İsviçre, Batı, Orta ve Güney Avrupa'nın kesişme noktasında bulunan bir ülkedir. Federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan bir federal cumhuriyettir. Kuzey sınırında Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya, doğusunda Avusturya ile Lihtenştayn yer alır.
Zürih Üniversitesi, 29 Nisan 1833'te mevcut ilahiyat okuluna, hukuk, tıp ve felsefe bölümleri eklenerek kurulan, bugün 7 fakültesi 25.000 öğrencisiyle İsviçre'nin en büyük üniversitesi.
İsviçre'nin kantonları, İsviçre'nin en üst düzey idari bölümleridir. Kantonlar, İsviçre Konfederasyonu'nun üye devletleridir.
Dört Kanton Gölü Orta İsviçre'deki bir fyord gölü. Ülkenin dördüncü büyük gölü.
İsviçre tarihi bugünkü İsviçre Konfederasyonu topraklarının tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar uzanan tarihini kapsar.
İsviçre bayrağı, İsviçre Konfederasyonu tarafından kullanılan resmi ulusal bayrak.
Unterwalden orta İsviçre'de eski bir bölge ve kanton. Şu andaki Nidwalden ve Obwalden kantonları Unterwalden kantonunun ikiye bölünmesi sonucunda oluşmuştur. Özellikle eski belgelerde bugünkü yarım kanton tanımlamasını Unterwalden'in iki parçası için «Unterwalden ob dem Wald» ve «Unterwalden nid dem Wald» şeklinde bulmak mümkündür.
Federal Beyanname veya Birlik Mektubu İsviçre'nin kuruluş belgesi olarak kabul edilen belge. Üç orman kantonunun ebedi birliği adıyla kurumlaşan birlik şu anda orta İsviçre'de yer alan üç kantonun yapmış olduğu bir birliktir. 1291 yılı Ağustos ayı başlarına tarihlenir ve 1 Ağustos şu anda da İsviçre'de ulusal bayram kabul edilmektedir. Bu metinde, şu anda ya kaybolmuş ya da yazılı olmayan, daha önce yapılmış benzer bir başka anlaşmadan da bahsedilir.
Morgarten Muharebesi Eski İsviçre Konfederasyonu ile Habsburg Hanedanı'nın kontrolündeki Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu arasında 15 Kasım 1315 tarihinde Morgarten Pass'da gerçekleşen silahlı çatışma. Werner Stauffacher komutasındaki 1500 kişilik piyade ve okçuya sahip olan federasyon güçleri, Dük I. Leopold komutasındaki büyük bir ordu karşısında zafer elde etti.
Üç orman kantonu 14. yüzyılın başından beri orta İsviçre'deki ormanlık bölgeleri tanımlamak için kullanılan terim. Terim 1291 yılında yaptıkları bir antlaşma ile bir araya gelen Uri, Schwyz ve Unterwalden kantonları için kullanılır.
Schwyz, İsviçre'de, aynı adlı kantonun idari merkezi ve en büyük kentidir.
Eski İsviçre Konfederasyonu, kanton denilen küçük bağımsız devletlerin oluşturduğu en eski İsviçre konfederasyonudur.
Sonderbund 1845 ile 1847 yılları arasında İsviçre'deki 7 katolik ve muhafazakâr kantonun, protestan ve liberal kantonlara karşı oluşturmuş olduğu bir birlik anlaşması. Anlaşmaya imza veren 7 kanton Luzern, Uri, Schwyz, Unterwalden, Zug, Fribourg ve Valais'tir.
Villmergen Muharebeleri, İsviçre'nin Katolik ve Reform yanlısı kantonları arasında gerçekleşen iki çatışma. Birincisi 24 Ocak 1656'da, ikincisi ise 24 Temmuz 1712'de gerçekleşen çatışmaların ikisi de Aargau kantonunun Villmergen kasabasında oldu.
Nidwalden İsviçre'de bulunan Almanca konuşulan bir kantondur.
Thurgau, İsviçre'nin kuzeydoğu kesiminde kanton. Kuzeyde Konstanz Gölü (Bodensee), kuzeybatıda Ren Nehri, güneyde Sankt Gallen kantonu, batıda da Zürich ve Schaffhausen kantonları ile çevrilidir. Yüzölçümü 991 km²'dir. Kanton merkezi Frauenfeld'tir.
Zug Gölü, İsviçre'nin Zug, Luzern ve Schwyz kantonlarında bulunan bir göldür. Göl, ülkenin ortasında Zürih ve Dört Kanton göllerinin arasında yer almakta olup adını Zug kentinden almaktadır.
Basel-Landschaft ya da Basle-Country, halk arasında kullanılan adıyla da Baselland ya da Baselbiet, İsviçre Konfederasyonu'nu oluşturan 26 kantondan birisidir. Başkenti Liestal olan kanton beş adet bölgeye ayrılmıştır. Geleneksel olarak "yarı-kanton" olarak bilinmektedir, diğer yarısı da kentsel bir kanton olan Basel-Stadt'dır.
Lauerz Gölü, İsviçre'nin Schwyz kantonunda bulunan bir göldür. Göl, Lauerz, Schwyz ve Steinen belediyelerinin üzerinde yer almaktadır.
Basel kantonu, İsviçre'nin kantonlarından biriydi. Kanton, 1501 yılında Eski İsviçre Konfederasyonu döneminde kurulmuştur. Kantonun başkenti Basel idi.