İçeriğe atla

Sebine Şıhlinskaya

Sebine Şıhlinskaya
Doğum26 Nisan 1962 (62 yaşında)
Bakü Azerbaycan SSR, SSCB
Uyruk Sovyetler Birliği
 Azerbaycan
AlanıGörsel sanatlar, resim, arazi sanatı
Sanat eğitimi
  • Azimzade Devlet Güzel Sanatlar Koleji
  • Sankt-Peterburg Vera Muhina Sanat Enstitüsü - Ressamlık
  • Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi
Katıldığı akımlarKavramsal sanat
[Sabina Shikhlinskaya Resmî sitesi]

Sebine Şıhlinskaya (d. 26 Nisan 1962 Bakü, Azerbaycan SSR, SSCB), Azerbaycanlı ressam ve bağımsız küratördür.[1]

Resim, video ve fotoğraf alanlarında çalışan ve erken modernist resimleriyle tanınan sanatçı, 1990'larda çağdaş sanata geçiş yaptı. Azerbaycan'da kavramsal sanatın öncülerindendir. Shıhlinskaya'nın çalışmaları, birey ve toplum arasındaki ilişkilerdeki güncel sorunları araştırmaktadır. Sebine Şıhlinskaya'nın küratörlüğünü yaptığı sanat projelerinde toplumsal konular yüksek önceliğe sahiptir.

Hayatı ve kariyeri

Sebine Şıhlinskaya, 26 Nisan 1962'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de doğdu. Hayatını ve çalışmalarını hâlen Bakü'de sürdürmektedir. 1988'den beri Azerbaycan Sanatçılar Birliği, 1989'dan beri de Bakü Sanat Merkezi üyesidir.[2] 2006 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Onur Sanatçısı unvanına layık görülmüştür. 2009 yılından itibaren de CIMAM (International Committee for Museums and Collections of Modern Art: Modern Sanat Koleksiyonları Uluslararası Komitesi) üyesidir.[3]

Sebine Şıhlinskaya, 1977'den 1981'e kadar Bakü'deki Azimzade Devlet Güzel Sanatlar Koleji'nde resim eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra Sankt-Peterburg Vera Muhina Sanat Enstitüsü [en] (1981–1983) ve Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi [en]'nde (1983–1988) eğitim aldı. 1983 yılından itibaren Azerbaycan'da ve yurt dışında sanat sergilerine katılmaya başladı.

1993 yılından beri Sebine Şıhlinskaya hem Azerbaycan'da hem de uluslararası mekânlarda 50'den fazla sergi ve projenin küratörlüğünü yaptı.

1996 yılında Şıhlinskaya'nın önderliğinde bağımsız Sanat Grubu "Labirent" kuruldu. 1999–2005 döneminde "Labirent" grubunun da katılımıyla Azerbaycan'da bir dizi arazi sanatı projesine başladı.

2006 yılından itibaren, uluslararası "sanat hareketliliği" oluşumunun geliştirilmesine yoğun bir biçimde dahil olarak, dünyanın her yerindeki sanat evlerine ve forumlarına katılmaya başladı.

Sanat çalışmaları

Şıhlinskaya, Sankt-Peterburg'daki Vera Muhina Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde eğitim görürken anıtsal (geniş format) resim çalışmaları gerçekleştirdi. Ancak Şıhlinskaya, normatif ve propagandacı Sovyet tarzı ile olan anlaşmazlığı nedeniyle 1983 yılında diploma çalışmasını bıraktı ve Bakü'ye dönerek Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi'nde "şövale resmi" eğitimine başladı. 1988'de, Sebine'nin pagan bayramı olan "Nevruz Bayramı" (bahar bayramı) konulu çalışması, - çıplak sembolik figürlerle - Sovyet ideolojisine bariz bir şekilde meydan okuduğu için hiçbir zaman gösterilmedi. Ancak Sebine, Nevruz teması üzerine resim yapmaya devam etti ve ardından bunlardan ikisi, Azerbaycan'daki modern sanat koleksiyonlarının bir parçası olarak Moskova'daki Tretyakov Devlet Galerisi tarafından satın alındı.

1990'ların başında, Demir Perde'nin dağılmasıyla Şıhlinskaya, "Nikolay Çavuşesku'nun ölümü" konulu çalışmasını Galerie L'Orangeraie'de (Saint-Paul-de-Vence, Fransa) sergileme ve satma olanağı buldu. 1990'ların sonlarında Sebine resimden, edebi metinleri grafik formlara ve görüntülere dönüştürdüğü çizimlere geçti. Buna paralel olarak arazi sanatı, enstalasyon ve video ile çeşitli deneyler yapmaya başladı. Sebine Şıhlinskaya ve bir grup Azerbaycanlı sanatçının galeri alanına bir labirent yerleştirdiği 1996'daki ilk denemesinin ardından, geleneksel resimden çağdaş sanata tam anlamıyla geçiş yaptı.

1999'da Sebine, katılımcı sanatçıların Abşeron yarımadasında bulunan nesneleri topladığı ve Bakü'nün çevresel çürümesine odaklanan enstalasyonlar oluşturduğu "Kayıp Cennet" (Paradise Lost) konulu bir projenin küratörlüğünü yaptı ve projeye katıldı. 2000 yılında, ateşe tapınmayla ilgili başka bir arazi sanatı projesinin bir parçası olarak Sebine, eski bir Zerdüşt tapınağına öykünerek ateşten yedi kapı yaptı. Sebine'nin son arazi sanatı projesi "Oil"de resim gereci olarak petrolü kullandı.

2006'dan beri Sebine, video sanatını kapsamlı bir şekilde araştırdı. Eski bir geleneksel Sufi yıkanma ve temizlik ritüelini anlatan ilk video enstalasyonu "Hamam" dünya çapında sergilendi. Şıhlinskaya 2007'de "Bolşevik Neriman Nerimanov Gemisi"[4] adlı ikinci video projesinde, terk edilmiş bir Sovyet gemi enkazını filme aldı ve görsel imajı, Sovyet sonrası değişim ve stagnasyon konusunda sanatçılarla yapılan röportajlarla birleştirdi. Sonraki çalışmalarından biri olan "Tehlikeli Kırmızı", şiddete ve günlük yaşamdaki varlığına dair bir yorumdu. Enstalasyon olarak 2009-2012 yıllarında Gürcistan, Azerbaycan, Polonya, Norveç, Güney Kore, Fransa ve Hollanda'da sergilendi.

2011 yılında Sebine Şıhlinskaya şablon tekniğinde "Yorum yok" başlıklı yeni bir resim serisi gerçekleştirdi. Bu çalışma, modern bir toplumun sorunlarının eleştirisine yönelik, güçlü bir şekilde telaffuz edilen sosyal koruma üzerinedir.

Şıhlinskaya'nın eserleri birçok koleksiyon dahilinde sunulmaktadır: Tretyakov Devlet Galerisi, Rusya; Rusya Kültür Bakanlığı; Azerbaycan Kültür Bakanlığı; Bakü Modern Sanat Müzesi; Bakü'deki Kız Kulesi Galerisi,[5] Yeni Galeri ve BP merkezi; İstanbul, Türkiye; Londra, Birleşik Krallık; Azerbaycan Uluslararası Bankası; Orta ve Doğu Avrupa Sanat Vakfı / Meda Mladek / Nahit Kabakçı koleksiyonu,[6] Türkiye.

Özel koleksiyonlar: Azerbaycan, Türkiye, İsrail, İngiltere, Avusturya, Almanya, Danimarka, Norveç, Fransa, İtalya, ABD, Kanada, Japonya, Avustralya.

Küratörlük etkinlikleri

1993 yılından bu yana sanatçı, eğitimci ve küratör Sebine Şıhlinskaya, hem Azerbaycan'da hem de uluslararası mekânlarda 50'den fazla sergi ve proje düzenledi. Şıhliskaya, 1996 yılında Bakü'de "Labirent" projesini başlattı. Bu, Azerbaycan'da bir ay süren bir atölye çalışmasının ardından Azerbaycanlı sanatçıların bir grup enstalasyonu sonucunda ortaya çıkan ilk çağdaş sanat sergisiydi. Bu projenin başarısının ardından, Şıhlinskaya liderliğinde on iki katılımcı sanatçı Labirent Sanat Grubu'nu oluşturdu. 1999'da Sebine Şıhlinskaya, Labirent Sanat Grubu'ndan sanatçılarla Azerbaycan'daki ilk arazi sanatı projesinin küratörlüğünü yaptı. Bu arazi sanatı atölyesi, sempozyumu ve sergisi, Bakü şehri ve çevresindeki çevrenin durumuna ilişkin sanatçıların yorumu olan "Kayıp Cennet" (Paradise Lost) temasına adanmıştı. "Kayıp Cennet"i ikinci bir sempozyum izledi; 2000 yılında aynı katılımcıların Azerbaycan'ın dağlık alanlarının doğasında tesisler kurduğu "Bulunan Cennet" (Paradise Found) gerçekleştirildi. 2001 yılında Şıhlinskaya, eski Zerdüştçülük geleneğini yorumlayan "Ateş" konulu üçüncü ardışık arazi sanatı projesini düzenledi. 2004'teki bir sonraki arazi sanatı projesi olan "Nargin Adası" için[7] Sebine Şıhlinskaya, terk edilmiş bir askerî adada Labirent üyeleriyle birlikte uluslararası bir sanatçı grubunun küratörlüğünü yaptı. Sanatçılar, resim, heykel ve enstalasyonları ile askeri enkaz ortamını kişisel sanat yorumlarının nesnelerine dönüştürdüler.

2005 yılında Sebine Şıhlinskaya, Azerbaycan'ın İkinci Uluslararası Çağdaş Sanat Bienali'nde "Alüminyum" çalışması kapsamında, Bakü'nün terk edilmiş petrol yataklarını boyayan ve şekillendiren Labirent Sanat Grubu üyelerinin halka açık bir performansının küratörlüğünü yaptı ve böylece petrolün doğasından sanat için yararlanmayı hedefledi.

Sebine Şıhlinskaya 2007 yılında Venedik Bienali'nde Azerbaycan'ın 1. pavyonunun küratörlüğünü yaptı.[8]

Şıhlinskaya 2008'de, bir zamanlar Sovyet rejimi altında yaşayan halkların ve ulusların zihnindeki komünizm sonrası izler konusunda sanatçıların tartışmalarını içeren "SSCB - Remix" adlı bir grup sergisinin küratörlüğünü yaptı. Aynı yıl içinde, SSCB - Remix, Dresden Sanat Müzesi'nde, Şıhlinskaya'nın küratörlüğünü yaptığı başka bir grup sergisiyle birlikte sergilendi, ("Zamanın Adımları"[9]) Sovyet dönemindeki (hem toplumsal realist hem non-konformist) genç çağdaş sanatçılara kadar farklı nesillerden Azerbaycanlı sanatçıların sanat eserleri seçkisi oldu.

2009 yılında Sebine Şıhlinskaya, Bakü'de "Kız Kulesi" adlı bir toplumsal cinsiyet temalı uluslararası çağdaş sanat forumu gerçekleştirdi. 2010 yılında toplumsal cinsiyet konusunu işlemeye devam etti ve "İstanbul - Avrupa'nın Kültür Başkenti" çerçevelerinde İstanbul, Antrepo, Sanat Limanı'nda gösterilen uluslararası video sanat sergisi "Açıkça"nın[10] küratörlüğünü yaptı.

2010 yılında Şıhlinskaya, Bakü'deki Çağdaş Sanat Merkezi'nde ve daha sonra Stavanger, Norveç'teki Tou Scene Sanat Merkezi'nde "SSCB-remix" adlı uluslararası karma sergi projesinin yeni versiyonunu sundu. 2011 yılında TRANSKAUKAZJA Uluslararası Festivali'nde, Italian Passage, Varşova, Polonya'da "SSCB-remix" projesini sundu.

Sebine Şıhlinskaya, 1996-2005 yılları arasında küratöryel faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli kurumlarda bir dizi eğitici sanat projesi üstlendi. Bakü'de çocuklar için resim öğrenimi yapan Avrupa Lisesi ve TISA Azerbaycan Uluslararası Okulu'nu kurdu. Ayrıca savaş mültecileri, yetimler ve engelliler gibi savunmasız çocuklar için sanat terapisi kursları düzenledi.

Sebine Şıhlinskaya hem eğitim hem de küratöryel projelerinde Solomon Guggenheim Müzesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), UNESCO, UNIFEM, Açık Toplum Enstitüsü, Apollonia Sanat Değişimleri, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Azerbaycan Çağdaş Sanatlar Merkezi, Azerbaycan Sanatçılar Birliği, Azerbaycan Güzel Sanatlar Müzesi ve Azerbaycan'daki Fransız, İtalyan, Alman, Norveç ve Japon büyükelçilik misyonlarının kültürel temsilcilikleri gibi kuruluşlarla ortaklık kurdu.

Sergi ve projelerinden bir seçki

  • 2012 - 1. Tiflis Trienali "Ofsayt Etkisi", Gürcistan.
  • 2012 - 30. Avrupa Konseyi Sanat Sergisi. "Özgürlük Arzusu. 1945'ten beri Avrupa'da Sanat", Alman Tarih Müzesi, Berlin, Almanya.[11]
  • 2012 - Documenta 13, Pavilion of Critical Art Ensemble, Kassel, Almanya.
  • 2012 - Global Village 2012 "Proje 072", Alkmaar, Hollanda.
  • 2011 - "KİS" - Azerbaycan'dan Çağdaş Sanat, Çağdaş Sanat Merkezi, Bakü, Azerbaycan.
  • 2011 - PROUN Gallery, Docks on the Seine, Paris, Fransa ortak sergisi "PROXIMITY".
  • 2011 - "İmkânsız Toplum",[12][13]
  • 2011 - "Doğu'ya Yolculuk"[14] Galeria Arsenal, Białystok, MOCAK, Polonya.
  • 2011 - "Harmoni", Yeoksam Kültür Merkezi, Seul, Güney Kore.
  • 2010 - "SSCB-remix"[15] Azerbaycan Çağdaş Sanat, Art Center Tou Scene, Stavanger, Norveç.
  • 2010 - MONGOLIA 360 ' Land Art Mongolia,[16] Mongolian National Modern Art Gallery, Ulan Batur, Moğolistan.
  • 2009 - TRANSKAUKAZJA Uluslararası Festivali,[17] Çağdaş Sanat Merkezi, Uyazdovski Kalesi, Varşova, Polonya.
  • 2008 - "Artisterium"[18] 1. Tiflis Uluslararası Çağdaş Sanat Sergisi ve Sanat Etkinlikleri, Karvasla Tiflis Tarih Müzesi, Gürcistan.
  • 2008 - 3. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali Mustafapaşa, Kapadokya, Türkiye.
  • 2007 - 52. Venedik Bienali, Azerbaycan Cumhuriyeti Pavyonu,[19] "Arazi Sanatı" YANGIN projesi, İtalya.
  • 2007 - 3. Uluslararası Çağdaş Sanat Bienali "Alüminyum", Şirvanşah Sarayı, Bakü, Azerbaycan.
  • 2006 - 4. Uluslararası İslam Dünyası Resim Bienali, Tahran, İran.
  • 2005 - Uluslararası Sanat Festivali, Azerbaycan Pavyonu, Kudüs, İsrail.
  • 2004 - "Nargin" Uluslararası Arazi Sanatı sempozyumu ve çalıştayı, Nargin Adası.(bugünkü adıyla Büyük Zire), Abşeron. Azerbaycan.
  • 1999 - 2005 - Arazi Sanatı sempozyum, çalıştay ve sergileri, Bakü ve bölgeleri, Azerbaycan.
  • 1996 - "Labirent" enstalasyonu, atölye, Settar Behlülzade galerisi, Bakü, Azerbaycan.

Küratörlüğünü yaptığı projelerden bir seçki

  • 2011 - TRANSKAUKAZJA Uluslararası Festivali,[17] "SSCB-remix" projesi, Italian Passage, Varşova, Polonya.
  • 2010 - "AÇIKÇA" Uluslararası Kadın Video sanat sergisi. “İstanbul 2010 – Avrupa Kültür Başkenti” çerçevesinde, Antrepo5, Sanat Limanı, İstanbul, Türkiye.
  • 2010 - "SSCB-remix"[20] Azerbaycan Çağdaş Sanat, Art Center Tou Scene, Stavanger, Norveç.
  • 2009 - "Kız Kulesi" Uluslararası Çağdaş Sanat Forumu, sergi, "Kadın Olmak" konferansı, Çağdaş Sanat Merkezi, UNDP ofisi, Bakü, Azerbaycan.
  • 2008 - "Zamanın Adımları"[21] Modern ve Çağdaş Azerbaycan Sanatı, Dresden Devlet Sanat Müzesi, Almanya.
  • 2007 - 52. Venedik Bienali, Azerbaycan Cumhuriyeti 1. Pavyonu,[19] İtalya.
  • 2007 - "Alüminyum" 3. Uluslararası Çağdaş Sanat Bienali, Şirvanşah Sarayı, Bakü, Azerbaycan.
  • 1999 - 2005 - Arazi Sanatı, atölyeler ve sergiler, Bakü ve bölgeler, Azerbaycan sempozyumları.

Kaynakça

  1. ^ "В Баку состоялась презентация проекта «Душа поэта»" ["Bir Şairin Ruhu" projesinin tanıtımı Bakü'de gerçekleşti] (Rusça). www.1news.az. 2 Temmuz 2011. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2020. 
  2. ^ "Bio" (İngilizce). Contemporary Art Curator Sabina Shikhlinskaya from Azerbaijan. 1 Ocak 2011. 8 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2020. 
  3. ^ "cimam.org". cimam.org. 27 Temmuz 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  4. ^ "Exhibition in Dresden". Artradarjournal.com. 9 Ocak 2009. 4 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  5. ^ "qgallery.net". 21 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2020. 
  6. ^ "HUMA KABAKCI KOLEKSİYONU: NESİLDEN NESİLE BİR TUTKU". humakabakcikoleksiyonu.com. 6 Aralık 2009. 1 Temmuz 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  7. ^ "La Toison d'or. Laboratoire artistique flottant catalog". Apollonia-art-exchanges.com. 18 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  8. ^ 52ND INTERNATIONAL EXHIBITION OF VISUAL ARTS 2007: LA BIENNALE DI VENEZIA (İngilizce). ISBN 978-88-317-9256-1. 
  9. ^ "Steps of Time. Zeitgenössische Kunst aus Aserbaidschan, Staatliche Kunstsammlungen Dresden" (Almanca). Dresden, Residenzschloss: D-nb.info. 13 Haziran - 20 Temmuz 2008. ISBN 978-3-932264-37-5. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  10. ^ "Promo video at ArtCore TV" (İngilizce). Art-core.tv. 1 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  11. ^ The Desire for Freedom. Art in Europe since 1945 Catalog (İngilizce). ISBN 978-39-424-2290-1. 
  12. ^ "mmoma.ru" (Rusça). mmoma.ru. 3 Kasım 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  13. ^ "19 milyonun Portresi projesi" (Rusça). Moskova, Rusya: Rusya Sanat Akademisi Devlet Modern Sanat Müzesi. 19 Haziran 2011. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2020. 
  14. ^ "Exhibition 'The Journey to the East' in Białystok, Kraków and Kiev | EaPCommunity". Easternpartnership.org. 17 Ağustos 2011. 14 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  15. ^ Presentation of USSR Remix Project[]
  16. ^ "landartmongolia.blogspot.com". landartmongolia.blogspot.com. 2 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  17. ^ a b "transkaukazja.eu". transkaukazja.eu. 8 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  18. ^ "artisterium.org". artisterium.org. 13 Kasım 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  19. ^ a b "Azerbaijan, Venice Biennial 2007" (İngilizce). Universes-in-universe.de. 1 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2020. 
  20. ^ "ussrremix.org". ussr-remix.org. 17 Kasım 2011. 10 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 
  21. ^ "Steps of Time & Art is not only ugly. Nafas Art Magazine". Universes-in-universe.org. 15 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2013. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Cavit Mukaddes, resim ve edebiyat sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Devrim Erbil</span> Türk ressam

Devrim Erbil, Türk ressam, Devlet Sanatçısı sanat eğitimcisi ve öğretim üyesi.

<span class="mw-page-title-main">Özdemir Altan</span>

Özdemir Altan Türk ressam ve akademisyen

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Çağdaş Sanat Müzesi</span>

İstanbul Çağdaş Sanat Müzesi (İS.CaM), kavramsal sanatçı Genco Gülan tarafından "Mehmet Sinan" takma adıyla 1997’den itibaren iki yıl boyunca İstanbul'da gerçekleştirilen, ardından internet ortamında sürdürülen bir sanat projesi ve yeni medya, internet ve performans sanatlarında uzmanlaşmış bir oluşumdur.

Cemil Eren, Türk ressam, heykeltıraş, seramik, vitray sanatçısı, sanat tarihçisi ve sanat eğitimcisidir.

Murat Pilevneli, Türk galerici, yayıncı.

Tunca Subaşı Türk ressam.

Beral Madra, Türk sanat eleştirmeni, yazar ve çağdaş sanat küratörü.

Füsun Onur, Türk heykeltıraş.

<span class="mw-page-title-main">İnci Eviner</span>

İnci Eviner resim, heykel, yerleştirme sanatı ve video sanatı dallarında ürün veren Türk ressam ve çağdaş sanatçı.

<span class="mw-page-title-main">Venedik Bienali Türkiye Pavyonu</span>

Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, her yıl dönüşümlü olarak sanat ve mimarlık sergileri düzenleyen ve ulusal temsil modelini benimseyen Venedik Bienali’nde 1991 yılından beri Türkiye’yi temsil eden sergi mekânıdır. Türkiye Pavyonu’nu 2007 yılından bu yana İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) düzenlemektedir. Sanat bienali için Türkiye Pavyonu'na davet edilecek sanatçı ve sanatçıları belirleyecek küratör, iki yılda bir değişen Venedik Bienali Türkiye Pavyonu Danışma Kurulu tarafından önerilir. Mimarlık bienalinde sergilenecek projeler içinse, 2016 yılından beri ulusal bir açık çağrı yapılmakta, bu çağrıya başvuruların seçici kurul tarafından iki aşamalı değerlendirmesi sonucunda pavyonda sergilenecek proje belirlenmektedir. Bienal, her yıl mayıs ayında açılır.

İnayet Sevim Çizer Türk seramik sanatçısı ve profesör.

<span class="mw-page-title-main">Abidin Elderoğlu</span> Abidin Elderoğlu,1901 yılında doğmuştur.12 Şubat 1974 tarihinde Ankarada vefat etmiştir.Sanat eğitimini İstanbul Öğretmen Okulunda yapmıştır

Abidin Elderoğlu, Türk ressam.

Bilge Alkor, Türk ressam, koleksyioner.

Mounir Fatmi, Faslı sanatçıdır. Paris ve Tangier arasında çalışıyor ve yaşıyor.

Genco Gülan, Türk ressam, heykeltıraş ve yazardır. Web Bienali'nin kurucusudur.

Ardan Özmenoğlu post-it kağıtlar, neon ışıklar ve cam yüzeylerden ürettiği eserleriyle bilinen Türk çağdaş resim ve yerleştirme sanatçısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Gürol Sözen</span>

Gürol Sözen Türk ressam, yazar, heykeltıraş, sanat tarihçisi.

Aida Mahmudova - Azerbaycanlı sanatçı, ve YARAT Çağdaş Sanat Alanı başkanıdır.

Extramücadele ya da gerçek adıyla Memed Erdener, Türk çağdaş sanatçıdır. 1997 yılından itibaren disiplinler arası bir anlayışla ürettiği güncel sanat işlerinde bu mahlası kullanmaktadır.