
Web arama motoru veya internet arama motoru, web'de sistematik bir şekilde internet kullanıcılarının istedikleri bilgilere anında erişebilmek için sıkça kullandıkları bir yazılım türüdür. Birincil işlevi internette veya internetin bir kısmında bulunmuş olan verileri bir araya getirmek ve raporlamaktır. Arama sonuçları genellikle satırlara ayrılmış sonuç sayfaları şeklinde sunulur. Bulunan bilgiler arasında web sayfası bağlantıları, görseller, videolar, infografikler, yazılar, akademik makaleler ve diğer dosya türleri yer alabilir. Arama motoru, çıktı olarak elde edilmiş kayıtlar ve bilgilerin hepsini birbiriyle karşılaştırarak sorgulayan, bir sorgunun kabul edilebilmesi için gerekli faaliyetleri gerçekleştiren, elde edilen verilerin performanslarının en yüksek olmasını amaçlayan bir sorgulama ve bulma mekanizmasıdır. Bazı arama motorları, veri tabanlarında ve kamuya açık dizinlerde bulunan bilgileri de indeksler. Bu noktada toplanan veriler, web sitesi URL’sini, web sitesinin içeriğini açıklayan bazı anahtar kelimeleri veya anahtar kelime gruplarını, web sayfasını oluşturan kod yapısını ve web sitesinde verilen bağlantıları içerir. Arama motorları, insanlar tarafından derlenen web dizinlerinin aksine, "örümcek" denilen botlar tarafından toplanan bilgileri belirli bir algoritma yardımıyla gerçek zamanlı olarak yansıtabilirler. Ve de günümüzde World Wide Web ile çok iyi bir hale gelen arama motorları, giderek profesyonelleşmeye devam etmektedir.

Web sitesi, Ortak bir alan adı ile tanımlanan ve en az bir web sunucusunda yayınlanan web sayfaları ve ilgili içeriklerden oluşan bir koleksiyondur. Web üzerindeki sayfalar; metin, görsel ve animasyon şeklinde ziyaretçisine bilgi aktaran veya hizmet sunan sayfaların tümünü kapsayan bir doküman topluluğudur. Ziyaretçiler bir web sitesine, HTTP veya HTTPS protokollerinde aşağıdaki bileşenlerden oluşan benzersiz bir adresi kullanarak erişirler:
- www: World Wide Web
- alanadi: Alan adı
- com: TLD Top Level Domain, yani üst seviye alan adı

PageRank, Google tarafından geliştirilen ve web sayfalarının önemini belirlemek için kullanılan bir algoritmadır. İnternet üzerindeki bağlantıların analiz edilmesiyle hesaplanan Pagerank değeri Google Arama sonuçlarında sayfaların sıralanması için kullanılan faktörlerden biridir.

Alexa, 1 Nisan 1996 - 1 Mayıs 2022 tarihleri arasında faaliyet göstermiş ABD merkezli ve Amazon tarafından yönetilen bir internet şirketiydi. Diğer web sitelerinin web trafikleriyle ilgili bilgi veren bir web sitesini işletmesiyle tanınmaktadır. Alexa istatistikleri "Alexa Toolbar" adlı yazılımın kullanıcılarından alınan verilerden ve kendi arama robotları tarafından derlenir.
Web grafik tasarımı, grafik tasarım alanı ile yakın ilişkili bir konu olmakla birlikte kendi içinde ayrı bir dal olarak da geniş bir alanı kapsayan bir kavramdır.
AdSense, her aşamadaki İnternet sitesi yayıncılarının, site içeriğiyle ilgili reklamları sitelerinde göstererek para kazanmalarını sağlayan bir Google ürünüdür. Reklamlar, ziyaretçilerin sitede aradıkları konulara ve ilgi alanlarına uygun olduğu için hem sayfaları zenginleştirir hem de siteden para kazanma olanağı sağlar.

Mynet, Türkiye'nin ilk Türkçe internet platformu. 1999 yılında kuruldu. 2019 yılı sonu itibarı ile 26 milyon internet kullanıcısına hizmet veren Mynet, Türk internet kullanıcılarının %49'una erişen Türkiye'nin en büyük internet platformlarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisi. Mynet'in misyonu, kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu internet hizmetlerini kolay, etkin, eğlenceli ve en ekonomik şekilde gerçekleştirebilecekleri interaktif bir platform yaratmaktır. Bunun için yirmiden fazla servisle internet kullanıcılarına hizmet vermektedir. Mynet'in çözüm ortakları arasında Facebook, Google, NBC, BBC, Yandex, TRT gibi global ve yerel markalar bulunuyor.

World Wide Web, Dünya Çapında Ağ (kısaca WWW veya Web), İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemidir. Bu dokümanların her birine Web sayfası adı verilir ve Web sayfalarına İnternet kullanıcısının bilgisayarında çalışan Web tarayıcısı adı verilen bilgisayar programları aracılığıyla erişilir. Web sayfalarında metin, imaj, video ve diğer multimedya ögeleri bulunabilir ve diğer bağlantı ya da link adı verilen hiper-bağlantılar ile başka Web sayfalarına geçiş yapılabilir.

İnternet, bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. TDK, internet sözcüğüne karşılık olarak genel ağı önermiştir. İnternet yerine zaman zaman sadece net sözcüğü de kullanılır.
Box Ofis Mojo, filmlerle ilgili bir internet sitesidir. Site 1998 yılının Ağustos ayında Brandon Gray tarafından kurulumuştur. Site her ay 1 milyonun aşkın ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Özellikle filmler ile ilgili forumlar çok ilgi çekmektedir. Sitenin veritabanı sürekli güncellenir. Filmler ile ilgili yer alan listeler de film sektörü için çok belirleyici olmaktadır. Çünkü gişe hasılatları buraya sık sık güncellenerek girilmektedir. Nitekim Box Office İngilizcede gişe anlamına gelmektedir.
Arama motoru optimizasyonu (SEO), bir internet sitesine veya bir web sayfasına arama motorlarından gelen web trafiğinin kalitesini ve sayısını artırma sürecidir. SEO, doğrudan trafik veya ücretli trafik yerine ücretsiz trafik (genellikle "doğal" veya "organik" sonuçlar olarak bilinir) hedefler. Ücretsiz trafik, resim aramaları, video aramaları, akademik aramalar, haber aramaları ve sektöre özgü dikey arama motorları da dahil olmak üzere farklı türdeki aramalardan kaynaklanabilir.

Wayback Machine, kâr amacı gütmeyen Internet Archive adlı kuruluş tarafından geliştirilmiş bir sayısal zaman kapsülüdür. Alexa Internet'ten derlenen içerikle çalışan, 1996 yılında oluşturulan ve 2001 yılında halka açılan Wayback Machine, kullanıcının "zamanda geriye" gitmesini ve web sitelerinin geçmişte nasıl göründüğünü görmesini sağlar. Kurucuları Brewster Kahle ve Bruce Gilliat, Wayback Machine'i feshedilmiş web sayfalarının arşivlenmiş kopyalarını koruyarak "tüm bilgiye evrensel erişim" sağlamak için geliştirdi.
Sosyal imleme, internet kullanıcılarının internet kaynaklarının yer imlerini düzenleme, saklama ve arama yapmak için bir yoldur. Birçok çevrimiçi yer imi hizmet sağlayıcı 1996 yılından itibaren bulunmakta olup 2003'te kurulmuş delicious "sosyal imleme" ve tagging terimlerini yaygınlaştırıp popüler hale getirmiştir. Sosyal imlemenin, imlemeden farkı; kaliteli sosyal ağlarda paylaşılması ve daha çok ziyaretçi tarafından görülmesidir. İmlemeler indeks/listeleme hızını arttırırlar ve ziyaretçi arttırılmasını sağlarlar.
Vizeden muaf ülkelerden birinden gelinmediği sürece Kamboçya ziyaretçileri Kamboçya dış temsilciliklerinden vize almak zorundadır. Tüm ziyaretçilerin en az 6 aylık ve boş sayfaları olan geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Vizeden muaf ülkelerden birinin vatandaşı olmadıkça Yeni Zelanda'ya girmek isteyen bir yabancı uyruklu vatandaşın vize alması gerekmektedir.
- 61 vize muafiyeti uygun ülkelerden birinin vatandaşı,
- Bir vatandaş ya da Trans-Tazman Seyahat Düzenlemesi kapsamında Avustralya'da sürekli ikameti olan,
- Birleşmiş Milletler laissez-pasör sahibi ya da
- diğer hükümleri uyarınca vizesiz seyahat için uygun.
Vizeden muaf ülke veya ülkelerden birinden gelinmediği sürece Tanzanya ziyaretçilerinin Tanzanya'nın diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir. Tüm ziyaretçilerin amaçlanan kalış süresi dışında en az 6 ay geçerli bir pasaporta gerekmektedir.

Tüm ülkelerin vatandaşları Samoa'ya vizesiz seyahat edebilir. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir. Tüm ziyaretçiler bir banka ekstresi ve dönüş biletine sahip olmalıdırlar ve diğer ülkelerden sınır dışı edildiğine dair hiçbir kayıtlarının olmaması gerekir.
Vanuatu'ya seyahat eden tüm ülkelerin vatandaşlarının vize almaları gerekmez. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekir.
Hemen çıkma oranı veya çıkma oranı ya da daha yoğun şekilde İngilizce olarak kullanılan adıyla bounce rate, web trafik analizinde kullanılan bir internet pazarlama terimidir. Terim web sitesi ziyaretçilerinin aynı site içerisindeki başka sayfalar ile devam etmek yerine siteyi terk edenlerin, terk ettiği sürenin toplam ziyaretçinin sitede kalma süresine oranını (yüzdesini) temsil eder.

Hızlandırılmış mobil sayfalar açık kaynaklı bir kod yazılımı olup, interneti daha güzel bir yer haline getirmeyi amaçlamaktadır. Hızlandırılmış mobil sayfalar yapısı ile oluşturulan sayfaları yüksek performanslarla telefonlarda erişim imkânı tanımaktadır. Yüksek performans ve katılım ile kullanıcılara kaliteli internet deneyimi yaşatmak içi neredeyse sayfa yükleme oranlarını ortadan kaldırmaktadır. Mobil ve masaüstü uygulamalarında yüksek katılımlara ulaşmaktadır.