan şekildir.

Berk Hakman, Türk oyuncudur.

<span class="mw-page-title-main">Kutlu, Lice</span>

Kutlu, Diyarbakır ilinin Lice ilçesine bağlı bir mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Abdullah Yüce</span> Türk şarkıcı ve besteci

Abdullah Yüce, Türk müziği sanatçısı, şair, oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Yeşim Salkım</span> Türk şarkıcı ve oyuncu

Yeşim Salkım, Türk şarkıcı, sinema ve dizi oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Seyhan Müzik</span> Türk müzik şirketi

Seyhan Müzik, 1987 yılında kurulan Türk müzik şirketi.

Leylim Ley, Zülfü Livaneli’nin 1975 tarihli Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz albümünde yer alan bir türküdür. Bestesi Zülfü Livaneli’ye aittir. Türkünün üç dörtlükten oluşan sözleri, Sabahattin Ali’nin Ses (1937) adlı hikâye kitabına adını veren “Ses” hikâyesinde yer alır. Hikâyenin kahramanı yol amelesi “Sıvaslı Ali”, çadırının önünde durup saz çalıp, bu türküyü söyler. Zülfü Livaneli, hikâyeyi okurken bu türkünün sözlerinden çok etkilendiğini ve bestelediğini açıklamıştır.

Dinî eğitim, bir ülkede insanlara belirli bir inancın aşılanması amacıyla o inancın ibadet şekillerinin uygulatılarak öğretilmesidir. Bu bakımdan dinî eğitim, dinî öğretimden ayrılır. Dinî öğretimde ise kişilere bütün dinlere ilişkin genel kültür düzeyinde bilgi verilir. Dinî eğitimin zorunlu olarak okutulması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre inanç özgürlüğüne aykırıdır; dinî öğretim ise zorunlu olarak okutulabilir.

Seher Vakti, şu anlamlara gelebilir,

<i>Seher Vakti</i> (film, 1966) 1966 filmi

Seher Vakti, Safa Önal'ın senaryosunu yazdığı, Mehmet Bozkuş'un yönettiği 1966 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcısı Berker İnanoğlu'dur.

Seher Dilovan,, Türk halk müziği sanatçısı.

Gül Yüzlerin Şevkine Gel, Müzeyyen Senar'ın 1975 yılında yayınlanan Türk sanat müziği albümüdür.

Müzeyyen Senar'ın 2007 yılında yayınlanan Türk Sanat Müziği Albümüdür.

<span class="mw-page-title-main">Mart 2016 Ankara saldırısı</span>

Mart 2016 Ankara Saldırısı veya Güvenpark Saldırısı, 13 Mart 2016'da yerel saatle 18:45'te Güvenpark, Kızılay, Ankara'da otobüs duraklarına yakın bir mesafede gerçekleşen, 2'si saldırgan olmak üzere toplam 38 kişinin hayatını kaybettiği ve 19'u ağır 125 kişinin de yaralandığı bombalı araba saldırısı. Saldırı, Ekim 2015'teki ve Şubat 2016'daki patlamalar ile birlikte beş ay içinde Türkiye'nin başkentinde gerçekleşen üçüncü bombalı saldırı oldu.

<i>Seher Yeli</i>

Seher Yeli, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 16 Ekim 1984 tarihinde çıkardığı üçüncü stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Haziran 1984 tarihinde başlamıştır. Ağustos 1984 tarihinde tamamlanan kayıtlar iki ay kadar sürdü. 1984 yazında albümün kayıtlarını tamamlayan Güler Duman'ın Özlem Plak'tan yayınladığı üçüncü albüm olmuştur. Albümde Aşık Sıtkı Baba, Davut Sulari, Neşet Ertaş, İsmail Özden, Gevheri, Ercişli Emrah, Mahmut Salan ve Yüksel Yıldız gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Emanet</i> (dizi, 2020) Türk televizyon dizisi

Emanet, Karamel Yapım imzalı, ilk bölümü 7 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan, dram ve romantik türdeki Türk televizyon dizisi.

<span class="mw-page-title-main">Hulviye</span>

Hulviye (Ferhane Aşı), bir çeşit et yemeğidir. Osmanlı mutfağında yapılan et yemeklerinden biridir. Malzemeleri;Kuzu eti, kuyruk yağı, tuz, su, kuru kişniş, havuç, soğan, karabiber, zencefil, damla sakızı, tarçın, sirke, şeker, safran, badem, hünnap, dolmalık fıstık, fındık, kızıl üzüm, kara erik, kiraz kurusu, gül suyudur. Kitâbü't-Tabîh (Bağdâdî) Muhammed bin Mahmûd-ı Şirvânî çevirisinde yemek tarifi verilmiştir. Osman Güldemir, Gökhan Şallı, Emrah Yıldız, Onur Tugay, Seher Çelik Yeşil'in hazırladığı Osmanlı Meyveli Et Yemekleri kitabında tarif ayrıca verilmiştir.

Osmanlı Meyveli Et Yemekleri, ilk baskısı 2022 yılında yapılan yemek kitabıdır. Osman Güldemir, Gökhan Şallı, Emrah Yıldız, Onur Tugay ve Seher Çelik Yeşil tarafından yazılmıştır. Oğlak Yayınları tarafından yayımlanmıştır. Hulviye, hubeyşiye, istofato kum-makaronya, erik dolması, hünkâr pilavı, curcaniye gibi yemek tarifleri verilmiştir.