Sayın
Sayın, genelde saygı hakeden anlamında kullanılmakta olup aşağıdaki anlamlara da gelebilir:
- Emel Sayın, Klasik Türk müziği yorumcusu,
- Hulusi Sayın, Türk general,
- Niyazi Sayın, Klasik Türk müziği yorumcusu,
- Ümit Sayın, Türk müzisyen,
Sayın, genelde saygı hakeden anlamında kullanılmakta olup aşağıdaki anlamlara da gelebilir:
Türk müziği, Türklerin Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları ve Osmanlılar döneminde belirginleşen müzik tarzı. Musiki, Osmanlı döneminde halk ve üst kültür çevrelerinde birbiriyle ilişkili, fakat karakterleri farklı iki ana dal olarak gelişmiştir. Osmanlı'nın son dönemindeki modernleşme hareketleriyle Batı etkisi görülmeye başlanmış, bu etki Cumhuriyet döneminde daha da artmıştır.
Mustafa Sayan, Türk söz yazarı, besteci, orkestra şefi, keman virtiözü ve şarkı yorumcusudur.
Necdet Yaşar,. Klasik Türk müziği sanatçısı, tanburi.
İlahi, Allah'ı veya çeşitli kutsal kişi ya da varlıkları övmek amacıyla bestelenen sözlü dinî şarkılar. İlahi kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve "Ey Tanrım!" anlamına gelmektedir.
Klasik Türk müziği, klasik Türk mûsıkîsi, Osmanlı'daki adıyla mûsıkî veya günümüzde kullanılan adıyla Türk sanat müziği; Türk kültürüne has makamlı bir müzik türü. Klasik batı müziği ve Hint müziği ile beraber dünya üzerinde süreklilik ve gelenek oluşturma bakımından mevcut birkaç klasik müzikten birisi olarak kabul edilir.
Emel Sayın, Türk ses sanatçısı, müzik yorumcusu ve sinema oyuncusudur.
Divan şu anlamlara gelebilir:
Ahmet Şükrü Katıöz ya da sahne adıyla Ahmet Özhan, Türk klasik Türk müziği şarkıcısı ve oyuncu.
Arabesk, Türkiye'ye özgü, duygusal bir halk müziği türüdür. Genellikle duygusal olan şarkı sözleri; karamsarlığı, umutsuz aşkları, günlük dertleri, umutsuzluğu ve başarısızlığı konu edinir. Küçük bir kısmı ise enstrümantaldir.
Hatice İnci Çayırlı, Türk Sanat Müziği yorumcusu ve koro şefi.
Klasik Batı Müziği, kökeni Antik Yunan müzik kültürüne dayandırılan, daha sonra Batı Roma İmparatorluğu'nun çöküşüyle başlayan Orta Çağ ve Gotik dönemde çok sesliliğin gelişimiyle beraber daha da biçimlenmiş, kilise ve saray baskısı altında Rönesans'ın erken yüzyılında vokal polifoni çerçevesi içinde gelişmiş, Yüksek Rönesans ile beraber çalgı müziğinin de yükselişiyle içeriği bugünün klasik müzik olarak adlandırılan biçimleri ve teknikleriyle gelişimini sürdürmüş bir kurumsal müziğin, kilise baskısına direnen halk müziğinin dans ve şarkı biçimleriyle karşılıklı etkileşimi sonucu gelişimini sürdürmüş olan, uluslararası olarak kabul görmüş müzik türüdür. En önemli özelliği, çok sesli ya da çok ezgili (polifonik) ve çok ritmli (poliritmik) olmasıdır.
Emel, Arapça kökenlidir, kız ismidir ve şu anlamlara gelebilir:
Niyazi Sayın, Türk neyzen, ebru sanatçısı ve fotoğrafçı. Sanat Musıkisinin ney üstatlarından Mesut Cemil Bey ve İstanbul ekolünün temsilcisidir.
Melihat Gülses, Klâsik Türk müziği yorumcusudur.
Dilek Türkan, Klasik Türk müziği ve Tango yorumcusu.
Kemençeci Vasilaki, Rum asıllı klasik kemençe virtüözü. Asıl adı "Vasil"dir. Müzisyenliğe küçük yaşlarda başladığı için "Vasilcik" anlamına gelen "Vasilaki" adıyla tanındı.
Serap Mutlu Akbulut, Klasik Türk müziği yorumcusu, koro şefi, eğitimci. Kanuni ve besteci Ümit Mutlu'nun kardeşi.
Meral Uğurlu, Türk Sanat Müziği yorumcusu.
Melahat Pars Klasik Türk müziği bestekâr ve eğitmeni.
Serap bir kadın ismidir ve şu anlamlara gelebilir: