Sümbülcük veya bilimsel adıyla Scilla monanthos Karl Heinrich Koch tarafından tanımlanmış, Asparagaceae familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Kafkasya'ya endemiktir. 1800 ila 2200 metre yükseklikteki koruluklar ve subalpin çayırlıklarda yetişmektedir. Ocak ve Nisan ayları arasında çiçeklenir.

Cicerbita bourgaei, Gustave Beauverd tarafından tanımlanmış, papatyagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Kafkasya'ya endemiktir. 1050 ila 1820 metre yükseklikteki orman kenarları, orman içi akarsu kenarları ve Corylus çalılıklarında yetişmektedir. Ağustos veya Eylül aylarında çiçeklenir.
Salix caucasica, Nils Johan Andersson tarafından tanımlanmış, Salicaceae (söğütgiller) familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Artvin ve Kastamonu'ya endemik olan yayla söğüdü, 1560 ila 1700 metre yükseklikteki Piceae ve Rhododendron ormanlarında yetişmektedir. Mayıs ayında çiçeklenir.
Cerastium argenteum, Friedrich August Marschall von Bieberstein tarafından tanımlanmış, karanfilgiller familyasından tek yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Kafkasya'ya endemiktir. Tür, 1400 ila 2200 metre yükseklikteki yamaçlarda yetişmektedir. Mayıs ayında çiçeklenir.

Orman kafesotu veya bilimsel adıyla Symphytum grandiflorum, Alphonse Pyramus de Candolle tarafından tanımlanmış, hodangiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Artvin, Rize ve Trabzon'a endemik olan orman kafesotu, 0 ila 1350 metre yükseklikteki gölgeli kıyılar ve Rhododendron çalılıklarında yetişmektedir. Mart ve temmuz ayları arasında çiçeklenir.

Kuzey kıskısı veya bilimsel adıyla Crepis conyzifolia, papatyagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Güney, Güneydoğu ve Doğu Avrupa, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Güney Kafkasya'ya endemik olan kuzey kıskısı, 1625 ila 3000 metre yükseklikteki dağlık kaya ve çayırlarda yetişmektedir. Avrupa'da Alpler, Pireneler, Karpatlar ve Südetler sıradağlarında görülen türün uzunluğu 20 ila 60 santimetre arasında değişmektedir. Ağustos ayında çiçeklenir. Kuzey kıskısının C. c. subsp. djimilensis adlı alt türü Türkiye ve Kafkasya'ya endemiktir. Alt tür, bilimsel adını Rize'ye bağlı Cimil Yaylası'ndan almıştır.

Sarı sığırgözü veya bilimsel adıyla Archanthemis marschalliana, papatyagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Güney Kafkasya ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesine endemik olan sarı sığırgözü, 1900 ila 3100 metre yükseklikteki volkanik çatlaklar, çağıllıklar, yamaçlar ve turflarda yetişmektedir. Temmuz ve Ağustos aylarında çiçeklenir.

Buz yıldızı veya bilimsel adıyla Gagea glacialis, Karl Koch tarafından tanımlanmış, zambakgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Türkiye'nin doğusu ve İran'a endemik olan buz yıldızı, 1900 ila 2900 metre yükseklikteki alpin çayırlıklarda yetişmektedir. Mayıs ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir. Gövdesi 5 ila 10 cm uzunluğundadır.

Kaf şebnemlisi veya bilimsel adıyla Alchemilla caucasica, Robert Buser tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya veTürkiye'nin Karadeniz bölgesine endemik olan Kaf şebnemlisi, 1665 ila 2500 metre yükseklikteki çam altları ve dağ yamaçlarında yetişmektedir. Haziran ve Temmuz aylarında çiçeklenir.

Arınca veya bilimsel adıyla Androsace albana, 1812 yılında Christian von Steven tarafından tanımlanmış, çuhaçiçeğigiller familyasından iki yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu ve Orta Karadeniz bölgesi, Güney Kafkasya ve İran'a endemik olan arınca, 1400 ila 3200 metre yükseklikteki volkanik hareketli kayalıklar, kireçtaşı kayalar ve çimenliklerin kuzeye bakan yamaçlarında yetişmektedir. Mayıs ve Temmuz ayları arasında çiçeklenir.

Dağ kangalı, Friedrich August Marschall von Bieberstein tarafından tanımlanmış, papatyagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Artvin, Rize ve Kuzey İran'a endemik olan tür, 2050 ila 2800 metre yükseklikteki derin vadiler ve akarsu yanındaki kayalık magmatik yamaçlarda yetişmektedir. Ağustos ayında çiçeklenir.

Deli eşekkulağı veya bilimsel adıyla Knautia involucrata, tarak otugiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Karadeniz bölgesi ve Kafkasya'ya endemik olan deli eşekkulağı, 1000 ila 2700 metre yükseklikteki kayalık yamaçlar, çalılar ve açık ormanlarda yetişmektedir. Temmuz ve Ağustos aylarında çiçeklenir.

Oğulyakısı veya bilimsel adıyla Epilobium algidum, Friedrich August Marschall von Bieberstein tarafından tanımlanmış, küpeçiçeğigiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Kuzey İran, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Bolu, Sivas, Iğdır ve Hakkâri'ye endemik olan oğulyakası, 420 ila 3500 metre yükseklikteki su birikintileri ve ıslak çağıllıklarda yetişmektedir. Temmuz ve Ağustos aylarında çiçeklenir.

Yıldız dolama veya bilimsel adıyla Draba siliquosa, Friedrich August Marschall von Bieberstein tarafından tanımlanmış, turpgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Kafkasya, Avrupa'daki sıradağlar ve Kuzey İran'a endemik olan yıldız dolama, 1950 ila 2300 metre yükseklikteki volkanik kaya kenarları ve dağ çayırlarında yetişmektedir. Mayıs ve Haziran aylarında çiçeklenir. 5 ila 15 cm uzunluğa erişebilmektedir.

Vişne kangalı veya bilimsel adıyla Cirsium hypoleucum, Augustin Pyramus de Candolle tarafından tanımlanmış, papatyagiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin Karadeniz bölgesi ve Gürcistan'a endemik olan vişne kangalı, 0 ila 2000 metre yükseklikteki orman, gölgeli kıyı ve kaya çıkıntılarında yetişmektedir.

Hevur veya bilimsel adıyla Alcea hohenackeri, Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmış, ebegümecigiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin doğusu ve kuzeydoğusu, Kuzey Irak ve İran'a endemik olan hevur, 600 ila 1900 metre yükseklikteki yamaçlar, nadas tarlaları, stepler ve ormanlarda yetişmektedir. Mayıs ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir.

Akpençe veya bilimsel adıyla Alchemilla sericea, Carl Ludwig Willdenow tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Kuzeydoğu İran ve Hakkâri'ye endemik olan akpençe, 2200 ila 3700 metre yükseklikteki kayalık dağ yamaçlarında yetişmektedir. Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir.

Sempervivum artvinense, damkoruğugiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Artvin ve Güney Kafkasya'ya endemik olan tür, yaklaşık 2200 metre yükseklikteki volkanik kayalarda yetişmektedir. Haziran ayında çiçeklen bitkinin bilimsel adı Artvin kentinden türemiştir.

Zarsalkımotu veya bilimsel adıyla Hyalopoa pontica, Benjamin Balansa tarafından tanımlanmış, buğdaygiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Rize ve Süphan Dağı'na endemik olan zarsalkımotu, 2700 ila 3100 metre yükseklikteki alpinik çayırlıklar ve kayaların arasında yetişmektedir. Ağustos ayında çiçeklenir.

Kara çörekotu veya bilimsel adıyla Nigella segetalis, düğün çiçeğigiller familyasından tek yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Türkiye ve İran'a endemik olan kara çörekotu, 0 ila 1600 metre yükseklikteki tarlalarda yetişmektedir. Mayıs ve Temmuz ayları arasında çiçeklenir.