İçeriğe atla

Sedat Altınöz

İ. Sedat Altınöz (d. 24 Mayıs 1957, Sakarya), Türk sanatçı.

İlk, orta ve lise öğrenimini Sakarya'da tamamlayan Altınöz, İstanbul Türk Müziği Belediye Konservatuvarı İcra Heyeti'nde klasik kemençe sanatçısı olarak görev yaptı. 1985 yılında Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk müziği korosuna girdi. Aynı yıl Ege Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

1986 yılında İzmir Radyosu klasik kemençe sanatçısı olarak görev aldı. Yurt içi ve yurt dışında konserler verdi. 2002 yılında CRR'de düzenlenen Ebru Kongresi'nde karma sergiye katıldı ve aynı kongrede Mustafa Düzgünman'ın bestelediği ilahileri notaya alarak anma konseri verdi. 2003 yılında Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Korosu sazlarıyla tekrar Mustafa Düzgünman'ın eserlerinden oluşan anma konseri düzenledi. Sonrasında da Manisa, Hollanda, İtalya'da kişisel sergiler açtı. Ebru ustası Mustafa Düzgünman’ın icazetli talebesi Sabri Mandıracı'dan ebru dersi alarak 1998 yılında ebru icazetnamesi aldı. 2004 yılında da Hüseyin Yalçınkaya'ya ebru icazetnamesi vermiştir. Çalışmalarına İzmir'de devam etmektedir.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Necdet Yaşar</span> Klasik Türk müziği sanatçısı, tanburi (1930-2017)

Necdet Yaşar,. Klasik Türk müziği sanatçısı, tanburi.

<span class="mw-page-title-main">Hikmet Şimşek</span>

Hikmet Şimşek, Türk müzisyen, orkestra şefi.

<span class="mw-page-title-main">Nevzat Atlığ</span>

Nevzat Atlığ, Türk tıp doktoru ve koro şefi.

Arife Gülşen Tatu, Türk flüt sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Alâeddin Yavaşca</span>

Mehmet Alaettin Yavaşca, Türk tıp doktoru ve Klasik Türk müziği sanatçısı.

İsmail Baha Sürelsan, Klasik Türk müziği sanatçısı.

Mehmet Nida Tüfekçi, Türk halk müziği sanatçısı. Uzun yıllar TRT'de çalıştıktan sonra Devlet Konservatuvarında öğretim üyeliği yapmıştır. Eşi Neriman Altındağ Tüfekçi ile birlikte hocası Muzaffer Sarısözen'in izinden gitmiş ve Türk halk müziği konusunda Türkiye'nin en önemli isimlerinden birisi olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">İnci Çayırlı</span> Türk ses sanatçısı ve koro şefi

Hatice İnci Çayırlı, Türk Sanat Müziği yorumcusu ve koro şefi.

Fuat Başar, hattat, ebrûcu ve şair.

<span class="mw-page-title-main">Niyazi Sayın</span> Türk neyzen

Niyazi Sayın, Türk neyzen, ebru sanatçısı ve fotoğrafçı. Sanat Musıkisinin ney üstatlarından Mesut Cemil Bey ve İstanbul ekolünün temsilcisidir.

<span class="mw-page-title-main">Dilek Türkan</span> Türk müzisyen ve dansçı

Dilek Türkan, Klasik Türk müziği ve Tango yorumcusu.

<span class="mw-page-title-main">Derya Türkan</span> Türk müzisyen

Derya Türkan, Türk kemençeci.

Serap Mutlu Akbulut, Klasik Türk müziği yorumcusu, koro şefi, eğitimci. Kanuni ve besteci Ümit Mutlu'nun kardeşi.

Cüneyd Orhon, Türk kemençe müzisyeni ve eğitimci.

Tuğçe Pala, TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği ses sanatçısı.

Alparslan Babaoğlu,, ebru sanatçısı. İngitere'de elektronik mühendisliği eğitimi aldı. 1985 yılında Mustafa Düzgünman ile tanıştı ve 1989 yılında hocasından icazetini aldı. Babaoğlu, 1990 yılında Topkapı Sarayı'nda ilk kişisel sergisini açmıştır.

Numar Pekdemir, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile Antalya Devlet Senfoni Orkestrasının sanatçı müdürlüğü yapmış kontrbasçıdır.

Turgay Coşkun, Türk halk müziği sanatçısı, kanun ustası. Geleneksel Türk halk müziği alanında kanun ve ses sanatçılığı yapan Turgay Coşkun, 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk halk müziği Korusunun açmış olduğu sınavı kazandı ve burada kanun sanatçısı olarak göreve başladı. Geleneksel Türk halk müziği bünyesinde kanun sanatçısı kariyerinde ilerledi. Bunun yanı sıra çeşitli gruplar ile birlikte caz, pop ve etnik müzik gibi birçok farklı müzik türünde de çalışmalar yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok konser ve festivallerde sahne alarak birçok konser verdi.

Burcu Karadağ, Türk neyzendir.

Mustafa Esat Düzgünman Türk ebru sanatçısı, mücellit, dini musiki bestecisi ve icracısı, şair, türbedar ve aktar.