Bilim veya ilim, nedensellik, merak ve amaç besleyen, olguları ve iddiaları deney, gözlem ve düşünce aracılığıyla sistematik bir şekilde inceleyen entelektüel ve uygulamalı disiplinler bütünüdür. Kimi kullanımlarda bu tanımın "ilim" için geçerli olmadığının altını çizmek gerekir. Çünkü bilim somut, evrensel olayları kendine konu edinmişken ilim doğaötesi olaylarla da ilgilenebilir fakat somut kanıt sunmaz. Bilimi sınıflandıran bilim felsefecileri bilimi formal bilimler, sosyal bilimler ve doğa bilimleri olmak üzere üçe ayırır. Bilimin diğer tüm dallardan en ayırt edici özelliği, savunmalarını somut kanıtlarla sunmasıdır. Bu sayede bilim, bilinmeyen olguları açıklamamıza ve evreni idrak etmemize güçlü destek olur.
Bilim ve Teknik, TÜBİTAK'ın Ekim 1967'den beri yayımlanan aylık popüler bilim ve teknik dergisidir ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından lise ve dengi okullara; Genelkurmay Başkanlığı tarafından Silahlı Kuvvetler personeline tavsiye edilmiştir.
Sızıntı, Türkiye'de yayımlanan aylık bir edebiyat ve popüler bilim ağırlıklı dinî dergiydi. 1979-2016 yılları arasında toplam 449 sayı olarak Kaynak Kültür Yayın Grubu bünyesinde yayınlanmıştı.
Vikitür viki tabanlı bir Wikimedia Vakfı tarafından desteklenen çevrimiçi bir projedir. Amacı, tüm türler için kapsamlı bir ücretsiz içerik kataloğu oluşturmaktır; proje genel halka değil bilim adamlarına yöneliktir. Jimmy Wales editörlerin derecelerine faks göndermeleri gerekmediğini, ancak gönderimlerin teknik bir izleyici ile toplanması gerektiğini belirtti. Vikitür GNU Özgür Belgeleme Lisansı ve CC BY-SA 3.0 altında bulunabilir.
National Geographic Türkiye, National Geographic dergisinin Türkçe edisyonu olarak yayımlanan aylık dergi. Dergide; coğrafya, bilim, keşif ve araştırma alanlarında içerikler bulunmaktadır. Haziran 2022 sayısıyla son kez yayımlanarak yayın hayatına veda etmiştir.
soL, 1 Ekim 2012 tarihinde yayın hayatına başlayan, maddi yetersizliklerden dolayı 4 Haziran 2014'te son günlük sayısını çıkaran günlük siyasi gazete. Daha sonra haftalık basılı yayına devam edecekleri açıklamada yer alırken ilk haftalık sayıları da çıkmıştır.
Bilim Çocuk, TÜBİTAK tarafından Ocak 1998'den beri yayımlanan aylık çocuk dergisidir.
Bilimsel dergi, akademik yayıncılıkta genellikle yeni araştırmalar yayınlayarak bilimin gelişimine destek vermeyi hedefleyen bir süreli yayın.
Science, Bilimsel Gelişme için Amerikan Birliğinin akademik dergisidir ve dünyanın en prestijli bilimsel dergilerinden biri olarak kabul edilmektedir. İlk kez 1880'de yayımlanan hakemli dergi haftalık olarak yayınlanmakta ve yaklaşık olarak 130.000 abonesi bulunmaktadır. Uluslararası yayımı ve internet üzerinden görüntülenme ile geniş bir kitleye ulaşmakta ve bir milyona yakın okuyucusu olduğu tahmin edilmektedir.
Life 1936 - 2007 tarihleri arasında yayınlanmış bir ABD dergisidir. 1972'ye kadar haftalık, daha sonra da aylık çıkan dergi toplamda yaklaşık 2100 sayıya ulaşmıştır.
Tarih ve Toplum: Aylık Ansiklopedik Dergi, 1984 - 2003 yılları arasında Türkiye'de yayımlanmış aylık resimli tarih ve araştırma dergisidir.
NTV Bilim, Doğuş Yayın Grubu'nun aylık olarak hazırladığı Mart 2009 - Mayıs 2011 tarihleri arasında 27 sayısı yayımlanmış popüler bilim dergisidir.
Samsunspor, Samsunspor'un 2004 yılından itibaren çıkarmaya başladığı resmî basılı yayın organı. İlk kez İsmail Uyanık'ın başkanlığı döneminde çıkarılan dergi 16 sayı yayımlandıktan sonra uzun bir süre rafa kaldırılmış, Ekim 2008 tarihinde ise yeni başkan Fuat Köktaş'ın döneminde tekrar yayıma başlamıştır. 14. sayısı 3.000 adet deneme amacıyla basılmış, ilgi üzerine ise basıma devam edilmiştir.
Türk Sineması Araştırmaları, Bilim ve Sanat Vakfı tarafından İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle 1 Eylül 2013' te hayata geçirilmiş, Türk sineması hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir veritabanıdır.
Google Bilim Fuarı, Google, Lego, CERN, National Geographic ve Scientific American sponsorluğunda gerçekleşen; yıllık, çevrimiçi, dünya çapında bilim yarışmasıdır. İlk Google Bilim Fuar ilk olarak, 2011 yılında gerçekleşmiştir. Yarışma, bir hipotez oluşturan, deney yapan ve sonuçlarını sunan öğrenciler için dünyanın her yerinden 13-18 yaş arası gençlere açıktır. Katılacak öğrenciler, bir şey için bir açıklama ve deney yaparak sonuçlarını yazar.
Amerikan Fizik Topluluğu, dünyanın en büyük ikinci fizikçi topluluğudur. Topluluk, prestijli dergiler olan Physical Review ve Physical Review Letters'da dahil olmak üzere bir düzineden fazla bilimsel dergi yayınlar ve her yıl yirmiden fazla bilim toplantısı düzenler. APS, Amerikan Fizik Enstitüsü'nün bir üyesidir. Kate Kirby, APS'nin şu anki CEO'sudur, göreve Şubat 2015'te başlamıştır.
Bilimsel Biyografi Sözlüğü, baş editörü Princeton Üniversitesi'nden bilim tarihçisi Charles Gillispie ile birlikte 1970'ten 1980'e kadar yayıncı Charles Scribner's Sons tarafından, yayınlanan bilimsel bir referans çalışmasıdır. Yeni Bilimsel Biyografi Sözlüğü tarafından sürdürülmektedir. Bu yayınların her ikisi de Complete Dictionary of Scientific Biography adlı bir elektronik kitaptan oluşmaktadır.
BugGuide, böcekler, örümcekler ve eklem bacaklılarla ilgili gözlemlerini paylaşan hem amatör hem de profesyonel doğa bilimcilerinden oluşan bir web sitesi ve çevrimiçi topluluktur. Web sitesi, bilgilendirici kılavuz sayfalarından ve Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada'dan tanımlama ve araştırma için kullanılan binlerce eklem bacaklı fotoğrafından oluşmaktadır. Ticari olmayan site, Iowa Eyalet Üniversitesi Entomoloji Bölümü tarafından barındırılmaktadır. BugGuide, 2003 yılında fotoğrafçı Troy Bartlett tarafından tasarlandı ve 2006'dan beri Iowa Eyalet Üniversitesi'nde entomoloji yardımcı doçenti ve kıdemli sistem analisti John VanDyk tarafından yönetilmektedir. Web sitesi, halkın böceklere yönelik algısını değiştirmeye yardımcı olduğu için tanınmıştır.
Taketani Mitsuo , önde gelen bir Japon fizikçi ve Marksisttir. Bilimsel Gelişimin Üç Aşaması Doktrini'ni 1936'da yayımladı. Bu, bilim felsefesine Japonların ilk katkısıydı.
Encyclopedia Americana, Amerikan İngilizcesi'nde yazılmış genel bir ansiklopedidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan ilk büyük çok ciltli ansiklopedidir. Collier's Encyclopedia ve Encyclopædia Britannica ile Encyclopedia Americana, üç büyük İngilizce genel ansiklopediden biri haline geldi: Üçü bazen topluca "ABC'ler" olarak adlandırılır. 2000 yılında Grolier'in satın alınmasının ardından ansiklopedi Scholastic tarafından üretildi.